Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Závodníci ve physique mužů (II.)
- rozhovory před Olympia Amateur Europe 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


OLYMPIA AMATEUR EUROPE 2015 - 2. - 3. 10. 2015, Praha
Psali jsme o Češích před Olympia Amateur Europe:
bikiny: Adéla StorzerováSabina KaderkováJana JeřábkováKarolína MachováMartina AbukhlalVeronika Wertheimová • Veronika Szalayová • Jana Slívová • Lucie Cahová • Michaela Masslová • Karolína TlustáVeronika WisiorkováSandra Bártovábodyfitness: Anna Vaculíková • Kateřina Harenčáková • Lucie JakešováLucie KoumarováVeronika ŽižkováSilvie BeránkováMargita Zámolováphysique: Miroslav KadlecNikola Cigolinov • Miroslav Juříček • Lukáš MacekJan JonášPanos PlangesisMarek Gerhardt • Daniel Müller • Aleš Bejr • Johannes Steger • Jakub VeselýPřemysl ChaloupkaMichal KulštejnFilip Šteflovič • Štěpán Ginzel • Richard Biško • Lukáš Bartošek • Petr Ouvín • Ondřej Kmošťák • Tomáš KejíkJakub CenekAleš LamkaLukáš Červený • Radim Mahovský • Sebastian Gunčík • kulturistika: Miroslav KalichJosef MalzerJaroslav PasekaVlastimil KalašJakub ŠubrtJan Šimušák • Michal Sitter • Jan Machač • Jan TomášekJiří VacekJozef FurinTomáš KhunDavid VyčítalRoman JurákRené GorolRichard Čada Luboš ChmelenskýPavel ŠerákMatěj Ryšavýfitness: Lenka Červená
Info z Olympie:
prezentaceonline report z místa dění
Před Olympií:
soutěž o vstupenky Češiharmonogram
pátek:
foto pódium I.foto pódium II.zákulisí I.zákulisí II.
sobota:
foto pódium III.zákulisí I. (s EVLS) • zákulisí II. (s EVLS)
kompletní výsledky s body a fotografie - 4 medaile! absolutky, sestavyvideozáznam ženyvideozáznam muži
od diváků I. od diváků II.
Eagles EVLS Cup: info
Z Olympie očima závodníků, rozhovory:
očima M. KulštejnaJana SlívováAdéla Storzerová

Kdo se bude prezentovat na Olympia Amateur Europe 2015?
Olympia Amateur Europe a EVLS Prague Pro 2015: harmonogram!

Již zítra v devět hodin ráno odstartuje v holešovické Tipsport Areně druhý ročník mezinárodní soutěže Olympia Amateur Europe, které se zúčastní i celá plejáda českých sportovců. S nabitou mezinárodní konkurencí se přijdou poměřit i níže uvedení závodníci kategorie men´s physique, kterým jsme položili následující otázky:

1. Proč jste se rozhodl startovat právě na soutěži Olympia Amateur Europe 2015, čím je pro Vás atraktivní?

2. Kdy jste odstartoval přípravu na tuto soutěž a jak se příprava dařila? Probíhalo vše podle plánů?

3. Jak jste spokojený se svou momentální formou? Kde vidíte své silné stránky a co jsou naopak Vaše nedostatky?

4. Jaké jsou Vaše další sportovní vize a plány?


jménokategorie jménokategorie
Lukáš Červený do 174 cm Radim Mahovský do 174 cm
Sebastian Gunčík do 174 cm Filip Šteflovič do 178 cm
Michal Kulštejn do 178 cm Richard Biško do 178 cm
Štěpán Ginzel do 178 cm Aleš Lamka do 178 cm
Lukáš Bartošek do 178 cm Petr Ouvín do 178 cm
Ondřej Kmošťák do 178 cm Tomáš Kejík do 178 cm
Jakub Cenek do 178 cm    


Tomáš Kejík

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2015 - physique do 178 cm - 10. místo

1. Samozřejmě je výhodou domácí prostředí a méně starostí s cestováním. Momentálně bydlím v Praze, takže to budu mít doslova doma. Atraktivita závodu je zvýšená i tím, že se bude konat na stejném místě jako EVLS.

2. Přípravu jsem začal přesně 10 týdnů před závodem. Celou dobu jsem jel dvoufázové tréninky, ráno silová část a kardio, odpoledne jen silová část a především hlavní cviky - dřepy, deadlifty, bench-press, shyby. Příprava podle plánu probíhala, ale pokaždé to může být lepší. Jinak mi hodně pomohly výrobky Immortal, s kterými byla má příprava "chutnější". Třeba na protein jsem se těšil po každém tréninku, byla to totiž jediná a pravidelná sladkost v dietě.

3. Forma je životní určitě a uvidíme, jestli to bude stačit alespoň na finále. Každopádně přijedou další desítky vynikajících závodníků, takže budou rozhodovat detaily. Doufám jen, že rozhodčí budou co nejobjektivnější a pořadí budou rozhodovat jenom aktuální formy. Nedostatky a silné stránky se dají porovnat až na pódiu vedle ostatních.

4. Plány prozatím nevím, uvidíme po Olympii. Každopádně bych chtěl zkusit u nás ještě "pohárovku" a příští rok možná kategorii classic physique, která mi bude asi bližší, protože jsem zároveň i vzpěrač.

Zpět na přehled


Lukáš Červený

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech 2015 - physique do 178 cm - 4. místo
Mistrovství České republiky 2015 - physique do 178 cm - 6. místo

1. Tuto soutěž jsem si vybral proto, že se jedná o jednu z nejprestižnějších soutěží v tomto roce a navíc se koná u nás v ČR, kde se budu moci představit před domácím publikem.

2. Přípravu na Olympii jsem zahájil hned po MČR, a to krátkou objemovou přípravou, která trvala asi 2 měsíce. Následně jsem přešel do diety, která vyvrcholí superkompenzací a soutěží. Řekl bych, že se mi příprava celkem vydařila.

3. Podařilo se mi nabrat nějakou svalovou hmotu na zádech a ramenou a myslím si, že s formou mohu být v rámci možností spokojen. Mezi mé silné stránky patří především hrudník, co se týče nedostatků, tak sem bych zařadil již zmíněná záda, na jejichž rozvoji se snažím neustále pracovat.

4. Další sportovní plány a vize budu řešit až podle výsledku na Olympii. Na závěr bych rád poděkoval především mé přítelkyni, která to se mnou po celou přípravu neměla jednoduché, a to hlavně teď v závěru, a dále pak celému Power Gym Teamu z Mnichova Hradiště, především panu Františku Páleníkovi, který mě celou přípravou doprovázel jako sparing.

Zpět na přehled


Aleš Lamka

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech 2015 - physique do 175 cm - 2. místo
BFC Cup 2015 - physique do 178 cm - 2. místo
Grand Prix 2015 - physique do 182 cm - 3. místo

1. Nejprve bych chtěl pozdravit všechny čtenáře Ronnie.cz. Na Olympii Amateur Europe 2015 jsem se rozhodl zavítat zpočátku pouze ze zvědavosti. Chtěl jsem se zúčastnit takto obrovské akce a vyzkoušet si celkovou atmosféru mezinárodních soutěží. Nasbírat další soutěžní zkušenosti a posunout se zase o kus dál. Cvičím pouze v domácí posilovně, kde jsem téměř kompletně izolovaný od celého světa, a tudíž si asi dokážete představit, jaký kontrast bude návštěva podobné akce a pohyb mezi všemi lidmi z celého světa, kteří jsou podobně naladěni jako já. Jak se postupně blíží termín, začínám se čím dál více těšit, až se budu moci porovnat s kluky z celého světa. Stojím samozřejmě nohama na zemi, znám své šance a budu rád i za semifinále. Až někde v hloubi duše doufám v nějaká přední umístění.

2. Start přípravy na Olympii vlastně probíhá celou dobu. Nebyl konkrétní startovní termín. Cvičím, protože mě to baví, protože je to téměř i moje práce. Snažím se udržovat stále ve formě, stále se zlepšovat a jít dobrým příkladem lidem, kteří mě sledují. Po mé první jarní sezóně tedy nepřišel žádný klasický přežraný objem, který ani neuznávám. Začala ihned příprava na podzimní soutěže. Pokračoval jsem přibližně ve stejné dietě i v tvrdém tréninku a rozdíly byly celou dobu pouze minimální. Cíl byl nabrat cca 2 kila čisté svalové hmoty a zároveň udržet tuky velmi nízko. Což se myslím podařilo. Budu trochu větší a trochu vyrýsovanější než na jaře. U mě je překvapivé, že na některé věci v životě jsem nespolehlivý a flákač, avšak na cvičení, věci okolo toho a dietu jsem přesný opak. Vše u mě sedí na sekundy jako hodinky. Každé jídlo, každý trénink. Nevynechám nikdy nic. Příprava šla tudíž bez problému. Jediný malý zádrhel (z pohledu na přípravu), který se úplně nehodil do celkového plánu, byla dovolená u moře, která již byla zakoupena z minulého roku. To jsem ještě s přítelkyní netušil, co mě v roce 2015 bude čekat. Skoro dva týdny jsem necvičil a kilo nebo dvě tuku jsem tam bohužel nabral.

3. Věřím, že s formou by neměl být nikdy nikdo spokojený. Pokud budete spokojení, vaše myšlení ztratí ten motor, chtíč, náboj se zlepšovat a dosáhnout dalších, lepších výsledků. Spokojený tedy nejsem. Forma nebude doufám nijak špatná, avšak nedostatky se vždy najdou. Nejhorší v kategorii physique je to, že vlastně ani nevíte, jak moc máte být svalnatí nebo jak moc máte být vyrýsovaní. Mám v hlavě přibližný obrázek toho, jak bych chtěl, aby mé tělo vypadalo v budoucnosti a toho se snažím dosáhnout. Zda se to bude líbit porotě, to už je jiná otázka. Každopádně pro přiblížení k mé cílové postavě zbývá odcvičit ještě velká hromada tréninků.

Za mé silné stránky považuji dobrý poměr pasu a ramen. Velká široká záda, ramena. Snažím se, aby má postava vypadala co nejestetičtěji. Na pódiu se určitě nestydím a mám rád kontakt s diváky.

Mezi mé slabé stránky podle mě patří velikost rukou. S tímto problémem bojuji neustále. Zlepšují se, ale velmi pomalu. Také si o sobě myslím, že nejsem v obličeji kdo ví jaký model, a v pravidlech stojí, že na to porota také může přihlédnout.

4. Na to mám naprosto jednoduchou odpověď: Dělat, co mě baví! A to je cvičit a do budoucna se tím snad i živit. Vedu si facebookové, instagramové profily, mám své osobní stránky a pilně točím videa na Youtube. Snažím se dělat online trenéra a postupně se to začíná dařit. Dávám tomu svůj veškerý čas. Chtěl bych objíždět závody ve physique, poznávat nové lidi a získávat další zkušenosti. Popřípadě se jednou podívat i někam dál. Bohužel to ale není levná záležitost a peníze neleží na chodníku. Spolupracuji také s internetovým obchodem a zároveň oddílem FitnessDK, za který i závodím. Majitel mě oslovil jeho perfektními nápady, názory a plány, které se mu snažím pomoci splnit. Z této strany nás ještě také čeká mnoho práce a doufám, že se to jemu i mně splní.

Zpět na přehled


Aleš Lamka v přípravě na Olympia Amateur Europe 2015


Richard Biško

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen a párů 2015 - physique do 178 cm - 2. místo
Mistrovství Čech mužů a žen 2015 - physique do 178 cm - 3. místo
Partners Cup 2014 - physique - 3. místo
Grand Prix PEPA Opava 2014 - physique - 3. místo

1. Protože je to největší událost tohoto druhu v Evropě a koná se v Praze, tedy v místě, kde žiji. Atraktivní je pro mě i z toho důvodu, že budu soupeřit s nejlepšími physique muži z Evropy o to nejcennější, tedy o profi kartu.

22964_8.jpg align=right style="margin-left:10px;margin-top:5px;margin-bottom:5px;" border=0>2. Po mistrovství Evropy v květnu 2015 jsem si dal týden pauzu na regeneraci a příprava mohla začít. V přípravě jsem se zaměřil na rozvoj ramen, která jsem trénoval 3x týdně. Všechno probíhalo podle plánu, choroby se mi vyhýbaly, až nyní, v úplném závěru mě trochu potrápilo nachlazení, s kterým jsem bojoval ještě první dny superkompenzace. Formu to ale nepoznamenalo.

3. Můžu bez okolků říct, že na Olympii Amateur Europe se předvedu ve své životní formě. Mojí nejsilnější stránkou je celá moje postava, která je zároveň mým nedostatkem, protože vždy je co zdokonalovat.

4. Plán? Inspirovat tím, co dělám, co nejvíc lidí. Ukázat jim, že všechno je možné, a být příkladem. Mým plánem a vizí je stát se profesionálem v kategorii men´s physique.

Zpět na přehled


Richard Biško v přípravě na Olympia Amateur Europe 2015


Jakub Cenek

Vybrané úspěchy:

Mistroství Moravy a Slezka 2015 - physique do 178 cm - 1. místo
BFC Cup 2015 - physique do 178 cm - 5. místo
GP Zbýšov 2015 - physique do 178 cm - 3. místo
GP Jalex Krnov 2014 - physique do 178 cm - 2. místo
Smartlabs Cup 2014 - physique do 178 cm - 2. místo
Golem Classic 2014 - physique do 178 cm - 2. místo
GP Ronnie 2014 - physique - 2. místo

1. Zdravím čtenáře Ronnie.cz. Rozhodnutí startovat na této soutěži padlo po jarních závodech. Účast a přípravu na Olympia Amateur Europe beru jako velkou výzvu. Možnost poměřit se s protivníky z různých zemí a hlavně nadechnout atmosféru velkých závodů.

2. Hned po jarních soutěžích jsem se zaměřil na objemovou fázi. Podařilo se mi nabrat pár kvalitních kil a vylepšit některé své nedostatky. Od konce července začala dieta (sacharidové vlny), která šla podle plánu. Nenastaly žádné velké komplikace, snad jen klasické nachlazení měsíc před závodem, které ale prodělávám pravidelně při každé přípravě. Nyní mám pár dní před soutěží a dostavila se únava, slabost a hlad a to mě čeká nejtěžší fáze - odvodnění.

3. Dělal jsem, co se dalo, abych se posunul zase o něco dál. A to se mi myslím povedlo. Stále však vidím, co je potřeba ještě vylepšit. Od jarních soutěží jsem věděl, že se musím v přípravě zaměřit především na vršek hrudníku. Tam jsem byl slabý. Myslím si, že se mi to v objemové fázi povedlo a o trošku se to zlepšilo. Vím ale, že tady musím ještě pořádně zamakat.

4. Kategorie physique mužů mi zatím sedí a vyhovuje, takže v ní budu určitě pokračovat dál. Podle toho, jak dopadne tato soutěž, chtěl bych zkusit nominaci na mistrovství světa. Kdyby to už letos nevyšlo, mám v plánu se připravit na mistrovství Evropy v roce 2016. Mým snem je dostat se do profi kulturistiky, ale to je ještě dlouhá cesta. Soutěžit jsem začal teprve před rokem, tak uvidíme, jak to půjde dál...

Zpět na přehled


Jakub Cenek v přípravě na Olympia Amateur Europe 2015




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 25 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie