Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice ve physique - rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Milano 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Závodníci ve physique: rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Milano 2017
Závodnice v bodyfitness
a wellness fitness: rozhovory před IFBB Diamond Cup Milano 2017
Závodníci v klasické kulturistice: rozhovory
a formy před IFBB Diamond Cup Milano 2017
Sobota 25. listopadu přinese v italském Milánu celodenní soutěžní maratón, při kterém amatérští závodníci z mezinárodní federace IFBB změří síly v rámci IFBB Diamond Cup Milano. Na severozápad Itálie se za závody vydala také početná skupina sportovců z České republiky a naši se tak objeví v podstatné části vypsaných kategorií.

Výjimkou v tomto ohledu nebude ani physique žen, kde se představí i Michaela Kohutová a Ivana Dvořáková. S jakými očekáváními právě ony k milánskému Diamond Cupu nastoupí, se dočtete v následujících předsoutěžních rozhovorech!

jménokategorie
Michaela Kohutová physique žen do 163 cm
Ivana Dvořáková physique žen nad 163 cm
Milena Koudelková physique žen nad 163 cm

Michaela Kohutová

Vybrané úspěchy:

IFBB Diamond Cup Ostrava 2017 - 5. místo v bodyfitness žen
Mistrovství České republiky 2017 - absolutní vítězství v bodyfitness žen
Mistrovství světa 2003 - 1. místo v kulturistice juniorek
Mistrovství světa 2002 - 1. místo v kulturistice juniorek
Mistrovství světa 2001 - 1. místo v kulturistice juniorek do 52 kg

Michaelo, je před Vámi vstup do podzimní části sezóny. Bude to v pro Vás nové kategorii physique, o které jste už v létě uvažovala?

Hezký den všem čtenářům, ano, na podzim jsem se rozhodla závodit již v kategorii physique.

Na jakých změnách a zlepšeních postavy jste v posledních měsících pracovala a jak se to podle Vás povedlo?

Michaela Kohutová 3 dny
před IFBB Diamond Cup Milano 2017

Těch pár měsíců, které jsem měla po jarní sezóně, jsem se snažila zaměřit na celkový rozvoj svalové hmoty na celém těle. Snažila jsem se zapracovat na horní i dolní polovině těla, zvětšit ramena, záda, paže, ale také nohy. Jak se mi to povedlo, to je otázka. Něco málo se mi podařilo nabrat, uvidíme, kolik toho zůstane po odvodnění.

První podzimní soutěží se pro Vás stane IFBB Diamond Cup Milano. S jakým cílem na závody pojedete?

Já se přiznám, že už cíle žádné nemám, jediný můj cíl je se na soutěž co nejlépe připravit a postavit se na ni. Samozřejmě jako každý chci udělat co nejlepší výsledek. Jak se to povede, uvidíme.

Po změnách na poli mezinárodní kulturistiky a fitness se v mezinárodní federaci IFBB nově bojuje o IFBB Elite profesionální karty, které sice nevedou k možností bojovat o účast na Olympii, ale představují koncept pro Evropana geograficky asi dostupnějších soutěží. Sledujete nějak toto dění? Pokud by se Vám na mezinárodní scéně dařilo, bylo by závodění na IFBB Elite profesionálních soutěžích i pro Vás cestou?

Dění samozřejmě sleduji. Moc jsem tomu neporozuměla. Asi jako každý, kdo dlouho závodí, jsem měla sen se jednou na ty vysoké soutěže podívat. Nicméně to byl sen dívčí, dnes už je situace úplně jiná a pohlížím na vše reálně. Přiznám se, že jsem o IFBB Elite Pro zatím neuvažovala. Nemám za sebou ještě ani jednu soutěž, takže zatím není o čem uvažovat.

Po startu na milánském Diamond Cupu byste se měla představit i na mistrovství světa. Reprezentační akce má přeci jenom trochu jinou atmosféru. Jak se na šampionát z tohoto pohledu těšíte?

Já se na šampionáty vždy moc těším a vždy si je užívám s úsměvem. Těším se na nové lidi a přátele, nové zážitky a místa. Bohužel některé věci se od dob, kdy jsem závodila jako juniorka, hodně změnily.

Je někdo, komu byste touto cestou chtěla poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Největší podporu a pomoc v přípravě mám především od mé rodiny, hlavně mé maminky a druhé babičky mých dětí, které mi moc pomáhají s hlídáním prcků, abych se mohla věnovat práci a mým tréninkům. Je to neocenitelná pomoc. Bez nich by to bylo strašně těžké. Dále bych chtěla poděkovat trenérovi Martinu Drábovi, se kterým vše konzultuji, a neocenitelná pomoc je také od mého sparinga, který mi poslední měsíc pomáhá dát do tréninku maximum. Dále chci také poděkovat přátelům, kteří mě moc podporují a fandí mi. Moc si veškeré této pomoci vážím.


Michaela Kohutová 3 dny před IFBB Diamond Cup Milano 2017

Zpět na přehled


Ivana Dvořáková

Vybrané úspěchy:

IFBB Diamond Cup Greece 2017 - 1. místo ve physique žen
FitBalance Czech IFBB International Cup 2016 - 2. místo v bodyfitness žen
Partners Cup 2016 - 2. místo v bodyfitness žen
FFF Cup 2016 - 3. místo v bodyfitness žen

Ivano, Vy už několik let závodíte systémem jaro - podzim. To musí být fyzicky docela náročné. Kolik sil Vám ještě zbývá teď, několik dnů před koncem letošní sezóny?

Už jich opravdu moc nezbývá. "Palivo" bude jen tak tak stačit, abych vyšla na pódium a zpět. (úsměv) Mezi jarem a podzimem jsem měla skoro 2,5 měsíce pauzu a doufala, že to bude stačit k načerpání více sil, ale spletla jsem se! Nynější příprava byla zatím nejtvrdší, co pamatuji, takže i kdyby čert na koze jezdil, do května žádnou přípravnou dietu nechci ani vidět. (smích)

Ivana Dvořáková po vítězství
na IFBB Diamond Cup Greece 2017

Na jakých změnách postavy jste pro letošní podzimní soutěže pracovala a jak se to podle Vás povedlo?

Co se objemu týče, hlavní na programu byla šířka zad, plnost středu zad a také bicepsy. S progresem zad jsem spokojená. Bicepsy doladím na jaře. Také jsem si přála a snažila se vydřít větší tvrdost a hloubku většiny svalů. Dokonce jsem pravidelně od prvního dne objemu až do superkompenzace používala Astaxanthin, který vytvrzuje buněčnou stěnu a zpevňuje ji. Výsledek posuďte sami.

Je před Vámi start na IFBB Diamond Cup Milano, který by podle všeho měl představovat jednu z těch větších podzimních mezinárodních soutěží. S jakým výsledkem budete v Itálii spokojená?

Věřím ve finále. Spokojená budu, pokud sama předvedu životní formu, nejlepší pózing a vychutnám si volnou sestavu až do dna. (úsměv)

Vy k milánským závodům nastoupíte týden po IFBB Diamond Cup Greece. Jak je náročné být v top formě na dvou soutěžích za sebou?

Pro mne je mnohem snazší mít závody po týdnu než s dvou-, tří- nebo čtyřtýdenním odstupem. Takže v tomto případě jsem ráda, že jsem si formu, pózing a sestavu vyzkoušela v Aténách. Do Milána teď jedu s příjemným klidem.

Na letošních soutěžích závodíte v kategorii physique, ve které se pózuje více než v bodyfitness, ve kterém jste nastupovala v minulosti. Vyhovuje Vám i po této stránce physique více? A jakou práci Vám dalo naučit se všechny nové pózy a vypilovat volnou sestavu?

Physique je nádherná kategorie právě pro variabilitu póz. Ukážete více předností. A na druhou stranu je to i bič, který Vás nutí zamakat na nedostatcích, a to mě baví. Na volnou sestavu jsem se těšila už od začátků. Po dvanácti letech ve sportovním aerobiku nebyla sestava problém. Ani hudba. Vlastně sestava je něco, co na physique miluji nejvíc. (úsměv)

Je někdo, komu byste chtěla touto cestou poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Je to spousta lidí jako vždy. Na prvním místě určitě stojí moji trenéři Olinka a Kosťa Zhelamsky. Dřeli mě, hnali mě, pečovali o mě a dostali do životní formy s láskou! Děkuji za to! (úsměv) Trenérce Zdence Razýmové patří velké díky za její dohled nad přípravou a pravidelné kontroly formy, motivaci a pozitivní energii, kterou mě podporovala. Dále obrovské poděkování firmě Bonaloka.cz, která mne zásobuje právě Astaxanthinem a díky níž jsem měla možnost vycestovat na oba Diamond Cupy. Děkuji Nutramino za úžasné doplňky stravy a také za to, že jsem se díky jejich proteinovým tyčinkám stala věhlasnou "tyčinkovou královnou". (smích) V neposlední řadě moc děkuji MČ Praha 2 za finanční podporu na soutěže, Petře a Jirkovi Schäferovým za sponzoring v podobě pravidelného měřeni na InBody a hlavně své rodině za podporu a pochopení v předzávodním období. Mé poslední děkuji bude putovat bohužel již až k nebi, mojí babičce za vše, co pro mě v životě udělala a jak moc mě vždy podporovala. Babičce patří nejen velké děkuji, ale právě zlato z Atén, kterého se jen o několik dní nedočkala. Děkuji za rozhovor.


Ivana Dvořáková na IFBB Diamond Cup Greece 2017




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie