Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Závodnice v bikiny fitness (IV.) - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2021

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2021 - 14. - 16. 5. 2021, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Karla Stejskalová • Adéla Šťovíčková • Eliška Kučabová Petra Zvoníčková (video)Klára BalvínováVeronika Bečvářová (video)Eva BudinaSylvie MoocováJana JeřábkováNataliya Zornyk (video)Gabriela Králíková • Andrea Šantrůčková • Roksana Roshkaniuk • Tereza Jirkovská (video) • Nela Sejtková (video) • bodyfitness: Gabriela HejnáVeronika Vojtíšková (video)Martina Sletsjoee (video) physique: Dominik Velc • Roman Hajabáč • Zdeněk Vránakulturistika: Dan ŽaludMichal TrykarPavel Vacek (video) • Pavel Forman Pavel Krejčí (video)Miroslav Kubec (video)klasika: Ondřej JanušVáclav Onderka • Martin Dvorožňák • fitness: Nikoleta Hricová
Před ME:
nominaceharmonogram ME
Info z ME:
z místa dění fotogalerie
kompletní výsledky s body - 4 medaile!
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
P. Forman O. JanušR. Hajabáč očima P. Vacka

Závodnice v bikiny fitness (I.) - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2021
Závodnice v bikiny fitness (II.) - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2021
Závodnice v bikiny fitness (III.) - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2021
Ve dnech 14. - 16. května probíhá ve španělské Santa Susanně šampionát, v rámci kterého se odehrává Mistrovství Evropy ve fitness, Mistrovství Evropy juniorů a masters a Mistrovství Evropy v kulturistice. Díky početné české výpravě, která naši redakci zásobuje množstvím zákulisních fotografií, můžete sledovat aktuální zprávy z místa dění prostřednictvím tohoto článku. V uplynulých týdnech jsme Vám průběžně přinášeli rozhovory s reprezentanty a řadu z nich jste měli možnost poznat také formou tréninkových videí. Pro orientaci v článcích můžete použít modré záhlaví nahoře.

V posledním díle ze série rozhovorů se závodnicemi v bikiny fitness před mistrovstvím Evropy se Vám představí dvě reprezentantky, které obě zažívají svou první soutěžní sezónu vůbec a obě se nominovaly do reprezentace díky svému úspěchu na Extrifit poháru ČR 2021. Jak se na svůj první mezinárodní závod těší Klára Balvínová a Gabriela Králíková, se dozvíte níže. Oběma závodnicím děkujeme za jejich čas a přejeme hodně úspěchů na nadcházející soutěži!

jménokategorie
Karla Stejskalová bikiny fitness juniorek 16 - 20 let do 166 cm
Adéla Šťovíčková bikiny fitness juniorek 16 - 20 let do 166 cm
Eliška Kučabová bikiny fitness juniorek 21 - 23 let do 166 cm a žen do 164 cm
Petra Zvoníčková bikiny fitness juniorek 21 - 23 let nad 166 cm a žen nad 172 cm
Klára Balvínová bikiny fitness juniorek 21 - 23 let nad 166 cm a žen nad 172 cm
Veronika Bečvářová bikiny fitness masters 35 - 39 let nad 164 cm
Roksana Roshkaniuk bikiny fitness do 160 cm a masters 35 - 39 let do 164 cm
Tereza Jirkovská bikiny fitness do 160 cm
Nela Sejtková bikiny fitness do 164 cm
Andrea Šantrůčková bikiny fitness do 164 cm
Gabriela Králíková bikiny fitness do 166 cm
Nataliya Zornyk bikiny fitness do 166 cm
Jana Jeřábková bikiny fitness do 172 cm a fit páry
Eva Budina bikiny fitness do 172 cm a masters 35 - 39 let nad 164 cm
Sylvie Moocová bikiny fitness do 172 cm a masters 40 - 44 let

Klára Balvínová

Vybrané úspěchy:

Extrifit pohár ČR 2021 - 2. místo v bikiny fitness juniorek nad 164 cm
Extrifit pohár ČR 2021 - 4. místo v bikiny fitness žen nad 168 cm

Kláro, vítejte na Ronnie.cz. Jestli se nepletu, nedávno jste startovala na Vaší první soutěži v životě, a to na Extrifit poháru v Kutné hoře. Jak jste si závod užila? Naplnila se Vaše očekávání?

Velice si vážím, že mohu s vámi zrealizovat rozhovor. Ano, poprvé jsem startovala na Extrifit poháru. Závod jsem si užila moc, už jen hlavně proto, že to byly mé první závody, na které jsem se opravdu moc těšila. Nevěděla jsem, do čeho jdu, nedokázala jsem si představit, jak vše bude probíhat. Soutěž byla úžasná a moc se mi líbila.

Prozradíte nám, co Vás poprvé přivedlo do posilovny a kdy přišel nápad zkusit zúročit celou tu dřinu také na soutěžních prknech?

Poprvé jsem přišla do posilovny, když jsem začala chodit na střední školu, za účelem shodit nějaké to kilo navíc. Postupem času si mě tento sport získal a já jsem začala dodržovat jídelníček a pravidelnost tréninků. Neexistovalo, abych vynechala trénink, z velké části mě ovlivnil i můj přítel, který chodil do posilovny se mnou a motivoval mě. Po absolvování střední školy přišla myšlenka, že bych mohla jít zkusit závodit, ale po rozhovoru s mým tehdejším trenérem jsme se rozhodli ještě počkat. A když už přišel ten správný čas, kdy už jsem byla podle trenéra připravena, tak nám plány pokazil covid.

Pro závodnice v kategorii bikiny fitness je obrovsky důležitá jistá přirozenost a ladnost v pódiové prezentaci. Je toto pro Vás výzvou, nebo Vám šel pózing tak nějak "sám od sebe"?

Určitě to je pro mě výzva, s mojí trenérkou bychom mohly vyprávět o pózování. Když porovnám svoje první pózování s pózováním na pódium, tak je tam jisté zlepšení, ale určitě je stále na čem pracovat a zlepšovat se.

Máte v bikiny fitness nějaké oblíbené závodnice, u kterých se třeba i právě s pózingem inspirujete? Máte představu o tom, kam až byste to chtěla jako závodnice dotáhnout?

Moje nejoblíbenější závodnice je zároveň i moje trenérka, Veronika Zemanová, dále ráda sleduji Lenku Myslivcovou. Tyto dvě bikiny mě motivují a s obdivem sleduji jejich cestu. Doufám, že se mi alespoň zčásti podaří dokázat to, co tyto dvě bikiny.

Jak Vaši přípravu ovlivnila koronavirová krize? Měla jste vždycky kde trénovat, když se zavřela fitka?

Minulý rok na jaře jsem se chystala na závody, ale bohužel v půlce přípravy se zavřela fitka a tím se zrušily i závody. Tou dobou jsem cvičila doma, objednala jsem si s přítelem spoustu gumiček na cvičení, jednoručky a TRX. Když se oteplilo, chodili jsme na workoutové hřiště. Tuto přípravu jsem si domluvila trénování u svého kamaráda, který si zřídil své domácí fitko.

Jak se těšíte na mistrovství Evropy? Jste z velké soutěže nervózní, anebo se těšíte na nové zážitky a zkušenosti?

Na mistrovství Evropy se těším, je to pro mě velká výzva zúčastnit se takto velké soutěže. Nervózní jsem, ale mnohem více se těším na nové zážitky a zkušenosti.

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Určitě bych chtěla poděkovat svému příteli, který za mnou stál po celou dobu přípravy a podporoval mě ve všem, také za to, že mě doprovází na mistrovství Evropy. Další díky patří mojí trenérce Veronice Zemanové, která vede celou moji přípravu na závody. Moc si cením jejího přístupu a rad, které mi během přípravy předává. Dále bych ráda zmínila Nemocnici Hořovice, ve které pracuji jako sestra, za to, že vyšli a vycházejí vstříc mým požadavkům během mé přípravy na závody. A samozřejmě velké díky mé rodině, která při mně stojí.


Klára Balvínová na Extrifit poháru ČR 2021

Zpět na přehled


Gabriela Králíková

Vybrané úspěchy:

Extrifit pohár ČR 2021 - 2. místo v bikiny fitness žen do 168 cm

Gabrielo, toto je Váš první rozhovor pro Ronnie.cz. Můžete se našim čtenářům krátce představit a říct něco o sobě?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie. Ano, tohle je můj první rozhovor a já moc děkuji za příležitost. Jmenuji se Gabriela Králíková, je mi 23 let a pracuji jako masérka v hotelovém resortu.

Jestli se nepletu, nedávno jste startovala na své úplně první soutěži, je to tak? A hned jste si odnesla medaili! Jak jste si svůj pódiový debut užila? Splnila soutěž Vaše očekávání?

Ano, Extrifit pohár byl má úplně první soutěž, a že odjedu rovnou s medailí na krku a ještě k tomu nominovaná na mistrovství Evropy, s tím jsem opravdu nepočítala. Víc spokojená snad ani být nemůžu vzhledem k tomu, že jsem trenérku Danču Bečkovou kontaktovala v půlce února a v březnu jsme začaly přípravu s tím, že má první soutěž bude červnový Diamond Cup.

Prozraďte nám svůj fitness příběh. Co Vás poprvé přivedlo do posilovny? Věnovala jste se předtím i jiným sportům? A kdy Vás poprvé napadlo, že byste si ráda vyzkoušela i soutěžní plavky?

Posilovnu pravidelně navštěvuji už od 15 let, kam mě přivedla moje teta. Začátky byly ale docela odlišné od ostatních holek. Jiná děvčata začínají tak, že jdou na pás a zakončí to tréninkem břicha, ale já už pří první návštěvě okamžitě přičichla k železu a k old school vibes. Trénink ramen byl můj nejoblíbenější a nedělalo mi problém cvičit ramena 3x týdně. Už tenkrát jsem obdivovala všechny ty fitnessky, které mají velké, kulaté a vyrýsované svaly.

Jak vypadaly v této přípravě Vaše tréninky? Kde cvičíte? A zaměřujete se speciálně na nějaké partie, které potřebujete nejvíce zlepšit?

Mé tréninky se nijak neliší od tréninku mimo přípravu. Jsem moc ráda, že si s Dančou rozumíme, a jedeme převážně silové tréninky se základními a komplexními cviky. Mám ráda klasiku. Dřív byla má nejvíc problémová partie nohy a zadek, ale za poslední dva roky, kdy jsem nohy trénovala 3x týdně a převážně silově, jsem nabrala dost svalů, ale zato mám problém se zády. Necvičila jsem je procítěně a tahala to většinou přes trapézy nebo ramena, a tak nejsou podle představ, takže na tom teď pracuji nejvíc. No a samozřejmě na pózingu, protože ten mi dává zabrat víc než kdejaký trénink. (smích)

Popište nám, jak vypadá Váš běžný den nyní pár dní před závody. Jak moc se vše liší od toho, co jste znala dříve, mimo závodní přípravu?

Můj den je v podstatě stejný jako normální den mimo přípravu, až teda na to, že teď kvůli koroně nepracuji. Vstávám v 5:00, jdu na trénink, chystám jídlo, čtu si, odpoledne kardio, když je hezky, tak ráda chodím do přírody, nejraději na hory. Jediná věc, která je jiná, je gramáž jídel, víc kardia a méně energie, jinak si to užívám.

Chtěla byste v závěru někomu poděkovat či vzkázat něco našim čtenářům?

Chtěla bych touhle cestou ještě jednou poděkovat všem, kteří mě podporují a píšou zprávy. Opravdu moc si toho vážím. Také bych chtěla poděkovat trenérce Danči Bečkové, rodině, přátelům a kolegům za to, že mi pomáhají plnit si své sny.


Gabriela Králíková na Extrifit poháru ČR 2021

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 148 sekundami?



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie