Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Vojtěch Nádeníček - rozhovor po mistrovství Evropy 2020

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2020 - 17. - 20. 9. 2020, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Olga NehasilováNatálie Myslíková (video)Markéta Härtl (video) Andrea Šantrůčková (video)Denisa Grassingerová (video)Jana Jeřábková (video) • Jana Šemberová • Kamila Brzobohatá • Lucie Žďárská • Sylvie Moocová • Marcela Kotková (video) bodyfitness: Marie ZapletalováGabriela Hejná (video)Martina Sletsjoee (video) wellness: Sabina Kaderková (video)Michaela Krajčová • Viktoria Babíková • physique: Lucie Jakešová (video) Milena Koudelková (video) • Libor Škopek • Ondřej Prichzi • Zdeněk Piekarz (video) • Roman Hajabáč • Martin PospíšilZdeněk Vránaclassic physique: Daniel Lochman • kulturistika: Radim Paštěka (video)Zbyněk Ceradský (video)Michal Trykar (video)Miroslav Kubec (video)klasika: Ondřej Januš (video) Vojtěch Nádeníček (video)David Černý (video) games klasika: Aleš Lamka • fitness: Anna Černošková (video)Lenka Červená (video)
Před ME:
nominaceharmonogram ME
Info z ME:
z místa dění fotogalerie
kompletní výsledky s body - 18 medailí!
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
A. LamkaL. JakešováM. KubecM. SletsjoeeN. Myslíková
Z. CeradskýV. NádeníčekG. HejnáL. Škopek
S. MoocováD. GrassingerováJ. JeřábkováM. Kotková

Matěj Ryšavý a Vojtěch Nádeníček - trénink prsou a tricepsů
Jedním z nejúspěšnějších českých reprezentantů, kteří se představili na nedávném mistrovství Evropy, byl mladý závodník Vojtěch Nádeníček. Vojta začal se závoděním už v kategorii staršího dorostu a letos končí poslední rok mezi juniory. Na ME si proto přál umístit se co nejlépe a díky skvělé formě, kterou s trenérem Matějem Ryšavým nachystali, se mu to také podařilo. Vojta v Santa Susanně získal bronzovou medaili v klasické kulturistice juniorů a přidal ještě dokonce zlato v games klasické kulturistice nad 175 cm, která má přísnější váhový limit. Titul absolutního mistra Evropy mu unikl jen o vlásek ve vyrovnaném souboji s Alešem Lamkou.

Jak Vojta hodnotí svou formu na ME, jak si věřil na Aleše a uvidíme ho hned příští rok nastupovat mezi muži, nebo si dá raději načas? To už Vám prozradí sám nadějný český "klasik".


Vojto, pro Vás bylo španělské ME první zahraniční soutěží a hned jsou z toho dvě medaile a Váš největší soutěžní úspěch. Jak jste s touto svou zlatou tečkou za závoděním v juniorech spokojený? Věřil jste si na medaile?

Myslím, že lepší zakončení juniorské kategorie jsem si nemohl ani přát. Co jsem se vrátil ze Španělska, jsem pořád v euforii. Každý den koukám na fotky a nejraději bych si to dal ještě jednou celé znovu! (smích) Nerad bych, aby to vyznělo namyšleně, ale na medaile jsem si skutečně věřil. Kategorie klasická kulturistika mi sedí a jsem si toho moc dobře vědom. Byl jsem připravený, prezentoval jsem se ve své doposud nejlepší formě a na pódium jsem šel naprosto klidný a sebevědomý. Soutěž jsem si maximálně užíval a myslím, že to bylo znát.

Vojtěch Nádeníček po zisku zlaté a bronzové medaile na ME 2020

Za pět let závodění jste objel spoustu soutěží. Je kromě posledního ME některá, která Vám hodně uvízla v paměti, ať už tím, že byla Vaší první, byl jste spokojený se svou formou, udělalo Vám radost umístění, anebo že se naopak nevydařila, jak jste si představoval?

Těch soutěží bylo poměrně mnoho a každá z nich byla něčím jedinečná. Každá z nich mě nějakým způsobem obohatila, něčemu novému naučila a o kus dál posunula. Samozřejmě moc rád vzpomínám na první soutěž. Cvičil jsem teprve jeden rok, měl jsem 17 let a pamatuji si, že jsem nastoupil se soutěžní váhou 62,6 kg do kategorie staršího dorostu do 65kg. Tenkrát jsem se připravoval sám. Jediným nástrojem, který jsem měl, byla knížka od Lukáše Roubíka - Příprava na soutěž v kulturistice od A do Z. Na to, za jakých podmínek jsem se připravoval, tak se to myslím povedlo a rád si vždy právě tuto soutěž připomenu.

Do souboje o absolutní vítězství v games klasické kulturistice jste šel s dalším českým závodníkem Alešem Lamkou. Jak jste si na tento souboj věřil a kde jste viděl svoje a Alešovy silné i slabší stránky?

Souboj s Alešem byl skvělý. Měl jsem radost, že jsme my, Češi, kategorii games klasická kulturistika kompletně ovládli. Na Aleše jsem si věřil a upřímně si myslím, že to byl velmi vyrovnaný souboj. Aleš dominoval zejména ve svalovém rozvoji horní poloviny těla, kde byl trošku širší a kulatější. Byl krásně připravený a symetrický - "klasik", jak má být! Troufám si říct, že já jsem byl tvrdší než Aleš a mezi mé silné stránky rozhodně také patří svalový rozvoj spodní poloviny těla, kde jsem si myslím vedl o malinko lépe. Rozhodně bych však tento souboj o absolutního vítěze nechtěl rozhodovat. Po skončení jsem se ptal i rozhodčích a neměli to vůbec jednoduché. Aleše tímto zdravím, přeji spoustu úspěchů na nadcházejících soutěžích a ještě jednou gratuluji k parádnímu výsledku!

Na ME to byl Váš první reprezentační start. Jak byste zhodnotil práci státních trenérů a dalších lidí, kteří se o Vás ve Španělsku jako o závodníky starali?

Jsem moc rád, že tato otázka padla. A rád bych prostřednictvím tohoto rozhovoru znovu poděkoval Lídě Čížové, Janě Bendové a Zdeňce Razýmové za trpělivost, pozitivní náladu a doslova "full servis", který jsme my závodníci měli. Myslím, že na letošním ME jsme se jako tým sešli opravdu skvěle! Neustále panovala příjemná atmosféra, vzájemně jsme si všichni pomáhali a následně samozřejmě i slavili a užívali volné chvilky po skončení šampionátu.

Jaká byla na ME zavedena opatření kvůli covidu, jak moc se dbalo na jejich dodržování a jaký to mělo dopad na komfort závodníků?

Opatření na ME bylo více. Už při registraci nám všem byla měřena teplota, museli jsme mít mezi sebou metrové rozestupy a samozřejmě neustále roušky. No a úplně stejně to fungovalo vlastně i na hale, kde samotná soutěž probíhala. Při každém vstupu do haly změřit teplotu, použít dezinfekci na ruce, dodržovat rozestupy a nosit roušku. Pořadatelé si všechna tato opatření hlídali a každou chvíli upozorňovali, když třeba někdo neměl roušku správně nasazenou. Pro nás závodníky, kteří jsme byli v zákulisí, platilo až do poslední chvíle, než jsme vyšli na pódium, to samé. Občas nás to všechny trochu štvalo, ale když se na to dívám zpětně, jsem rád, že vůbec nějaké závody proběhly. Tohle jsou drobnosti, které se dají přežít..

Tahle sezóna byla Vaší poslední mezi juniory. Naskočíte hned příští rok do závodění mezi muži? Na čem byste chtěl do budoucna nejvíc zapracovat?

Na tuto otázku momentálně nedokážu odpovědět. S mým trenérem Matějem Ryšavým musíme zvážit, kam budeme směřovat další kroky. Letošní příprava byla velmi dlouhá. Skrz covid a zrušení jarní sezóny jsem byl v dietě od února a táhl to až do září. Po ME jsem už cítil, že tělo je unavené a bude to chtít trošku delší odpočinek než obvykle. Takže příští rok jarní sezónu určitě vynechám a uvidíme, jestli vybereme nějakou soutěž na podzim, nebo jestli vyčkáme až do roku 2022. Do té doby se rozhodně budu snažit zapracovat především na svalových objemech. Do váhového limitu mám totiž ještě velké rezervy a právě to vnímám jako svoji největší slabinu.

Sledujete nějaké profesionální kulturisty? Kdo je Vaším oblíbencem? Jsou Vám jako "klasikovi" bližší například estetičtí borci z classic physique, anebo Vám imponují i "monstra" z kategorie open?

Samozřejmě. Brutální kulturistiku obdivuji a hrozně rád sleduji. Baví mě naši profíci a moc jim fandím. Ale mnohem více mě to táhne ke zmiňované estetice, kterou dokonale představuje právě kategorie classic physique. Asi nemám vyloženě žádného oblíbence, ale z českých borců rozhodně stojí za zmínku Milan Šádek, Lukáš Osladil, Pavel Beran a další. Co se týká zahraničí, tak určitě Regan Grimes, kterého sleduji od jeho začátků až doposud. A málem bych zapomněl - Chris Bumstead, to je pro mě prototyp "klasika".


Vojtěch Nádeníček na mistrovství Evropy 2020


Foto:
https://ifbb.com



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie