Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Alice Klinkeová - rozhovor s dvojnásobnou medailistkou ME 2022

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Mistrovství Evropy 2022 - kompletní výsledky s body
Mistrovství Evropy 2022 - fotogalerie

Je to několik dní, kdy se česká reprezentace vrátila z mistrovství Evropy, které se konalo ve španělské Santa Susanně od 6. do 8. (spíše 9.) května. Česká reprezentace si odvezla sedmnáct medailí, sedmnáct! Pár těch úspěšných tak rádi vyzpovídáme. A protože dámy mají přednost, tak začneme českou kometou, o které jste do letošní sezony asi nevěděli. Ale ta začala zářit tak, že by vypálila nejednu sítnici. Alice Klinkeová měla do letoška na svém kontě dva soutěžní starty. Na obou byla poslední z nejposlednějších. A pointa této pohádky je v tom, že teď sbírá cenné kovy jako český turista houby po vydatném podzimním dešti. Závodila ve dvou kategoriích a v obou zaválela. Jenže za tím ziskem cenných kovů je mnohem víc, než jsem před napsáním tohoto rozhovoru věděl, a protože myslím, že byste přerod "Aličky" měli znát i Vy, tak Vám přeji příjemnou četbu.

Alice, moc ti gratuluji k povedenému víkendovému představení. Už jsi stihla vstřebat všechny dojmy a pojmy?

Děkuji za gratulaci, Péťo. Doteď mi to stále ještě nedochází, ale postupně si to začínám uvědomovat. Ty emoce každý den gradují. Vlastně to celé nechápu, protože se to událo tak rychle. Ale je to moc příjemný pocit, hlavně pro moji sebejistotu.

Před tvým startem proběhla týmová kontrola formy. Jakou zpětnou vazbu jsi od realizačního týmu dostala?

Zpětná vazba na mě… (smích). Myslím, že nešlo přehlédnout, že jsem byla nejbělejší závodník, a působilo to tak, že jsem objemná. Od Lumíra Štefka zaznělo: "Myslel jsem si, že jsem nejbělejší já, ale ty jsi to překonala." Kontroly byly jednou až dvakrát denně. Věnovalo se více pozornosti závodníkům, kteří měli start následující den. Konkrétně u mě byla rada: "Usmívej se!" To je můj velký kámen úrazu, protože při nepřirozeném úsměvu vypadám, jako když mě bolí bříško. (smích) Ohledně formy a prezentace mi nebylo nic vytýkáno. Forma postupně gradovala tak, jak měla.

Jak fungovala spolupráce s reprezentační trenérkou pro bikiny fitness Janou Jeřábkovou, která tuto roli na úrovni reprezentace vykonávala poprvé?

Na spolupráci s Jančou nemám žádnou výtku. Jelikož má zkušenosti jako závodník i trenér, tak k tomu i tak přistupovala. To znamená, že když dávala konstruktivní kritiku, tak se ji vždy snažila podat tak, aby z toho nikdo nebyl v háji a naopak aby ho to posunulo. Pomáhala všem holkám s pózingem, vlastně i klukům. Působí na mě jako detailista a perfekcionista, což se nám všem snažila předat. Byla k nám velmi milá a vstřícná i přesto, že je sama v přípravě. Všichni víme, že poslední týdny člověk mele z posledního. Pro mě je to jedna z nejlepších bikiny závodnic, a to jak svaly, tak prezentací. Byla mojí inspirací, prezentaci má ladnou, svůdnou a jemně sexy - žádná lacinost.

Jak obecně hodnotíš práci trenérského štábu?

Ráda bych zmínila, že všichni trenéři (realizační tým) se chovali naprosto profesionálně. Cítila jsem, že jim doopravdy záleží na tom, abychom se cítili v pohodě, vyrovnaně a naše prezentace byla ta nejlepší. Je mi jasné, že každému člověku někdo sedí míň a někdo víc. Zmiňuju to právě proto, že se od toho oprostili a přistupovali k nám jako k závodníkům, a to individuálně. Chtěla bych všem státním trenérům poděkovat - Vjačeslav Vinogradov, Jana Jeřábková, Martin Novotný, Zdenka Razýmová + Martin Dvorožňák. Chtěla bych speciálně poděkovat novému prezidentovi svazu Romanovi Hajabáčovi, protože v neděli zůstal až do konce, za to klobouk dolů. Když jsem slezla z pódia, tak jsem se bála, že dostanu "pojeb", že jsem nezískala zlato. Vtipné, ne? A on na mě: "Co blázníš, vždyť je to skvělý umístění!" A já si oddychla, že to nakonec není tak špatné. (smích) A jeho úvodní proslov byl upřímný a doufám, že v každém to zanechalo i pochopení. Prožíval to všechno s námi! Ještě bych dodala, že by si závodníci měli uvědomit to, že tam s námi byli na úkor svojí práce. A my jsme je měli k dispozici 24/7. Když jdete na konzultaci nebo pózing, tak si za tu službu platíte. Tady byli jen pro nás a my mohli využít jejich služeb. Zároveň je i blíže poznat jako lidi.

Alice Klinkeová s Romanem Hajabáčem a Martinem Novotným

Co nálada v týmu? Pochopil jsem, že je ti dobře o samotě, ale určitě ses nevyhýbala ani společným akcím.

Jelikož jsem soutěžila až poslední den, tak jsem si společných akcí moc neužila. (smích) Ale musím říct, že mě parta lidí překvapila, nečekala jsem to. Byla velmi příjemná atmosféra a sranda! Myslím si, že když jsem jedla, tak jsem bavila sebe i okolí. (smích) Ale jak píšeš, jsem velmi ráda sama a chodila jsem si na psychické očisty k moři. Byla jsem se slečnami na pokoji, oběma jsem pomáhala s pózingem, když jsme byly na pokoji. Zde bych zmínila to, že když jedna slečna přijela ze soutěže s medailí na krku, ptala jsem se jí: "Tak co, jaké to bylo a jak jsi dopadla?" Byla nadšená a šťastná! Dále jsem se ptala: "Budeš to volat rodičům?" A jen odvětila, že je to nezajímá a neměli by radost. Tak jsem se na ni podívala a řekla: "No vidíš, mě to zajímá, já z tebe radost mám a jsem pyšná." Obě jsme zatlačily slzy. Byli jsme tým a pomáhali si!

Četl jsem, že ses snažila na Evropu "upálit" nohy. Proč tomu tak bylo? Kdo ti dal tohle vnuknutí?

Jako v každé kategorii jsou určité parametry, které musí závodník splňovat. A tak tomu je i v bikiny fitness. Jediné, co se mění, jsou trendy plnějších nebo sušších forem. Už od začátku jsem věděla, že mám svalnatější, objemnější nohy, které jsem se snažila vyvážit zvýrazněním "X-shape" (zvětšení zad a ramen). Po závodech MČ a MČR jsem dostala doporučení, abych svalově upálila nohy a já působila jemněji. Z toho důvodu, abych stále zapadala do kategorie bikiny. Jelikož jsem reprezentovala ČR na Evropě, tak jsem si šla pro názor za Slávkem a Jančou. Oba mají ty nejlepší a největší zkušenosti v tomto odvětví. Jejich názor pro mě byl důležitý, protože ví, jak má vypadat svalový rozvoj a prezentace v konkrétní kategorii. S jejich názorech jsem buď mohla pracovat, nebo si jet svoje. Bylo to mé rozhodnutí.

První medaili jsi vybojovala v bikiny fitness začátečnic, kterou jsi následně povýšila absolutním vítězstvím. Proč ses rozhodla pro start v této "nové" kategorii?

Tuto kategorii jsem si vybrala z toho důvodu, že jsem ještě nestartovala na mezinárodní soutěži. Nemám za sebou několik sezón a nemám tolik zkušeností. Už na nominaci ME jsem měla velikou pokoru. Ještě předtím jsem to řešila se Slávkem, jestli mám nominaci zkusit. Nepřišla jsem si, že si to můžu dovolit, zvlášť když bylo ještě před soutěžemi.

Jaká se tam sešla konkurence, co se kvality týče?

Na tohle nedokážu odpovědět. Já jsem si ostatní holky neprohlížela. Sem tam jsem koukala na vlasy (smích) a plavky. A jediné, nad čím jsem se pozastavila, byly slečny v nejvyšší kategorii, protože to byly velmi vysoké ženy. (smích) Jinak fotografie zkreslují. Když jsem viděla slečny naživo na pódiu, tak jsem si tipovala jiné vítězky. Na fotkách vypadaly velmi dobře, ale realita se mi taková nezdála, ale každý rozhodčí upřednostňuje něco jiného. Ale líbilo se mi, že se trend zase otáčí ke svalům oproti minulému roku. A pevně doufám, že to tak i zůstane! (smích)

Jak se skáče během oslavy na podpatcích, jak jsem viděl ve Slávkově videu?

Já miluju podpatky a baví mě v nich chodit! (smích) A následně i skákat, a když jsem šťastná, tak nevnímám, co mám na nohou. A ráda prožívám emoce naplno, jako dítě bez ohledu na okolí.

Tyto začátečnické kategorie na mistrovství Evropy vzbudily vlnu emoci, povětšinou negativních. Jaká jsou kritéria pro účast v nich?

Jak jsem zmiňovala, necítila jsem se svými zkušenostmi, že můžu odstartovat hned mezi ženami, a přijde mi to jako fajn nápad. Že nemusíte startovat mezi "absolutkami" z jiných zemí nebo závodníky, kteří získali profi kartu a ještě ji nevyužili. Podle pravidel jste mohli startovat, pokud jste nestartovali na mezinárodní soutěži, což jsem se ještě neúčastnila.

Posledním úspěchem byl bronz v klasické kategorii bikiny fitness do 166 cm. Jaká medaile pro tebe má větší hodnotu?

Trošku ti odbočím od otázky, pro mě mají hodnotu zážitky a případné poznání lidi, se kterými si rozumím. A největší hodnotu pro mě má ta podpora, kterou jsem dostala. Toho si nesmírně vážím! Nechtěla jsem se dostat do psychických kleští s tím, že musím získat medaili. Teď se vrátím ke tvojí otázce. Obě pro mě jsou velmi cenné. Protože vím, co za tím stojí. Ale stále si neuvědomuji, jakou hodnotu to vlastně má. První medaili na ME jsem získala zlatou a podle videí, co jsi mohl vidět, jsem to nečekala. Poté jsem získala "absolutku". A cítila jsem, že je na mě tým pyšný! Myslím, že tohle nečekal nikdo! Pak jsem získala bronz mezi ženami. Jak zmiňuji, bála jsem se, že jsem selhala. Protože jsem zažila jen pocit posledního místa a prvního. Pak mi došlo: "Do háje, Ali, užij si to!"

V kolik hodin jste měli vyhlášení? My se výsledky dozvěděli až v pondělí ráno.

Vyhlášení bylo o noční půl druhé, neměla jsem u sebe moc telefon a ten čas mě samotnou překvapil. (smích) Nebyla jsem do konce soutěže a ani nevím, do kolika pokračovala.

Kolik hodin bylo mezi jednotlivými starty? Co jsi v tom čase dělala, jedla a pila?

Ráno jsem vstávala v šest hodin a první bus jel v osm, pak jsem šla na barvu. V devět jsme dělali společnou reprezentační fotku na pódiu. Pak make-up a vlasy. První nástup byl zhruba v půl druhé a další start byl po jedenácté v noci. Jelikož jsem měla mezi soutěžemi tak velký rozestup, tak jsem si nemohla úplně dovolit to rozpít nebo víc rozjíst. Takže jsem měla sušené ovoce a mandlové máslo. Malými doušky jsem se napila vody a k tomu "kafčo". Chodila jsem se projít ven, odpočívat mimo halu, kde nebylo k vydržení. Nová barva, úprava make-upu a vlásky. Společnost mi dělali lidi z repre a trenéři se za mnou byli juknout. Ptali se, jestli je vše v pořádku a zda se cítím dobře.

Stihla jsi po závodech usnout ještě před cestou?

Na hotel jsme dorazili něco před třetí. Takže jen sprcha a emoce. Spala jsem pár hodin.

Odměnila ses něčím dobrým za znamenitou reprezentaci?

Na závody jsem si s sebou nevezla nic. Po závodech jsem si dala klasicky svůj banán! Ten nesmí chybět. Další den jsem si dala zmrzlinu, zelňačku, těstoviny se smetanou a brokolicí s kuřetem, kýbl ovesné kaše s proteinem a banánem. K tomu máslo, máslo, máslo. Nakonec jsem to zakončila McDonaldem a wrapem s hranolky.

Letos už máš za sebou mistrovství Čech i České republiky. Oba starty byly zlaté. To jsou senzační úspěchy. Co se změnilo od loňského roku? Protože vloni jsi byla poslední na GP Velká Bíteš i Extrifit poháru. To je celkem "from zero to hero".

Děkuji. Změnilo se úplně všechno! Můj přístup k sobě samé, k jídlu a ke cvičení. Protože jsem předtím věděla, že mi ty věci nesedí, ale věřila jsem a snažila se přesvědčit, že je to správně, a potlačila se... protože přiznání sami sobě, že jste věděli, že je to špatně, a přesto jste se neposlechli, prostě bolí. Kromě toho jsem změnila okolí a poznala samu sebe. A naučila se mít ráda! Jsem ráda, že to zmiňuješ. Minulý rok jsem měla první sezónu - dvě pohárové soutěže a na obou jsem skončila poslední. Z různých důvodů a věci "za oponou" jsou ještě černější. Dávala jsem se z toho po psychické stránce dohromady. Nikomu bych nepřála, aby zažil to, co já. Ale světlo na konci tunelu. Díky těm špatným zkušenostem jsem v sobě probudila tvrdohlavost. A díky tomu dnu, které jsem okusila se vší parádou, jsem teď tam, kde jsem. Chtěla jsem se na to vykašlat a velmi jsem to oplakala. Ale už od začátku jsem byla v hloubi duše o sobě přesvědčená, že na to mám. Jen jsem potřebovala potkat správné lidi, kteří mi ukázali cestu. Tuhle cestu/přípravu beru jako sebepoznání. To, jak moje hlava, tělo, myšlenky, pocity, reagují. Budu otevřená, ale dost z nás ví, že diety nejsou vždy ok a může to spadnout do PPP (porucha příjmu potravy) nebo do vyhoření. Takže já jsem se soustředila hlavně na svoje vědomí a celkově psychiku. Nechtěla jsem chcípat, být protivná, nepříjemná, bez energie a podobně. Rozhodla jsem se to dělat vše jinak. Nebo ne jinak, ale rozhodla jsem se dělat věci podle svého pocitu. Občas jsem bojovala s tím, že jsem nevěděla, kde je hranice mezi tím, že si potřebuju odpočinout, protože mi tělo říká, že to potřebuje? Nebo je to jen komfortní zóna? Časem si to člověk ozkouší, a ne jednou. (smích) A pak tak trochu ví, jaký je mezi tím rozdíl. Občas se přetrénuje, ale to se stane i zkušenějším cvičencům!

Aktuálně se připravuješ na Mr. Universe. S jakými ambicemi jdeš tam? A které kategorie to budou tentokrát?

Já nikdy nic neočekávám, nechci být zbytečně zklamaná. Jedu si to vždy užít. Péči sama o sebe - make-up, vlasy, barva (na které schnu vždy nejdéle). A nerada říkám hop, dokud nepřeskočím. Myšlenky na vyšší ambice jsou. Víme, že se tam dá získat profi karta. Podle věku zapadám do kategorie žen, jinou neplánuji.

Letos je tvým trenérem Slávek Vinogradov. Jak fungovala spolupráce? Jak často jste se scházeli?

Se Slávkem to bude skoro už rok, co spolu spolupracujeme. Když jsem u něj byla poprvé, tak jsem tam šla jen pro feedback, co jsem udělala špatně, že jsem dopadla, jak jsem dopadla. Úsměvně bych zmínila to, že plakát Slávka byl v mém prvním fitku, kde jsem na něj koukala každý trénink. V návaznosti na to to pro mě byl zvláštní pocit. Neměla jsem žádné očekávání a naopak mě velmi překvapil. Skrz moje špatné zkušenosti to bylo velmi příjemné a šla z něj energie a klid. Neplánovala jsem, že se budu připravovat pod ním, ale ono to nějak samo vyplynulo. Hlavní důvod byl a je jeho přístup. Umí se na člověka naladit a přistupovat k němu tak, jak potřebuje. Neřval na mě, neponižoval, moje otázky mi byly zodpovězeny bez toho, abych si přišla, že se moc ptám. Protože jsem chodila na konzultace, tak jsem chtěla konzultovat a vyměňovat si zkušenosti a názory. Nechodím za lidmi, u kterých mě jejich názory nezajímají. Náš vztah, který jsme spolu navázali (mentor/trenér a závodník) je založený na důvěře a upřímnosti. Řekla jsem mu, jaký styl diety jet nechci, co mi za mě sedí a nesedí. Trochu jsem si to diktovala, abych nedopadla psychicky špatně. Tím, že se s ním cítím dobře, tak jsem mu řekla: "Vím, co se o tobě říká. Ale pro mě bylo důležité, jak se chováš ke mně."

Alice Klinkeová se Slávkem Vinogradovem

Zjistila jsem, že nejsem typ, který musí mít jasně "nalajnované" co, kdy a jak. Necítím se v tom komfortně a skrz zkušenosti vím, že to nadělalo spíš škodu. Jsem si sebou jistá, že jídlo a tréninky jedu svědomitě, tak jak potřebuji. Mě by to ani jinak nebavilo. Proto jeho přístup je INDIVIDUÁLNÍ. Co sedí mně, nemusí někomu jinému. Dostala jsem doporučení na tréninky a makra. Vyzkoušela jsem a při další konzultaci jsem dala feedback - sedí mi to, nebo nesedí. Pokud bych to jela tak, jak mi to nesedí, šla bych proti sobě a mohla bych být naštvaná jen na sebe, protože druhý člověk nemá vaši hlavu a ani tělo. Naopak jsem dostala doporučení na volnější dny a více regenerace. Na konzultace jsem chodila zhruba jednou za měsíc. Osobně si myslím, že na mentoring není lepší člověk v ČR v rámci kulturistiky. Usměrní hlavu, buď vám pomůže nad věcmi nepřemýšlet, nebo přemýšlet z jiného úhlu. Dodala bych, že jeho přesvědčení a víra mi pomohly. Protože ta dušička ve mně tomu chtěla věřit a cítila, že to vše může být reálné bez omezení!

Slávku, moc děkuji za to, kým jsi! A že moje cesta došla k tobě.

Co make-up a vizáž celkově? Pomáhal ti někdo, nebo to zvládáš sama?

Make-up zvládám sama a soutěž od soutěže je to lepší. Dříve jsem fotila a měla možnost poznat make-up artistky, takže jsem něco okoukala. S vlasy mi pomáhala Janča, se kterou jsme to "dotunily" do panenky! Bylo to přesně to, co jsem si představovala, a druhá předělávka na večer byla ještě krásnější Na tom jsme se shodly obě dvě! (smích)

Jaká byla na závodech organizace? Okolo pořadatelského umění, které Španělé v posledních letech předvedli, kolují legendy.

Myslím si, že nechat tolik kategorií na neděli až do nočních hodin není úplně vhodné jak pro závodníky, tak pro rozhodčí. Vezmu to popořadě. Registrace díky organizaci Janči proběhla rychle a hladce. Stage soutěže je nádherná a skvěle nasvícená, což je důležité vyzdvihnout. Rozdělení mých kategorií proběhlo v pořádku. Bohužel juniorští kulturisté takové štěstí neměli a sloučili jim váhové kategorie. Působilo to na mě, že tam stojí táta a syn, váhové rozdíly 30 kg. I tak se s tím kluci poprali statečně! Vím, že organizování velkých akcí závisí jak na organizátorovi, tak i na účastnících, závodnících. A nikdy to není tak, jak si někdo naplánuje. To znamená, že když práce závisí na více lidech, tak to nikdy nebude na 100 %. Ale jako celek to byla nádherná soutěž!

Je na závěr něco, co ti tenhle víkend přinesl do života mimo cenných kovů? Popřípadě něco, co bys ráda vzkázala světu nebo svým blízkým?

Sebeuvědomění, sebehodnotu a sebevědomí. To zmiňuji, protože jsem žádné neměla, i když vím, že to na lidi působí jinak. Posun v hlavě a uvědomění, že všechno, co se stalo, mělo smysl, že jsem přesně tam, kde jsem. Takový ten klid na duši a zároveň šimrající adrenalin z toho, co mě ještě čeká! Svým blízkým bych chtěla poděkovat jednotlivě. Mému parťákovi Martinovi, který tady pro mě byl doopravdy vždy, a poprvé jsem zažila pocit, že když je člověk v temnu, tak zavolá a přijede. Nikdy se mi tohle nestalo. Nikdy na mě nezanevřel, i přes moje přešlapy. A pomohl mi přijmout moji hlavu a pracovat s ní. Najít pochopení bylo odemknutí něčeho nepopsatelného. Díky němu jsem se dostala z psychických smyček jak v osobním životě, tak i třeba v rámci jídla. Díky němu jsem měla možnost poznat Jirku Surého, který je stejný blázen jako my! Oba kluci tu pro mě byli a pomáhali, i když nemuseli, skrz cvičení i jídlo. A prožívali celou přípravu se mnou! Díky shodě náhod jsem poznala Janičku Jeřábkovou, která se také stala mým blízkým člověkem. Protože najít lidi, kteří to mají podobně jako vy a chápou vás, je velmi osvobozující. Najít pochopení je klíč k vyléčení duše. A je to úžasný člověk! Kryštofovi Murtingerovi, který mě podporoval svým osobitým slovníkem celou přípravu. (smích) Mojí babičce, která je na mě pyšná! A sama mi řekla, ať kašlu na lidi a užívám si života. S taťkou koukali na přenos MČR, kde jí vůbec nevadilo, že tam pózovali i kluci! (smích) Svým rodičům, kteří mě podporovali svým způsobem a zároveň mi přispěli na závody, čehož si cením. Járovi Gunterovi, který mě se svým ořem zachránil a vyzvedl a dovezl mě na Mistrovství Čech! Patrikovi Lébrovi děkuji za to, že jsem mohla zažít starostlivost na závodech MČR, nepřišla jsem si na obtíž. On a Mára Vlček mě poté odvezli jako princeznu až domů, a také byli mými parťáky v McDonaldu. (smích) Poděkovala bych svým kolegům Kájovi, který byl můj největší fanda a zodpovědně s rodinou koukali na všechny přenosy, a Tomovi. A poděkovala bych všem za podporu, které se mi dostalo od lidí, kteří byli součástí této cesty, a i lidem, kteří mě jen sledují na Instagramu. Také bych poděkovala za zkušenosti, špatné i dobré. Protože všechny mě dovedly tam, kde jsem. Děkuji za shazování, ponižování, všechny nadávky, za pocit nedostatečnosti, pocity selhání a všechnu tu bolest. Za celé temné období. Je to to nejlepší, co mě potkalo. Myslím, že největší růst člověka je z bolesti, díky které dojde k pochopení, přijetí, odpuštění a jako poslední - poučení.


Po dopsání rozhovoru mi Alice ještě poslala jednu vzpomínku, kterou nechtěla vynechat a která hezky vykresluje soudržnost českého týmu:

Získala jsem tři medaile. Při získání poslední jsem po gratulaci od předsedy svazu Romana Hajabáče šla rovnou pobalit věci s tím, že vyrazíme. Balím si věci a přišla řada na medaile. Roman se mě ptal, s čím mi může pomoci. Tak jsem řekla: "Vezmi mi medaile, jsou těžké." Dala jsem mu je postupně na krk a řekla: "Jsi první, kdo je má všechny tři na krku." Ani já jsem je všechny na krku neměla. Byl to ode mě projev respektu a poděkování za to, že tam na mě počkal.

Alice Klinkeová s Romanem Hajabáčem




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie