Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Daniel Lochman - rozhovor
a aktuální forma před MS 2021

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS MASTERS & MS VE FITNESS & MS MUŽŮ 2021 - 4. - 7. 11. 2021, Španělsko
Češi před MS:
MS ve fitness: Lucie Jakešová (video) Milena Koudelková (video)Jitka Raclavská Veronika Vojtíšková (video)Bogdana BashtaAdéla Stonawská Jana Kawuloková (video) Zuzana Uhlířová (video)Adéla Uhrová (video)Nikola ZívalováLucie Hajduchová • Eliška Kučabová • Sabina Horáková • Alexandra Hirčová Barbora KrouželováKristýna PauříkováKarolína Hebká (video) Nela Sejtková (video) Sandra Ďuricová Kristýna BernáVeronika Skácelová Lenka Červená (video) Anna Tereza Černošková (video) Nikoleta Hricová (video) Gabriela Svobodová (video)Markéta HärtlMS mužů: Jan Pítr (video)Daniel Lochman • Petr Jach • Patrik Šerý Michal KropáčekRoman Paulík • Matěj Večerek • David Makula • Aleš Novák • MS masters: Veronika Vojtíšková (video) • Jana Cocherová • Petra Černá (video)Adéla StonawskáMartina Michálková (video) Sylvie Moocová (video)Marcela KotkováZuzana ŠíblováOlga Usova (video)Michal Sitter (video) Zbyněk Ceradský (video)Libor Voborník Pavel Forman • Petr Jach • Jiří Chládek Vladimír Semerád (video) Luděk Jiráček (video) Patrik ŠerýPavel Brožek (video)David Černý (video) • Michael Špaček • Roman Hajabáč (video) Michal Kropáček MS juniorů: Gabriela Hejná (video) Jana Kawuloková (video)Adéla Uhrová (video) • Eliška Kučabová • Martina Procházková (video) • Sabina Horáková • Veronika Skácelová Sandra Ďuricová Nikoleta Hricová (video) Anna Tereza Černošková (video) Gabriela Svobodová (video)Nela Bukačová (video) Milan Matějko (video)Václav Onderka (video)Daniel Lochman David JanatkaViet Anh Nguyen
Před MS:
nominace odlet reprezentaceharmonogram MS
Info z MS:
z místa děníkompletní výsledky s body - 7 medailí!
Rozhovory s medailisty, očima:
Z. CeradskýL. VoborníkG. HejnáA. UhrováN. Hricová

Letošní supermistrovství světa mezinárodní federace IFBB, které zahrnuje Mistrovství světa v kulturistice, Mistrovství světa ve fitness, Mistrovství světa juniorů i Mistrovství světa masters, je ve španělské Santa Susanně v plném proudu! Někteří členové početné české reprezentační výpravy tak už mají svou porci času na pódiu za sebou, další jejich soutěžní vystoupení teprve čeká, tak jako například Daniela Lochmana. Ten by během soboty měl zasáhnout hned do dvou šampionátů, když se jak na MS juniorů, tak i na MS v kulturistice představí v hmotnostní kategorii do 75 kg. S jakými očekáváními se Daniel do Španělska vydával, se dočtete z následujícího rozhovoru.

Na MS v kulturistice 2021 se v kulturistických kategoriích plánují představit:
jméno všechny závodníkem zamýšlené kategorie
Jan Pítr kulturistika mužů do 70 kg
Daniel Lochman kulturistika mužů do 75 kg
Patrik Šerý klasická kulturistika do 180 cm
Michal Kropáček smíšené páry s Veronikou Vojtíškovou

Na MS v juniorů 2021 se v pánských kategoriích plánují představit:
jméno všechny závodníkem zamýšlené kategorie
Milan Matějko klasická kulturistika juniorů, games klasická kulturistika juniorů
Václav Onderka klasická kulturistika juniorů, games klasická kulturistika juniorů
Daniel Lochman kulturistika mužů do 75 kg
David Janatka physique juniorů od 16 do 20 let
Matěj Večerek physique juniorů od 21 do 23 let do 178 cm

Daniel Lochman

Vybrané úspěchy:

Partner Cup 2021 - 2. místo v kulturistice mužů do 80 kg
Mistrovství České republiky 2020 - 1. místo v kulturistice juniorů do 77 kg
Mistrovství Čech 2019 - 2. místo ve physique juniorů do 178 cm
Beautiful and Strong 2018 - 2. místo ve physique mužů do 178 cm

Danieli, Vy jste v minulosti tak trochu pendloval mezi physique a kulturistikou. Letos ale nastupujete právě v kulturistice. Je to ta kategorie, kde se cítíte nejvíc doma?

Je to tak, dříve jsem zkoušel závodit i v kategorii physique, jelikož na mé první soutěži, která byla v kulturistice, jsem měl proti soupeřům velmi slabé nohy. Poté si mě vzal pod křídla můj trenér Martin Dajč, a jak všichni dobře vědí, tak on má nohy nejlepší. (úsměv) Ukázal mi, jak na to, a myslím si, že na nich systematicky pracuji. Ale proti vršku těla je tam pořád co dohánět. Myslím si, že ano, pokud bych v následujících letech měnil kulturistiku za jinou kategorii, bylo by to classic physique, které se mi líbí.

Vloni jste nastoupil k mistrovství Evropy, a pokud se nemýlím, byla to pro Vás první takhle velká akce. Jaká to byla zkušenost, co Vás na šampionátu překvapilo mile a co naopak třeba nepříjemně zaskočilo?

Ano, byl to můj první velký závod, avšak zkušenosti nemám moc dobré. I když každá zkušenost dobrá. Loni jsem plánoval jít do již zmiňované kategorie classic physique, ale druhý den po vážení se kategorie juniorů zrušila. Bylo to všechno uspěchané, takže jsem vlastně závodil o dva dny dříve v kategorii physique. Forma nebyla úplně taková jako například o týden dříve na mistrovství republiky, jelikož jsem šel v podstatě neodvodněný. Jak už jsem ale řekl, jsem i za tuto, i když blbou zkušenost rád. Nakonec to byla docela pěkná dovolená, kde jsem potkal mnoho skvělých závodníků.

Daniel Lochman na Partner Cupu 2021 (foto: Jakub Homolka, Ronnie.cz)

Do letošní sezóny jste vstoupil startem na Partner Cupu, který pro Vás měl být testem před účastí na mistrovství světa, na které se připravujete. Co Vám tento test napověděl a v čem by Vaše forma měla být ve Španělsku jiná proti té, ve které jste se představil v Praze?

Ano, Partner Cup měl být test formy, pózingu, superkompenzace, barvy. Zjistili jsme, co bylo špatně a na čem je potřeba do mistrovství světa zapracovat. Věřím, že budu stát na stagi se stoprocentní formou. Ve Španělsku si troufnu říct, že budu mnohem ostřejší a zároveň tvrdší.

Vloni jste v mezinárodní konkurenci závodil v už zmiňovaném physique, letos to bude kulturistika. Znamená to, že jste po stránce svalového rozvoje určitě musel zaznamenat slušný progres. Kolik kilogramů svalů se Vám podařilo vybudovat?

Kolik kilogramů, si netroufnu říct. Váhu budu mít, myslím, ještě menší než loni. Spíše si myslím, že jsme to od minulého roku posunuli, co se tyče kvality, hloubky a vyzrálosti svalů.

V Santa Susanně byste měl nastoupit jak v kulturistice juniorů, tak v kulturistice mužů. S jakými výsledky byste v obou těchto kategoriích byl spokojený?

Stojím nohama na zemi, jsem mladý, mám vše před sebou a v kulturistice se nevyplatí na nic spěchat. Věřím v co nejlepší umístění a doufám, že budu reprezentovat skvělý oddíl MD Fitness Lanškroun v co nejlepším světle. Samozřejmě hlava je nastavena na vítězství, ale nikdy nevíte, kdo přijde.

Daniel Lochman v přípravě na mistrovství světa 2021

V přípravě Vás vede zkušený Martin Dajč. Pomáhá Vám pouze s tréninkem, anebo spolu konzultujete i dietu anebo třeba pózování?

S Martinem konzultujeme úplně vše, co se diety týče. Hlavně si myslím, že Martin chce naučit závodníky umět pracovat se svým tělem a neřešit vše zbytečně do detailu. Což v mém případě bývá někdy trošku problémem. Snažím se pochopit, že někdy méně je více. Je tady pro mě vždy, když s něčím potřebuji poradit nebo trošku zabrzdit. Předává mi to nejlepší, co ví. Jsem pod jeho křídly nadmíru spokojen s výsledky, ke kterým mě dotáhl, a neplánuji to v nejbližších letech měnit.

Je někdo, komu byste touto cestou chtěl za pomoc nebo podporu v přípravě poděkovat?

Ano, jsou tu lidé, bez kterých by to prostě nešlo. Chtěl bych poděkovat Martinovi za to, jak se o celý oddíl stará, a za vše, co mi doposud předal, protože bez něj bych nebyl ani zdaleka tam, kde jsem. Rodině, která snáší moje nálady, když přijedu domů, a věří mi od začátku. Všem sparingpartnerům a celému týmu MD Fitness, kde mám to nejlepší zázemí, které pro přípravu potřebuji. Lidem, kteří tu pro mě jsou, když potřebuji, a věří mi. A v neposlední řadě mé drahé polovičce, která si se mnou prošla celou dietou. I když vím, že to se mnou není nic lehkého, ale vždy mě podržela, pomohla a udělala vše pro to, abych to zvládl. Za všechny tyto lidi jsem opravdu vděčný a chci, aby věděli, že tu pro ně budu také vždy, když něco budou potřebovat oni.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie