Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Michal Kičák - rozhovor před Mistrovstvím světa masters 2019

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS MASTERS 2019 - 6. - 8. 12. 2019, Španělsko
Češi před MS masters:
nominaceodlet výpravy
Milena KoudelkováMária Hudec (video) • Vladimíra Žeravíková • Jitka Pokorná (video)Markéta Molnárová (video)Vendula MačalíkováMartina Kůrková (video)Eva Budina (video)Gabriela ErbenováMarcela Blechtová (video) • Olga Usova • Otakar Hrdlička (video) • Michal Sitter • Pavel Vacek (video) • Martin Dráb • Michal KičákMiloš Pavlů (video)Vladimír Semerád (video) • Michael Špaček • Roman HajabáčLuděk JiráčekRichard Bílík • Marian Jankovčin • Zbyněk Bulava
Info z MS masters:
kompletní výsledky s body
Rozhovory s medailisty, očima:
P. VacekL. Jiráček

Nominace závodníků na mistrovství světa 2019

Mistrovství světa masters uzavírá ve dnech 6. - 8. prosince letošní sezónu mezinárodních mistrovských soutěží. Do Španělska se plánuje vydat také kulturista Michal Kičák, který má za sebou nedávný Diamond Cup Prague, který se mu ovšem, jak se dozvíte v rozhovoru, nevyvedl právě podle představ. Po MS se Michal chystá tzv. na odpočinek, my ovšem věříme, že to nakonec pravda nebude a na soutěžích ho ještě uvidíme. Popřejte mu s námi, aby si prosincové mistrovství světa užil co nejlépe a odnesl si z něj jen ty nejlepší vzpomínky.

Kulturistická skvadra českých kulturistických "pardálů" je ovšem daleko početnější. Ve Španělsku se plánují představit také Otakar Hrdlička, Pavel Vacek, Martin Dráb, Miloš Pavlů a Vladimír Semerád. Zatímco tréninkové video s Pavlem Vackem před MS jste již měli možnost zhlédnout, Miloš Pavlů se Vám již také připomněl spolu s Márií Hudec. Dnes jsme zveřejnili i společný trénink Otakara Hrdličky a Vladimíra Semeráda.

jménokategorie
Otakar Hrdlička kulturistika masters 40 - 44 let do 90 kg
Pavel Vacek kulturistika masters 45 - 49 let nad 90 kg
Martin Dráb kulturistika masters 45 - 49 let nad 90 kg
Michal Kičák kulturistika masters 50 - 54 let nad 80 kg
Miloš Pavlů kulturistika masters nad 55 let nad 75 kg
Vladimír Semerád kulturistika masters nad 55 let nad 75 kg

Michal Kičák

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen, párů a masters 2019 - 2. místo v kulturistice mužů nad 90 kg
MČR mužů, žen, párů a masters 2019 - 2. místo v kulturistice mužů masters 50 - 59 let
MČR mužů, žen, párů a masters 2018 - 2. místo v kulturistice mužů masters 50 - 59 let

Michale, na MS se máte představit v kategorii masters 50 - 54 let. Je možné se i v takovém věku stále posouvat? Vnímáte u sebe rozdíl ve formě například letos ve srovnání s loňskem?

Myslím, že dá, ale musí se zabrat. Neumím to úplně posoudit, šel jsem do toho s tím, že bych chtěl alespoň formu jako na jarním MČR. Výsledek je vždy jasný až nakonec…

Nedávno jste se zúčastnil prvního ročníku Diamond Cupu Prague. Jak se Vám tyto závody povedly a jak je hodnotíte z organizačního hlediska?

No, nebylo to pro mě šťastné rozhodnutí. V úterý v kompenzaci mě přemohla viróza a proležel jsem zbytek týdne, takže jsem do toho šel s tím, že se zúčastním. Myslím,že to bylo patrné z celého mého vystoupení. Ale tahle soutěž byla skvělý počin. Skvělé místo a docela dost závodníků.

Trochu mi vadilo časové rozladění celé soutěže. Přeci jenom ve stavu, ve kterém jsem tam byl, jsem chtěl mít vše rychle za sebou a zalehnout, abych se co nejrychleji zbavil tohoto omezení a mohl pokračovat v přípravě na MS.

Když člověk začíná se cvičením, často mívá nějaké vzory, ke kterým vzhlíží. Bylo to tak i u Vás? A jsou i mezi současnými kulturisty někteří, kteří patří mezi Vaše oblíbence?

Generace sportovců z mého mládí je dávno v důchodu... Pek, Rolinec, Holič, Jastrezski, Minařík, Dantlinger a další… To byla moje motivace. Třeba jejich příprava na ME 1986 v Mariánských Lázních, tam jsem je potkával v tělocvičně.

Řada cvičenců se během let začne potýkat s různými problémy, ať už jsou to kolena, záda, lokty... Trápí něco podobného také Vás? Vyhýbáte se například v tréninku nějakým cvikům, nebo můžete cvičit zcela bez omezení? Jak na kulturistickou dlouhověkost?

Jsem ten, co myslí na "zadní kolečka". Dodržuji techniku, nepřetěžuji klouby, úpony a vychází to. Cvičím a zvedám i těžké váhy a zatím kromě úrazů, které jsem si udělal mimo posilovnu, nemám omezení.

Chtěl byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu ve Vaší přípravě, případně vzkázat něco našim čtenářům?

Cvičím skoro celý život. Již na MČR jsem prohlásil, že letos jdu do tzv. důchodu... Pak ale přišlo zamyšlení, že končit naším mistrákem není úplně to pravé, a tak v tichosti jsem se rozhodl, že tedy MS…

Jasně, že jsou lidé, kteří jsou v tomto důležití a bez nichž to jednoduše nejde - manželka, rodina a můj sparing Víťa Janda, majitel Hard Core Gymu a jeho skvěle fungující a vybavený klub a přátelé, kteří vás popošťouchnou přáním či jenom účastí.

A čtenářům bych přál, aby jim to, co dělají, vycházelo a věnovali se tomu, co je baví, a aby tenhle náš sport fungoval ještě dlouho a byli v něm vždy ti, kteří jej umí a dokážou. Má letitou tradici a vždy naši borci patřili k TOP. Tak nechť to tak zůstane…


Michal Kičák na soutěži IFBB Diamond Cup Prague 2019

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 3 sekundami?



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie