Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

Milan Obořil - rozhovor a aktuální forma před International Austria Cup 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


INTERNATIONAL AUSTRIA CUP 2014 - 13. 9. 2014, Rakousko
Češi před International Austria Cup:
Jaroslav PasekaMilan Obořil • Roman Kamarýt • Jiří Šrámek • Javier F. RoldánPetr HřebecAdenike Endtová
Lucie Juřičková • Andrea SivákováDaniela BečkováMarkéta TůmováŠárka DědkováMargita Zámolová
Info z International Austria Cup:
výsledky a fotografie - 12 medailí!
Z Austria Cup očima naší reprezentace:
očima Jaroslava Paseky

Probíhající přípravu čtyřiadvacetiletého Milana Obořila na letošní podzimní soutěže můžete na Ronnie.cz v posledních měsících sledovat prostřednictvím série tréninkových videologů. Z nich kromě jiného již víte, že hlavním cílem mladého kulturisty pro probíhající soutěžní ročník je start na tradičně výborně obsazeném Arnold Classic Europe. Nyní se Milan ale rozhodl i pro start na rakouském International Austria Cupu, který bude evropskému Arnold Classic předcházet. Právě to se stalo příležitostí k následujícímu krátkému rozhovoru.


Milan Obořil
- aktuální forma před International Austria Cup 2014

Milane, pro start na International Austria Cupu jste se rozhodl na poslední chvíli. Co je hlavním cílem vaší cesty do Rakouska?

Pro start na této soutěži jsem se narychlo rozhodl proto, že jsem nějak neregistroval, že tato soutěž před Arnold Classic Europe je. Zjistil jsem to až v den nominace, a tak jsem si řekl, že když to mám kousek, tak proč bych si nejel otestovat formu. Mým hlavním cílem je vyzkoušet si, jak mi sedne barva, jelikož chci zkusit jinou kombinaci, než jsem zvyklý. Pak se trochu rozpózovat před hlavním závodem Arnold Classic Europe, vyzkoušet si sestavu a trochu se zase do toho dostat.

Máte před International Austria Cupem ambice na nějaké konkrétní umístění?

Ambice si nedávám zatím žádné, jak už jsem psal výše, jedu jsi odzkoušet barvu a pózování, abych viděl nedostatky a ty odstranil, než bude Arnold Classic Europe. Nebudu zkoušet ani žádnou superkompenzaci, ani odvodnění - prostě si budu celý týden normálně cvičit a odskočím si jen z tréninku zapózovat do Rakouska. (smích)

Vloni se závody setkaly s určitou kritikou na adresu pořadatelů, kteří podle některých svou roli ne zcela zvládli. Nemáte před svým nadcházejícím startem v Rakousku určité obavy z organizace soutěže?

Organizace může být špatná vždy, kdykoliv a kdekoliv, tu ale já neovlivním. Jelikož tam jedu jen na zkoušku, tak tuhle stránku věci neřeším.

Zaslechl jsem, že v závěru probíhající přípravy sázíte na sacharidové vlny a jsou tam i nějaké dny s nulou. Nastiňte, jak sacharidové vlny ve vašem podání nyní vypadají a jak jsou pro vás náročné zmíněné dny s nulou sacharidů?

Ano, sacharidové vlny jedu letos od začátku přípravy, momentálně potřebuji vypálit poslední zbytky tuku, tak mám sacharidy hodně nízko. Nyní je mám následovně: pondělí 0 g, úterý 50 g, středa 50 g, čtvrtek 200 g, pátek 50 g, sobota 50 g, neděle 300 g. Jak jsou náročné dny s nízkými cukry? Můžu říct, že kupodivu mi to až tak nevadí.

Jak jste nyní, několik dnů před International Austria Cupem a asi dva a půl týdne před Arnold Classic Europe, spokojen s formou?

S formou jsem zatím nespokojen, je tam ještě tak 1 - 2 kg tuku a voda, ale to bych měl stihnout akorát do závodů. Mám problém se sundáním tuku v oblasti zad a zadku, tak tam se to musí ještě dopálit, abych byl spokojený!

Jsou pro Vás tyto týdny spjaté pouze s prací, tréninkem, jídlem a spánkem, anebo si najdete i čas na nějaký relax? Vydáte se občas třeba na výlet? Podíváte se na nějaký film?

Momentálně zatím pořád pracuji. Dělám osobního trenéra a klientům se věnuji pouze dopoledne, odpoledne jsem už opravdu tak vyřízený, že nejsem skoro schopný ani počítat, natož pak být na klienty milý. Relax se snažím zařazovat až na večer, kdy se s přítelkyní díváme na film nebo si jedeme někam do wellness na nějakou tu vířivku či saunu. Výlety jako výšlapy už bohužel nezvládám.

Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?

Určitě ano! Chtěl bych poděkovat hlavně mým sponzorům. Děkuji Extrifitu za doplňky stravy, oblečení a psychickou podporu kluků z týmu, H-Fitness za prostory posilovny, kde můžu cvičit zdarma, Martinu Zůlovi za finanční výpomoc, Pavlu Nosálovi z autodopravy Filler za finanční výpomoc, paní Cibulkové za sjednání sponzoringu na maso a Šmakouna, dále mojí milované přítelkyni, že všechno tohle dokáže se mnou zvládat a tolerovat, a mojí rodině za podporu.

A Ronnie.cz díky za poskytnutí příležitosti k rozhovoru!


Milan Obořil - aktuální forma před International Austria Cup 2014




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

11.09.12:42empor - palec nahoru za změnu pózování dvojitého bicepsu ze zadu, ..-1
10.09.21:25The.FleX - ok :)
10.09.21:02fismaistr - neprovokuj :)
10.09.20:49The.FleX - ve physique by mozna prorazil, kdyby mel lepsi bricho+1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie