Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Jaroslav Paseka a Jakub Caha
- rozhovor před Arnold Classic Europe 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC EUROPE 2013 - 11. - 13. 10. 2013, Španělsko
Příprava Čechů na Arnold Classic Europe:
Vjačeslav VinogradovVojtěch KoritenskýTomáš Kašpar Michal Sitter
Češi před Arnold Classic Europe:
Vojtěch KoritenskýJakub ŠubrtPetr KovářMichal SitterPavel BretšnajdrTomáš Kašpar
Vjačeslav VinogradovJakub CahaRené GorolMilan Obořil • Denis Štěrba • Jaroslav Paseka
Martin Mester (4 dny) • Štěpán GinzelDmytro RublovJakub KiovskýJiří VilímekPetr Polák
Šárka DědkováMargita ZámolováMilan BodlákMarek Vomáčka • Jana Bendová
Před Arnold Classic Europe:
odlet české výpravy
Z AC očima naší reprezentace:
očima Martina Mestera
Info z Arnold Classic Europe:
z místa děníprezentacevýsledky a foto (I.) - 3 medaile! výsledky a foto (II.)výsledky a foto (III.) - stříbro!
video Gorol momentyzákulisízákulisí II.kompletní výsledky s body

Jaroslav Paseka a Jakub Caha jsou další dvě jména, která budou figurovat na nadcházejícím Arnold Classic Europe, které se koná již o tomto víkendu ve španělském Madridu. Jarda se představí v kategorii kulturistiky nad 100 kg, Jakub se postaví na pódium s ostatními klasiky.


Jaroslav Paseka

Jardo, na soutěž International Austria Cup jsi odjížděl obhájit loňské druhé místo, takže předpokládám, že se zlatou medailí jsi spokojený. :) Jak sis závody užil?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. Ano, výsledek mě velmi potěšil! Musím říct, že jsem v první místo věřil, protože se forma povedla! Co se týče samotné soutěže, jsem plný nestandardních zážitků a postřehů. Už při samotné prezentaci jsem byl málem diskvalifikován jen proto, že jsem si papír pro prezentaci chtěl vyplnit v prostoru rozhodčích opřený o pódium. To už naznačovalo určitou nervozitu ze strany rozhodčích a pořadatelů. Jedna z dalších věcí, kterou jsem dost dobře nechápal, byla, jak se mohlo stát to, že zapomněli v rozcvičovně naše juniory a odsoutěžili jejich kategorii bez nich! A mohl bych jmenovat dále, třeba to, že nám řekli těsně před semifinále, že semifinále naší těžké kategorie nebude a bude až finále. Já v té době měl už finální nátěr barvy a chystal jsem se do rozcvičovny. Nemluvě o tom, že už jsem se těšil, jak se po semifinále trochu najím, napiju a projdu se po Vídni. Ale nic z toho se nekonalo a já strávil dalších 5 hodin čekáním na finále.

Zbývá jen několik dní do hlavní soutěže tvé letošní sezóny. Jak jsi spokojený s dosaženou formou?

Forma je dobrá. Svaly jsou plné a tvrdé, lepší než minulou sezónu, i když mám prakticky stejně kilo. Ve Vídni jsem navážil 118,3 kg.

Prozradíš, jak vypadá tvoje finální příprava - superkompenzace a odvodnění? Jaká bude přibližně tvoje soutěžní hmotnost?

Superkompenzace je prakticky klasika, co se všude dočtete. Od pondělí do středy jsem na nižších dávkách sacharidů (50 - 100 g). V této době hodně piju, solím a trénuji. Od čtvrtka snížím příjem vody, zvýším příjem sacharidů na víc než 1000 g, úplně přestanu solit a už netrénuji.

Jak si věříš na Arnold Classic Europe a jaké máš ambice?

(smích) Tak to bude záležet na konkurenci a hlavně na rozhodčích! Jinak věřím, že dopadnu lépe než minulý rok - to jsem startoval poprvé a nikdo mě neznal. Teď to snad bude lepší a nestane se to, že by mě přehlédli, i když samozřejmě záleží také na tom, jestli udržím formu. Protože mě pořád trápí, chřipka a zvýšená teplota. Tak mi prosím držte palce, budu to potřebovat!

Jardo, děkuji ti za rozhovor, držím palce a přeji co nejlepší formu na soutěžním pódiu!


Jaroslav Paseka - kontrola formy v průběhu přípravy na Arnold Classic Europe 2013

2896


Jakub Caha

Jakube, za pár dní se v Madridu koná jeden z vrcholů kulturistické soutěže v Evropě - Arnold Classic Amateur, kam ses nominoval. Jak jde závěr přípravy a jak se cítíš?

Ano, za pár dní se jde do boje. Jinak kulturistice se věnují několik let, zatím jsem se připravoval a startoval na tuzemských soutěžích. Letos jsem si chtěl vyplnit jeden ze svých snů a nominovat se a bojovat na pódiu Arnold Classic v Madridu. Co se týká přípravy, myslím si, že letos mám svou nejlepší formu, jakou jsem kdy měl. V předchozích letech jsem dělal chyby v závěru přípravy, kdy jsem tolik neodvodnil. Přeci jenom tyto věci jsem dělal jako "samouk", stylem pokus - omyl. Letos jsem rád, že mi radili Luboš Černý a Viktor Hell, kteří patří u nás k trenérské špičce. Rád bych jim ještě jednou tímto moc poděkoval!

Letos jsi už absolvoval soutěž v Rakousku, kde jsi skončil na pěkném druhém místě, jak to zpětně hodnotíš?

Rakousko jsem bral jako takovou průpravu na Arnolda. Vyzkoušet pódium a dostat se po pauze zase do toho. Jinak Rakousko byly časově náročné závody, takový kulturistický maraton, a druhý den se muselo do Prahy na nominaci. Ale vůbec si nestěžuji, z Rakouska jsem si odvezl druhé místo a z Prahy nominaci do Španělska, takže úkol splněn.

Jaké další soutěže máš v plánu absolvovat?

Letos jsem chtěl startovat v Rakousku, následně na Grand Prix Opava a Arnold ve Španělsku. Bohužel, Opavu jsem vynechal, aby si tělo odpočinulo, a dal do toho Arnolda ze sebe úplně všechno. Takže doufám, že se nic nepokazí a předvedu se ve své životní formě.

Ještě odbočím k té přípravě. Co se týká tréninků a stravy, jsou nějaké změny?

Tréninky jsem jel stejné jako v objemu. S blížícím se datem soutěže jsem přidával kardio a poslední měsíc jsem zařadil dvoufázové tréninky. V závěru jsem se snažil ubrat na váze a jezdit intenzivněji a v plném rozsahu. Strava stejná, vlny, co se týká sacharidů v závěru, tak jsem letos zkoušel brambory a osvědčily se.

Jaké máš ambice na Arnolda?

Absolutně nedokážu povědět. Jak jsem už zmiňoval, tato soutěž je jeden z mých snů, takže pro mne už je výhra se tam postavit na to pódium. Zbytek nechám osudu, ale do přípravy a všeho kolem jsem dal opravdu 100 %.

Co tě čeká po Španělsku? Jaké máš plány do budoucna?

V prvé řadě odpočinout si, regenerovat. A pak se uvidí. Člověk vždycky v závěru přípravy říká, že už tohle je naposled, ale kdo kulturistiku dělá, sám ví, že je to srdcová záležitost, která nikdy nekončí.

Foto:
Marek Schwarz




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

09.10.18:53bobsapp2 - pěkná forma jen škoda toho břicha
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 90 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie