Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Závodnice v bikiny fitness (I.)
- rozhovory před mistrovstvím Evropy 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2016 - 4. - 8. 5. 2016, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Michaela Mazáčová • Andrea Horňáková • Yuliya ArkhiyereyevaNikola MatoušováBarbora Votavová
Karolína Machová • Eliška DombkováDaniela BečkováLenka TrčkováMarkéta TůmováMarcela Blechtová
bodyfitness:
Pavla PranspergerováArleta KrausováJana BolomováKateřina Fantováphysique: Lenka Jandová • Margita ZámolováRadek SvobodaVyacheslav ArkhiereevViktor Minářkulturistika: Vojtěch Trnka
Pavel FantaRadek ČejkaMilan BodlákVladimír Dvořák • Jiří Rohan • Vladimír Štěpánek klasika: Lukáš Bína
Lukáš TopinkaJan Páleníčekpáry: Kateřina FantováPavel Fanta
Před ME:
nominaceharmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníprezentaceden 1 + foto - 1 medaile!
den 2 + foto - 2 medaile! den 3 + fotoden 4 + foto
tréninkkompletní výsledky s bodyVIDEOREPORT
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
očima K. a P. Fantových
Milan Bodlák

Nominace závodníků na mistrovství Evropy 2016
V termínu od 4. do 8. května se už tradičně ve španělské Santa Susanně koná letošní ročník evropského šampionátu, který bude zahrnovat Mistrovství Evropy ve fitness, Mistrovství Evropy juniorů a masters a Mistrovství Evropy v kulturistice. Na tomto prestižním klání nebude chybět početná skupinka českých reprezentantů, kteří se na něj nominovali.

V dnešním článku Vám přinášíme tabulku s přehledem závodnic kategorií bikiny fitness výškových kategorií do 163 a do 166 cm a masters nad 35 let. Níže naleznete rozhovory s těmi, které si v nabitém režimu našly čas na zodpovězení našich otázek. Nechybí ani fotky jejich aktuálních forem a snímky z letošních mistrovských soutěží, kterých se zúčastnily.


jménokategorie jméno kategorie
Yuliya Arkhiyereyeva bikiny fitness do 163 cm Andrea Horňáková bikiny fitness do 166 cm
Nikola Matoušová bikiny fitness do 163 cm Barbora Votavová bikiny fitness do 166 cm
Michaela Mazáčová bikiny fitness do 166 cm Marcela Blechtová bikiny fitness masters nad 35 let


Yuliya Arkhiyereyeva

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen a párů 2016 - 1. místo v bikiny fitness do 164 cm
MČR mužů, žen a párů 2015 - 1. místo v bikiny fitness do 163 cm
Mistrovství Čech 2015 - 3. místo v bikiny fitness do 163 cm
Smartlabs Cup 2014 - 4. místo v kondičním bikiny fitness do 165 cm

Yuliye, od neděle 17. dubna jste mistryní republiky v bikiny fitness do 164 cm a váš manžel zvítězil ve physique mužů do 182 cm. Jaké tedy bylo, když jste se letos na soutěže připravovali společně, oba jako závodníci. A jak jste si celé MČR užila?

Zdravím všechny čtenáře! Ano, od neděle jsem dvojnásobnou mistryní ČR a manžel vybojoval titul absolutního mistra ve physique. Moc si toho vážím a nemůžu tomu uvěřit. Připravovat se na závody společně je pro mě snazší, protože jsme ve stejných podmínkách a díky tomu si maximálně rozumíme a navzájem se podporujeme.


Yuliya Arkhiyereyeva na letošním mistrovství ČR
Letošní MČR pro mě bylo jako svátek, byli jsme s manželem pořád spolu, dokonce jsem byla v pánské šatně. :) Neviděla jsem soupeřky, nebyl důvod k nervozitě a mohla jsem se soustředit na samotné závody a prezentaci.

S jakými ambicemi pojedete na následující zahraniční soutěže?

Původně jsme měli v plánu jet na mistrovství Evropy, Diamond Cup a Olympii ve Španělsku, ale po MČR jsme se rozhodli soustředit se na doladění formy na ME a potom si dát pauzu, abychom mohli trávit co nejvíce času se synem, protože naše příprava byla pro něj více náročná než pro nás. :) Ve 3 letech už všechno vnímá jinak, proto se mu chci přes léto co nejvíce věnovat.

Sledujete své konkurentky a měnící se trendy této kategorie, abyste tomu mohla svou formu přizpůsobit?

Konkurentky v přípravě nesleduji, ale v mimo sezónu ano. :) Formu si ladím podle svých pocitů, pro mě je nejdůležitější, abych se líbila sama sobě. Třeba nějaký ten trend dokážu někdy "prosadit" sama díky své individualitě.

Jak si v období mezi soutěžemi formu udržujete? Máte na to nějakou speciální metodu?

V tomto plně důvěřuji své trenérce Zdeně Razýmové. Dietu vždy určujeme podle aktuální formy a cílů.

Co vám v období diety a tvrdého režimu nejvíce chybí? Máte chuť na nějakou konkrétní dobrotu, kterou si po závodech ráda dopřejete?

Jak už jsem psala, nejvíce mi chybí čas, který bych mohla trávit s dítětem, taky bych chtěla více času trávit s manželem, ale nejen v posilovně, ale i v normálním životě - chodit do kina s popcornem, do restaurací a jezdit na výlety.

Dobrotu... Mám strašnou chuť na palačinky s mascarpone od maminky, trdelník se zmrzlinkou, na který teď všude narážím, sušenky Oreo... To by byl dlouhý seznam, proto na to už teď raději nebudu myslet a dám si krůtí prsa s okurkou... :)


Yuliya Arkhiyereyeva po mistrovství ČR 2016

Zpět na přehled


Nikola Matoušová

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen a párů 2016 - 3. místo v bikiny fitness do 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2016 - 1. místo v bikiny fitness do 164 cm
GP Ronnie.cz 2015 - 1. místo v kondičním bikiny fitness do 164 cm
Golem Gifted Nutrition Classic 2015 - 1. místo v kondičním bikiny fitness do 164 cm
Smartlabs Cup 2015 - 1. místo v kondičním bikiny fitness do 166 cm
Beautiful and Strong 2015 - 1. místo v bikiny fitness do 161 cm

Nikolo, máte za sebou velmi úspěšné starty na uplynulých mistrovských soutěžích. S jakými ambicemi pojedete na blížící se ME?

Již před mistrovskými soutěžemi jsem zvažovala možnost startu na ME, ale zpočátku jsem ji zavrhla. Definitivně jsem se rozhodla až v den konání nominace na ME. Zvážily jsme s trenérkou všechny možnosti a čekaly na rozhodnutí státních rozhodčích, zda mě do reprezentace přijmou. Ambice nemám proto příliš vysoké, hlavně chci zažít atmosféru velké soutěže, získat nějaké zkušenosti a postavit se na mezinárodní pódium, se kterým mám nulovou zkušenost. Samozřejmě bych ráda prošla eliminací, ale uvědomuji si, že při velkém počtu závodnic bude obrovská konkurence a tím i těžké se prosadit, nebude záležet jen na formě, tu tam bude mít asi každá!


Nikola Matoušová na letošním mistrovství ČR
V minulém rozhovoru jste prozradila, že lepší předsoutěžní přípravu si ani nedovedete představit. Jak dolaďujete formu nyní?

Nevím, zda se dá říci dolaďování formy, když jsem vrcholnou formu připravovala na mistrovské soutěže. Snažíme se spíše formu udržet, stále trénovat naplno a s většími zátěžemi, nepálit více svalovou hmotu, dieta je již dlouhá! Chci udržet svalovou tvrdost, která bude jistě v kategorii bikiny fitness na ME potřebná! Stejně jako před mistrovskými soutěžemi pak formu doladíme superkompenzací a odvodněním, kterým dotáhneme formu dolních končetin.

Sledujete své soupeřky a neustále se měnící trendy v kategorii bikiny fitness, abyste se tomu mohla přizpůsobit?

Soupeřky cíleně nesleduji, dělám vše pro to, abych byla pro sebe co nejlépe připravená, měla formu, abych věděla, že vše dělám na 110 %, tudíž nemohla později něčeho litovat nebo si říkat, že jsem to měla udělat lépe. Nezabývám se tedy tím, jak mé soupeřky vypadají, jakou mají formu, ráda se nechávám překvapit a všechny vidím až v šatně či zákulisí před soutěží. Trendy, pravidla a případné soupeřky a jejich formu spíše sleduje má trenérka, ale předem mě tím nestresuje, jen mě vede k potřebné formě. Jsem ráda, že se mohu poměřit s těmi nejlepšími u nás, žene mě to dále a stejně tak vidím i ME. Je to nová motivace a hlavně cesta kupředu, nechci stát na místě, chci bojovat, zlepšovat se a každým krokem se posouvat dále…

Jak si v náročném období dobíjíte baterky?

Budu upřímná, dobíjet baterky si v předsoutěžní přípravě ani nemusím. Já se na přípravu vždy těším, cítím se ve svém těle skvěle a dělám vše proto, že to chci a miluji. Dietu si svým způsobem užívám, ať je těžká, či lehká, prostě ji beru jako součást svého soutěžního života, který jsem si zvolila sama a dobrovolně. Možná mi nevědomky dobíjí baterky skvělí lidé kolem mě, moje rodina, která mi neskutečně fandí. A pokud si chci opravdu vyčistit hlavu, vyrazím se svými dvěma pejsky do přírody, což je skutečný relax pro tělo i duši.

Máte již v plánu nějaké další soutěžní starty v letošní sezóně? Kam byste dál chtěla směřovat?

Účast na ME uzavře mou jarní závodní sezónu. Tělo si již zaslouží odpočinek a já se pořádně po 4 měsících najím. :) Po malé tréninkové pauze naskočím asi do další přípravy na podzimní soutěže. Zvažuji účast na větších mezinárodních soutěžích, ale ta se bude odvíjet od mé formy. Byla by to již 3. sezóna po sobě a uvidím, zda tělo ještě bude dobře reagovat na trénink, mám před sebou určitou cílovou formu. Po podzimní sezóně mám již v plánu roční pauzu. Kdyby však podzimní sezóna nevyšla, tak bych se objevila na pódiu již na jaře 2017.


Nikola Matoušová - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2016

Zpět na přehled


Michaela Mazáčová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR mužů, žen a párů 2016 - 4. místo v bikiny fitness do 164 cm
Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2016 - 3. místo v bikiny fitness do 164 cm
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2015 - 3. místo v bikiny fitness juniorek do 164 cm
Mistrovství Moravy a Slezska dorostu a juniorů 2015 - 1. v bikiny fit. juniorek do 164 cm
Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2015 - 3. místo v bikiny fitness do 164 cm

Michaelo, čtenáři Ronnie.cz vás mohou znát z vašich videologů, které zde vychází. Co je u vás nového od toho posledního z nich?

Hezký den přeji všem čtenářům. A co se změnilo od posledního videa? Mám asi o 8 kg méně, protože video bylo natáčeno ještě před začátkem diety. Mimo jiné jsem od té doby absolvovala dva závody. První soutěží bylo mistrovství Moravy a Slezska, kde jsem skončila na třetím místě, a následující týden mistrovství ČR a z těchto závodů jsem si odnesla místo čtvrté.


Michaela Mazáčová na letošním mistrovství ČR
Bude se jednat o vaši první zkušenost se zahraniční soutěží a hned to bude mistrovství Evropy. Co od svého startu očekáváte, jaké máte ambice?

Jedná se o moji první zkušenost se závody mimo ČR a je mi ctí, že se můžu taky zúčastnit. Velmi se těším, zejména na tu závodní atmosféru a vše kolem toho, protože to je to, co nás závodníky na tom baví nejvíce. Mým primárním cílem je si to hlavně užít a poznat, jak to chodí v zahraničí, ale nebudu lhát a samozřejmě bych si přála dostat se mezi juniorkami do finále.

Sledujete se svou trenérkou vaše soupeřky a neustále se měnící trendy kategorie bikiny fitness, abyste tomu mohly přizpůsobovat vaši formu?

Nenazvala bych to ani tak soupeřkami, jako spíš inspirací a motivací. Sleduji snad všechny možné závody od amerických až po ruské šampionáty a právě tam nacházím největší ideály trendů v bikiny fitness.

Na co jste se v trénincích teď nejvíce zaměřovaly a jak se v tomto období stravujete?

Musím pracovat neustále na celém těle, ale primárně se teď zaměřuji na nohy a zadek - nečekaně. :) Trénuji šestkrát týdně a z toho mám momentálně dvakrát, někdy i třikrát trénink nohou. Stravuji se stále dle přísného režimu, i když od posledního cheatu po závodech je to už nějaká doba a s radostí bych se pustila třeba do čokolády. :) Držím se cyklování sacharidů, které mi tuto sezónu vyhovuje.

Komu byste chtěla závěrem poděkovat, případně chcete něco vzkázat čtenářům?

Chtěla bych poděkovat všem, kteří mě sledují, podporují a píší mi milé vzkazy! Velmi si toho vážím! Dále samozřejmě mé trenérce Marušce Mikšové a taky celému týmu trenérů v Jatomi, kteří mi neustále pomáhají při tréninku i mimo něj. V neposlední řadě mému příteli, který se mnou zvládá celou přípravu a neskutečně mě podporuje a to mě pohání dál, stejně tak jako moje rodina! Velmi děkuji i vám za tento rozhovor a čtenářům přeji krásný den!


Michaela Mazáčová - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2016

Michaela Mazáčová na mistrovství ČR 2016

Zpět na přehled


Barbora Votavová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR mužů, žen a párů 2016 - 1. místo v bikiny fitness do 168 cm + absolutní
Mistrovství Čech mužů a žen 2016 - 3. místo v bikiny fitness do 168 cm
Mistrovství světa ve fitness 2015 - 8. místo v bikini fitness žen do 166 cm
Partners Cup 2015 - absolutní vítězka v i bikini fitness žen
Atrium Flora Grand Prix 2015 - 1. místo v bikini fitness žen
Fitness Mania Classic I. - absolutní vítězka v bikini fitness žen

Barboro, po loňské úspěšné sezóně jste i tu letošní začala "sběrem" medailových umístění. Jaké ambice máte na ME a jak se celkově na šampionát těšíte?

Těším se opravdu strašně moc. Hlavně na prostředí a atmosféru kolem. Z doslechu vím, že to je opravdu náročný závod, vzhledem k tomu, že přilétáme do Španělska ve středu a na řadu jdeme pravděpodobně až v neděli odpoledne. Jede ale super tým, takže věřím, že si to moc užijeme. Ambice jsou asi stejné jako na mistrovství světa - projít eliminací do semifinále. Velkým snem je dostat se až do finále, ale konkurence bude určitě opět obrovská.


Barbora Votavová na letošním mistrovství ČR
V rozhovoru před letošním Loaded Cupem jste prozradila, že příprava na letošní soutěže byla asi tou doposud nejtěžší. Zřejmě se ale vyplatila, když vám přinesla ovoce. Jak nyní v režimu pokračujete? Nastiňte nám podobu svých tréninků a jídelníčku.

Ano, byla a je. Zatím jedu pořád ve stejném duchu, hodně málo sacharidů, 300 - 400 g masa a spoustu zeleniny. Tréninky mám silové, tvrdé a každý den. Jen posledních pár dnů před závodem jdu trénink kruhový.

Na kterých dalších soutěžích byste se letos ještě chtěla představit? Máte již konkrétní plány, nebo rozhodnutí necháváte až na konec, podle aktuální situace?

Opravdu nedokáži říct. Pravděpodobně se pojedu podívat na FFF Cup do Rakovníka, hlavní přípravu samozřejmě směřuji na mistrovství Evropy a pak uvidím, jak se budu cítit. Únava se dostavuje, ale zabojuji.

Jak si dobíjíte baterky, když jste z náročného režimu již unavená? Co vám spolehlivě zvedne náladu?

Čas strávený s rodinou, manželem a pejskem Brunem. S manželem jsme filmoví a seriálový fandové, takže gauč, kino a občas koncerty.

Jakého soutěžního výsledku si doposud nejvíce ceníte a čeho byste v budoucnu ráda dosáhla?

Nevím, jestli nynějšího absolutního vítězství na mistrovství ČR, nebo 8. místa na mistrovství světa na podzim 2015, těžko říci. V Maďarsku to bylo obrovské překvapení, ale vyhrát mistrovství ČR bylo mým velkým cílem a přáním. Takže moc děkuji své trenérce Lídě Čížové za pomoc v přípravě a všem, kteří mě podpořili a podporují. Ráda bych někdy získala medaili na velké zahraniční soutěži, jako je ME, Olympia či Arnold Classic. Samozřejmě ideálně tu zlatou. :)


Barbora Votavová - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2016

Zpět na přehled


Marcela Blechtová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR mužů, žen a párů 2016 - 3. místo v bikiny fitness masters

Marcelo, řekněte nám na úvod něco o sobě.

Fitness a kulturistika mě zajímají již od cca 17 let, kdy jsem si začala uvědomovat sama sebe, všímala si svých nadbytečných kilogramů a chtěla něco udělat pro sebe, své zdraví a postavu. Poprvé jsem si koupila odborný časopis na toto téma a začala navštěvovat fitness centrum. Cvičení mě postupně uchvátilo. Začala jsem měnit i svoje stravovací návyky, nakupovat ve zdravé výživě a vařit si zdravá jídla. Změny na mém těle začaly být vidět, kamarádky si jich začaly všímat a postupně jsem si uvědomila, že bych se chtěla tomuto sportu věnovat i profesionálně. Jelikož je dnešní životní styl většiny populace značně nezdravý, dala jsem si za cíl jej měnit k lepšímu. Proto jsem se stala trenérkou fitness. Neustále si prohlubuji své znalosti o pohybovém ústrojí, o zažívání a o celkové funkci těla a uplatňuji je při sestavování tréninkových a výživových plánů svých klientů.


Marcela Blechtová na letošním mistrovství ČR
Na letošním MČR jste vybojovala bronz, s jakými ambicemi pojede na ME?

Úspěchu na MČR si velice vážím, byla to má první soutěž v kategorii bikiny fitness. Na tuto soutěž jsem se připravovala intenzivně jeden rok. Na mistrovství Evropy bych se chtěla probojovat do finále a v něm obstát co nejlépe.

Nastiňte nám podobu svých tréninků a stravovacího režimu.

Tréninkové plány včetně jídelníčku ladíme a upravujeme spolu s Vladimírem Pajičem podle mé momentální formy. Má strava se skládá většinou z krůtího masa, zeleniny a rýže.

Jaké další soutěžní plány máte na letošní sezónu? Na kterých kláních byste se ještě ráda představila?

Svoje plány bych teď nerada prozrazovala, vše závisí na mém umístění na mistrovství Evropy.

Čím vás nejvíce zaujala kategorie bikiny fitness a proč jste se rozhodla začít soutěžit?

Na kategorii bikiny fitness se mi líbí to, že preferuje krásu ženského těla, ladnost a přirozenou ženskost. Pracuji jako osobní trenérka již mnoho let, a setkávám se s názory typu "v mém věku už to nejde". Chtěla jsem si vyzkoušet, jak v mém věku svaly pracují, a ukázat, že to jde.

Chtěla byste někomu závěrem poděkovat nebo něco vzkázat čtenářům?

Chtěla bych poděkovat svému trenérovi Vláďovi Pajičovi, všem, co mi fandili a podporovali mě, mé rodině a mým blízkým, kteří měli pro mě pochopení. Na závěr bych chtěla čtenářům vzkázat toto: věk je jen číslo, nikdy nic nevzdávejte.


Marcela Blechtová - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2016

Marcela Blechtová po mistrovství ČR 2016

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie