Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Vladimír Semerád a Otakar Hrdlička - záda, ramena a bicepsy 1 týden před MS masters 2019

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS MASTERS 2019 - 6. - 8. 12. 2019, Španělsko
Češi před MS masters:
nominaceodlet výpravy
Milena KoudelkováMária Hudec (video) • Vladimíra Žeravíková • Jitka Pokorná (video)Markéta Molnárová (video)Vendula MačalíkováMartina Kůrková (video)Eva Budina (video)Gabriela ErbenováMarcela Blechtová (video) • Olga Usova • Otakar Hrdlička (video) • Michal Sitter • Pavel Vacek (video) • Martin Dráb • Michal KičákMiloš Pavlů (video)Vladimír Semerád (video) • Michael Špaček • Roman HajabáčLuděk JiráčekRichard Bílík • Marian Jankovčin • Zbyněk Bulava
Info z MS masters:
kompletní výsledky s body
Rozhovory s medailisty, očima:
P. VacekL. Jiráček

Tento víkend proběhne ve španělské Tarragoně Mistrovství světa masters, na kterém bude závodit také 22 našich závodníků. Během uplynulých týdnů jsme Vám s řadou z nich přinesli tréninková videa, ať už se jednalo o bikiny fitnessky Evu Budinu, Markétu Molnárovou a Martinu Kůrkovou, bodyfitnessky Marcelu Blechtovou a Máriu Hudec, wellness fitnessku Jitku Pokornou nebo kulturisty Miloše Pavlů a Pavla Vacka. Přečíst si můžete také rozhovory s dalšími závodnicemi, na které se dostanete přes odkazy v záhlaví tohoto článku.

Dnes Vám přinášíme trénink s kulturistou, který bývá často označován za nejstaršího závodníka na pódiu, s Vladimírem Semerádem. Ve Španělsku bude závodit v kategorii kulturistika masters nad 55 let nad 75 kg. Spolu s ním odcvičí trénink zad, ramen a bicepsů také Otakar Hrdlička, který nastoupí v kulturistice masters 40 - 44 let do 90 kg. Jak Vláďa, tak i Ota nedávno závodili na Diamond Cupu Prague.

Kromě skvělé formy obou závodníků Vás dnes ve videu čeká i řada tipů a rad na ramena a paže od zkušeného Vládi Semeráda! A protože Ota Hrdlička je neslyšící, najdete rozhovor s ním v tomto článku pod videem. Ať se Vám jejich společný trénink líbí a nezapomeňte oběma borcům držet tento víkend palce!


Vladimír Semerád a Otakar Hrdlička
- záda, ramena a bicepsy 1 týden před MS masters 2019


Otakar Hrdlička - rozhovor před MS masters 2019

Oto, na úvod bych se tě chtěl zeptat, jak dlouho závodíš a kdy jsi s kulturistikou začínal, protože ty máš hodně bohatou soutěžní historii.

Ve 14 letech jsem začínal s kulturistikou u pana Petra Stacha. Moje první závody se uskutečnily v roce 1993, nastoupil jsem jako starší dorostenec. Závodím už 26 let s přestávkami.

Za svou dosavadní kariéru jsi nasbíral celou řadu zlatých medailí. Co považuješ za svůj největší soutěžní úspěch?

Jsem rád, když se mi podaří na závodech získat medaili. Ve federaci IFBB považuji za největší úspěch 5. místo na mistrovství Evropy v Baku a také v roce 2001 jsem vyhrál mistrovství Čech a mistrovství České republiky v mužích a v párech. V roce 2010 jsem přestoupil do federace NABBA. V ní jsem skončil na mistrovství světa v Irsku na 5. místě. Za svůj největší úspěch ve své závodní kariéře považuji 2. místo na mistrovství Universe v Rakousku ve federaci WFF. V letošním roce jsem se vrátil zpět do federace IFBB.

Oprav mě, pokud se mýlím, ale ty ses letos k závodění vrátil po několikaleté pauze. Co tě motivovalo k návratu? Co bylo tím impulzem?

V současné době trénuji ve fitku Olympia Fitness u Tomáše Bureše. Tomáš mi navrhl, jestli nechci opět jít na závody. Tím mě motivoval. Začal jsem se připravovat na Mistrovství světa masters a po dohodě s Tomášem jsem se zúčastnil Diamond Cupu v Praze, kde jsem skončil na 3. místě v kulturistice mužů do 90 kg.

Zatím máš za sebou Diamond Cup v Praze a míříš na Mistrovství světa masters. Jak sis Diamond užil a jsi spokojený s výsledkem?

Na Diamond Cupu jsem si užil po dlouhé době dobrou závodní atmosféru. S výsledkem jsem byl spokojený.

Ty jsi neslyšící, tak bych se chtěl zeptat - znamená pro tebe tenhle handicap nějaké omezení na soutěžích? Jak to řešíš, že třeba neslyšíš pokyny rozhodčích?

Po letech jsem si na svůj handicap při závodech zvykl. O tom, že jsem neslyšící, byli vždy rozhodčí předem informováni. Při porovnávání povinných póz mě vždycky upozornil hlavní rozhodčí pokynem ruky. Moje omezení je, že je neslyším při hlášení k nástupu na pódium.

Zároveň jsi ale na Diamond Cupu v Praze pózoval na "The Eye of the Tiger" z Rockyho a pózoval jsi přesně na rytmus. Podle toho soudím, že přípravě své volné sestavy věnuješ velkou péči a spoustu času, je to tak?

Přípravě na volnou sestavu musím věnovat spoustu času, protože vnímám vibrace. Z toho důvodu musím mít hudbu, kde jsou bicí a basová kytara.

Na fotkách a videích z přípravy jsi vypadal obrovský. Kolik kg jsi měl v největším objemu?

V největším objemu jsem měl kolem 103 kg.

Jak jsi spokojený s formou, se kterou na mistrovství světa pojedeš? Vyšla podle tvých představ a kolik kg plánuješ mít na pódiu?

Svou soutěžní formu nemůžu posoudit sám. O tom, jak jsem připraven, se rozhodne na mistrovství světa. Udělal jsem pro to maximum, co jsem mohl. Svou soutěžní váhu na pódiu plánuji kolem 85 - 87 kg.

S jakým cílem na tuto soutěž vyrážíš, respektive jak si na konkurenci věříš?

Byl bych rád, kdybych postoupil do finále. Považoval bych to za úspěch při velké konkurenci, která tam bude. Na konkurenci nekoukám, jdu za svým cílem.

Jaké jsou tvé další závodní plány?

Rád bych se v budoucnosti zúčastnil Arnold Classic, ale vše závisí na zdravotním stavu a na finanční stránce.

Měl bys nějaký vzkaz pro naše diváky a tvé fanoušky?

Vzkazuji jim, aby sportovali a žili zdravým životním stylem.

Komu bys chtěl poděkovat za podporu v přípravě?

Chtěl bych hodně poděkovat rodičům, své přítelkyni, trenérovi Tomášovi Burešovi a kamarádovi Jindrovi Michálkovi.

Máš nějaké sponzory?

Žádného sponzora nemám.

Oto, děkuji ti za odpovědi i za trénink a přeji na Mistrovství světa masters co nejlepší umístění!




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 132 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie