Reklama:
AKCE: Smart Whey protein 1+1
Nově v moderním sáčkovém balení!
Více zde.

Bohumil Ševc - rozhovor
po mistrovství světa 2020

7.517 zhlédnutí
Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS MASTERS & MS VE FITNESS & MS MUŽŮ 2020 - 6. - 8. 11. 2020, Španělsko
Češi před MS:
MS masters: Vendula Mačalíková • Júlia Karová Marcela KotkováOlga Usova Lucie Jakešová Milena Koudelková (video) • Vladimíra Žeravíková • Ondřej PrichziRoman Hajabáč Zdeněk Vrána • Martin Paleček • Michal Trykar (video) • Martin Dráb • Zbyněk CeradskýJan Tomášek (video)Miloš Pavlů (video) • Michal Sitter • Richard BílíkBohumil Ševc David Černý (video) Miroslav Kubec
MS ve fitness: Kristýna Berná Adéla Uhrová • Julie Svitáková • Júlia Karová Denisa Grassingerová Sylvie Moocová Markéta Härtl (video) Sabina Kaderková (video)Simona Šimánová Martina Sletsjoee Lenka Červená (video) Anna Černošková
MS mužů: Aleš Lamka
Před MS:
nominace harmonogram MS
Info z MS:
z místa děníkompletní výsledky s body - 11 medailí!
Rozhovory s medailisty, očima:
S. MoocováJ. KarováZ. CeradskýK. Berná
B. ŠevcM. DrábL. Červená

Začátek listopadu ve španělské Santa Susanně patřil hned třem světovým šampionátům mezinárodní federace IFBB, když se zde naráz konalo letošní Mistrovství světa mužů, Mistrovství světa ve fitness a Mistrovství světa masters. Na jih Evropy se Českou republiku vydala reprezentovat početná výprava, jejíž členové na místě vybojovali hned jedenáct medailí! Bronz ve Španělsku ulovil také Bohumil Ševc, který nastoupil v klasické kulturistice masters od 40 do 49 let i v kategorii smíšených párů. Jaké letošní mistrovství světa bylo jeho očima, ale třeba i to, jak je to s jeho soutěžními plány pro příští rok, se dočtete v následujícím rozhovoru!

Nepřehlédněte:
Mistrovství světa 2020: kompletní výsledky s body!
Mistrovství světa 2020 - zprávy z místa dění!
Bohumil Ševc - rozhovor před Mistrovstvím světa masters 2020

Bohumile, blahopřeji Vám k medaili z mistrovství světa. Vnímáte ji jako Váš zatím největší sportovní úspěch?

Ahoj čtenářům Ronnie.cz! Děkuji, samozřejmě tento výsledek vnímám jako největší úspěch, který jsem ani ve snu nečekal, a je to i můj nejlepší sportovní zážitek.

Vy jste na mistrovství světa závodil ve dvou kategoriích, v každé jiný den. Jaká tohle byla zkušenost z hlediska finálního ladění formy před vstupem na pódium? Jak jste mezi těmito dvěma soutěžními dny manipuloval s vodou a jak moc jste se ještě musel hlídat v jídle?

Ano, byla to moje první zkušenost závodit ve dvou kategoriích, kdy jedna byla v pátek a druhá v sobotu. V jídle už jsem se tak hlídat nemusel. Jelikož nemám problémy s nafouklým břichem, tak sním už skoro vše. Jen tu vodu jsem držel až do soboty do večera a nepil jsem.

Medailisté mistrovství světa 2020 v klasické kulturistice masters od 40 do 49 let (foto: Eastlabs.sk / Igor Kopček)

Druhou kategorií se pro Vás staly smíšené páry. Jak se zrodila myšlenka v ní nastoupit a jak se Vám tato kategorie líbila?

Myšlenka se zrodila tak, že jsme se domluvili s Milenou Koudelkovou, že bychom to mohli zkusit, a slovo dalo slovo. Jen nás mrzí, že jsme se nedostali do finále a nemohli jsme ukázat naši volnou sestavu, kterou jsme usilovně pilovali a hodně se u ní nasmáli.

Jaký byl šampionát po organizační stránce a jaká se ve Španělsku sešla parta?

Po organizační stránce si na nic nestěžuji a parta byla jako vždy výborná.

Vrátil jste se po soutěži hned do tréninku, anebo si teď dopřejete nějaký oddych?

Samozřejmě si jako po každých závodech dávám zasloužený oddych, kdy mám čtrnáct dní bez tréninku a doháním kalorický deficit. (smích) Stručně řečeno, sežeru vše, co vidím. (smích)

Bohumil Ševc s Milenou Koudelkovou v kategorii smíšených párů na mistrovství světa 2020 (foto: Eastlabs.sk / Igor Kopček)

Máte už představu, na jaké soutěži byste rád závodil příští rok? Uvidíme Vás na mistrovství světa znovu?

Na mistrovství světa ani na jiné soutěži mě příští rok určitě neuvidíte, jelikož chci svému tělu dát odpočinek. A především mým ledvinám, na které je to veliký nápor.

Je někdo, komu byste chtěl touto cestou poděkovat za pomoc nebo podporu?

Ano. Chtěl bych poděkovat Lídě Čížové, Janě Bendové, a hlavně Zdeně Razýmové, která mi upravovala barvu před vstupem na pódium a radila během pózování, aby vše vypadalo tak, jak má. Pak ještě jednou děkuji mému trenérovi Liboru Voborníkovi, který mě na mistrovství světa připravoval. Děkuji také všem, kteří mě podporovali, a hlavně mé přítelkyni Piďulce, která to se mnou musela vydržet v období diety. V neposlední řadě bych poděkoval sponzorům, díky nimž jsem mohl na mistrovství světa odcestovat. Jsou to obec Dobré, Alpenta, www.vabal.cz - zemní práce, Mizera Trans, Požárně bezpečnostní servis Rychnov n. Kn., RK Trans a Labris, s.r.o.


Bohumil Ševc na mistrovství světa 2020

Rozsáhlou fotogalerii z mistrovství světa 2020
plnou vydařených snímků z objektivu Igora Kopčeka naleznete zde, zde a zde
na stránkách Eastlabs.sk. Fotografie ve vyšší kvalitě si můžete zakoupit zde.


Foto:
www.eastlabs.sk / Igor Kopček



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie