Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice v bikiny fitness (II.) - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2019

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2019 - 2. - 5. 5. 2019, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Nela Kordiaková (video) • Monika Špačková • Barbora Hudcová (video)Monika Klementová (video)Adéla UhrováEva DlabajováViktoria BabíkováBarbora KrálováMagdalena FejfarováJulie SvitákováJana ŽitnáMartina KůrkováMarcela KotkováŠárka Čejková bodyfitness: Markéta KretschováJana PaulátováDenisa KeppertováAndrea Jančíková (video) wellness: Kristýna Seidlová (video)Kristýna PolomisováSabina Kaderkováphysique: Matěj Belička (video) Ondřej NovákAntonín VuMichael Špaček (video)Zdeněk Vrána (video)Roman HajabáčMilena Koudelkovákulturistika: Michal MacekMichael KrihoLibor VoborníkPavel Bartoníček Jan Tomášek (video)Vladimír Semerád (video) • Milan BodlákEmil Boar (video) klasika: Václav OnderkaJakub KolínekVojtěch FojtíkMiroslav DopirákBohumil ŠevcPavel SamekMarian Jankovčinfitness: Ondřej Ságner (video)Lucie Dulovcová
Před ME:
nominaceharmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníden 1 + foto - 4 medaile!
den 2 + foto - 2 medaile! den 3 + foto
den 4 + foto - 1 medaile! kompletní výsledky s body
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
M. Kůrková L. VoborníkJ. Tomášek
J. KolínekP. Samek

Závodníci ve physique před mistrovstvím Evropy 2019
Závodnice v bikiny fitness (I.) před mistrovstvím Evropy 2019
O víkendu 27. a 28. dubna proběhlo dvoudenní Mistrovství České republiky mužů, žen, párů a masters 2019, kde nejvíce obsazené byly bezpochyby kategorie bikiny fitness. Nemenší početní převahu budou mít reprezentantky této kategorie i v rámci české výpravy, která ve středu 1. května zamíří z pražského Letiště Václava Havla do španělské Santa Susanny. Zde se bude konat ve dnech 2. - 6. května superšampionát, v rámci kterého proběhne Mistrovství Evropy v kulturistice, Mistrovství Evropy juniorů a masters a Mistrovství Evropy ve fitness.

První část této početné skupinky fitnessek jsme pro Vás již vyzpovídali v tomto článku, podívat se můžete také například na trénink ramen, bicepsů a břicha Barbory Hudcové a Nely Kordiakové. Dnes Vám přinášíme druhý díl rozhovorů s dalšími třemi reprezentantkami, kterými jsou Adéla Uhrová, Eva Dlabajová a Viktoria Babíková. Dozvíte se například, co tyto juniorky studují či co je podle nich klíčové pro kvalitní budování hýžďových svalů.

Všem závodnicím děkujeme za rozhovor, přejeme hodně štěstí a spoustu krásných zážitků!

jménokategorie
Adéla Uhrová bikiny fitness juniorek do 160 cm
Eva Dlabajová bikiny fitness juniorek do 166 cm
Viktoria Babíková bikiny fitness juniorek do 166 cm

Adéla Uhrová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství České republiky 2019 - 4. místo v bikiny fitness do 160 cm
Mistrovství Moravy a Slezska 2019 - 3. místo v bikiny fitness do 160 cm
IFBB Diamond Cup Rome 2018 - 2. místo v bikiny fitness juniorek

Adélo, Vy jste svou jarní sezónu již odstartovala. Získala jste bronz na mistrovství Moravy a Slezska, v neděli jste poté závodila na International Austrian Championship. Jak prozatím hodnotíte tento začátek svého soutěžního maratónu a jak jste si soutěže užila?

Začátek mé jarní sezóny jsme se rozhodli odstartovat už mistrovstvím Moravy a Slezska a závody v Rakousku, abychom vychytali všechny nedostatky a aby forma postupně vygradovala do ME. Proto hodnotím začátek sezóny velice kladně a soutěže jsem si moc užila díky skvělému kolektivu našeho týmu.

Jaké soutěže Vás čekají nyní?

Před mistrovstvím Evropy se zúčastním MČR v Lysé nad Labem, které se koná 28. dubna (pozn. red.: na MČR se Adéla umístila na 4. místě v kategorii bikiny fitness do 160 cm) a pak následuje odlet do Santa Susanny. Po ME máme naplánované ještě mistrovské soutěže juniorů a Diamond Cup v Ostravě.

Největšími závody pro Vás bude pravděpodobně blížící se mistrovství Evropy. Jak se těšíte do Santa Susanny a s jakými ambicemi budete odjíždět?

Ano, mistrovství Evropy bude pro mě zatím největšími závody, které jsem kdy absolvovala. Je pro mě opravdu pocta být reprezentantem České republiky a součástí letošní české výpravy na ME. Moc se těším na atmosféru tak velkých a prestižních závodů, na spoustu nových lidí se stejnou vášní a samozřejmě na španělskou kuchyni. Odlétat budu s tím, že jsem udělala, a ještě do závodů udělám maximum pro to, abych s co nejlepším výsledkem reprezentovala Českou republiku.

Můžete nám podrobněji popsat, jak vypadá Vaše dieta v letošní přípravě?

Dieta byla letos trošku náročnější, co se týče výše kalorického příjmu. Rozhodně nám to neulehčila antibiotika, která jsem měla hned dvakrát, a to zrovna v týdnu, kdy se pořádala nominace na ME. Věřím, že teď už bude vše probíhat hladce a efektivně díky vyššímu příjmu.

Na které partii se Vám podařilo od posledních závodů udělat největší progres? A který konkrétní cvik či jaký tréninkový princip Vám na ni zabral?

Snažili jsme se zaměřit celkově na vršek, protože nohy jsem měla vždy napřed. Ty se snažíme spíše vyštíhlit. Největší progres se nám povedl udělat na zádech, která byla vždy mojí slabinou. Snažili jsme se zařazovat spíše cviky na prohloubení svalů než na šířku.

Co Vás na závodění a cvičení celkově nejvíc baví? Kdy přichází ten moment, kdy si řeknete, že to stojí za to?

Nejvíc mě na závodění baví překonávat sama sebe. Být každou sezónou lepší a lepší. Přípravy jsou pro mě výzvou, protože ne vždy jde vše podle plánu. Když se objeví nějaké překážky, má člověk na výběr. Vzdát se, nebo bojovat. Já vždy volím druhou variantu a po každé zdolané překážce motivace stoupá a vím, že to za to stojí.

V posledním rozhovoru jste uváděla, že se budete po soutěžích soustředit na přijetí na vysokou školu. Jak to tedy aktuálně vypadá?

Aktuálně studuji na VŠE v Jindřichově Hradci. Brigádně pracuji v našem domácím fitku, kde také působím jako osobní trenér.

Chtěla byste na závěr někomu poděkovat či vzkázat něco čtenářům?

Poděkovat bych chtěla celému našemu týmu za vzájemnou podporu. Hned v závěsu rodině, která mě neskutečně podporuje v přípravě i mimo ni, a nakonec mému sponzorovi Fit-Pro Czech, díky kterému mám široké spektrum kvalitní suplementace, oblečení a mnoho dalšího.

Zpět na přehled


Eva Dlabajová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Moravy a Slezska 2017 - 1. místo v bikiny fitness juniorek do 164 cm
IFBB Diamond Cup Ostrava 2017 - 3. místo v bikiny fitness juniorek
Mistrovství světa juniorů a masters 2016 - 4. místo v bikiny fitness juniorek do 166 cm
Mistrovství Moravy a Slezska dorostu a juniorů 2016 - absolutní vítězka v bikiny fitness

Evi, Vás naši čtenáři mohli již na soutěžních prknech potkat. Pamatujete si však, jak probíhala Vaše úplně první návštěva posilovny a co Vás k tomu přivedlo?

Především bych chtěla pozdravit všechny čtenáře Ronnie.cz. (smích) Ano, soutěžím už osmou sezónou, ale moje začátky ve fitku jsou mnohem starší, a dokonce si pamatuji i první návštěvu posilovny, kdy jsem se převážně pohybovala v kardio zóně a posilování připadlo maximálně tak na břišáky. (smích) Soutěžní ambice jsem v té době rozhodně neměla, spíš jsem se chtěla držet v kondici a být fit. Vždy jsem se věnovala nějakému sportu, ale k posilování (následně i k soutěžení) mě přivedl bývalý přítel.

Kde všude Vás můžeme vidět letos závodit?

Letos sezónu odstartuji na ME. Přípravu jsem zahájila narychlo. Sice mám v hlavě nějaká data soutěží, kde bych chtěla pokračovat, ale ráda si je ještě nechám pro sebe a budu se rozmýšlet až podle formy a zdraví.

Přibližte nám, jak vypadají Vaše tréninky v přípravě. Jste závodnice, která ze drží za každou cenu těžkých vah, nebo se soustředíte na vypalovačky a izolované cviky?

Moje tréninková jednotka nikdy není stejná, ráda zkouším nové věci, takže v mém běžném tréninku zařazuji i těžké váhy. Především u základních cviků, které střídám s vypalujícími cviky. Nicméně jsem zastánce poctivé techniky a maximálního procítění svalu.

A co jídelníček? Na jakém principu jste letošní dietu stavěla? Proběhly nějaké změny oproti předchozím přípravám?

Za tu dobu soutěžení mám už odzkoušené různé metody, ale v závěru jsem vsadila na moji nejoblíbenější klasiku - přerušované hladovění.

Jednou z klíčových partií bikiny fitnessek je vypracovaný zadek. Máte nějaký trik, jak na něj? Jaký je Váš oblíbený cvik na hýžďové svaly?

Jeden z triků je rozhodně naučit se pracovat s hýžďovým svalem a pořádně ho procítit. Vím, že to mnoha ženám dělá velký problém, a tak se je to snažím i v rámci své práce naučit. On je totiž rozdíl udělat základní cvik jako dřep nebo výpad, když Vás bolí bedra a když vážně cítíte velký hýžďový sval. (úsměv) A mezi ty úplně nejoblíbenější cviky patří rozhodně hip thrust o lavici i vleže, dřepy a výpady na x způsobů, roznožování, zanožování, legpress nebo i rumunský mrtvý tah. Pak už si jen hraji s váhou a počtem opakování, sem tam zařadím pomůcky jako třeba odporové gumičky.

Jestli se nepletu, studujete VUT. Jaký obor a co Vás na něm baví?

Studuji obor Městské inženýrství. Stavařině se věnuje celá moje rodina, a tak to neminulo ani mě. (smích) Asi nemohu vypíchnout jediný předmět, který by mě bavil, spíše mě baví vzdělávat se ve vícero odvětvích.

Chtěla byste na závěr někomu poděkovat či vzkázat něco čtenářům?

Ano, ráda bych poděkovala Svazu kulturistiky a fitness ČR za projevení důvěry při nominaci do reprezentačního týmu a umožnění tedy reprezentovat naši krajinu na tak krásné soutěži, jako je mistrovství Evropy. Dále rozhodně nesmím zapomenout poděkovat příteli, rodině, kamarádům a všem, co nám budou držet palce. (úsměv) Čtenářům bych ráda popřála krásný den a příjemné čtení.

Zpět na přehled


Viktoria Babíková

Vybrané úspěchy:

Mistrovství České republiky 2019 - 4. místo v bikiny fitness do 165 cm
Mistrovství Čech 2019 - 2. místo v bikiny fitness do 165 cm
Mistrovství Čech dorostu a juniorů 2018 - 1. místo v bikiny fitness dorostenek
Mistrovství Čech dorostu a juniorů 2018 - 3. místo v bikiny fitness juniorek do 164 cm

Viktorie, vítejte zpět na Ronnie.cz. V první řadě gratuluji k druhému místu na letošním mistrovství Čech. Jak jste závody prožívala?

Zdravím Vás i všechny čtenáře Ronnie.cz. Moc děkuji za gratulaci. Na závody jsem se po roční pauze neskutečně těšila, na tu skvělou atmosféru, na vůni závodní barvy… Nechyběla ale po roční pauze ani nervozita před nástupem, ovšem chvíle na pódiu jsou pro mě úžasnou odměnou a takovou třešničkou na dortu celé přípravy. Moc jsem si to užila.

Vás si naši čtenáři můžou pamatovat jako úspěšnou a velice mladou juniorku. Prozraďte nám svůj fitness příběh. Co Vás poprvé přivedlo do posilovny?

Už odmalička jsem se věnovala sportu, ve třech letech jsem byla nejmladší tanečnicí týmu, ale nejdéle jsem zůstala u atletiky, ve které jsem dosáhla několika úspěchů, účastnila jsem se i MČR a olympiády mládeže, ale pak přišlo zranění kotníku, které mě trápilo poměrně dlouho, a proto jsem začala navštěvovat posilovnu, abych neztratila fyzičku. No a tak nějak jsem si cvičení a celý ten proces práce s vlastním tělem zamilovala a to mě v 16 letech dostalo až na závodní pódium. Moje první sezóna byla hned poměrně úspěšná jak mezi dorostenkami a juniorkami, tak i mezi ženami, a namotivovalo mě to do tvrdé práce na další sezónu.

Jak na Vaše diety a přípravu reagují přátelé, rodina, případně učitelé ve škole?

Moje rodina je mi velkou oporou a všichni mě na mé cestě podporují a fandí mi. Maminka s tatínkem jsou takoví moji trenéři, natěrači a vlastně vše, co je potřeba v přípravě i v samotný den závodu. Přátelé, spolužáci a učitelé už si tak nějak zvykli, že nemůžu ochutnat jejich svačinu, už mi nenabízejí kousnout, ale čichnout k jídlu… Také na to, že nemám moc volného času a že občas nejsem úplně ve své kůži. (smích)

V minulosti jste uváděla, že oproti zkušenějším závodnicím potřebujete hlavně nabrat svaly. Jak se tento cíl do letošní sezóny podařilo splnit? Na jakých partiích nejvíce?

Ano, to byl hlavní důvod, proč jsem vynechala podzim 2018. Myslím, že za ten rok jsem poměrně velký progres udělala, ale samozřejmě stále mám ve svalové hmotě hodně co dohánět oproti dospělým soupeřkám. Nejvíce jsem asi zlepšila střed těla a hýžďový sval, z toho mám velkou radost!

Jste členkou Target Teamu, ve kterém je vidět vzájemná podpora závodníků. Jak Target rodinu vnímáte Vy?

Musím říct, že ta podpora a energie je neuvěřitelná. Na závodech, ale i na společných trénincích jsme jako jeden člověk. Ať už v zákulisí, nebo přímo na pódiu si pomáháme a fandíme. Celý ten závodní den si díky tomu člověk užije ještě víc, a jakmile skončí, těší se na další závodní den, kde se sejde jedna velká rodina a společně to rozjede. Jsem ráda, že mohu být součástí toho všeho. Jsem šťastná, že jsem poznala v týmu nové přátele, že jsou mi rádci a pomocníky. Jsme opravdu rodina, jsme tým. Prostě nádhera!

Jak vypadá Váš jídelníček těsně před soutěží? Přibližuje se spíše kulturistické klasice "kuře - rýže", nebo je méně striktní, jak je u bikin nyní docela časté?

Před soutěží se snažím mít jídelníček, co nejčistší. Dalo by se říct, že se držím takové té klasiky kuře - rýže, ale samozřejmě nejen to. Miluji hovězí maso a ryby, takže i ty se v mém jídelníčku velmi často objevují. Mám i osobního dodavatele čerstvých ryb. (smích) V závěru přípravy je kvalita stravy důležitá, ale naštěstí mě tyhle "klasické" kombinace ještě neomrzely a nemyslím si, že se to v nejbližší době stane.

Máte sama nějaké oblíbené závodnice, u kterých se inspirujete?

Napadá mě například naše targeťačka a profesionálka Verunka Zemanová, která je nejen skvělá závodnice, ale i skvělý člověk, a je pro mě velká motivace. Jinak sleduji tak nějak všechny známé závodnice na sociálních sítích a koukám na trendy a inspiruji se.

Chtěla byste na závěr někomu poděkovat či vzkázat něco čtenářům?

Chtěla bych poděkovat mým rodičům za vše, co pro mě dělají, a za tu neuvěřitelnou podporu, kterou od nich mám. Velké díky patří také Slávkovi Vinogradovi, který je hlavou naší Target rodiny. Vždy mě neskutečně namotivuje a pomůže mi, když si nevím rady. Prostě trenér, jak má být. Čtenáře moc zdravím a doufám, že je rozhovor bavil, a děkuji vám, redaktorům Ronnie.cz, kteří nás závodníky sledujete, píšete o nás, a hlavně vysíláte živě přenosy, které může sledovat každý, koho náš sport zajímá.

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 3 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie