Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice v bikiny fitness (I.) - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2019

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2019 - 2. - 5. 5. 2019, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Nela Kordiaková (video) • Monika Špačková • Barbora Hudcová (video)Monika Klementová (video)Adéla UhrováEva DlabajováViktoria BabíkováBarbora KrálováMagdalena FejfarováJulie SvitákováJana ŽitnáMartina KůrkováMarcela KotkováŠárka Čejková bodyfitness: Markéta KretschováJana PaulátováDenisa KeppertováAndrea Jančíková (video) wellness: Kristýna Seidlová (video)Kristýna PolomisováSabina Kaderkováphysique: Matěj Belička (video) Ondřej NovákAntonín VuMichael Špaček (video)Zdeněk Vrána (video)Roman HajabáčMilena Koudelkovákulturistika: Michal MacekMichael KrihoLibor VoborníkPavel Bartoníček Jan Tomášek (video)Vladimír Semerád (video) • Milan BodlákEmil Boar (video) klasika: Václav OnderkaJakub KolínekVojtěch FojtíkMiroslav DopirákBohumil ŠevcPavel SamekMarian Jankovčinfitness: Ondřej Ságner (video)Lucie Dulovcová
Před ME:
nominaceharmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníden 1 + foto - 4 medaile!
den 2 + foto - 2 medaile! den 3 + foto
den 4 + foto - 1 medaile! kompletní výsledky s body
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
M. Kůrková L. VoborníkJ. Tomášek
J. KolínekP. Samek

Závodníci ve physique před mistrovstvím Evropy 2019
2. - 5. květen má letos zaznačený v diáři celá řada českých závodníků. Ve španělské Santa Susanně se totiž koná mistrovství Evropy, na které se sjedou prakticky všechny věkové i soutěžní kategorie, jaké si dovedete představit. Nebudou zde chybět ani závodnice té nejněžnější kategorie, tedy bikiny fitnessky.

Na ME se chystají například Nela Kordiaková a Barbora Hudcová, jejichž společný trénink krátce před ME jste u nás mohli nedávno zhlédnout, do Španělska poletí také Martina Kůrková, která se Vám představila již před svými závody na Maltě. V příštím týdnu se můžete těšit ještě na tréninkové video další účastnice ME Moniky Klementové.

Dnes pro Vás máme další tři bikiny fitnessky, které v Santa Susanně nastoupí mezi závodnicemi masters. Pro Janu Žitnou, Marcelu Kotkovou a Šárku Čejkovou bude mistrovství Evropy dalšími společnými závody, minulý víkend se totiž shodou okolností všechny tři sešly také na mistrovství Čech, ze kterého pochází velká část fotografií, kterými jsou jejich rozhovory doplněny.

Všem našim skvělým závodnicím přejeme hodně štěstí na závodech a děkujeme za možnost nahlédnout alespoň trochu do jejich soukromí.

jménokategorie
Jana Žitná bikiny fitness masters 35 - 39 let do 163 cm
Marcela Kotková bikiny fitness masters 40 - 44 let
Šárka Čejková bikiny fitness masters nad 45 let
Nela Kordiaková bikiny fitness do 160 cm
Barbora Hudcová bikiny fitness do 172 cm
Martina Kůrková bikiny fitness masters 35 - 39 let nad 163 cm
Monika Klementová bikiny fitness nad 172 cm
Monika Špačková bikiny fitness do 160 cm

Jana Žitná

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech mužů a žen 2019 - 2. místo v bikiny fitness do 160 cm
FFF Cup 2018 - 5. místo v bikiny fitness do 165 cm
Mistrovství ČR 2018 - 8. místo v bikiny fitness masters
Beautiful and Strong 2017 - 5. místo v bikiny fitness do 164 cm

Jano, je to vůbec poprvé, co se s Vámi čtenáři budou moci seznámit prostřednictvím rozhovoru. Mohla byste se jim představit? Jaká byla Vaše cesta ke cvičení a později k závodění?

Především zdravím všechny čtenáře. Jmenuji se Jana Žitná, letos v srpnu mi bude 40 let. Mám dva krásné syny, 19 a 13 let. Pracovně se věnuji velmi zvláštnímu podnikání, a to v oblasti pohřebnictví. Zároveň si toto psychicky náročné povolání kompenzuji sportem, konkrétně v kategorii bikiny fitness masters. K tomuto, dle mého názoru "tvrdému" sportu jsem se dostala náhodou, a to když jsem se před 7 lety začala věnovat sportu pole dance. Čím déle jsem se sportu věnovala, tím byla obtížnost cviků fyzicky náročnější, proto jsem se jednoho dne rozhodla vyhledat fitness trenéra s původní myšlenkou zvýšení fyzické zdatnosti. A shodou okolností jsem narazila na dnes už "mého" trenéra Martina Novotného. Jelikož jsou sporty pole fitness a bikiny fitness oba velmi náročné, musela jsem se rozhodnout pro jeden z nich. Vydala jsem se na cestu bikiny fitness. Díky tomuto rozhodnutí se připravuji na mistrovství Evropy 2019.

Pokud se nepletu, mistrovství Evropy by mělo být Vaší první velkou zahraniční soutěží. Těšíte se? Jaké jsou pro tuto sezónu Vaše další soutěžní plány?

Ano, mistrovství Evropy je má první velká zahraniční soutěž. Velmi se těším a rozhodně si ji chci užít, ať dopadnu jakkoliv. Má první soutěž vůbec bylo EVLS v Praze v roce 2017, moc ráda na to vzpomínám, i když jsem se na soutěži neumístila. Letos se zúčastním 20. dubna 2019 v Mladé Boleslavi soutěže Mistrovství Čech mužů a žen (rozhovor byl pořízen ještě před soutěží, pozn. red.) a 28. dubna 2019 v Lysé nad Labem Mistrovství České republiky mužů, žen, párů a masters.

Jaká byla atmosféra na nominaci na ME a jak jste ji prožívala? Byla jste nervózní, jestli projdete?

Atmosféra na nominaci na ME byla překvapivě pohodová, i když nervózní jsem trochu byla. Když jsem se dozvěděla, že jsem nominací prošla, tak jsem byla plná euforie a radosti, to mě nakoplo se do toho opřít ještě víc.

Na čem jste se snažila od minulé sezóny zapracovat a jak jste spokojená s tím, jak se to povedlo?

Určitě jsem se tentokrát striktně držela rad mého trenéra a také jsem trénovala pod jeho vedením, což významně zlepšilo mé výsledky. Myslím, že se to velmi povedlo, a tímto Martinovi Novotnému děkuji. Teď už zbývá jen být nad věcí.

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu ve Vaší přípravě nebo něco vzkázat našim čtenářům?

Ano, jak jsem již zmínila, poděkování patří hlavně mému trenérovi Martinovi Novotnému za trpělivý přístup a veškeré rady. Také bych chtěla poděkovat své rodině za podporu v mé přípravě a čtenářům za věnování času přečtení tohoto článku. Děkuji.


Jana Žitná - fotogalerie

Zpět na přehled


Marcela Kotková

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech mužů a žen 2019 - 7. místo v bikiny fitness do 170 cm
Mistrovství ČR 2018 - 3. místo v bikiny fitness masters
Mistrovství Čech mužů a žen 2018 - 11. místo v bikiny fitness do 170 cm

Marcelo, mohla byste našim čtenářům o sobě něco málo prozradit? Jaká byla Vaše motivace začít chodit do posilovny a jak se to seběhlo, že jste se rozhodla závodit?

V roce 2017 jsem vzala kamarádku, se kterou jsem chodila na kruhové tréninky, na jarní mistrovství České republiky v Lysé nad Labem. Byli jsme úplně jako ve snu. Nádherné holky (kluci tedy také), krásné blýskavé bikiny, šperky, krásně upravené vlasy, make-up, no prostě jsme se s kamarádkou na sebe koukly a říkám: "Jsme v nebi." (smích) Hned jsme se musely pochlubit na Facebooku, kde že to jsme, a na to mi jiná kamarádka nabídla, že mě seznámí se svým trenérem a že to můžu také zkusit. Ani ve snu by mě nenapadlo o tom jen přemýšlet, ale dost mě nabídkou nahlodala. Ten den jsem si řekla, že to chci zažít aspoň jednou. Po týdnu jsem si vyžádala kontakt na trenéra. S Vítkem Sahulou spolupracujeme přesně od 2. května 2017. Vlastně první bylo chtít závodit a na to konto jsem začala chodit do posilovny. Mám to všechno obráceně. (smích)

Máte za sebou několik domácích soutěží, na velké zahraniční závody jako mistrovství Evropy ale jedete vůbec poprvé. Máte trému, anebo se těšíte? Zůstanete ve Španělsku alespoň na pár dní, anebo se hned po soutěži vracíte do ČR?

Nemám. (smích) Já mám ráda zážitky, a když jsem viděla loňský rok svého trenéra, že jede na ME, a celý ten tým, jaká to byla parta a tak, tak jsem to chtěla zažít také. Jen tak jsem pronesla na tréninku, že to chci taky, dělala jsem takové ty smutné oči a čekala jsem, že mi trenér řekne  "hehe, no to víš, že jo", ale on, že OK, náš další cíl je Evropa. Vlastně jsem byla nervózní na té nominaci. Co přijde teď, je pro mě bonus a moc se na to těším. (úsměv) Zůstávat nebudu. Doma manžel, děti, kočičky, znáte to. (smích)

Jak člověk dopadne na soutěži, je vždy obtížné odhadnout, s jakým výsledkem z ME byste ale byla Vy sama pro sebe spokojená?

Tak samozřejmě bych byla spokojená být ve finále, pěkně se tam projít po pódiu, ukázat jim, jak to u nás české čtyřicítky válí, a dostat zlatou. (smích) Ráda bych zažila I-walk, takže bych byla ráda ve finále. No, to zní také troufale. OK, tak budu spokojená, když budu v první polovině. (smích)

Jaké jsou pro tuto sezónu Vaše další soutěžní plány? Na jakých pódiích Vás ještě uvidíme?

Teď před ME jdu na mistrovství Čech v bikiny fitness žen do 170 cm (rozhovor byl pořízen ještě před soutěží, pozn. red.) a na MČR v kategorii bikiny fitness masters a asi zkusím i ženy do 170 cm. Co bude dál, ještě nevím. Uvidíme, jak moc velký průšvih ta Evropa bude. (smích)

Na ME budete závodit ve věkové kategorii 40 - 44 let. Nepochybně ale máte lepší postavu než většina žen či slečen. Zažíváte v tomhle ohledu ve svém okolí pozitivní reakce? A co říká "laická veřejnost" na to, že závodíte v bikiny fitness?

Reakce, myslím, v pohodě. Naštěstí mám okolo sebe lidi, kteří vědí, že když se jich nezeptám na názor, tak sami špatného nic neřeknou. Vědí, že by mě to nezajímalo. (smích) Okolí mi fandí, tedy aspoň to tak vypadá. (smích) Myslím, že mám okolo sebe skvělé lidi.

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu ve Vaší přípravě nebo něco vzkázat našim čtenářům?

Hlavně chci poděkovat manželovi, že mě podporuje ve všem, co dělám. Je to chlap mého života a báječně se doplňujeme. Zrovna tak mému trenérovi Vítkovi Sahulovi za přípravu a vše, co mě naučil, Janičce Jeřábkové, která mi pomáhá s pózováním a dává mi spousty užitečných rad. Také mému fyzioterapeutovi Tomáši Fiedlerovi, který mi ty moje kostičky zase pěkně srovná a svalíky pěkně uvolní. A samozřejmě všem, co mi ve fitku tykají a nepouští mě sednout. (smích) Díky moc.

Pro čtenáře bych měla něco ze své zkušenosti - jestli jste si připustili aspoň na chvilku, že byste to mohli dokázat, jděte do toho!

Zpět na přehled


Šárka Čejková

Vybrané úspěchy:

INBA - PNBA World Championships 2018 - 1. místo ve fitness bikiny nad 45 let
INBA - PNBA World Championships 2018 - 3. místo ve sport model nad 35 let
European Nat. Bodybuild. and Fit. Champ. 2016 - 1. místo ve sport model nad 35 let

Šárko, naši čtenáři se s Vámi mohou prostřednictvím předsoutěžního rozhovoru seznámit vůbec poprvé. Mohla byste se jim představit? Jaká byla Vaše cesta k posilovně a jak jste se pak dostala k závodění? Věnovala jste se i jiným sportům?

Jmenuji se Šárka, 3. května 2019 mi bude 49 let. Mám 19letou dcerku, pocházím z Prahy, žiji v Liberci. Do fitka jsem vystoupila poprvé asi před 30 lety, když jsem hledala náhradu za ukončenou závodní kariéru v moderní (dnes rytmické) gymnastice. Gymnastice jsem se věnovala od raného dětství, ale tehdy jsem ještě činkám zcela nepropadla. Odskočila jsem si ještě k tancování a bojovým uměním a józe. Kromě toho mě baví sjezdové lyžování a každou zimu vášnivě lyžuji. Definitivně jsem pochopila, že fitness bude patřit do mého života, když mi bylo 25 let. A od té doby cvičím soustavně, pravidelně a dá se říci, že systematicky. Tento sport miluju a neumím si představit, že bych necvičila. Když vstoupím do gymu, cítím se doma. (úsměv)

Závodíte už několik let, dříve jste se ale účastnila naturálních soutěži. Co Vás teď přimělo ke změně?

Začala jsem soutěžit až ve vyšším věku. Vždy jsem sledovala dění v kulturistice a fitness, ale pro mne závodění v klasickém fitness moc nebylo. Změna nastala, až když přišla kategorie bikiny fitness, a napadlo mne, že bych možná mohla zkusit to své cvičení zúročit, ale zase nebyl čas. Věnovala jsem se hlavně dceři. Až v roce 2014 jsem se rozhodla a vybrala si naturální organizaci. Soutěžila jsem nejprve v bikiny fitness, ale pak jsem se svalovým rozvojem a formou dostala do kategorie, kterou v naturální organizaci nazývají "sport-model", a to byl důvod, proč jsem se rozhodla změnit organizaci. Cítím se spíš jako "bikina", kde se mi trend ve tvaru a osvalení postavy více líbí a více mi vyhovuje u SKFČR. A rozdíl je i v pózování a já si ráda užiju pózování v "bikinách". (úsměv)

Chystáte se po ME i na další soutěže? Jaká jsou Vaše soutěžní plány pro letošní sezónu?

Právě mám za sebou svou první soutěž u SKFČR, mistrovství Čech. Mívám trému a byla jsem tak nervózní, že jsem si to ani nestačila pořádně užít. (úsměv) Takže se nyní velmi těším na mistrovství ČR, které bude 27. - 28. dubna 2019, a doufám, že se také pak také zúčastním ME. ME bude pro mne vrchol jarní sezóny a další soutěže se vůbec neodvažuji plánovat. Záleží na tom, jak se budu cítit.

Na ME budete závodit ve věkové kategorii nad 45 let. Nepochybně ale máte lepší postavu než většina žen či slečen, ať je jim let, kolik chce. Zažíváte v tomhle ohledu ve svém okolí pozitivní reakce? A co říká "laická veřejnost" na to, že závodíte v bikiny fitness?

Děkuji za poklonu. (úsměv) Snažím se svůj věk nevnímat a nenechat se jím nějak omezovat. I když samozřejmě ranní pohled do zrcadla bývá někdy nemilosrdný. Naštěstí, cvičit se dá v jakémkoliv věku. Pozitivní reakce vnímám ze svého okolí i od lidiček, které osobně neznám, a od fanoušků na sociálních sítích. Je to velmi příjemné, ale musím se přiznat, že vždy mě to překvapí. Blízcí přátelé mě znají a to moje cvičení již vnímají jako mou součást, už je to tolik nepřekvapuje. Fandí mi a zajímají se. A přátelům jsem již i vysvětlila, v čem to vlastně soutěžím. (smích) Laická veřejnost se, myslím si, v té naší terminologii neorientuje, tedy to, že závodím v "bikiny fitness", lidem obecně moc neříká. Většinou jim musím vysvětlit, v čem se liší jednotlivé kategorie a co znamenají. Spíše vždy slýchám: "Jéé, vy hodně cvičíte, že? To asi běháte, že máte takovou postavu?" Když řeknu, že posiluji, tváří se ženy nedůvěřivě. (úsměv)

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc či podporu ve Vaší přípravě anebo něco vzkázat našim čtenářům?

Tolika lidem bych ráda poděkovala, přátelům, kolegům, kamarádům. Děkuji Janu Vaškovi, který mi od začátku mého závodění neochvějně a nezištně pomáhal a stál za mnou. Bez Extrifit Clubu bych nikdy nesebrala odvahu a neměla šanci odjet na ME. A bez Jakuba Vytisky bych se vůbec nevypravila. Děkuji. (úsměv) Nakonec bych ráda řekla ženám, ale samozřejmě i mužům v mém nebo i vyšším věku, kteří by rádi změnili životní styl, ale obávají se, že už je pozdě začít s tréninkem… nikdy není pozdě. S tělem se dá pracovat celý život. Stačí jen chtít a začít. To, že jsou na obalech fitness produktů a v reklamách pouze mladé slečny (nebo muži), neznamená, že nemůžete vypadat také ve formě, pokud budete chtít. (úsměv)

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie