Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci ve physique - rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Milano 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Závodníci v klasické kulturistice
- rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Milano 2017
Čeští závodníci nebudou na nadcházejícím IFBB Diamond Cupu Milano chybět ani v kategoriích physique a muscular physique mužů. Na soutěž, která se v italském Miláně uskuteční ve dnech 24. - 25. listopadu, se představí také Jindřich Suchý a Patrik Herčzík, se kterými si dnes můžete přečíst krátké předsoutěžní rozhovory. Oběma našim borcům přejeme hodně štěstí! 

jménokategorie
Jindřich Suchý physique mužů do 182 cm
Patrik Herčzík physique mužů do 179 cm
Vyacheslav Arkhiereev muscular physique mužů

Jindřich Suchý

Vybrané úspěchy:

GP Fitness Brno 2017 - 9. místo ve physique mužů do 182 cm
GP Jalex Brno 2016 - 2. místo v kondičním physique mužů nad 178 cm
GP Ostrava 2016 - 3. místo v kondičním physique mužů nad 178 cm

Jindro, jedná se o Váš první rozhovor pro Ronnie.cz, mohl byste našim čtenářům prozradit, jak dlouho cvičíte, co Vás přivedlo do posilovny a proč jste se rozhodl závodit?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. Cvičení se aktivně věnuji asi 7 let a poslední 3 roky byly zavodní. Díky lednímu hokeji, který jsem aktivně hrál cca 25 let, jsem k posilovně měl vždy velmi blízko, díky němu jsem se k ní dostal. Můj záměr nikdy nebyl závodit, spíše aktivně sportovat po kariéře ledního hokeje. Ale upřímně, asi po 3 letech aktivního cvičení jsem si začal hrát s myšlenkou zkusit závody a už to bylo. (úsměv) Lákalo mě pódium a soutěživost a to mi zůstalo dodnes.

V předchozích dvou letech jste závodil na kondičních soutěžích, letos už jste však přešel na soutěže pohárové. Jak velký rozdíl je mezi těmito soutěžemi v úrovni závodníků a lišily se třeba i v kvalitě organizace a zázemí?

Hlavní rozdíl jsem viděl v úrovní závodníků, a to hlavně v objemech. Formy byly úplně někde jinde. Co se týče kvality organizace a zázemí, tak si nemyslím, že tam je výrazný rozdíl, záleží, kde se závody konají, protože třeba v Ostravě je zázemí dokonalé, jaké nemají mnohé pohárovky.

IFBB Diamond Cup Milano by měl být Vašimi prvními závody v zahraničí. Proč padla volba právě na tuto soutěž, jak se do Itálie dopravíte a plánujete se v Miláně zdržet?

Vzhledem k tomu, že jsem letos neměl dovolenou a chtěl jsem si prodloužit sezónu, tak Milán pro mě byla jasná volba, a z toho důvodu se tam chystám zůstat další 3 dny po závodech. Dopravu jsem zvolil letecky 2 dny před závody.

Uvidíme Vás letos i na dalších soutěžích?

Milánem ukončuji letošní sezónu a chystáme s trenérem skočit hned do objemu a přípravy na novou sezónu.

Chtěl byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu ve Vaší přípravě?

Hlavně bych chtěl poděkovat mému trenérovi Jakubovi Kijovskému, který se mi pečlivě věnoval celou mou přípravu, a za to mu moc děkuji. Taky bych chtěl moc poděkovat mým klientům Jirkovi Paříkovi a Pavlovi Stachivovi za sponzorství, které mi umožnilo vycestovat do Itálie a plnit si své sny a cíle. Za perfektní podmínky pro přípravu děkuji také mému domovskému fitku Fitnesscentrum Gym.

Zpět na přehled


Patrik Herčzík

Vybrané úspěchy:

Mistrovství světa mužů 2017 - 3. místo ve physique mužů do 179 cm
Mistrovství Evropy 2017 - 4. místo ve physique mužů do 179 cm
Mistrovství ČR 2017 - 1. místo ve physique mužů do 178 cm + absolutní vítěz
Mistrovství Čech mužů a žen 2017 - 2. místo ve physique mužů do 178 cm


Patrik Herčzík na Mistrovství světa mužů 2017
Patriku, před MS mužů jste říkal, že jste si s trenérem Vaši účast na soutěži v Miláně kvůli změně strategie rozmysleli, nakonec však na Diamond Cup přece jenom pojedete. Prozradíte, jaká je tedy Vaše strategie nyní?

Je to pravda, původně jsme na Milano jet nechtěli, forma totiž nevypadala nejlíp a po finanční stránce to bez sponzorů taky není žádná sranda. (smích) Po třetím místě na MS ale nastal otazník. Forma se nakonec povedla, Milano je o dva týdny později, takže by forma měla být ještě tvrdší, podařil se medailový výsledek na MS a rozhodčí by si mě mohli částečně pamatovat. Navíc je to kvalifikační soutěž do IFBB Elite Pro a já chci vidět, jak budu vypadat v konkurenci těch, kteří se tam případně dostanou.

Před MS ve Španělsku jste doufal v co nejlepší umístění a nakonec z toho byla bronzová medaile. Jak jste s tímto výsledkem spokojený a jak velký úspěch to pro Vás v kontextu Vašeho dosavadního závodění je?

Tak jako všichni jsem si i já přál být zlatý. S výsledkem jsem přesto velice spokojen. První byl totiž úřadující mistr Evropy a další dva protivníky, kteří mě na ME porazili a brali druhou a třetí příčku, jsem tentokrát porazil a nechal za sebou. Dostal se přede mne už jen jeden závodník z Íránu. Vzhledem k tomu, že mistrovství světa je největší amatérskou soutěží v IFBB na zemi, je to pro mě obrovský a zároveň doposud největší úspěch.

Řekl byste, že jste měl z Vašeho pohledu na MS zatím svou nejlepší formu? Je něco, co budete chtít na soutěži v Miláně s trenérem trochu pozměnit nebo vylepšit?

Ano, řekl bych, že to byla zatím moje nejlepší forma. Bylo to pro mne ale dost obtížné, protože kvůli vlastní chybě, kdy jsem včas nezaznamenal změnu konání soutěže, jsem měl o 4 týdny kratší dietu. Závěr byl tudíž opravdu tvrdý a dost nepříjemný. Dalo by se říct, že jsem formu udělal přesně na minutu. Na soutěži v Miláně se chceme s trenérem prezentovat v ještě lepší a dotaženější formě, jsou to další dva týdny od MS, takže by forma měla být ostřejší. Do žádných větších změn se ale pouštět nebudeme. Víme, jak a na co reaguji, tak je zbytečné vymýšlet něco nového a tím i riskovat.


Patrik Herčzík (foto: Josef Adlt)
Je pódiová prezentace Vaší silnou stránkou? Kolik času věnujete jejímu nácviku a byl jste v tomto ohledu přirozený talent?

Myslím, že ano. V kulturistice se nepoměřuje podle toho, kolik zvednete na dřep nebo benč, ale podle toho, jak umíte prodat celoroční tvrdou dřinu na pódiu. Plno závodníků si neuvědomuje, že kvalitní pózing je jedna z hlavních věcí, díky kterým jste na pódiu nepřehlédnutelný. Nácviku pózingu proto věnuji více času, než kolik stráví průměrná žena před zrcadlem. (smích) Pózuji pořád a často, jinak se to naučit zkrátka nedá. Nemyslím si ale, že bych byl nějaký přirozený talent. Spíše mi díky otcově závodní kariéře v mém útlém věku pózování přijde jako běžná věc. Vyrůstal jsem v tom a často to sledoval. Už jako malý jsem se snažil napodobit tátu a potají se vždy prsil v zrcadle. (smích)

Máte mezi profesionály nějaké své oblíbené závodníky? Kdo se Vám líbí a proč?

Mezi moje nejoblíbenější patří náš český závodník physique Ondřej Kmošťák a ze zahraničních je to pak Andre Ferguson, který byl letos na Mr. Olympia v Las Vegas druhý. U obou dvou jsem přesvědčen, že jsou budoucností naší kategorie a že za pár let to budou právě oni dva, co budou svádět největší souboje o první dvě místa. Oba mají neskutečnou genetiku, proporce a perfektní připravenost na závodních prknech.

Chtěl byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu ve Vaší přípravě?

Chtěl bych poděkovat Vám, Ronnie.cz za už třetí rozhovor. Dále mým fanouškům a přátelům, kteří mi fandí, podporují mě a pomáhají mi v přípravě. Také mojí rodině a úžasné přítelkyni za trpělivost a pochopení. Severočeským dolům, a.s., a Pepe Lopez Gymu za pomoc a zázemí před závody.



Patrik Herčzík - fotogalerie

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie