Reklama:
AKCE: Smart Whey protein 1+1
Nově v moderním sáčkovém balení!
Více zde.

Radek Čejka a Lucie Limbrunnerová
- rozhovor a aktuální forma
před ME juniorů a masters 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUNIORŮ A MASTERS 2013 - 1. - 6. 5. 2013, Španělsko
Češi před ME:
Petr Havlík • Radek Čejka (5 d.) • Jan TomášekMilan Bodlák Jiří FaflíkLucie Limbrunnerová • Monika Šlosrová
Jiří SchäferDaniel MinsterMartina HrubáPetra Šenkeříková • Eva Simkovičová • Luboš Koumal • Petr Kadlec
Ondřej Kraj • Kateřina KyptováPetra UrbánkováMilena Koudelková • Michaela Kopperová • Veronika Zubačová
Jitka ŠnajdrováŠárka PíckováEva Nutilová • Julie Wohaková • Veronika Szalayová
nominaceodlet české výpravy

Info z ME:
prezentaceden 1 + fotoden 2 + foto - 5 medailí!
den 3 + foto - 1 medaile!den 4 + foto - 3 medaile!
kompletní výsledky s body videa foto zákulisí

Z ME očima naší reprezentace:
očima Martiny Hrubéočima Veroniky Zubačové
Daniel Minster (trénink)


V posledních dnech se na Ronnie.cz můžete setkat se sérií článků věnovaných rozhovorům, informacím a fotografiím z přípravy českých reprezentantů na nadcházející Mistrovství Evropy juniorů a masters, které bude od 1. do 5. května hostit španělská Santa Susanna. Text níže nebude v tomto ohledu výjimkou a společně tak nahlédneme do přípravy Radka Čejky a Lucie Limbrunnerové.


Lucie Limbrunnerová

Lucie Limbrunnerová v přípravě na ME 2013

Lucie Limbrunnerová se na evropském šampionátu představí v kulturistice žen masters nad 35 let, v níž se bude závodit bez rozdílů vah. Na jakou partii bude na závodech nejvíce sázet a jakou pozornost věnuje volné sestavě? I to byly otázky, které jsme české reprezentantce položili v krátkém rozhovoru.

Lucie, vloni jste na mistrovství Evropy v kulturistice žen nad 55 kg dosáhla na účast ve finále a odnesla jste si pěkné šesté místo. Bude Vám letos na mistrovství Evropy masters opět stačit účast ve finále, nebo na soutěž jedete s většími ambicemi?

Ano, minulý rok byl super (smích), ale nerada předbíhám situaci, takže jaká je forma letos, se uvidí ve Španělsku, kam se moc těším. Každopádně se cítím dobře a pokusím se o co nejlepší umístění.

Jakou partii považujete za svou největší přednost?

Myslím, že záda - to je tak trochu pozůstatek po veslování (smích) - v kombinaci s úzkým pasem, ale na kulturistiku je na mně ještě práce dost!

Nacvičujete před soutěží volnou sestavu, nebo se spoléháte více na improvizaci?

Na improvizaci nespoléhám, potřebuji na pódiu vědět, co dělám, takže je vše nacvičené a natančené (smích) a doufám, že se to povede.


Lucie Limbrunnerová v přípravě na Mistrovství Evropy juniorů a masters 2013


Radek Čejka

Do přípravy Radka Čejky, který na letošním mistrovství Evropy nastoupí v kategorii mužů masters od 40 do 49 let nad 90 kg, jsme již nahlédli prostřednictvím nedávného rozhovoru. Protože však od zmíněného interview už přeci jenom několik dnů uplynulo, Radka jsme poprosili, aby se s čtenáři Ronnie.cz podělil o několik dalších zajímavostí ze své přípravy týkajících se například superkompenzace a vlastně celého posledního týdne před soutěží. Zkušený kulturista, z jehož každé věty je znát, že na soutěžních pódiích již něco odzávodil, nám na toto téma v sobotu 27. dubna prozradil:

Radek Čejka před startem na ME (forma z 28. dubna 2013)

Rád bych napsal nějakou zajímavost ze své přípravy, ale žádná není. Jako každý, kdo chce soutěžit, jsem trénoval naplno a držel dietu. Teď už můžu jen doufat, že dostatečně. (smích) Pokaždé mne rozbijí závodníci, kteří si myslí, že nikdo nedrží tvrdší dietu a nikdo víc necvičí. Omyl! Takových je… Jenže oni si připustí, že nejsou středem vesmíru a neupozorňují na sebe za každou cenu. Nikdo nikoho do přípravy nenutí, tak je hloupost si někomu stěžovat na únavu nebo hlad. Nemyslím, že to někoho zajímá a pochopí to pouze ten, kdo tím prošel...

Jediné, co mne napadá a co jsem zatím v žádné přípravě nezažil, je, že nemohu spát. Ani v noci a ani když si chci odpočinout přes den. Vyspím se tak jednou za týden. Nejlépe se mi spí za volantem. (smích) To je samozřejmě nesmysl, ale usíná se tam dobře. (smích)

V tuto chvíli mám poslední den volna. Snažím se překonat virózu a zdobím s dcerkou pokojíček. Od neděle do úterý už budu trénovat a připravovat se na odlet.

Osobně nedělám nějak ukrutnou superkompenzaci. Trochu uberu do středy cukry, ale nijak závratně. Od středy je zase přidám. Nikdy nejím jen maso, resp. bílkoviny, nebo jen sacharidy. Řídím se chutí a formou. Kdysi jsem také vymýšlel "psí kusy" a pak týden před závody i po nich vypadal lépe než v den soutěže. Jednou jsem si v Mariánských Lázních "pobrečel" na rameni pana Luďka Noska a ten mi s klidem odpověděl: "Tak neblbni a nic neměň, když víš, že není co vylepšovat." Je to velká pravda. Na druhou stranu, něco se dá vylepšit vždycky, ale pokazit také. Je třeba to prostě najít. Zkoušet, zkoušet a zkoušet. Poslední týden je u každého jiný. Já třeba piji a solím do poslední chvíle. Například na mistrovství světa v Jižní Koreji jsem na večeři den před soutěží viděl Roberta Piotrkowicze, jak si dává kuřecí prsa a velkou sklenici vody a za dva dny vyhrál... A teď babo raď. (smích)

V minulém rozhovoru jsem děkoval manželce a dvěma kamarádům. Rád bych ještě jednou využil této možnosti a poděkoval firmě WESTSTREAM Karlovy Vary - paní Šleisové a mému kamarádu z dětství Davidu Šafferovi, kteří mi na poslední chvíli uhradili veškeré náklady související s cestou na mistrovství Evropy.


Radek Čejka - aktuální forma
před startem Mistrovství Evropy juniorů a masters (28. dubna 2013)




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

30.04.09:04Carnivor - to jsou ty spalovače taky po nich nemůžu usnout*80*
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie