Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Tereza Jakubičková - rozhovor a aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2022

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

V minulosti dělala gymnastiku, aerobik, jezdila na koni. Nyní už je to ale tři roky, co si Terezu Jakubičkovou získalo posilování, které se stalo její vášní i životním stylem. Na soutěžní prkna se poprvé postavila v roce 2020 a už má něco odzávoděno, takže rozhodně není nezkušenou závodnicí. Ovšem nyní ji čeká nová výzva, větší než všechny předchozí, alespoň na poli bikiny fitness. Prozatím Tereza závodila vždy jen na domácích soutěžích, ovšem nyní se chystá postavit na ME, které se koná už ve dnech 6. - 8. května ve Španělsku, mezinárodní konkurenci. Jaká cesta k této metě vedla a jak vidí Tereza svou formu? Dočtete se v rozhovoru.

jménokategorie
Tereza Jakubičková bikiny fitness juniorek 21 - 23 let nad 166 cm + žen do 172 cm
Nika Malyjurková bikiny fitness začátečnic do 166 cm
Barbora Vltavská bikiny fitness začátečnic nad 166 cm
Alice Klinkeová bikiny fitness žen do 166 cm + začátečnic do 166 cm
Veronika Pekařová bikiny fitness žen nad 172 cm
Natalia Díaz Gonzalez bikiny fitness masters 35 - 39 let do 164 cm + začátečnic do 160 cm

Tereza Jakubičková

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech mužů a žen 2022 - 1. místo v bikiny fitness nad 170 cm
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2021 - 6. místo v bikiny fitness juniorek nad 167 cm
IFBB Diamond Cup Ostrava 2021 - 5. místo v bikiny fitness juniorek
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2020 - 3. místo v bikiny fitness juniorek do 172 cm

Terezo, na ME budete startovat v juniorské bikiny kategorii. Můžete na sebe prozradit, jak jste se dostala k posilování, a také k závodění? Pomáhá Vám někdo s přípravou?

Na ME budu startovat jak v ženské, tak v juniorské kategorii. K posilování jsem se poprvé dostala asi před třemi lety, předtím jsem dělala různé jiné sporty - gymnastiku, aerobik, asi šest let jsem jezdila na koních... Potom jsem s kamarádkou poprvé navštívila fitko s tím, že bych klasicky chtěla trošku zhubnout a zpevnit. Jakmile jsem začala vidět výsledky, stala se z toho pro mě vášeň a závislost. Když jsem dosáhla svého cíle trochu vytvarovat postavu, měla jsem chuť se posouvat dál v oblasti fitness - jak vzděláním, tak praxí. Proto také nyní studuji nutriční terapii na Karlově univerzitě a dělám si trenérský kurz. Začala jsem sledovat kategorii bikiny fitness, která si mi líbila hlavně tím, že bikiny vypadají tak trochu jako vymakané modelky, ale pořád je to ženské a něžné. Ze začátku jsem si jen pohrávala s myšlenkou, že bych to jednou chtěla zkusit, ale bála jsem se to někomu říct. Potom jsem ale sebrala odvahu a oslovila svého skvělého trenéra Honzu Koníře, který působí v libereckém Mixgymu, kam chodím v Liberci cvičit. Honza mě připravoval na mé první dvě sezóny 2020 a 2021 a naučil mě všechno kolem závodní přípravy a mnoho dalšího. Troufnu si i říct, že to je nejlepší trenér z mého rodného města Liberce. I přestože jsem se pro letošní přípravu rozhodla zkusit nového trenéra pro získání dalších zkušeností, Honza mě stále v Liberci trénuje, jezdí se mnou na závody, kde mi je skvělou podporou, a pomáhá mi tam se vším od nátěru po pumpování před stagí. Je to skvělý kamarád, trenér a vypadá to, že i můj budoucí švagr. Spolu s mojí ségrou Mončou Jakubičkovou pro mě tvoří vždy na závodech ten nejlepší tým a se vším mi pomáhají, za což bych jim chtěla moc poděkovat a jsem jim opravdu vděčná.

Pro letošní přípravu jsem oslovila Ondru Kmošťáka, od kterého jsem získala hlavně cenné rady ohledně tréninků a pózingu, ve kterém jsem v předchozích letech dělala spoustu chyb a který je v naší kategorii opravdu důležitý. Ondra je na pózing specialista a hodně mi ho pomohl vylepšit, za což mu moc děkuju!

Kdy a kde jste absolvovala svůj první start na soutěži a jaké je celé Vaše soutěžní portfolio?

Úplně první start byl na Mistrovství České republiky juniorů v Ostravě v roce 2020, kde jsem vybojovala hned napoprvé bronz, za což jsem byla neskutečně šťastná a hrozně ráda na to vzpomínám! Dále jsem soutěžila na Partner Cupu v Čelákovicích a opět v Ostravě na mezinárodním Diamond Cupu, kde se mi podařilo probojovat do finále v ženách i juniorkách. Tuto sezónu jsem zatím soutěžila na Mistrovství Čech žen, kde jsem vybojovala své první vítězství a titul mistryně Čech.

Když se na sebe podíváte do zrcadla kritickým okem, s jakými svými partiemi jste spokojená a co byste naopak ještě chtěla cvičením modifikovat a jak?

Myslím si, že skoro žádný závodník nebude se svojí formou nikdy 100% spokojený a bude vždy vidět nějaké nedostatky a místo pro zlepšení - a tak to má taky být! Ale musím říct, že jsem opravdu vděčná svým rodičům za geny a celkovou svoji stavbu těla, která (si myslím) je na bikiny fitness poměrně vhodná. Pokud totiž někdo nemá vhodnou stavbu těla a správnou symetrii danou geneticky, hrozně těžko se s tím pracuje a geny zkrátka neoblafneš... Jinak jsem poměrně spokojená s tím, jaký progres se mi podařilo vytvořit na ramenou, zádech a středu těla, kde jsem za poměrně krátkou dobu naplácala nějaké svalíky. Zlepšit bych určitě chtěla hlavně spodní polovinu těla - větší definici předních stehen a určitě i zamakat na oddělení zadku a hamstringů.

Příprava na fitness soutěže se pojí s odříkáním a disciplínou. Čeho se v přípravě vzdáváte nejobtížněji?

Sice jsem celkem jedlík a miluju jídlo, ale jakmile naskočím do přípravy, tak pro mě začíná být závodní dieta poměrně automatická. I mimo přípravu se stravuji převážně zdravě a můj jídelníček se v základu zase o tolik neliší. Co mi ale v přípravě asi nejvíc chybí, jsou různé společenské akce a párty - všichni, kdo mě znají, vědí, že se ráda chodím bavit. Bohužel na to samozřejmě v přípravě není čas ani energie, i když se přiznám, že jsem teď párkrát byla v klubu až do rána, a brala jsem to jako formu kardia.

Kdo z okruhu Vašich blízkých je Vaším největším fanouškem? Dostáváte ve svém okolí podporu, nebo se jim Vaše snahy závodit spíš nezamlouvají?

Podporu od rodiny a okolí mám neskutečně velkou a jsem za to hrozně vděčná. Opravdu všichni v mé rodině mě podporují a fandí mi, protože vědí, že mě tenhle sport naplňuje. Moje maminka je jeden z mých největších fanoušků. Vždycky na závodech křičí moje číslo tak hlasitě, až se za ní můj tatínek trošku stydí. (smích) Také moje nejlepší kamarádka Natálka Bendová jezdí skoro na všechny mé závody, statečně trpí moje nálady v dietě a neskutečně mě podporuje. A samozřejmě i moje nejlepší ségra s Honzou, které jsem již zmínila.

Plánujte si něco, čím se po soutěži odměníte?

Hned po sezóně bych se chtěla odměnit úspěšným absolvováním všech zkoušek na vejšce, a také dokončením trenérského kurzu. A potom, pokud vše vyjde, tak v létě dovolenou na Ibize a na Zrce s mojí nejlepší kamarádkou Naty, se kterou si vynahradíme všechny párty a akce, na které jsem v přípravě nemohla chodit.



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie