Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci ve physique mužů (I.)
- rozhovory před Olympia Amateur Europe 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


OLYMPIA AMATEUR EUROPE 2015 - 2. - 3. 10. 2015, Praha
Psali jsme o Češích před Olympia Amateur Europe:
bikiny: Adéla StorzerováSabina KaderkováJana JeřábkováKarolína MachováMartina AbukhlalVeronika Wertheimová • Veronika Szalayová • Jana Slívová • Lucie Cahová • Michaela Masslová • Karolína TlustáVeronika WisiorkováSandra Bártovábodyfitness: Anna Vaculíková • Kateřina Harenčáková • Lucie JakešováLucie KoumarováVeronika ŽižkováSilvie BeránkováMargita Zámolováphysique: Miroslav KadlecNikola Cigolinov • Miroslav Juříček • Lukáš MacekJan JonášPanos PlangesisMarek Gerhardt • Daniel Müller • Aleš Bejr • Johannes Steger • Jakub VeselýPřemysl ChaloupkaMichal KulštejnFilip Šteflovič • Štěpán Ginzel • Richard Biško • Lukáš Bartošek • Petr Ouvín • Ondřej Kmošťák • Tomáš KejíkJakub CenekAleš LamkaLukáš Červený • Radim Mahovský • Sebastian Gunčík • kulturistika: Miroslav KalichJosef MalzerJaroslav PasekaVlastimil KalašJakub ŠubrtJan Šimušák • Michal Sitter • Jan Machač • Jan TomášekJiří VacekJozef FurinTomáš KhunDavid VyčítalRoman JurákRené GorolRichard Čada Luboš ChmelenskýPavel ŠerákMatěj Ryšavýfitness: Lenka Červená
Info z Olympie:
prezentaceonline report z místa dění
Před Olympií:
soutěž o vstupenky Češiharmonogram
pátek:
foto pódium I.foto pódium II.zákulisí I.zákulisí II.
sobota:
foto pódium III.zákulisí I. (s EVLS) • zákulisí II. (s EVLS)
kompletní výsledky s body a fotografie - 4 medaile! absolutky, sestavyvideozáznam ženyvideozáznam muži
od diváků I. od diváků II.
Eagles EVLS Cup: info
Z Olympie očima závodníků, rozhovory:
očima M. KulštejnaJana SlívováAdéla Storzerová

Kdo se bude prezentovat na Olympia Amateur Europe 2015?
Olympia Amateur Europe a EVLS Prague Pro 2015: harmonogram!

Již tento pátek a sobotu se v Praze uskuteční další ročník mezinárodní soutěže Olympia Amateur Europe. V tuto chvíli jsou již přihlášky pro závodění na domácích prknech uzavřeny. Konečný seznam všech 65 českých závodníků můžete nalézt v tomto článku. Následující článek bude věnován závodníkům v kategorii physique mužů nad 178 cm. Je jich celkem dvanáct, jejich seznam naleznete níže. Pro lepší přehlednost jsme všem položili stejné otázky, a to:

1) Chystáte se na soutěžní pódium jedné z největších mezinárodních amatérských soutěží a ve vaší kategorii bude možná i několik desítek závodníků, takže nebude lehké zaujmout rozhodčí. Jak si věříte na takovou konkurenci?

2) Podoba soutěžní kategorie physique je velice proměnlivá, když srovnáme domácí, mezinárodní amatérskou a pak profesionální scénu. Jak podle vás vypadá ideální prototyp závodníka?

3) Jak probíhala vaše předsoutěžní příprava? Jsou v něčem specifické trénink nebo dieta závodníka v kategorii physique?

4) Jaký je váš dlouhodobý soutěžní cíl, kterého byste chtěl dosáhnout?

5) Je někdo, komu byste chtěl touto cestou poděkovat za pomoc v přípravě?

Níže naleznete odpovědi všech, kteří si našli čas se podělit se čtenáři o své dojmy z přípravy na blížící se soutěže a plány do budoucna.


jménokategorie jménokategorie
Jakub Veselý nad 178 cm Marek Gerhardt nad 178 cm
Aleš Bejr nad 178 cm Johannes Steger nad 178 cm
Lukáš Macek nad 178 cm Daniel Müller nad 178 cm
Přemysl Chaloupka nad 178 cm Miroslav Juríček nad 178 cm
Panos Plangesis nad 178 cm Nikola Cigolinov nad 178 cm
Miroslav Kadlec nad 178 cm Jan Jonáš nad 178 cm


Jakub Veselý

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR mužů - 1. místo
GP Zbýšov 2015 - 1. místo
Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2015 - 3. místo

1) Jsem si vědom, jaké akce se budu účastnit, konkurence bude neskutečná, ale to mě nesvazuje, spíš motivuje k tomu, dát do toho všechno a pokusit se o pěkný výsledek, zvlášť když se taková akce koná u nás. Zaujmout chci především celkovou prezentací, pokorou a líbivými tvary.

2) Pravdou je, že rozhodování v kategorii physique je velmi proměnlivé a nestálé. Sám za sebe nemám žádný jeden konkrétní vzor, někdo se mi líbí více a druhý méně. Nicméně, pokud si mám vybrat, přikláním se k původní myšlence vzniku této kategorie, tudíž přiměřeně osvalené, estetické a vyrýsované postavě namísto velkých objemů a žilnatosti. Toto jsou pro mě kulturisti, nikoliv physique. Samozřejmě každý má na to svůj názor a ideál.

Jakub Veselý na pódiu Mistrovství ČR mužů 2015

3) Trénink i dieta jsou v podstatě totožné jako v případě kulturistiky, až na finální fázi, tedy v mém případě, kdy si superkompenzaci přizpůsobuji mému tělu, které již za ty roky dobře znám, tzn. že odvodnění a cukrování není tak drastické pro ledviny jako v případě závodníka kulturistiky.

Příprava na Olympii byla a je náročná, především v tom, že na přípravu mám pouze 8 týdnů namísto obvyklých 12 týdnů. Po skončení jarní sezóny jsem si dopřál dvouměsíční volnější režim a začátkem srpna opět přešel do diety.

4) Můj sen se mi již splnil letos na jaře ziskem titulu mistra ČR v kategorii physique nad 182 cm. Do budoucna není mým cílem a prioritou získání profi karty a přestup k profesionálům. Svou budoucnost vidím tak, že bych se chtěl zaměřit na zdravou výživu, trénink a možná přípravu mladších potencionálních závodníků.

5) V první řadě bych chtěl poděkovat přítelkyni, která mě po celou dobu ohromně podporuje a stojí při mně každý den. Dále samozřejmě rodině a přátelům, kteří mi věří a podporují mě. V neposlední řadě mým sponzorům - DHL Express, s. r. o., Spedice Dobeš & Holemý, Statutární město Prostějov, Fitness Muscle Shop a Remi Sport Prostějov.

Zpět na přehled


Aleš Bejr

Vybrané úspěchy:

Mistrovství východních Čech v kulturistice 1997 - 2. místo
Mistrovství České republiky v kulturistice juniorů 1998 - 2. místo
účastník mistrovství Evropy a světa v armwrestlingu

1) V tom s vámi plně souhlasím. Myslím, že by je mohl zaujmout můj extravagantní účes. :) Mám určitou strategii, kterou bych v tuto chvíli nerad prozrazoval. Uspět na této soutěži určitě nebude jednoduché, tak se spíš nechám překvapit. Každopádně už jenom stát na pódiu Olympia Amateur Europe je pro mě nesmírná čest.

2) Ano, podle mě se v zahraničí klade větší důraz na svalnatost a vyrýsování, samozřejmě aby to lahodilo oku jako celek, takže se hodnotí i projev závodníka, úprava pokožky a kraťasy. Závodník musí mít v sobě "jiskru" a šoumenství, což je shodné na všech soutěžích. Profíci, to je zase něco jiného. Zrovna před chvílí jsem sledoval Olympii 2015, kdy jsem si původně myslel, že je to kategorie kulturistů, jen si zapomněli plavky. :) Ideální prototyp, aspoň podle mě, by měl být přiměřeně svalnatý a vyrýsovaný, něco jako profesionální sprinter na 100 metrů.

3) Předsoutěžní příprava v kategorii physique je podle mě velice podobná té kulturistické. Můj trénink je rozdělen do tří dnů, kdy procvičuji protilehlé partie a na konci si dám vždy libovolně břicho a aerobku, většinou orbitrek nebo sekání zahrady, a jelikož mám fitko doma, tak jsem v montérkách co by dup. :) Specifika přípravy jsou možná jen v tom, že můj sparingpartner je moje krásná žena. Dieta je zaměřena na bílkoviny, sacharidy konzumuji minimálně, zato zdravým tukům se nevyhýbám. Z doplňků výživy používám vysokoprocentní protein, instantní BCAA, karnitin, NO, vitamíny a minerály.

4) Rád bych závodil nejen pro cenné kovy, ale hlavně pro radost s cílem udržení formy i do pozdního věku, který se rychle blíží. Už se těším, až zavedou kategorii physique masters. :)

5) Největší poděkování patří mé ženě Angelce, která při mně stojí nejen v předsoutěžní přípravě, ale hlavně v životě. Vím, že se na ni můžu ve všem spolehnout a po 18 letech, co jsme spolu, ji stále moc, moc miluju. Díky, lásko! Dále mému největšímu sponzoru bratrům M. a M. Hybešovým z Kia Auto Hybeš Dřenice, kteří mi i jeden jejich krásný vůz věnovali, a také O. Mastíkovi za super zastoupení firmy a servisu. Dále mému kamarádovi M. Rudzinskému z IR-CLUB Pardubice za kvalitní doplňky výživy a odborné rady. Soláriu Sun City Pardubice za super opalování, panu L. Mazuchovi za možnost závodit za jeho krásné fitko OK Gym Dubina a kdykoliv si u něho zacvičit či natočit video a pořídit foto. Mému zaměstnavateli panu P. Jenčikovi z Berserk Security, s. r. o., za finanční podporu a také panu P. Provázkovi za super soutěžní barvu a získané vědomosti, jelikož jsem absolvent jeho trenérské školy Ronnie.cz, která je podle mě nejlepší v republice a ve které jsem se i já jako celoživotní cvičenec a závodník dozvěděl plno užitečných rad a poznatků. Mohu jen doporučit! Děkuji mému kamarádovi Etiennu Schöbelovi, režisérovi a kameramanovi, za natáčení tréninkových a reklamních videí, videoklipů, závodů atd. Dále všem super lidičkám, které mám kolem sebe, a závěrem také nej portálu o cvičení Ronnie.cz za umožnění tohoto rozhovoru, bylo mi ctí, díky moc. :) Více informací o mně můžete nalézt na mých facebookových stránkách.

Všem čtenářům bych jen na závěr řekl takové známe moudro: "Když nejde o život, jde o ho*no!" :) Mějte se krásně a neberte život tak vážně!


Zpět na přehled


Lukáš Macek

Vybrané úspěchy:

Jedná se o jeho první soutěžní start.

1) Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. Vím, že mě čeká jedna z největších soutěží, kde bude plno skvěle připravených závodníků. Proto nemám nějaké velké ambice. Jde mi o to, získat zkušenosti a motivaci pro další soutěže. Vždy jsem chtěl startovat na podobné mezinárodní soutěži a Olympia v Praze byla jasná volba. Příprava byla dlouhá a dělám maximum, abych se prezentoval v co nejlepší formě.

2) Ano, to je pravda, jak to sleduji poslední dobou od profesionální scény po domácí, nelze jednoznačně říct, jak to vidí rozhodčí. Podle mě je ideální prototyp vyrýsovaný a ne příliš svalnatý závodník s celkovou výbornou prezentací a dojmem na pódiu.

3) Příprava probíhala dlouhodobě od začátku ledna, kdy jsem držel cukry poměrně nízko a trénoval jsem vždy celé tělo 2x do týdne systémem tři dny trénink jeden den pauza. Jak se blížil termín soutěže, přidával jsem kardio trénink ráno na lačno. Myslím si, že příprava physique a kulturisty se nijak neliší, i když je to dost individuální a každému sedí něco jiného. Já osobně preferuji střídání lehkých tréninků na procítění svalů právě s těmi těžšími s nižším počtem opakování a vysokou váhou.

4) Prezentovat se co nejlépe v kategorii m physique na dalších soutěžích.

5) Poděkování bych směřoval především své rodině a kamarádům.


Lukáš Macek v přípravě na Olympia Amateur Europe 2015

Zpět na přehled


Přemysl Chaloupka

Vybrané úspěchy:

Jedná se o jeho první soutěžní start.

1) Jsou to mé úplně první závody, proto se na ně moc těším. Konkurence bude obrovská, ale jsem dobře připraven a mám vysoké ambice. Každopádně první desítka by byla pro mě úspěchem.

2) Ideální typ závodníka podle mě neexistuje. Jak říkáte, podoba soutěžní kategorie physique je velice proměnlivá. Dobrý physique musí mít samozřejmě symetrickou, dobře stavěnou postavu s ideálním poměrem širokých ramen s úzkým pasem, ale také záleží na celkovém dojmu závodníka.

3) Má předsoutěžní příprava byla velice namáhavá, a to hlavně z důvodu, že jsem musel tvrdě 5x až 6x týdně trénovat a do toho chodit 4x týdně na 12 hodin do práce. Když srovnám přípravu na physique a na klasickou kulturistiku, tak ten největší rozdíl je, že physique se zaměřuje hlavně na horní část těla.

4) Mým dlouhodobým cílem je někam to dotáhnout, jsem hodně soutěživý typ člověka, tak třeba se ve výhledu pár let stát profesionálem.

5) Je spousta lidí, kteří mě podporovali. Určitě mezi ně patří má rodina, kolegové a kolegyně z práce, dále bych chtěl poděkovat kamarádům Nikovi a Petrovi, Michalu Římánkovi za spolupráci. Ale to největší díky patří Jindrovi Michálkovi, který se mnou prošel celou mou přípravou a byl mou obrovskou motivací.


Přemysl Chaloupka v přípravě na Olympia Amateur Europe 2015

Zpět na přehled


Panos Plangesis

Vybrané úspěchy:

Jedná se o jeho první soutěžní start.

1) Zdravím čtenáře Ronnie.cz, jmenuji se Panos Plangesis, krátce se vám představím. Jsem narozen v roce 1979 a cvičím od svých 17 let, tj. přes 15 let. Fitness a posilování je má obrovská vášeň. Budu závodit v kategorii physique nad 178 cm na Olympii Amateur tady v Praze, která je skutečně jednou z největších mezinárodních amatérských soutěží. Dobře vím, že konkurence bude velká, přesto bych to chtěl zkusit, jsem zastáncem toho, že člověk se nemá ničeho bát, a pokud dlouho cvičí a má nějakou vytvarovanou postavou, tak proč to nezkusit. Je to obrovská výzva.

2) Ano, máte pravdu je proměnlivá, profesionální sportovci physique jsou mnohem svalnatější. Na profi scéně v Americe je jiný trend, tady v Evropě v amatérech jsou preferovány spíše atletické postavy s menším svalovým rozvojem, ale s lepší symetrií, širokými rameny a úzkým pasem. To je pro mě i ideální typ závodníka - přiměřené svalstvo, úzký pas a širší ramena.

3) Celou přípravu jsem začal pozvolna zhruba před rokem, konkrétně po nečekané operaci apendixu. Chtěl jsem se zase dostat do formy, vyrýsovat postavu a zlepšit celkový vzhled. Jelikož jsem zastáncem zdravého životního stylu, striktnější stravu držím posledních zhruba deset let. Jinak opravdová soutěžní příprava začala asi před pěti měsíci, v mé přípravě hraje hlavní roli cyklování sacharidů, jinak držím klasickou nízkotučnou dietu s vysokým obsahem bílkovin. Celkem nic speciálního. Mé tréninky jsou vždy intenzivní, s krátkými pauzami a hodně sériemi, tzn. "rýsovací". Kardio, většinou běh, jsem vždy dělal v úvodu tréninku a celoročně, jelikož mě to baví. :) Z doplňků stravy jsem hodně preferoval větvené aminokyseliny (BCAA), glutamin, multivitamín a vitamín C, který užívám celoročně.

4) Můj soutěžní cíl je, jako u každého sportovce, dosáhnout těch nejlepších výsledků, prezentovat se co možná nejlépe a chtěl bych si zažít atmosféru závodů, inspirovat lidi a ukázat jim, že fitness znamená žít zdravým způsobem života a hlavně že fitness je zábava. :)

5) Chtěl bych na prvním místě poděkovat mé přítelkyni, která působí jako instruktorka fitness a výživový poradce ve Fitness Světě pod Palmovkou. Enormně moc mi pomohla s přípravou jídel, celkově byla pro mě obrovskou podporou se vším všudy. Je pro mě to nejdůležitější v mém životě. Dále bych chtěl poděkovat mému trenérovi Jakubovi Prchalovi za úžasné, motivující tréninky, rady a sestavení celé závěrečné fáze přípravy.

Děkuji vám za otázky a za možnost prezentovat se před Olympií Amateur na vašem internetovém portálu, který sleduji dennodenně. :)


Panos Plangesis v přípravě na Olympia Amateur Europe 2015

Zpět na přehled


Miroslav Kadlec

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR mužů 2015 - 2. místo
Olympia Amateur Europe 2014 - 12. místo
BFC Cup 2014 - 3. místo

1) Na úvod bych rád pozdravil všechny čtenáře Ronnie.cz a příznivce fitness. Jak jste již zmínil, tato kategorie se rok od roku stává čím dál tím více populární a nabitější. Po zkušenostech z ME 2015 tak nějak s velkou konkurencí počítám. :) V této kategorii opravdu člověk nikdy neví, jaký bude trend závodníků, jestli svalnatější, žilnatější, nebo naopak estetičtější a menší atd. Já se snažím na každý závod maximálně připravit a jít do toho naplno s co nejlepší formou a pak už je to na rozhodčích, jestli se to bude líbit, nebo ne.

2) Řekl bych, že naše domácí a mezinárodní amatérská scéna se hodně přibližují. Ale je to těžké říci, protože po sledování letošního Arnold Classic Europe 2015 si opravdu nejsem jist, jaký typ závodníka bude nejžádanější v této podzimní sezóně. Necháme se překvapit. :) Profesionální scéna, to je úplně jiný svět, sledoval jsem Olympia Men´s Physique Showdown 2015. Závodníci jsou tady daleko větší, mohutnější a přitom stále vyrýsovanější a plní. Proto se i podle mého názoru uvažuje nyní o nové kategorii classic physique, aby se více upřesnilo, jaký by měl prototyp závodníka být. Protože nyní je to často opravdu loterie. Někdy můžete být připraveni na 110 % a bude to moc a jindy zase naopak. Já myslím, že prototyp nebo i pojetí physique, když vzniklo, bylo o tom, vytvořit závodníka z kombinace fitness a bodybuildingu, všestranného sportovce, který nejenže zvedá železo, ale věnuje se i jiným sportům - plavání, atletice, gymnastice, dnes by se asi dalo mluvit o CrossFitu, který část těchto sportů kombinuje. A tomu také odpovídající tvar těla písmene V, široká ramena, úzký pas, silný střed těla, vyrýsované břicho, přiměřeně svalnaté nohy a ruce, řekl bych esteticky vyvážený sportovec. Nemluvím jen o tělesné schránce, ale také i o té duševní, tzn. správné stravování, zdravý životní styl. Možná bych na závěr zmínil slovíčko kalokagathia aneb ve zdravém těle zdravý duch, protože podle mého o tom by sport měl být.

3) Jsem geneticky typický ektomorf, mám drobnější kostru a delší kosti, takže je trochu boj nabrat hodně svalové hmoty. Proto je moje soutěžní příprava tak nějak celoroční záležitostí. Tělesný tuk udržuji okolo 8 - 10 % po celý rok, ale snažím se trénovat tvrdě a efektivně. Střídat těžké a lehké tréninky, více i méně opakování a sérií. Dostávat ze svých svalů maximum a co nejvíce je ve svých trénincích "šokovat". V závěru přípravy, asi tak 4 - 5 týdnů před soutěží, začínám zařazovat dvoufázové tréninky, kratší, ale o to intenzivnější, a v poslední době také něco málo kardia. Co se týče diety, jak už jsem psal dříve, snažím se udržovat svůj tělesný tuk níže po celý rok a přitom zkvalitňovat své svaly. Před závodem pracuji především se sacharidy, různými cykly, upravuji denní počty a snažím se držet dostatečný příjem bílkovin.

Neřekl bych, že by se příprava závodníků physique a klasické nebo váhové kulturistiky příliš lišila. Trénujeme stejně tvrdě a jíme také dost. :) Na některá tréninková videa nebo fotky se můžete podívat na mé facebookové stránce nebo mém webu profesionalni-trener.cz.

4) Určitě bych se někdy rád umístil a uspěl na nějaké velké zahraniční soutěži, možná si někdy v budoucnu vyzkoušel i závody v USA. Neřekl bych, že by tohle byl můj jediný cíl. Mám rád cvičení, pohyb, patří to k mému životnímu stylu a nedovedu bez toho existovat. Závodění mě baví, beru to jako takovou třešničku na dortu, kdy člověk může zúročit tu dřinu a ukázat to, co do cvičení dává, a porovnat se s ostatními nadšenci tohoto sportu. Je to i trošku takový motivační motor, který mě žene kupředu a nutí mě se zlepšovat a stále na sobě pracovat.

5) Rád bych poděkoval Tomáši Burešovi, který mi s přípravou na závody hodně pomáhá, radí a také motivuje. Také svým přátelům, klientům a kamarádům, kteří mě podporují a fandí mi. Také velký dík patří mé rodině, která za mnou stojí a věří mi.


Miroslav Kadlec v přípravě na Olympia Amateur Europe 2015

Zpět na přehled


Marek Gerhardt

Vybrané úspěchy:

Jedná se o jeho první soutěžní start.

1) Vím, že konkurence bude veliká a pro mne přímo obrovská. Vzhledem k tomu, že to jsou mé první závody a zkušenosti nejsou veliké, pokusím se zaujmout celkovým dojmem než jen svaly. :)

2) Když jsem sledoval různé soutěže po celém světě, tak tato kategorie je opravdu specifická. I když jasně daná pravidla nejsou, je to něco, co mě osobně láká. Každý ze závodníků cvičí dle svého pocitu a reakcí těla. Dle mého názoru jsou stále domácí soutěže hodnoceny množstvím svalů jako u profesionálů v téže kategorii. Ve světě nebo na soutěži, jako je tato, se spíše hodnotí celková sebeprezentace a celkový dojem z postavy, na což se pokusím vsadit i já. :) Ideální prototyp závodníka neexistuje, protože každý je svým způsobem specifický a může zaujmout něčím, co ten druhý nemá. Nemusí to být jen o svalech.

3) Má příprava začala již v únoru, kdy jsem se rozhodl, že zkusím možnosti v tomto typu soutěže. Bylo to náhlé rozhodnutí, kdy jsem si chtěl zpestřit tréninky a posunout se na další "metu". Co se týče specifikace tréninků nebo diety, neřekl bych, že by se příprava lišila dle kategorie, na kterou se závodník chystá. Každý by měl cítit sám, jak jeho tělo reaguje na různé tréninky či dietu. Ať už je závodník začátečník, pokročilý, kulturista, či physique, rozhodně neexistuje mustr, podle kterého říct "tak to funguje". Všichni, kteří se vydají na tuto dráhu, si tím musí projít sami a jen zkušenosti z nás udělají profesionály. :)

4) Pokud kategorie physique zůstane a bude stále stoupat její oblíbenost, chtěl bych rozhodně na profesionální scénu této kategorie. O jiné jsem nepřemýšlel, protože celkový vzhled physique se mi líbí, i když, jak bylo zmíněno, je prozatím proměnlivý.

5) Rozhodně bych chtěl poděkovat svému kamarádovi, který se mnou přípravu začal. Vzájemně jsme se táhli, podporovali a motivoval mne do posledního dne. S dovolením prozatím nezmíním jeho jméno, ale věřím, že o něm ještě uslyšíte. Příští rok se stane dalším konkurentem v této kategorii a držím mu palce stejně jako on teď mně.

Zpět na přehled


Nikola Cigolinov

Vybrané úspěchy:

Olympia Amateur Europe 2014 - 5. místo v kategorii physique mužů nad 178 cm
Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters 2014 - 2. místo v kategorii physique mužů
Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2014 - 1. místo v kategorii physique mužů

1) Ano, počítám s tím, že na Olympia Amateur Europe bude mnoho kvalitních závodníků, jelikož prestiž této soutěže se rok od roku zvyšuje a počet závodníků je také každým rokem větší. Avšak já to nevidím jako překážku, každý máme jinou stavbu těla a jiné přednosti. Já jsem letos přípravě věnoval maximum, soustředil jsem se hlavně na symetrii, hloubku svalů, vyladění nedostatků a zkvalitnění svalové hmoty. Troufám si říci, že jsem letos na soutěž připraven se svou životní formou. Samozřejmě si věřím a vím, že jsem se připravil nejlépe, jak to šlo, teď bude už jen záležet na porotě, jak to ohodnotí.

2) Podle mě ideální prototyp závodníka v kategorii physique je profesionální scéna v USA. Jsem si vědom toho, že tady na evropské poměry budu možná i já větší než ostatní, ale mně se větší stavba těla na mně líbí více. :)

3) Letos jsem zvolil zcela jinou strategii v přípravě než vloni. Všechno jsem dělal podle sebe a hlavně jsem šel podle svých pocitů. Za ta léta cvičení jsem dokonale poznal své tělo a vím přesně, co na něho zabírá, jaký zvolit trénink, suplementaci, stravu a podobně. Nemám a nikdy jsem neměl žádného trenéra, nepotřebuji ho. Jelikož jenom já znám své tělo nejlépe, tak jako nikdo jiný, a vím přesně, co potřebuje.

4) Mým soutěžním cílem je samozřejmě získat profi kartu, kterou bych mohl v budoucnu uplatnit a reprezentovat tak hrdě Českou republiku na světové úrovni. Samozřejmě společně si také zasoutěžit na jednom jevišti s těmi nejlepšími závodníky, jako je například Jeremy Buendia a mnoho dalších...

5) Tak s přípravou jsem si pomáhal sám, jak sem již zmiňoval, nemám trenéra ani nikoho, kdo by mi s přípravou napomáhal, hlídal formu apod. Avšak vděčím za velkou podporu své rodině, kamarádům a samozřejmě mé největší poděkování patří mé přítelkyni, která musela snášet mé nálady v přípravě a vše s tím spojené. Taktéž mě psychicky velmi podpořila, za což sem jí velice vděčný. Dále bych chtěl poděkovat mému týmu SIWI Fitness a mému sponzorovi Aesthetic Fitness, který mi finančně přispívá a poskytuje kvalitní oblečení na cvičení a volný čas.


Nikola Cigolinov v přípravě na Olympia Amateur Europe 2015 - foto


Nikola Cigolinov v přípravě na Olympia Amateur Europe 2015 - video

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

01.10.23:26Lukana - No, hodně zvláštní ... pobavil jsem se :D
01.10.22:30Konstantin Ožinskij - Také mě to napadlo, jak se může někdo dostat na nejprestiž..
01.10.19:01thoth - No, taková... zvláštní sebeprezentace...+1
01.10.15:24Zodiak411 - Nechápu jak si někteří závodníci můžou dovolit jít poprvé ..+2
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie