Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Lukáš Rejholec - rozhovor před International Austrian Championships 2021

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


INTERNATIONAL AUSTRIAN CHAMPIONSHIP 2021 - 17. 10. 2021, Rakousko
Češi před International Austrian Championship:
přehled závodníků / Lukáš RejholecAleš TrpišovskýLadislav HolešJaroslav ČadaPatrik ŠerýMilan MatějkoPavel FormanKristýna Berná • Eva Dlabajová • Veronika Müllerová • Edita Klausová • Jana Zahradníčková • Elena-Roxana Nichifor • Adéla Uhrová • Petr Jach

Info z International Austrian Championship:
kompletní výsledky s body - 15 medailí!

Z Int. Austrian Championship očima závodníků:


Už tuhle neděli 17. října by se mělo v rakouském Welsu v rámci soutěže International Austrian Championships představit hned 15 českých závodníků. Jedním z nich bude i Lukáš Rejholec, který má za sebou úspěšné vystoupení na domácím Diamond Cupu Prague, a v Rakousku by se měl v kulturistice opět objevit jak mezi juniory, tak v ostřejší konkurenci mužů. Jaké jsou jeho další plány pro letošní sezónu a co všechno musel v přípravě na závody překonat?

jménokategorie
Lukáš Rejholec kulturistika juniorů 21 - 23 let + kulturistika mužů do 85 kg
Ladislav Holeš kulturistika juniorů 21 - 23 let + kulturistika mužů do 85 kg
Jaroslav Čada kulturistika mužů do 75 kg
Aleš Trpišovský kulturistika mužů do 85 kg + classic physique
Pavel Forman kulturistika mužů masters nad 40 let


Lukáš Rejholec

Vybrané úspěchy:

IFBB Diamond Cup Prague 2021 - 2. místo v kulturistice juniorů
IFBB Diamond Cup Prague 20201 - 2. místo v kulturistice mužů do 85 kg
Arnold Classic Europe 2019 - 1. místo v kulturistice juniorů do 75 kg
IFBB Diamond Cup Ostrava 2017 - 2. místo v kulturistice juniorů

Lukáši, brzy se chystáte startovat na mezinárodních závodech v Rakousku. Ráda bych se Vás proto zeptala, jak jste nyní spokojen s formou? Nebo je snad něco, na čem byste eventuálně rád zapracoval?

Zdravím všechny čtenáře a fanoušky Ronnie.cz. S formou spokojený nebudu nikdy, dokud nevyhraju 212 Olympii. (smích) Ne, tak rozhodně je to zase o něco lepší a stáhnutější než na minulých závodech před 2 týdny v Praze. Rád bych teď přišel v lepší formě a doladil chybky v prezentaci, pózingu, barvě, lesku... Prostě každými závody je člověk zkušenější a snad i moudřejší. Svaly už nenaberu ani nějak neovlivním slabiny. Každopádně jsem si jich vědom a hned po soutěžích se na ně zaměřím a pokusím se zase zapracovat na svých nedostatcích, jako jsou hamstringy, spodky zad, šířka ramen a latissimů. Každopádně to chce svůj čas, spoustu dřiny, jídla a regenerace.

Nedávno jste startoval na zajímavém mezinárodním závodě téměř na domácí půdě, mám tedy na mysli pódium v rámci pražského Diamond Cupu. Jak se Vám na soutěži dařilo a jak jste s danými výsledky spokojen?

Momentálně mám 2 týdny po závodech Diamond Cup Prague, které byly mými prvními závody v letošní sezóně. A hned na start se mi podařilo umístit se druhý mezi juniory i muži do 85 kg v kulturistice. S formu jsem spíše cílil na plnost a velikost. S připraveností jsem spokojen nebyl, jelikož jsem neodvodňoval nijak drasticky. Také to bylo znát na váze, kdy jsem přišel o 12 kg těžší než na minulých závodech na Arnold Classic v roce 2019. Spokojen bych byl, pokud bych přinesl svou nejlepší připravenost. Na umístění mi ani tak nezáleží, vždy chci porazit sám sebe a přijít o něco lepší než na minulých závodech.

Lukáš Rejholec na IFBB Diamond Cupu Prague 2021

Jak moc jste medailové pozice oslavil?

Ještě večer po závodech jsme se ve 21:00 stavili na running sushi kde jsem si dal pouze kvalitní sushi (losos, rýže). Ani jsem po tom cukrování neměl chuť na nic sladkého. Spíše jsem se věnoval rehydrataci organismu a doplnění kvalitních živin, minerálů a vitamínů. Především elektrolytů. Den po závodech jsem byl na oslavě 50 let od svatby babičky a dědy. No znáte to, tuny cukroví, dortů a nezdravého jídla. A víte co? Leželo to vše přede mnou a já si nedal ani kousek. K obědu jsem si dal hovězí biftek s vařenými brambory a byl jsem spokojený. Poté jsem se už odebral na klienty a na svůj první trénink, který jsem si neskutečně užil. Po dlouhé době totiž máte znovu napumpované svaly díky tomu, jak máte ještě zásoby glykogenu ze superkompenzace z cukrování. Každopádně jsem si nedal ani jeden cheat meal. Nechápu, co se se mnou stalo, ale úplně jsem změnil přístup. Radši si dám refeed, kdy zařadím více kvalitního jídla a doplním tak všechny potřebné živiny.

Dopřál jste si nějaké dny volna k načerpání sil a možnému odpočinku po závodech, a nebo jste se vrátil ihned k režimu a najel na další tréninky v rámci příprav na nadcházející závody?

Pro mě je dostatečný odpočinek 3 dny před závody, kdy by člověk neměl už cvičit těžké tréninky kvůli retenci vody. Takže 3 dny před závody necvičím, aby si tělo odpočinulo, a je to jak za trest. Nedokážu si představit necvičit déle a vždy mi ten trénink hrozně chybí. Já jsem takový blázen a milovník cvičení, že kolikrát ještě v den závodů jdu cvičit. Takže hned do režimu, a to samozřejmě i s jídlem, kdy jsem den poté byl opět kaloricky v deficitu. A v plné přípravě na další závody.

Jaké jsou Vaše další plány do konce roku 2021? Máte již teď jasnou představu, kde byste ještě letos rád startoval?

Tak letos jsou v plánu čtyři závody. Diamond, který je již za mnou, a další tři závody přede mnou. Mezinárodní závody v Rakousku mě čekají 17. října. Poté za 2 týdny PEPA Opava a pak ještě 3. prosince BFC Cup v Litoměřicích, kde budou ve hře i profi karty. Neříkám, že je to v plánu, ale určitě chci přijít na tyto závody ve své dosavadní nejlepší formě a ukázat své nejlepší já. Ovšem uvidíme, jak bude ještě tělo reagovat po 5 měsících v dietě a téměř 3 měsíce držení závodní formy. Příští rok již v mužích, a proto si dám zase pár let pauzu a budu pracovat na svých slabinách, objemech, stále se vzdělávat a rozvíjet i ve vědomostech.

Lukáš Rejholec na IFBB Diamond Cupu Prague 2021

Ještě mne napadá, ačkoliv nyní jsou covidová opatření vzhledem k provozování sportu lehce na ústupu a sama jen doufám, že tomu tak vydrží, ovlivnily dřívější omezení a restrikce nějak Vaši přípravu?

Covid jsem sám dvakrát prodělal s lehkým průběhem. Tedy až na to, že jsem poprvé ztratil chuť i čich na půl roku. Aspoň jsem mohl jíst jídlo, které mi jinak nechutná. Třeba tresku nebo tuňáky ve vlastní šťávě. (smích) Nechal jsem se očkovat, abych pak nemusel řešit v přípravě nějaké testování nebo problémy s cestováním. Jinak covidovou situaci vůbec nesleduji a nezajímám se o to. Jen doufám, že už nám tu nezavřou sportoviště a minimálně pro očkované to bude při zhoršení stavu pořád otevřené.

Jinak bylo opravdu těžké se připravovat v lockdownu, kdy bylo vše zavřené. Takže jsem byl i skoro rok na úřadu práce, bez podpory a chodil jsem si přivydělávat na brigády do lesa, kdy jsem tahal kmeny stromů od rána v mrazech, a pak zničený šel ještě doma cvičit do provizorního fitka s pár expandery a činkami. I finančně jsem si sáhl úplně na dno svých zásob a přes to všechno jsem nikdy nepomyslel, že bych přípravu ukončil. I přes zdravotní problémy, kdy jsem měl několik let velké problémy s trávením a lítal třeba pak měsíce v kuse i 6x na záchod s průjmy. Vše jsem vydržel a snad už i vyřešil a už bude, doufejme, jen dobře a budou teď ideální podmínky pro další přípravy na závody. Ještě toho sponzora na doplňky by to chtělo. Aktivní jsem, výsledky i plány mám veliké, tak se snad někdo časem ozve a porosteme společně donekonečna a ještě dál. Jinak chci všem popřát pevné zdraví a pomalu i poklidné Vánoce a pořádné přírůstky na svalech.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 134 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie