Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Martin Mester - rozhovor
po Arnold Classic Amateur 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC AMATEUR 2013 - 1. - 2. 3. 2013, Columbus
Příprava Čechů na Arnold Classic Amateur:
Milan Šádek (7 t., 17 d.) • Lada Plíhalová (1 m., 2 t.) • Martin Mester (9 d.)
Češi před Arnold Classic Amateur:
Milan ŠádekMartina AbukhlalLada PlíhalováTomáš Klíč • Petr Kadlec • Martin MesterJozef Furin
Před Arnold Classic Amateur:
sraz startovky
Z AC očima naší reprezentace:
Milana ŠádkaLady Plíhalové
Info z Arnold Classic Amateur:
z místa I.z místa II. (formy) rozhovor M. Šádek foto a video video
den 1: prezentace a 1. výsledky (foto) den 2: výsledky a foto - 2 medaile!
videa semifináleden 3: výsledky a foto - medaile!kompletní výsledky s body
Rozhovory s medailisty:
Martin Mester (3.)
Jozef Furin (3.)

Martin Mester byl jedním ze sedmi šťastlivců, kteří na nominačním srazu předvedli odpovídající formu a získali tak možnost startovat za Českou republiku na Arnold Classic Amateur 2013. Pro Martina to byla v českých barvách premiéra, kterou si náležitě užil, jelikož se ve své kategorii dostal mezi ty nejlepší. Jaké byly jeho pocity a na které další soutěži ho budeme moci opět vidět, se dozvíte v následujícím rozhovoru.


Martine, gratuluji ke skvělému bronzovému umístění na Arnold Classic Amateur. Vypadá to, že jste českým barvám ostudu opravdu neudělal. Jak vy sám jste spokojen se svým umístěním?

Děkuji moc za přání a jsem vážně moc rád, že jsem České republice ostudu neudělal. Z umístění nemám ani dobrý pocit, ani špatný. Udělal jsem nějaké chyby v konci přípravy, což se stává, tak se snad příště polepším. Každopádně závodit na Arnoldu v Columbusu jsem si vždy přál, a tak jsem si splnil další sen.

Souhlasíte s názorem a verdiktem porotců, nebo byste se osobně viděl na jiné pozici?

Vše mají v rukou rozhodčí a já jejich názor vždy respektuji. Vím, že to taky nemají jednoduché rozhodovat, takže to prostě ke sportu patří. Jak rozhodnou, takový je výsledek. Každý, když jde na závody, si přeje vyhrát, to je jasné, ale rozhodčí určí, jak to dopadne, a můžete být sebelepší, ale jestli oni si to nemyslí, prostě nemůžete vyhrát.

A jaký to tedy byl pocit startovat za Českou republiku?

Cítil jsem se skvěle a byl tam opravdu super český tým a skvělá parta, tak jsem si to vše moc užil. Ještě mě doprovázel brácha, kterému bych rád poděkoval, že to se mnou vydržel. Je to hezký a takový hřejivý pocit, když víte, že jste někde za oceánem a snažíte se, aby vše dobře dopadlo a ve Státech věděli, že i v té naší malé zemi máme připravené závodníky.

Kromě vás byl ve startovním poli vaší výškové kategorie (nad 180 cm) pouze jeden Evropan (závodník z Maďarska). Musel jste si tedy poradit s celým polem Američanů, kteří mají s touto kategorií přece jen více zkušeností. Vy jste ale v USA nejednou závodil a slavil jen samé úspěchy, mohl jste tedy tušit, jací budou Američané soupeři. Dá se říct, že to pro vás byla výhoda?

No, výhoda ani ne, to člověk nikdy neví, kdo se vám tam objeví, ale závodit ve Státech je super. Mně se líbí, že tam kategorii Men´s Physique berou úplně jinak a respektují ji. U nás, protože je docela neznámá, je kolem ní spousta řečí, což je ale vlastně dobře, protože čím více polemiky, tím vlastně větší zájem. Je to tak, že Men´s Physique a bikini vymysleli proto, že publikum na kulturistických soutěžích se zmenšovalo, a tak museli udělat něco, čím ty lidi zase přilákají, a tyhle dvě kategorie, protože mají k širokému publiku nejblíže, mají i nejvíce závodníků a tím pádem je to největší marketing jak pro závody, tak pro pořadatele, takže ať se to někomu líbí, nebo ne, taková je prostě realita.

Co byste tedy vzkázal především těm, co zastávají názor, že physique je kategorie, kam může jít bez extra přípravy kdejaký dobře vypadající plážový kluk? Sám asi nejlíp víte, že jen tak ze dne na den z pláže na soutěžní pódium by to asi nešlo…

No, máte pravdu, četl jsem tolik názorů a někdy se vážně musím smát. Na každé závody, ať už je to Men´s Physique, bikini, nebo kulturistika, může jít samozřejmě každý, ale záleží na tom, jak se každý vidí. Já viděl na soutěži v bikinách holky, které na sobě měly tolik celulitidy, že více se na ně snad ani nevešlo, ale když chtějí závodit, proč ne. Na závodech v kulturistice jsem viděl kluky, kteří slovo dieta viděli možná ve slovníku, ale určitě ji nikdy neprovozovali, ale když chtějí jít závodit, tak proč ne. Každý děla to, co ho baví, jenže většinou lidi, kteří nemají svůj vlastní život, se jen se pletou do života jiných a kritizují. Ale jestli chce jít někdo závodit, kdo ani necvičí, ať jde, když chce. To, že máme kraťasy, není proto, že necvičíme nohy, ale proto, že zatím je v pravidlech, že musíme mít kraťasy, a jsem si zcela jist, že jsou někteří, co nohy necvičí, ale jsou i takoví, co ty nohy dřou víc než nějaký kulturista.

O tom, že vy rozhodně nepatříte mezi ty necvičící, jsme se mohli sami nejednou přesvědčit. Vraťme se ale ještě k Arnoldu. Potkal jste mezi soupeři někoho, s kým jste se už dříve na soutěžích měřil?

Viděl jsem tam spousty známých tváří, ale nikdo z nich neskončil přede mnou. Ale i tak je mezi závodníky vždy skvělá atmosféra a vždy je vidět, že když se vidíme, je radost upřímná, žádná rivalita nebo tak. Ta nastoupí až na jevišti.

Jak se vám celkově líbily závody? Atmosféra, ubytování, jaké byly po organizační stránce?

Já si opravdu na závody stěžovat nemůžu, ono je to většinou všude stejné. Vše se natahuje, nic není přesně včas atd. Ale to k tomu prostě patří. Já si závody vždy užívám a nikdo mě závodit nenutí, takže si vlastně stěžovat ani nemůžu, je to vážně sranda. A dieta a to, že nemáte žádnou energii, to prostě k tomuto sportu patří, a pokud si to někdo na vlastní kůži nezkusí, nikdy nepochopí, o čem to je. Ubytování bylo super, protože jsme byli český i slovenský tým na jednom hotelu, takže byla sranda a taková atmosféra, kdy se všichni navzájem podporují a drží spolu, a to se mi moc líbilo.

Co říkáte na nečekaný úspěch svého krajana z nižší výškové kategorie, Tomáše Klíče? Na nováčka ve physique asi slušný výkon, ne? Měl jste možnost jeho kategorii nebo zápolení našich dalších závodníků na AC sledovat?

Tomáš vypadal vážně skvěle. Je to takový sympaťák a já viděl jeho kategorii v zákulisí na obrazovce a opravdu mezi všemi vynikal, takže bylo jasné, že jim všem ukáže. Jinak jsem viděl závodit i Milana Šádka a Jozefa Furina. Myslím, že na to, jak jsme malá země, jsme jim ukázali, že se umíme pořádně zviditelnit.

A jakou jste měli atmosféru v rámci českých barev? Podle fotek, které jsme mohli vidět, jste o zábavu a zajímavé zážitky asi nouzi neměli, že? A prozraďte, copak jste to na jedné z fotek právě pekl?

No, byla tam vážně sranda a skvěla parta. Jen si na to vše vzpomenu, musím se usmívat. Hlavně Slávek Vinogradov a Vláďa Pajič jsou čísla a nikdy s nimi není o zábavu nouze, takže už se těším na další závody - to zase bude srandy kopec. Jinak s tím vařením na hotelech je to docela těžké, ale já si hned koupil troubu a mohl jsem si dělat maso a pečené brambory každý den podle svého jídelníčku. Takže jsem vlastně každé dvě hodiny škrábal brambory a brácha z toho měl velkou srandu a říkal, že bych mohl jít někam do kuchyně si přivydělat, když mám takovou praxi. :)

V minulém rozhovoru jste říkal, že Vaše další plány se budou odvíjet od toho, jak dopadne právě Arnold. Máte už tedy nyní jasněji v tom, co byste chtěl podniknout do budoucna, na jaké soutěže se chcete ještě letos připravit?

No, zatím jasno moc nemám, ale to vyřeším v nejbližší době. Určitě ale ME a je škoda, že se nemůže na Arnold Classic do Brazílie, protože tam zrovna budu, tak bych si tam rád zazávodil. Jinak Arnold v Evropě, a kdyby mi náhodou dali profi kartu, tak za tři měsíce New York Pro a v září Olympia Weekend v Las Vegas. No, uvidíme, jak se to vše vyvrbí.

Čemu se věnujete ještě kromě příprav a samotného soutěžení? Máte vůbec čas na nějaký relax, nebo jste prakticky pořád v „přípravném“ režimu a hlídáte si formu?

Já právě relaxuji tou přípravou, to mě baví. Já si cvičení fakt užívám, ale jinak hraju tenis a docela dost cestuju, když můžu. Jinak formu hlídám skoro pořad, ale to je prostě životní styl, to mi vůbec nevadí. Já nemam žádnou objemovou a pak rýsovací přípravu a snažím se vypadat dobře celý rok, jen před závody zařazuji více kardia a vážím si jídlo, ať přesně vím, kolik čeho jím.

A co byla první věc, kterou jste bezprostředně po „odsoutěžení“ a získání medaile udělal? Nějaké nezdravé a v přípravě zakázané jídlo? Dlouhý spánek? Nebo něco jiného?

No, nějaké to zakázané jídlo bylo a že ho teda bylo. :) Byli jsme u jednoho Číňana v restauraci, kde byl bufet, a tam se jedlo a jedlo a jedlo... a jedlo. :) Dlouhý spánek ne, já moc spát neumím. První dny se člověk s tím jídlem nemůže moc zastavit a pořad máte na něco chuť. No ale teď už jsem zase v přípravě na FIBO, takže už raději žádné velké zakázané hody.

Chcete závěrem někomu poděkovat a vzkázat něco čtenářům?

Chtěl bych moc poděkovat společnosti Nutrend za perfektní podporu, kterou mi dává. Stránkám Ronnie.cz za možnost dalšího rozhovoru, bráchovi, který byl moje velká podpora přímo tam, a rodičům, kteří se stresovali doma. Děkuji všem, co mi drželi palce a fandili a psali na FB a e-mail opravdu moc pěkné vzkazy, což mě opravdu moc těšilo.

Já děkuji za rozhovor a přeji, ať se to tedy dál odvíjí přesně podle vašich představ.


Český tým na Arnold Classic Amateur 2012


Foto:
www.eastlabs.biz



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie