Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Marie Zapletalová - rozhovor před mistrovstvím Evropy 2020

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2020 - 17. - 20. 9. 2020, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Olga NehasilováNatálie Myslíková (video)Markéta Härtl (video) Andrea Šantrůčková (video)Denisa Grassingerová (video)Jana Jeřábková (video) • Jana Šemberová • Kamila Brzobohatá • Lucie Žďárská • Sylvie Moocová • Marcela Kotková (video) bodyfitness: Marie ZapletalováGabriela Hejná (video)Martina Sletsjoee (video) wellness: Sabina Kaderková (video)Michaela Krajčová • Viktoria Babíková • physique: Lucie Jakešová (video) Milena Koudelková (video) • Libor Škopek • Ondřej Prichzi • Zdeněk Piekarz (video) • Roman Hajabáč • Martin PospíšilZdeněk Vránaclassic physique: Daniel Lochman • kulturistika: Radim Paštěka (video)Zbyněk Ceradský (video)Michal Trykar (video)Miroslav Kubec (video)klasika: Ondřej Januš (video) Vojtěch Nádeníček (video)David Černý (video) games klasika: Aleš Lamka • fitness: Anna Černošková (video)Lenka Červená (video)
Před ME:
nominaceharmonogram ME
Info z ME:
z místa dění fotogalerie
kompletní výsledky s body - 18 medailí!
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
A. LamkaL. JakešováM. KubecM. SletsjoeeN. Myslíková
Z. CeradskýV. NádeníčekG. HejnáL. Škopek
S. MoocováD. GrassingerováJ. JeřábkováM. Kotková

Mistrovství Evropy 2020 - zprávy z místa dění!
Mistrovství Evropy 2020 - fotogalerie
V těchto dnech se španělská Santa Susanna stala opět místem, kam zamířil nemalý počet krásných žen a vyrýsovaných borců. Již tradičně se zde totiž ve dnech 17. - 20. září koná superšampionát Mistrovství Evropy v kulturistice, Mistrovství Evropy juniorů a masters a Mistrovství Evropy ve fitness. Česká výprava čítá 36 závodníků, kteří jsou odhodlaní bojovat o cenné kovy a co nejlepší umístění. Oproti nominaci někteří závodníci účast zrušili, někteří posléze přibyli, jejich platný seznam najdete v záhlaví článku. Jak se české výpravě na mistrovství daří, můžete sledovat prostřednictvím postupně aktualizovaných zpráv v tomto článku, prohlédnout si můžete také rozsáhlou fotogalerii, do které přispívají sami závodníci, kterým tímto za snímky děkujeme.

Kategorii bodyfitness budou ve Španělsku reprezentovat tři české závodnice. Gabrielu Hejnou a Martinu Sletsjoee jste měli možnost vidět na společném tréninku zad a bicepsů. Tuto dvojici doplní juniorka Marie Zapletalová, která v minulých týdnech získala cenné kovy na mistrovství České republiky mezi ženami i na Mistrovství České republiky dorostu a juniorů. Marii děkujeme za rozhovor a všem bodyfitnesskám přejeme hodně štěstí a spoustu skvělých zážitků!

jménokategorie
Marie Zapletalová bodyfitness juniorek 21 - 23 let
Gabriela Hejná bodyfitness juniorek 21 - 23 let
Martina Sletsjoee bodyfitness žen do 163 cm

Marie Zapletalová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2020 - 2. místo v bodyfitness juniorek
Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters 2020 - 3. místo v bodyfitness nad 165 cm
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2019 - 5. místo v bodyfitness juniorek

Marie, vítejte na Ronnie.cz. Můžete se prosím našim čtenářům krátce představit?

Jmenuji se Marie Zapletalová, je mi 22 let, žiji v Prostějově v bytě se svým přítelem a naším buldočkem. Momentálně jsem studentka vysoké školy oboru psychologie. Celkově závodím 5 let, z toho dvě sezóny v bikiny fitness a poslední 3 roky v kategorii bodyfitness, která více sedí ke stavbě mého těla.

Uběhlo několik dní od mistrovství ČR, kde Váš partner přichystal obrovské překvapení. Můžete čtenářům, kteří soutěž nesledovali, prozradit, o co šlo?

Ano, samozřejmě. Šlo o žádost o ruku, která pro mě byla velkým překvapením. Možná proto, že jsme se oba věnovali přípravě na závody, tak jsem neshledávala nic podezřelého.

Opravdu jste nic netušila? Kdy Vám docvaklo, co se bude dít? Mně totiž bylo vše jasné hned, jak jste dopózovali a Martin Šrubař řekl, že to ještě není všechno...

Ne, doopravdy jsem nic netušila. Popravdě mi to docvaklo, až když poklekl a požádal mě o ruku. Celý den jsem řešila záležitosti okolo mých závodů. Ihned po vyhlášení mé kategorie jsme šli pózovat a já byla plná dojmů z výsledku a úplně jsem nevnímala, co moderátor říkal.

To je pravda, ten den jste zároveň vybojovala bronzovou medaili v kategorii bodyfitness, což je velký úspěch. Jak jste obě události oslavili?

Jako všichni závodníci dobrým jídlem, ale pro mě dobré jídlo neznamená fast food. Navštívili jsme naši oblíbenou restauraci a poté jsme jeli domů a oslava pokračovala s rodinou.

Zpátky k bodyfitness. Proč jste si vybrala právě tuto kategorii? Co je podle Vás v této kategorii klíčové?

Tuto kategorii jsem si vybrala, protože si myslím, že do ní mám dobrou stavbu těla. Široká ramena, úzký pas a úzkou pánev. Je mi také bližší pódiovou prezentací. Nemyslím si, že je klíčová pouze jedna věc. Spíš předvést komplexní výkon a formu. To pro mě znamená dobrá silueta, dostatečný svalový rozvoj, tvrdost a hustota svalů, ale zároveň i ženskost, elegance a hezká pódiová prezentace.

Prozradíte našim čtenářům, jak vypadá Váš jídelníček v soutěžní přípravě?

Jídelníček v soutěžní přípravě je stejný jako v mimosoutěžním období. Celoročně se snažím udržovat nižší procento tělesného tuku, takže stravu dodržuji na 100 % pořád. Bílkoviny čerpám hlavně z krůtího masa, tresky, domácích vajec a proteinu. Sacharidy preferuji hlavně z ovesných vloček, jáhel, rýže a ovoce. Tuky čerpám z ořechových másel, olivového oleje, vajec a avokáda. V předsoutěžní dietě se snažím jíst pestře a stále udržovat vyšší příjem kalorií, abych byla schopná dál tvrdě trénovat. Dříve jsem dělala chybu, že jsem drasticky omezovala kalorie, dělala nadbytek kardia a jedla stále kuře s rýží a bála se jakékoliv změny. Postupem času jsem zjistila, že pokud nedělám šílené věci v objemové fázi, jako je zbytečné přejídání se sacharidy, "cheat days" a "cheat meals", nemusím dělat bláznivé věci ani v dietě. Celoroční dodržování stravy a tréninků se někde musí projevit. Není umění dělat diety na nulách sacharidů, ale umět pracovat s tělem chytře, a pokud možno i co nejzdravěji.

Máte v plánu na podzim ještě další soutěže? A jaké?

Momentálně nemám, ale kdybych dovezla medaili z ME, tak bych uvažovala o MS juniorů, které je o měsíc později.

Mockrát děkuji za rozhovor, chtěla byste v závěru někomu poděkovat či vzkázat něco našim čtenářům?

Chtěla bych poděkovat teď už mému snoubenci Martinu Dostálovi za psychickou podporu, trenérovi Pavlu Červinkovi za skvělé vedení, oddílu Extrifit a mému tátovi za finanční podporu v přípravě. Čtenářům bych chtěla vzkázat, ať věří v sami sebe. Vím, že je to velké klišé, ale předchozí roky mi nikdo nevěřil, že bych mohla něčeho dosáhnout, ale mě to neodradilo, pracovala jsem na sobě dál a povedlo se.

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 145 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie