Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Martin Louda - rozhovor
před Mozolani Classic
a mistrovstvím Evropy 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MOZOLANI CLASSIC 2014 - 3. 5. 2014, Žilina
Češi před Mozolani Classic:
Jakub ŠubrtLuboš KoumalMartin Louda • Jozef Furin • Jan Machač • Patrik Jablonski • Michal Klečka
Petr Fric Matěj Ryšavý • Jan Huťka • Jaroslav Cink • Michal TrykarIveta Myslivečková • Lucie Juřičková
Veronika JavorskáJana Jeřábková • Lenka Lipšová • Valerie PeršinaJana Waclawková • Lucie Bronerská
Boris Orava (4 t.) • Peter Lissník
Před Mozolani Classic:
expo
Z Mozolani Classic očima závodníků:
očima Borise Oravy
Info z Mozolani Classic:
výsledky a fotografiekompletní výsledky s body

Zkušený český kulturista Martin Louda se po několika letech bez závodění rozhodl pro návrat na soutěžní pódium. Proč právě teď, na jakých soutěžích a s jakými cíli bude závodit, se dočtete v následujícím rozhovoru.


Martin Louda na mistrovství České republiky 2010
(3. místo v kulturistice mužů do 90 kg)

Martine, na soutěžní pódia se vracíte po čtyřleté soutěžní odmlce. Co vás k návratu přimělo a jak jste období bez závodění vlastně trávil? Udržoval jste se stále ve formě?

Předem přeji pěkný den všem čtenářům skvělého magazínu Ronnie.cz. Co mě přimělo opět navléct soutěžní plavky? Opět nastalo docela příznivé období, jak co se týče financí, tak rodinné a pracovní pohody (kdo někdy soutěžil, určitě mi dá za pravdu, že tohle jsou důležité aspekty v rozhodování), a jelikož mě to na soutěžní pódium každý rok lákalo, tak až teď nastala ta "správná" doba. Tréninku jsem se po celou dobu poctivě věnoval, takže přepnout do soutěžní přípravy nebylo tak složité.

Pro své letošní soutěžní starty jste si vybral Mozolani Classic 4, které se odehraje o víkendu 3. a 4. května, a o čtrnáct dnů později pořádané Mistrovství Evropy juniorů a masters. Berete Mozolani Classic 4 jako spíše testovací závody před evropským šampionátem, nebo oběma soutěžím přikládáte stejný význam?

Jako letošní hlavní vrchol jsem si vybral Mistrovství Evropy juniorů a masters, takže Mozolani Classic beru jako test formy. Mozolani za tu krátkou dobu už získal skvělou pověst, takže se těším na super závody.

S jakými cíli na oba závody vlastně pojedete? Máte ambice na nějaká konkrétní umístění?

Ambice jsou jedna věc, ale konkurence a výsledná forma druhá. (úsměv) Cíle po soutěžní odmlce jsou jednoduché, co nejvíce si zazávodit, tzn. pokud bude finále, bude to jen super.

Na mistrovství Evropy byste měl nastoupit v kulturistice mužů masters od 40 do 49 let do 90 kg. Dokážete už teď odhadnout vaši soutěžní hmotnost, tedy zda se do limitu devadesátky vtěsnáte bez problémů?

Ano, takový je plán, ale už teď vím, že to bude těžké. Ale nechci nic násilím tlačit dolů, důležitá bude forma, takže je možná i varianta nad 90 kg.

Martin Louda na mistrovství České republiky 2010
(3. místo v kulturistice mužů do 90 kg)

Kromě toho, že sám závodíte, působíte i jako předseda Sportovně technické komise a Komise rozhodčích SKFČR, na některých soutěžích se navíc objevujete i v roli aktivního rozhodčího. Nepociťujete z tohoto důvodu před blížícími se závody zvýšenou trému a určité obavy z toho, aby se forma povedla?

Ne, nepociťuji. Jsem už dlouholetý rozhodčí a také už mám něco odzávoděno, takže vím, co mě čeká, a dokážu tomu přizpůsobit svůj denní režim.

Když na chvíli odbočíme od vašeho startu na květnových závodech, vysvětlil byste prosím našim čtenářům ve stručnosti, co funkce předsedy Sportovně technické komise a Komise rozhodčích SKFČR obnáší? Čím se při této práci nejčastěji zabýváte?

Ve stručnosti jako předseda této komise mám hlavně na starosti veškeré soutěže pořádané Svazem kulturistiky a fitness České republiky, jejich zajištění jak po stránce pořadatelské, tak například po stránce administrativní. Dále mám na starosti rozhodčí, jejich nominaci na soutěže, semináře a také nábor nových rozhodčích.

Týden před evropským šampionátem budete plnit úlohu rozhodčího na Mistrovství České republiky mužů, žen, párů a masters. Jak náročné to pro vás bude z toho pohledu, že budete v plné předsoutěžní dietě a v období mezi starty na obou svých soutěžích?

Rozhodně to na tak velké soutěži, kde je plno kategorií, náročné bude. Ale jak jsem se zmínil výše, vím, co mě čeká, a tím pádem musím celý svůj dietní režim takovéto akci přizpůsobit.

Kdo je vám v přípravě oporou, komu byste chtěl poděkovat?

Oporou pro mě je určitě má rodina, která musí nyní snášet mé "vrtochy" a vůbec to nemá se mnou teď lehké. (úsměv) Proto bych chtěl právě jí moc poděkovat.


Foto:
Jiří Hájek



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie