Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Pavel Koukal - rozhovor
po MS juniorů a masters 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS JUNIORŮ A MASTERS 2015 - 11. - 14. 12. 2015, El Salvador
Češi před MS juniorů a masters:
Milan EclerMiloš Pavlů (video) • Jean Marc SchuttrumpfMargita ZámolováZdena Tvrdá
Pavel Koukal (video) • Andrea HorňákováAneta Tomanová Adéla Storzerová
nominaceodlet české výpravy
Info z MS juniorů a masters:
z místa dění - 6 medailí!prezentace
kompletní výsledky s bodyVIDEOREPORT
Rozhovory s medailisty, očima reprezentantů:
A. Tomanováočima A. Storzerovéočima Z. Tvrdé
očima M. ZámolovéP. KoukalA. Horňáková

MS juniorů a masters 2015: kompletní výsledky s body

260 fotografií!

MS juniorů a masters 2015: zprávy z místa dění
Mistrovství světa juniorů a masters, které se ve dnech 11. až 14. prosince konalo ve středoamerickém El Salvadoru, znamenalo medailový úspěch hned pro šest českých reprezentantů. Cenný kov si ze šampionátu odvezl i nakonec bronzový Pavel Koukal, jenž závodil v klasické kulturistice juniorů. Jaké letošní mistrovství světa bylo jeho očima, se dočtete v našem následujícím rozhovoru.


Pavle, gratuluji k medaili z mistrovství světa a perfektní formě. Věřil jste už po semifinále, že by to mohlo být umístění v první trojici? A jak jste s výsledkem spokojený?

Děkuji vám i čtenářům, že máte zájem o tento rozhovor. S výsledkem jsem spokojený velmi. Bronzovou medaili z mistrovství světa považuji za splněný sen. A vzhledem k náročné cestě a okolnostem na šampionátu ji považuji za krásný výsledek. V první řadě chci říct, že semifinále pro mě byl šok a jenom jsem doufal, aby pózing, prezentace a forma stačily na finále. Po chvilce mě kolegové z týmu uklidnili, že moje forma patří mezi čtyři nejlepší a že je pouze na mé další prezentaci, jestli získám medaili.

Pavel Koukal s trofejemi
z Mistrovství světa juniorů a masters 2015

Atmosféru závodů jste na vlastní kůži zažil po dvouleté odmlce. Jak jistě jste se na pódiu cítil a jak jste si užil volnou sestavu? Patříte k závodníkům, kteří při sestavě mají spíše trému, anebo vás naopak tato část soutěže baví?

Jak už jsem řekl, semifinále jsem nezaznamenal a bylo pro mě šok. Během finále se stal ale opak a já si pobyt na pódiu opravdu užíval. Pocity to pro mě byly úžasné. Na volnou sestavu jsem nastupoval jako první soutěžící. Na tyto věci jsem obecně trémař, a proto jsem ji měl nacvičenou pouze hrubě. Hudbu jsem si naposlouchal a šel jsem si sestavu spíše užít. Podle fotek, které jsou na Ronnie.cz, se mi to víc než povedlo a užil jsem si ji. Jsem zvědavý, jak vypadala celkově, a těším se, až ji najdu někde nahranou.

Po šampionátu vás čekala spolu s některými dalšími českými reprezentanty krátká dovolená v Miami. Jak jste ji trávil?

Miami byl zážitek sám o sobě. Těžko popsat něco víc. První den po příjezdu jsme se jako tým prošli po pláži a společně si zašli na dobrou večeři. Pak jsme se rozdělili a trávili čas, jak každý chtěl. Většinu času jsme chodili po ulicích Miami a fotili, nakupovali, ochutnávali dobroty a celkově vstřebávali atmosféru Miami. Taky jsme strávili jeden den na pláži.

Je před vámi přestup do kategorie mužů a už jste naznačil, že byste se v budoucnu rád představil v některé z lehčích hmotnostních kategorií sportovní kulturistiky. Máte před sebou tedy období, kdy se jistě budete snažit přibrat nějaký ten kilogram svalů. Jaký jste v tomto ohledu typ závodníka? Držíte si i v objemové části přípravy slušnou formu, anebo se v jídle příliš nekrotíte a vaše hmotnost stoupá i poměrně vysoko?

Jsem typ závodníka, který se v objemu krotí, řeším stravu na sto procent. Cheat jídlo jsem zařazoval přibližně jednou za dva týdny. Ale i přes tyto okolnosti moje váha vystoupala pokaždé vysoko. Nyní bych chtěl klidnější průběh objemu a pestřejší stravu. Jsem zároveň typ závodníka, co lehce přibírá i hubne, přesně podle stravy a množství živin, co konzumuje.

Přemýšlel jste už, na jaké soutěži byste rád znovu závodil? Budou to spíše domácí pohárové či mistrovské soutěže, anebo byste si rád opět nastoupil k nějakému velkému mezinárodnímu klání?

No, v předešlém rozhovoru jsem naznačil, že jarní závody vynechám a budu se soustředit na nabrání hmoty do mužských kategorií. Ovšem mistrovství světa a pocity z pódia mě nahlodaly. Přes svátky si ještě v klidu rozmyslím kategorii a soutěž, které pro mě budou nejlepší volbou a kam budu směřovat další úsilí.

Pavel Koukal v Miami
po Mistrovství světa juniorů a masters 2015

Komu byste chtěl touto cestou poděkovat za pomoc či podporu v letošní přípravě?

Lidí, kterým bych chtěl poděkovat, je hrozně moc. Snad na nikoho nezapomenu. V první řadě to je určitě moje rodina, bez jejichž podpory bych si svůj sen nikdy nemohl splnit. Dále moje přítelkyně, která mi zejména v závěru přípravy pomáhala a usnadňovala mi přípravu, jak mohla. Chci také poděkovat svému trenérovi Vláďovi Pajičovi, který mě celý rok vedl, připravoval na mistrovství světa a byl mi oporou.

Za finanční pomoc na uhrazení cesty chci poděkovat firmě Baxi, městu Bystřice nad Pernštejnem a panu Zakariu Nemrahovi. Firmě Amix Nutrition Czech děkuji za doplňky, které mi poskytla v závěru přípravy. Firmě a skupině Power of Bull za oblečení a týmovou podporu. A v poslední řadě nechci zapomenout na lidi, kteří mi vyšli v přípravě vstříc, každý pomohl, jak mohl, a tím mi přípravu usnadnili. Jsou to Miroslav Korbička, Stanislav Pečinka a Petr Macháček (Pizzeria Di Pietro).


Mistrovství světa juniorů a masters 2015 očima Pavla Koukala




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie