Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Závodnice v bikiny fitness (III.) - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2021

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2021 - 14. - 16. 5. 2021, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Karla Stejskalová • Adéla Šťovíčková • Eliška Kučabová Petra Zvoníčková (video)Klára BalvínováVeronika Bečvářová (video)Eva BudinaSylvie MoocováJana JeřábkováNataliya Zornyk (video)Gabriela Králíková • Andrea Šantrůčková • Roksana Roshkaniuk • Tereza Jirkovská (video) • Nela Sejtková (video) • bodyfitness: Gabriela HejnáVeronika Vojtíšková (video)Martina Sletsjoee (video) physique: Dominik Velc • Roman Hajabáč • Zdeněk Vránakulturistika: Dan ŽaludMichal TrykarPavel Vacek (video) • Pavel Forman Pavel Krejčí (video)Miroslav Kubec (video)klasika: Ondřej JanušVáclav Onderka • Martin Dvorožňák • fitness: Nikoleta Hricová
Před ME:
nominaceharmonogram ME
Info z ME:
z místa dění fotogalerie
kompletní výsledky s body - 4 medaile!
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
P. Forman O. JanušR. Hajabáč očima P. Vacka

Závodnice v bikiny fitness (I.) - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2021
Závodnice v bikiny fitness (II.) - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2021
Ve španělské Santa Susanně právě probíhá evropský šampionát, v rámci kterého se během tří závodních dnů odehrává Mistrovství Evropy ve fitness, Mistrovství Evropy juniorů a masters i Mistrovství Evropy v kulturistice. Českou republiku již tradičně reprezentuje početná výprava závodníků a my jsme Vám v průběhu jejich vrcholících příprav průběžně přinášeli rozhovory s reprezentanty a řadu z nich jste měli možnost poznat také formou tréninkových videí. Pro orientaci v článcích můžete použít modré záhlaví nahoře. Jak si naši vedou přímo na místě, můžete sledovat prostřednictvím série krátkých zpráv z místa dění a zákulisních fotografií.

V dnešním článku se nám představily dvě mladé a nadějné bikiny fitnessky. Karla Stejskalová má za sebou teprve svou první soutěž, na které získala hned dvě medailová umístění, a když se jí neplánovaně naskytla příležitost startovat na mistrovství Evropy, neváhala a rozhodla se předvést výsledky své píle i na mezinárodním pódiu. První zahraniční start čeká v neděli také Elišku Kučabovou, všestrannou sportovkyni, která rovněž na nedávném Extrifit poháru vybojovala medailové umístění. Oběma závodnicím děkujeme za rozhovor a přejeme, aby brzy mohly svou sbírku rozšířit o další cennou trofej.

jménokategorie
Karla Stejskalová bikiny fitness juniorek 16 - 20 let do 166 cm
Adéla Šťovíčková bikiny fitness juniorek 16 - 20 let do 166 cm
Eliška Kučabová bikiny fitness juniorek 21 - 23 let do 166 cm a žen do 164 cm
Petra Zvoníčková bikiny fitness juniorek 21 - 23 let nad 166 cm a žen nad 172 cm
Klára Balvínová bikiny fitness juniorek 21 - 23 let nad 166 cm a žen nad 172 cm
Veronika Bečvářová bikiny fitness masters 35 - 39 let nad 164 cm
Roksana Roshkaniuk bikiny fitness do 160 cm a masters 35 - 39 let do 164 cm
Tereza Jirkovská bikiny fitness do 160 cm
Nela Sejtková bikiny fitness do 164 cm
Andrea Šantrůčková bikiny fitness do 164 cm
Gabriela Králíková bikiny fitness do 166 cm
Nataliya Zornyk bikiny fitness do 166 cm
Jana Jeřábková bikiny fitness do 172 cm a fit páry
Eva Budina bikiny fitness do 172 cm a masters 35 - 39 let nad 164 cm
Sylvie Moocová bikiny fitness do 172 cm a masters 40 - 44 let

Karla Stejskalová

Vybrané úspěchy:

Extrifit pohár ČR 2021 - 1. místo v bikiny fitness dorostenek
Extrifit pohár ČR 2021 - 3. místo v bikiny fitness juniorek nad 164 cm
Extrifit pohár ČR 2021 - 4. místo v bikiny fitness žen do 168 cm

Karlo, vítejte na Ronnie.cz. Jste v soutěžních vodách úplný nováček, můžete se našim čtenářům krátce představit?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. Jmenuji se Karla Stejskalová a je mi 17 let. Pocházím z malé vesničky kousek za Prahou, ale studuji a pracuji v Praze. Jako malá jsem vyzkoušela hodně sportů (golf, lyžování, různé styly tancování…), ale až teprve latinsko-americké tance mě usadily, když mi bylo 8 let. Věnovala jsem se tomu nejprve pro zábavu a později i závodně, kde jsem se zúčastnila MČR, zahraničních soutěžích a také zahraničních seminářů. Tancovala jsem zhruba 6 - 7 let, než jsem začala mít zdravotní problémy s koleny. Po návštěvě fyzioterapeuta mi bylo řečeno, že je potřeba si dát pauzu, zpevnit vazy kolem kolen a cvičení v posilovně by také pomohlo. V ten moment jsem prohlásila: "Mě teda do fitka nikdo nikdy nedostane." No a kde jsem teď skoro každý den (v normální situaci samozřejmě)?

Nedávno jste si užila svůj závodní debut na Extrifit poháru v Kutné hoře, kde jste startovala hned ve třech kategoriích. Jak jste tuto zkušenost prožívala?

Tak já jsem si tuto závodní premiéru neskutečně užila. Jela jsem tam s úmyslem si to užít a splnit si svůj sen, a to postavit se na prkna. S trenérkou byla naše priorita kategorie dorostenek a juniorek. Ženy jsme si šly jen tak zkusit bez jakéhokoliv očekávání. Vůbec jsem si nemyslela, že bych domu mohla přivést takové výsledky. Měla jsem obrovskou radost z výsledků. V juniorkách jsem spadla do té vyšší kategorie, takže jsem tam byla takový mraveneček, a o to větší byla radost z medaile. 4. místo v ženách je pro mě neskutečný úspěch. Být v prvním vyvolání bylo něco neuvěřitelného, protože jsem tam byla nejmladší a holky vypadaly úžasně.

Nyní Vás čeká start na mistrovství Evropy. S jakými ambicemi budete odjíždět? Jak jste spokojena s formou?

Tahle soutěž je pro mě úplně neplánovaná. Chtěli jsme s trenérkou jít až Rosice, ale nakonec změna plánů. Musím říct, že se neskutečně těším. Ale neočekávám nic, jedu si to tam užít na tu obrovskou stage a ukázat to, co jsem dokázala a co miluju. Na každém tréninku dřu a nechávám tam duši a vždy to stojí za ten zážitek, který máte na té soutěži a na té stage. Ať už výsledky dopadnou jakkoliv, tak už ta nominace je pro mě úspěch. A co se týče formy, tak na to, že jedu svou první sezónu, jsem velmi spokojená, ale vždy to může být lepší.

Co Vás na fitness a konkrétně na kategorii bikiny tak okouzlilo?

Když jsem poprvé přišla do posilovny, tak mě hned ohromilo to prostředí. Jakmile jsem vkročila dovnitř, věděla jsem, že tohle je můj druhý domov. Ta atmosféra, která tam byla, byla neskutečná. Líbilo se mi, jak každý měl sluchátka, hleděl si svého a byl ponořený do toho konkrétního pohybu, opakování. Tak jsem začala chodit pravidelně a neexistovalo, že bych vynechala trénink. Pak přišla první vlna a karanténa, tak jsem si musela poradit doma. Jakmile však otevřely posilovny, tak jsem se hned vrátila a byla to moje priorita. Neexistovalo pro mě posunout trénink na jiný čas, byla to moje vášeň. Jednou se mě rodiče zeptali, jaký je vlastně můj cíl ve cvičení. V té době jsem se musela pořádně zamyslet a pak jsem jim odpověděla, že chci dělat bikiny fitness. Od té doby jsem neměla v telefonu jiné fotky než formy různých bikin.

Závodníci letos museli svou přípravu odedřít ve sklepech, na workoutových hřištích či doma. Jak jste tuto komplikaci řešila Vy? Byla jste schopná odjet plnohodnotné tréninky?

Vždy jsem se snažila odjet tréninky na maximum s tím, co jsem měla k dispozici. Doma máme kardio stroj, nějaké činky, kettlebelly, expandery a gumičky, takže se dal odjet docela plnohodnotný trénink. Samozřejmě fitko je fitko a těším se, až budeme moci chodit normálně cvičit.

Napadlo Vás, že za těchto ztížených podmínek přípravu odložíte na období, které bude více příznivé, nebo jste byla tak namotivovaná, že to nepřipadalo v úvahu?

U mě to nepřicházelo v úvahu. Já jsem do toho byla a jsem neuvěřitelně zažraná, že i kdybych měla jít závodit na druhou polovinu zeměkoule, tak závodit prostě budu.

Jestli se nepletu, s přípravou Vám pomáhá naše profesionální závodnice Lenka Myslivcová. Proč jste se rozhodla spolupracovat právě s ní a jak Vaše spolupráce probíhá?

Lenku mi ukázal přítel, který se cvičení věnuje ještě delší dobu než já a měl vetší obzor. Hned se mi jako závodnice zalíbila. Začala jsem jí sledovat na Instagramu a zhlédla jsem všechny jejich videa s Kirem, která mají na YouTube. Hned jsem jí oslovila a byla můj největší vzor z České republiky. S Lenkou se vídáme za normální situace ve fitku, kde si popovídáme nebo se domluvíme na společný trénink.

Komu jste kromě Lenky ještě vděčná za pomoc v přípravě?

Určitě to bude moje rodina, která mi pomáhá jak po finanční stránce, tak i po té psychické. Každý závodník ví, jaké stavy dieta přináší, a oni to se mnou doma zvládají bravurně. Další velký dík patří přítelovi, který je se mnou na každém tréninku, pomáhá mi, hecuje mě a povzbuzuje. Když mám dny, kdy si připadám strašně, zalitá, tlustá, tak mě podpoří. A pořád se na mě během diety nevykašlal.


Karla Stejskalová na Extrifit poháru ČR 2021

Zpět na přehled


Eliška Kučabová

Vybrané úspěchy:

Extrifit pohár ČR 2021 - 2. místo v bikiny fitness juniorek do 164 cm
Extrifit pohár ČR 2021 - 3. místo v bikiny fitness žen do 168 cm
Golem Classic 2019 - 1. místo v kondiční bikiny fitness juniorek do 168 cm
Golem Classic 2019 - 1. místo v kondiční bikiny fitness do 163 cm

Eliško, můžete se pro začátek našim čtenářům krátce představit? Jak jste se dostala ke sportu a závodění?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. Jmenuji se Eliška Kučabová a je mi 22 let. Jak jsem se dostala ke sportu? Byla jsem ke sportu vedena rodiči odmalička. Za což jim moc děkuji. Mamka ráda říká, že jsem uměla dřív lyžovat než chodit. (smích) Vyzkoušela jsem toho opravdu spoustu. V zimě ráda vyrazím na hory na svah nebo vytáhnu brusle. V létě je to různorodější, střídáme nejčastěji brusle, kolo, plavání, turistiku. 8 let jsem se věnovala jezdectví, později i závodně. K fitness jsem se dostala v podstatě omylem. (smích) Moje první návštěva posilovny byla s mým přítelem asi před 5 lety. Nikdy by mě nenapadlo, že bych se tomu věnovala více, natož závodně. Když jsem přestala jezdit na koni, začala jsem chodit cvičit a našla si trenéra. Závodní ambice přišly přibližně po tři čtvrtě roce cvičení, kdy jsem cítila, že tomu chci dát určitý směr, a na jaře 2019 se začala chystat na svoje první závody, které se konaly v listopadu 2019.

Jak vypadají Vaše tréninky v tomto období, kdy jsou zavřená fitka a většina závodníků musí improvizovat a hledat kompromisy? Poznamenalo to nějak zásadně Vaši přípravu?

Celá situace určitě přípravu poznamenala. Ta nejistota, jestli závody vůbec budou, je velmi demotivující. Člověk tomu obětuje spoustu času a sil. Ale nakonec to letos už vše dobře dopadlo a závody se i přes nelehké okolnosti konaly. Velké díky patří nejmenovanému fitness centru, které otevřelo venkovní fitness, a já tak mohla mít plnohodnotné tréninky i v téhle nelehké době. Snažila jsem se doma zaměřit na menší partie (ramena, ruce) a zbytku těla se věnovat ve "fitku", kde bylo k dispozici více vybavení.

Zaměřujete se speciálně na nějaké partie, které potřebujete nejvíce zlepšit?

Věřím, že od mé první sezóny jsem udělala pokrok v celkové symetrii. Samozřejmě vždy je prostor pro to se zlepšovat. Letošní první závod v Kutné hoře jsme s trenérkou zjistily, na čem zapracovat, a věřím, že na ME přijdu s mnohem lepší formou.

Jak se cítíte nyní, několik dní před startem na mistrovství Evropy? Jak vypadá tento poslední týden před odletem?

Vzhledem k tomu, že se jedná o můj první velký start, tak nervozita stoupá. Poslední týden dotahujeme s trenérkou Eliškou poslední detaily, co se týká formy. Vzhledem k situaci je to i spoustu zařizování a zjišťování navíc. Což pro závodníka v dietě je další ztížení, ale dá se to vše zvládnout.

Je nějaký cíl či směr, kterým byste se chtěla ve Vaší bikiny fitness kariéře ubírat?

Po ME se budeme soustředit ještě na juniorské mistrovství Čech a České republiky. Vzhledem k tomu, že se jedná o můj poslední rok v juniorské kategorii, je dost možné, že se připravím i na podzimní závodní sezónu. Kam to budeme směřovat dále, je zatím ve hvězdách.

Chtěla byste na závěr někomu poděkovat za pomoc v přípravě či vzkázat něco našim čtenářům?

Můj seznam lidí, kterým bych chtěla poděkovat, je velmi dlouhý. Mám kolem sebe neskutečně podporující kamarády a rodinu, tak se budu snažit vypíchnout to nejdůležitější. Největší díky patří samozřejmě mé rodině, která mě podporuje odmalička v tom, co si zrovna umanu dělat. (smích) Mému příteli za jeho pevné nervy, které potřebuje přítel každé biki v dietě. Velké díky patří také svazu, který i v této době vytrval a uskutečnil tak první letošní závod v Kutné hoře. V neposlední řadě bych chtěla poděkovat mé trenérce Elišce Dombkové, které vděčím za moji letošní formu a za spoustu cenných rad. Co bych chtěla vzkázat čtenářům? Sportujte i v této nelehké době a jděte si za svými sny.


Eliška Kučabová na Extrifit poháru ČR 2021

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie