Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Vít Sahula - rozhovor po Mistrovství Evropy mužů, juniorů a masters 2012

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


Češi před ME mužů, juniorů a masters:
Vít SahulaLudmila ŠircováMilan Šádek • Petr Havlík • Aleš ZelinkaBohumil Štěpánek
Boris OravaMaryla KubienaMilena Koudelková • Pavel Bartoníček • Ladislav ThunMilan Bodlák
nominaceodlet české výpravy

Info z ME mužů, juniorů a masters:
prezentaceden I. - tři medaile!den II.den III.
fotogaleriekompletní výsledky s body videa II.

Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
očima Borise Oravyočima Milana Šádka
M. BodlákL. ŠircováV. SahulaM. ŠádekB. Orava


Vít Sahula nás jel na Mistrovství Evropy mužů, juniorů a masters 2012 do španělské Santa Susanny reprezentovat jako juniorský kulturista a získal fantastickou stříbrnou medaili. Na průběh soutěže, jeho pocity a plány do budoucna jsme se zeptali po jeho návratu se zbytkem reprezentace přímo v Praze na letišti.


Vítku, v první řadě ti gratuluji. Prozraď, jak ses cítil? Splnily se tvoje plány očekávání?

Bezprostřední pocity byly takové smíšené, člověk si to v tu chvíli neuvědomuje. Jako byl jsem rád, že je to placka, ale zároveň jsem si říkal, že je škoda, že to není to zlato.

To chápu, proč myslíš, že to neklaplo na zlato?

Ten kluk, co mě porazil letos, tak já jsem ho dva roky zpátky porazil na světě. A co jsme se spolu bavili, tak mi říkal, že od té doby neudělal žádný pokrok, ani váhově, a já jsem přibral nějaké svaly. Myslel jsem si, že ta forma byla ostřejší, takže když jsme tam zůstali sami dva, myslel jsem, že to možná klapne. Kluci říkali, že jsem ho válcoval v bočních postojích, ale on měl hodně silný základní postoj, takže vypadal mohutně, vyrýsovaně. No a nakonec to dopadlo, jak to dopadlo. A abych pravdu řekl, nakonec je ten můj pohled zpětně takový, že jsem spokojený, necítím nějakou křivdu, že by rozhodčí rozhodli špatně. Tam byla taková varianta, že mistrem Evropy mohl být v podstatě jak on, tak já, tam už byla mezi námi hodně tenká hranice. Takže jsem spokojený.

Ty sis to svoje odzávodil už v pátek, takže hned první den. Ulevilo se ti potom? Mohl ses už přece "flákat".

No, my jsme vlastně s Lídou v pátek dopoledne odzávodili, skončili jsme kolem oběda, takže jsme se už na obědě začali cpát. A Slávek s Vláďou nám v sobotu odpoledně řekli, že půjdeme s Lídou do párů. Zrovna jsem se ládoval Ledovými kaštany a Snickerskami a vším možným... (smích) Ale řekli jsme, že když to půjde zařídit, tak do toho teda půjdeme, proč ne?

Slávek nejdřív říkal, že jsou jen dva páry, takže budeme třetí a budeme mít placku. Na poslední chvíli ale ještě Rusové přihlásili nějaký "béčkový" tým, takže jsme tam nešli s tím, že by byly nějaké šance na umístění, protože ty naše formy šly do háje, člověk se tak nějak zalil a třeba já jsem se fakt musel soustředit na to, abych se "nepřežral", aby mi nebylo špatně a abych zatáhl břicho. (smích)

Takže spíš jsme tam šli proto, abychom získali pro Českou republiku nějaké body a abychom pak v celkovém pořadí národů byli výš. I když jsme byli čtvrtí ze čtyř, tak i za to jsou nějaké body, takže Českou republiku to pak posadilo na osmou příčku asi ze třiceti zemí, nebo kolik jich tam bylo. A my máme pohár navíc. (smích)

Takže to byla taková rychlovka. Jak jste se dokázali připravit a natrénovat sestavu?

Pomáhaly nám Maryla s Milenou. Na to, že jsme ji nacvičili asi čtyři hodiny před začátkem, se nám sestava docela povedla. I Slávek s Vláďou byli nadšení a koukali, co jsme vymysleli. Kdybychom to pilovali déle, asi by to bylo ještě lepší, ale i tak nám bylo řečeno, že jsme nejsehranější pár na pódiu. (smích)

Tak to musela být ta únava ještě o to větší. Co tedy plánuješ na nejbližší dobu? Nějaký relax, nebo se zase budeš připravovat na nějakou soutěž?

No, plány do budoucna... Pravděpodobně od zítřka najedu zase na dietu, přemýšlel jsem, že bych zkusil Čechy a republiku, nebo rovnou to nachystám až na republiku, ale asi už to nebudu stahovat do klasiky, protože na těch 86 kilo, nebo kolik bych potřeboval, to už asi nedám, takže bych šel asi normálně do váhovky. No, uvidíme, jak to dopadne tam, to už bude spíš jen pro srandu, zazávodit si, když už tam ta forma je.

A dlouhodobé plány do budoucna? Byla by hezká zase ta Evropa, ale příští rok mě čeká absolutorium, jsem poslední rok na Vyšší odborné škole dopravní a nevím, jak to půjde dohromady skloubit. Teď mě čekají taky zápočty, zkoušky, tak to bude docela mazec. Uvidíme. Záleží taky na financích, jestli se třeba objeví někdo, kdo by mě chtěl finančně, nebo formou suplementů podpořit, tak by to taky určitě zvýšilo pravděpodobnost, že bych šel na závody.

Tak budeme držet palce, ať se zadaří!



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

11.05.10:03tatar969 - zas tak těsný to umístění nebylo. Deset bodů je celkem roz..+1
10.05.11:22kidacekfull - Pěkný rozhovor..... *1*
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie