Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci ve physique - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2016 - 4. - 8. 5. 2016, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Michaela Mazáčová • Andrea Horňáková • Yuliya ArkhiyereyevaNikola MatoušováBarbora Votavová
Karolína Machová • Eliška DombkováDaniela BečkováLenka TrčkováMarkéta TůmováMarcela Blechtová
bodyfitness:
Pavla PranspergerováArleta KrausováJana BolomováKateřina Fantováphysique: Lenka Jandová • Margita ZámolováRadek SvobodaVyacheslav ArkhiereevViktor Minářkulturistika: Vojtěch Trnka
Pavel FantaRadek ČejkaMilan BodlákVladimír Dvořák • Jiří Rohan • Vladimír Štěpánek klasika: Lukáš Bína
Lukáš TopinkaJan Páleníčekpáry: Kateřina FantováPavel Fanta
Před ME:
nominaceharmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníprezentaceden 1 + foto - 1 medaile!
den 2 + foto - 2 medaile! den 3 + fotoden 4 + foto
tréninkkompletní výsledky s bodyVIDEOREPORT
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
očima K. a P. Fantových
Milan Bodlák

Závodnice v bikiny fitness (I.) před mistrovstvím Evropy
Závodníci v kulturistice masters před mistrovstvím Evropy 2016
Španělská Santa Susanna se pro dny 4. až 8. května stane dějištěm dalšího velkého evropského šampionátu, který bude zahrnovat ME ve fitness, ME juniorů a masters a ME v kulturistice. V kategoriích physique se představí celkem pět reprezentantů z České republiky. V kategorii physique juniorů nad 178 cm to bude Radek Svoboda, ve physique mužů se představí Vyacheslav Arkhiereev a Viktor Minář a ve physique žen budou české barvy reprezentovat Lenka Jandová a Margita Zámolová.


jménokategorie
Radek Svoboda physique juniorů nad 178 cm
Vyacheslav Arkhiereev physique mužů nad 178 cm
Viktor Minář physique mužů nad 178 cm
Lenka Jandová physique žen do 163 cm
Margita Zámolová physique žen do 163 cm, physique žen masters


Radek Svoboda

Vybrané úspěchy:

Fitness Mania Classic I - 2. místo ve physique juniorů
BFC Adel Cup 2015 - 3. místo ve physique mužů nad 184 cm

Radku, zkuste se prosím krátce představit čtenářům a prozraďte něco o sobě.

Zdravím čtenáře Ronnie.cz! Jmenuji se Radek Svoboda, pocházím z Třebíče, je mi 22 let a studuji vysokou školu v Jihlavě. K cvičení jsem se dostal asi na střední v tanečních. Původně jsem se věnoval fotbalu, který jsem přestal hrát kvůli četným zraněním. Poslední byla plastika vazu kolene, takže jsem cvičil s přestávkami a výsledky nebyly nic moc. Jelikož mě cvičení úplně pohltilo a stalo se mojí filozofií, obětoval jsem mu vše a vše tomu přizpůsobuji.

Na podzim minulého roku jsme vás mohli vidět na pohárových soutěžích Fitness Mania Classic I. a BFC Adel Cup, kde jste obsadil druhé, resp. třetí místo v kategorii physique mužů. Jak jste si soutěže užíval a jaké jste si z nich odnesl zážitky?

Ano, je to tak. Na Fitness Mania Classic I. jsem obsadil 2. místo ve physique juniorů, na BFC Adel Cupu jsem obsadil 3. místo ve physique mužů nad 184 cm. První soutěž - Fitness Mania Classic I. - jsem si popravdě moc neužil. Nevěděl jsem, co mě čeká, takže převládala nervozita a stres na pódiu. To, že jsem se umístil na medailové pozici hned při prvním soutěžním startu v životě, mi začalo docházet až po skončení soutěže a začal jsem si to teprve užívat. :) Druhá soutěž už byla lepší. Na pódiu jsem si to užil, pózování bylo o dost uvolněnější a navíc to opět "cinklo", takže určitě spokojenost. Po ukončení podzimní sezóny jsem hned naskočil do objemu se snahou nabrat svalovou hmotu a dohnat tvary pro jarní sezónu. Aktuálně to vypadá, že jsem nabral asi 2 - 3 kg svalové hmoty, ale to se projeví až při soutěžní formě.

Prozraďte něco o vašem tréninku a předsoutěžní dietě. Je někdo, s kým přípravu konzultujete a kdo vám radí a pomáhá?

S celou přípravou mi pomáhá trenér a zároveň úspěšný kulturista Lukáš Topinka. S Lukášem jsem se seznámil v Jihlavě při nástupu na vysokou a ihned jsme začali spolupracovat. Jak soutěžní, tak mimosoutěžní období je celé pod jeho velením za účelem dosažení co nejlepších výsledků. Aktuálně (14 dní před ME) cvičím systémem 3+1 a zařazuji HIIT kardio. Dietu mám pomocí sacharidových vln stejně jako minulou sezónu. Progres je, tak to asi funguje.

Kdo vás v přípravě nejvíce podporuje?

V přípravě mě nejvíce podporuje můj trenér, se kterým řeším vše a je mi velkou oporou. Co se týče doplňků výživy nebo finanční podpory, celou přípravu si hradím sám, zde žádnou podporu nemám. Psychickou podporu mám u přítelkyně, která, jak doufám, celou dobu věří v úspěch a ne pouze v posledních dnech. :) Po nominaci na ME mi rodiče přislíbili pomoc s finančními náklady spojenými se startem na ME (letenky a pobyt), za což jim tímto děkuji. Dále bych chtěl poděkovat panu Quaiserovi z Fitness Atom Třebíč, který mi umožnil trénovat mimo otevírací dobu pro veřejnost.

S jakými ambicemi odjíždíte na mistrovství Evropy?

Asi jako každý závodník, který se chystá soutěžit, myslím na co nejlepší umístění. Nejsem typ, co by se chtěl pouze zúčastnit. Celou přípravu makám na 100 % a řídím se přesně všemi pokyny trenéra s heslem: "Porušíš, prohraješ!" Ale výsledné umístění se bude odvíjet od soutěžní formy a (doufejme) spravedlivého verdiktu rozhodčích.

Závěrem bych chtěl poděkovat Ronnie.cz za rozhovor a všem, kteří ve mne věří. Čtenářům Ronnie.cz bych chtěl popřát pevné zdraví a mnoho úspěchu ve sportovních i osobních cílech!

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů na soutěžním pódiu!


Radek Svoboda v přípravě na mistrovství Evropy 2016

Zpět na přehled


Vyacheslav Arkhiereev

Vybrané úspěchy:

Mistrovství České republiky 2016 - absolutní vítěz physique mužů
Mistrovství Čech 2016 - absolutní vítěz physique mužů
Grand Prix Čáslav 2015 - 1. místo v kategorii physique mužů nad 178 cm
Partners Cup Čelákovice 2015 - 2. místo v kategorii physique mužů nad 178 cm

Zkuste se prosím krátce představit čtenářům a prozradit něco o vaší sportovní historii.

Dobrý den, jmenuji se Vyacheslav, v ČR žiji už 20 let a sport byl vždy důležitou součástí mého života. Do svých 19 let jsem hrál závodně tenis, kariéru jsem byl ale nucen z důvodu zranění předčasně ukončit. Po menší pauze přišla na řadu kulturistika, které se věnuji zhruba 11 let. Samozřejmě ani v tomto případě se to neobešlo bez zranění a občasných přestávek. Nakonec se mi ale podařilo najít si správný trénink a způsob regenerace a tím kontrolovat svoje chronické bolesti ramen a udržovat je v rozumném stavu. První závody jsem si vyzkoušel v roce 2010 a nyní po pauze pokračuji a pokračovat chci i nadále. :)

V minulém roce jste sbíral přední umístění na pohárových soutěžích a nyní jste se stal absolutním mistrem ČR ve physique mužů. Jaké zážitky jste si odnesl ze soutěží a s jakými ambicemi odjíždíte na mistrovství Evropy?

Moje zážitky jsou jen těžko popsatelné! Taky jsou dvojnásobné, protože v den, kdy jsem vyhrál MČR, dosáhla na nejvyšší příčku také moje krásná manželka a byl z toho naprosto neuvěřitelný rodinný triumf! Ten den byl pro nás oba jedním z nejšťastnějších v životě a nikdy na ty emoce nezapomeneme. :)

Spíš než ambice si na mistrovství Evropy oba vezeme stejný cíl - předvést životní, maximálně kvalitní formu. Na to se teď soustředíme. Před startem, kdy už se forma ovlivnit nedá, určitě přijdou na řadu i myšlenky na ambice. Jaké ale v té chvíli budou, nedokážu říct. :)

Prozraďte něco o vašem tréninku a předsoutěžní dietě. S kým se radíte a kdo vám pomáhá s předsoutěžní přípravou?

Ohledně lidí, kteří nám pomáhají, žádné změny nenastaly a ani nenastanou! Slávek Vinogradov a Zdena Razýmová jsou pro nás vzorem, guru a jejich rady vždy budou ty nejcennější, které nikdy nezklamaly a nezklamou! Trénink a dieta zůstávají bez větších změn, preferuji sacharidové vlny, které na mě fungují perfektně. Jen jsem přidal tuky v podobě avokáda a pozoruji pozitivní účinky tohoto rozhodnutí. Trénink vždy upravuji během přípravy podle toho, jak se cítím, jak se ozývají ramena, jak rychle se zlepšuje forma atd. Není to o systému, ale o pozorování formy a těla.

S vaší manželkou se společně připravujete na závody, takže se přímo nabízí otázka, jak společně zvládáte předsoutěžní přípravu? Je to snazší, když oba držíte dietu, nebo naopak obtížnější, když už jde do tuhého a energie před soutěží ubývá?

Rozhodně je to snazší! Upřímně se občas divíme, protože se nás pořád často ptají, jestli se pořád nehádáme. Naopak, oba víme, jak je to všechno složité a náročné, hlavně kombinovat přípravu s výchovou dítěte. Proto se snažíme jeden druhého maximálně podporovat, pomáhat si a zlepšovat jeden druhému náladu, když už jde do tuhého. A musím říci, že tato příprava je pro oba asi nejnáročnější ze všech, které jsme zatím absolvovali. Ale zvládáme to. Myslím, že horší to mají ti, kteří mají za partnera člověka, který kulturistice nerozumí a nedokáže (i kdyby chtěl) pochopit ty pocity a stavy člověka, který je zrovna v přípravě.

Je někdo, komu byste chtěl poděkovat za podporu v předsoutěžní přípravě?

Určitě ano! Už zmiňovanému Slávkovi a Zdence za jejich obrovský podíl na tom, co jsme dokázali! Evě Sukupové za její rady a za skvělé podmínky v jejím fitku v Plzni. Značce Sponzer za podporu. Našemu domácímu fitku Fitinn, celému personálu a osobně manažerovi za neskutečné podmínky, které pro nás vytvořili, a za jejich přízeň a podporu. A samozřejmě rodině, bez jejíž podpory bychom to celé ani nezačali. A také všem přátelům a fanouškům, kteří v nás věřili od samého začátku a nikdy nepochybovali o našem úspěchu. Moc vám všem za to děkujeme!

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů na mistrovství Evropy!


Vyacheslav Arkhiereev na pódiu mistrovství ČR 2016

Zpět na přehled


Viktor Minář

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Evropy juniorů 2015 - 4. místo v kategorii physique juniorů nad 174 cm
Mistrovství světa 2015 - 7. místo v kategorii physique mužů nad 175 cm

Koncem minulého roku jste startoval na mistrovství světa a jen o jediné místo vám unikla účast ve finálové šestce. Ve více než 30členném startovním poli to je bezpochyby velmi dobré umístění, ale předpokládám, že zavládlo i trochu zklamání, že to do finále nakonec nevyšlo. Jaké zážitky jste si z MS odvážel?

Ano, bylo to přesně, jak říkáte. Samozřejmě to zamrzí, ale ani ne tak kvůli tomu umístění, jako spíš tomu, že se znovu nedostanete na pódium a nemůžete si užít tu atmosféru finále. Nicméně jsem byl na této soutěži ještě věkem spadající mezi juniory a soutěžil proti mužům, takže si i toho 7. místa nesmírně vážím. Svým způsobem mě to neuvěřitelně nakoplo. Když jsem viděl, že jako junior mám na dosah mužskou světovou špičku, dodalo mi to nesmírnou motivaci. To, že do top 6 patřím plánuju dokázat právě ve Španělsku. Doufejme, že se mi to podaří, byl by to pro mě splněný sen.

Od mistrovství světa uplynula poměrně krátká doba. Stihl jste si odpočinout, nebo okamžitě začala další předsoutěžní příprava? Na co jste se v přípravě nejvíce soustředil a na čem jste se snažil nejvíce zapracovat?

Po mistrovství světa mě čekalo náročné zkouškové období ve škole, takže hlava si moc neodpočinula nicméně tělo určitě ano. Moje objemová příprava není nijak šílená a formu držím relativně v kvalitě celý rok. Pro mě jsou stálou slabinou ramena, paže a nohy, takže to jsou partie, na které se zaměřuji neustále. Myslím si, že zejména ramena a ruce vypadají od loňska o kousek lépe.

Kdo vám radí s tréninkem a dietou a pomáhá vám s předsoutěžní přípravou?

Již dva roky spolupracuji s Vladimírem Pajičem, který mě hodně naučil, co se týče trénování a taky stravy. Tyto znalosti nyní využívám a s Vláďou jsme samozřejmě stále v kontaktu. Vláďa je ale také typ trenéra, který produkuje skvělé závodníky, a proto mi spoustu znalostí předal. Za to mu chci moc poděkovat.

S jakými ambicemi odjíždíte na ME a jaké další soutěže ještě máte v tomto roce v plánu?

Jak už jsem zmínil, můj sen by byl dostat se do top 6 a dokázat sobě i všem okolo, že na to mám. Každopádně každý závodník jede na jakékoliv závody pro zlato a ani já nejsem výjimkou. Když ale nechám nohy na zemi, myslím si a doufám, že finále je reálná vyhlídka. Z dalších soutěží mě láká podzimní MS v Polsku a možná se ukážu i na nějaké amatérské soutěži typu Arnold či Olympia.

Kdo vás v přípravě nejvíce podporoval? Ať už materiálně, nebo psychicky?

Velké díky patří mé rodině, která mě v tomto sportu moc podporuje, jsou to moji největší fanoušci. Dále bych rád poděkoval Ondrovi, který se mnou trénuje a vždy se postará, že si dám pořádně do těla. Taky moc děkuji Vláďovi, který za mnou stojí a já můžu být součástí jeho týmu. Dále děkuji Benovi, že můžu být součástí Barbarů. V neposlední řadě bych chtěl moc poděkovat společnosti CONTECHIN, s. r. o., která mi uhradila start na ME. Velký dík patří i fitkům Sivi Fitness v Praze a Rock Fitness v Jeseníku, která mi vytvořila skvělé podmínky k přípravě. Taky moc děkuji všem přátelům a fanouškům, kteří mě sledují a fandí mi.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů na soutěžním pódiu!

Já děkuji za rozhovor. Moc si vážím zájmu, který portál Ronnie.cz projevuje.


Viktor Minář v přípravě na mistrovství Evropy 2016

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie