Reklama:
AKCE: Smart Whey protein 1+1
Nově v moderním sáčkovém balení!
Více zde.

Závodnice v bikiny fitness (I.) - rozhovory před MS juniorů 2020

8.355 zhlédnutí
Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS JUNIORŮ 2020 - 23. - 26. 10. 2020, Rumunsko
Češi před MS juniorů:
nominace
David MakulaAnna ZdražilováAdéla UhrováTereza ZendulkováKamila BruknarováLucie HajduchováKateřina KuželkováSabina HorákováPetra Zvoníčková (video) • Julie Svitáková • Kristýna Berná Gabriela HejnáJasmína Voldánová
Info z MS juniorů:
z místa děnífotogaleriekompletní výsledky s body - 3 medaile!
Rozhovory s medailisty, očima:

Ani nedávné zavření fitness center nedokázalo překazit plány třinácti mladým českým reprezentantům, kteří se rozhodli závodit na nadcházejícím Mistrovství světa juniorů. To se koná v rumunské Kluži v sobotu 24. října a česká výprava na něj s ohledem na komplikovanou leteckou dopravu vyrazí netradičně autobusem. Kompletní přehled reprezentantů najdete v článku s nominací.

Již jsme si představili jediného mužského zástupce na mistrovství světa Davida Makulu a nadějnou fitnessku Jasmínu Voldánovou, tentokrát se zaměříme na početné bikiny fitnessky, kterých se do Rumunska chystá rovná desítka.

V rozhovorech níže se můžete blíže seznámit s Kamilou Bruknarovou, Lucií Hajduchovou a Kateřinou Kuželkovou. Zatímco Kamila je už se šesti soutěžními starty zkušenější závodnicí, Lucka s Katkou si svoji premiéru na pódiu střihly na letošním mistrovství ČR. Všechny tři si z něj přitom ve svých kategoriích odnesly medaile, Kamila s Katkou dokonce i tituly mistryň republiky.

Na rozhovory s dalšími juniorskými bikiny fitnesskami se můžete těšit v následujících článcích!

jménokategorie
Kamila Bruknarová bikiny fitness juniorek do 166 cm
Lucie Hajduchová bikiny fitness juniorek do 166 cm
Kateřina Kuželková bikiny fitness juniorek do 166 cm
Anna Zdražilová bikiny fitness juniorek do 160 cm
Adéla Uhrová bikiny fitness juniorek do 160 cm
Tereza Zendulková bikiny fitness juniorek do 160 cm
Sabina Horáková bikiny fitness juniorek do 166 cm
Petra Zvoníčková bikiny fitness juniorek nad 166 cm
Julie Svitáková bikiny fitness juniorek nad 166 cm
Kristýna Berná bikiny fitness juniorek nad 166 cm

Kamila Bruknarová

Vybrané úspěchy:

IFBB Diamond Cup 2020 - 3. místo v bikiny fitness juniorek
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2020 - 1. místo v bikiny fitness juniorek do 161 cm
IFBB Diamond Cup Prague 2019 - 4. místo v bikiny fitness do 160 cm
Beautiful nad Strong 2019 - 3. místo v bikiny fitness do 162 cm

Kamilo, pro některé z našich čtenářů jste možná novou tváří. Mohla byste jim prozradit něco o sobě a o svých fitness začátcích? Měla jste vždycky vztah ke sportu?

Myslím, že jsem novou tváří pro všechny čtenáře. (smích) Přesně, jak píšete, už odmalička mě rodiče vedli ke sportu a celkovému pohybu. Za to jim moc děkuji. Dělala jsem závodně akrobatickou gymnastiku, chodila tančit, hrála jsem akrobaticko-pantomimické stínoherní divadlo. A co se týče mých fitness začátků, ty se ve mně probudily při studiu na Taneční konzervatoři v Brně, kde jsem se absolutně bezmezně zamilovala do svalů. Jenže ono úplně nebylo možné být baletkou a současně cíleně budovat svalovou hmotu, jednak jsme měli opravdu fyzicky a i časově náročný rozvrh, druhak nebylo v požadavcích profesorů, abychom měli vyšší váhu než deset kilo i s postelí.

V té době jsem začínala sledovat několik tehdejších závodnic v bodybuildingu a řekla jsem si, že jednou budu taky taková. Pamatuji si, že jsem si vždy večer po příchodu na internát, unavená ze školy, šla do naší místní posilovničky "odmakat" ta svoje vysněná ramena. Samozřejmě tehdy jsem se v tom spíš tak nějak plácala, objevovala, co a jak funguje... No a po dokončení studia jsem se do tohoto sportu ponořila na maximu. (úsměv)

Letos i vloni na podzim jste startovala na pražském Diamond Cupu. Jak jste po roce spokojená se svým progresem a jak by vypadalo srovnání, kdyby vedle sebe stály na jednom pódiu Kamča z loňského a letošního Diamondu?

S progresem jsem spokojená opravdu moc. Snad to nebude znít moc troufale, ale myslím, že za ten rok jsme společně s trenéry odvedli kus práce, ačkoliv to nebylo vždy lehké. Abych odpověděla na Vaši otázku, Kamča z loňského roku byla miniaturní, lehce zbrklá blondýna, co neví, která bije. Byla jsem opticky užší, šířka a hloubka zad tam prakticky nebyla, ale na to, jak krátce jsem spolupracovala se svou trenérkou Ráďou Kameníčkovou, která mě na moji první sezonu připravila, jsem nemohla chtít víc. Tento rok nebyl jiný v tom, že jsem pořád maličká, mám drobnou kostru a celkovou stavbu těla, ale řekla bych, že už jsem získala, alespoň v rámci možností, nějakou tu větší jistotu na stagi a v celkové prezentaci. Zbrklá budu ale nejspíš pořád. (smích) Asi si dovolím i říct, že svaly jsou tvrdší, záda zůstala mojí slabinou (ovšem makáme na nich neustále a krůček po krůčku se zlepšují) a konkrétně na letošní Diamond Cup se nám společně s mým novým trenérem Peťou Bui podařila načasovat taková forma, na kterou jsem byla opravdu pyšná.

Některé závodníky může na pódiu svazovat nervozita. Jak je tomu u Vás? Cítíte se před zraky diváků a rozhodčích uvolněně? Kolik času věnujete nácviku pódiové prezentace?

Tak to bych možná navázala k předchozí otázce. Loňskou závodní sezonu, která byla vlastně mou první, jsem byla neskutečný stresař. Potvrdí to i lidé, kteří mě znají, že jakmile jsem se postavila na stage, téměř jsem odvibrovala zpět do backstage, jak jsem se klepala, a maličko to napravil až panák Jacka Danielse před finálovým I-walkem. (smích) Tento rok je úplně jiný, až se sama divím. Na uplynulých soutěžích jsem se cítila na mé poměry mnohem více v klidu. Konkrétně na Diamond Cupu jsem si byla jistější a celý závod jsem si neskutečně užila. Možná právě i díky tomu, že jsem se jela prezentovat s formou, kterou jsem považovala na mé poměry za opravdu podařenou. (úsměv)

Jak Vás ovlivnila letošní koronavirová krize? Měla jste vždycky kde trénovat? Jak teď dokončujete přípravu na MS, když se znova zavřela fitka?

Celá situace kolem covidu na mě dopadá, stejně jako snad na všechny závodníky dost. Jsem člověk, který potřebuje mít vše naplánované, mít jistotu, že když si dá určitý cíl směřující na přesně daný termín, tak to tak opravdu bude. To v téhle situaci bohužel ani nehrozí, a proto je pro mě celá tato příprava náročnější než předchozí. To byl také hlavní faktor mých pochyb, jestli se na MS vůbec připravovat. Ale už dlouho byl můj sen vyjet na mé první zahraniční závody, dokázat se postavit na stage s prezentací, na kterou jsem pyšná, užít si celkový reprezentační výjezd, a tak jsme šli do toho. Co se tréninků týče, moje oblíbené fitko Factory Pro mi samozřejmě zavřeli, ale jsem vděčná za možnost, že mám pořád kde trénovat, kamarád má doma takovou domácí mini posilovničku, takže trénuji tam, anebo zařazuji venkovní trénink na workoutovém hřišti. (úsměv)

Na mistrovství světa míříte poprvé. S jakými očekávání se tam chystáte a přemýšlíte i o svém umístění, které byste zde chtěla získat?

Přesně tak, na takovéhle závody vyrážím poprvé a upřímně moc netuším, co mě čeká. Jediné, co vím, je, že se neskutečně těším na celou atmosféru. Bude to pro mě nová zkušenost a chystám si z ní odvést maximum. Co se umístění týče, tak tam bych si moc přála, kdybych se dostala do finále a mohla si užít svůj finálový I-walk. To by byl sen. Je mi ale víc než jasné, že konkurence bude velká, takže necháme vše otevřené.

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu ve Vaší přípravě, vzkázat něco našim čtenářům nebo je pozvat na své sociální sítě?

Můj seznam poděkování by byl nekonečný, tak vypíchnu alespoň ty pro mě nejzásadnější. V první řadě bude mé díky patřit rodině, která je mi celkově velkou oporou, a ačkoliv jsme se teď neměli možnost delší dobu vidět, stojí při mně neustále. Další díky patří mému trenérovi Peťovi Bui za trpělivost, celkové full vedení, neskutečnou schopnost nakopávače a dodání mentální energie. Příteli Honzimu za neskutečné nervy, které se mnou má, a podporu v jakékoliv moje rozhodnutí a také všem, kteří mě podpořili milými slovy, psali hezké zprávy na sociálních sítích a podobně. Moc si toho vážím, a když jsme u těch sociálních sítí, tak na Instagramu mě lidé můžou najít pod jménem Kamila Bruknarová (nečekaně). Jsem tam poměrně aktivní, takže pokud by někoho zajímalo, jak si žije malá blondýna z vesnice, budu moc ráda. (úsměv) Co bych vzkázala, asi jen to, ať si všichni plníme sny.

Zpět na přehled


Lucie Hajduchová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2020 - 3. místo v bikiny fitness dorostenek do 166 cm
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2020 - 4. místo v bikiny fitness juniorek do 165 cm

Lucie, pro naše čtenáře jste pravděpodobně novou tváří. Mohla byste se jim krátce představit? Jak dlouho už cvičíte, co Vás přivedlo poprvé do posilovny a později také k závodění?

Jmenuji se Lucie Hajduchová, je mi 18 let, studuji na všeobecném gymnáziu a letos budu maturovat. Pak bych chtěla na medicínu. Kromě cvičení také moc ráda vařím a peču - a jím. Posilovnu jsem začala pravidelně navštěvovat v prosinci 2018, takže cvičím necelé dva roky. Samozřejmě, že ze začátku jsem se všech těch lidí i činek bála, ale postupně jsem si k obojímu našla cestu. (úsměv) Prvně byl můj cíl docela prostý, chtěla jsem zhubnout. To se mi asi po roce podařilo, ale to už jsem byla do zvedání příliš zamilovaná, no a přišel Nový rok a s ním i všem známá novoroční předsevzetí. Já jsem už neměla co hubnout, a tak přišel čas pro nějakou novou výzvu.

Pokud se nepletu, nedávné mistrovství ČR bylo Vaší soutěžní premiérou. Jaké máte na svou první soutěž vzpomínky a jak jste byla spokojená se svým výsledkem?

Ano, byly to mé první závody a musím říct, že na ně i celou přípravu, která k nim vedla, vzpomínám moc hezky a ráda. Samozřejmě jsem byla šíleně nervózní, ale v první chvíli na pódiu jsem věděla, že to chci zažívat znovu a znovu. Se svým výsledkem jsem moc spokojená.

Jak se těšíte na mistrovství světa? Jste z velké soutěže nervózní, anebo se těšíte na nové zážitky a zkušenosti?

Obojí. Těším se neskutečně, vím, že ať soutěž dopadne jakkoliv, něco získám - třeba právě ty zkušenosti a zážitky. Samozřejmě, že jsem i nervózní, je to pro mě čest a snažím se k této úloze přistupovat zodpovědně.

Jak Vaši přípravu na mistrovství ČR i teď na MS ovlivnil letošní komplikovaný rok a související omezení? Máte kde trénovat? Byla ve hře také možnost, že na MS nepojedete, nebo jste byla pevně rozhodnutá dotáhnout to do konce?

Mé přípravy na MČR se karanténa tolik nedotkla, soutěž jsme s trenérem vybrali až po znovuotevření fitness center a pak hned najeli na režim. Na jaře jsem cvičila doma s jednoručkami a expandéry, stejně jako teď. Co se MS týče, tam mě spíš znervózňovala ta nejistota ohledně vycestování. Rozhodně to moji přípravu ovlivnilo, ale spíše po psychické stránce než po té fyzické. Já byla vždy rozhodnutá, že na šampionát jet chci, jen jsem se bála, zda to jiní neukončí za mě. Ale všechno dobře dopadlo a já už jen klepu. (úsměv)

Jak vypadají Vaše tréninky v mimosoutěžním období? Zařazujete i těžší váhy a cviky, které známe od kluků, anebo stavíte na arzenálu specifických bikiny fitness cviků a vychytávek? Jaké partie nejraději trénujete a máte nějaký svůj oblíbený cvik?

Já vlastně úplně původně chtěla jít závodit v silovém trojboji. (smích) (Teď už naštěstí) jsem velmi slabá na benč, a tak jsem šla do bikin. Možná to bude tím, že hrudník vůbec netrénuju, kdo ví. (úsměv) Jak mimo soutěž, tak i během přípravy je můj trénink primárně postaven na těžkých vahách a komplexních cvicích. Při mých 53 kg mám maximálku na dřepu i mrtvém tahu 90 kg, ale už se těším, až se po sezóně pořádně najím a posunu to na ty tři cifry. (úsměv) Nejraději trénuju samozřejmě zadek a můj nejoblíbenější cvik je dřep, i když hip thrust je v těsném závěsu.

Letos jste měla poprvé příležitost porovnat se na pódiu se svými soupeřkami. Jaké Vaše silné a slabé stránky Vám toto srovnání ukázalo a na čem se budete do budoucna snažit nejvíc zapracovat?

Má nejslabší stránka byla rozhodně prezentace, nervozita udělá své… Z póz na tom byla nejhůř ta zadní, a to kvůli špatně otevřeným zádům. Na tyto dvě slabiny jsem se před MS soustředila nejvíc a věřím a doufám, že se mi povedlo se v obou ohledech posunout. Pokud bych se měla pochválit, byla jsem dost spokojená se svými hamstringy. Ovšem vždy a všude je prostor pro zlepšení, to je na tomhle sportu tak krásné.

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc či podporu v přípravě, vzkázat něco našim čtenářům nebo je třeba pozvat na své sociální sítě?

Obrovské děkuji patří mému trenérovi Michaelu Kalabusovi, také Sylvii Moocové, která mi celou dobu obětavě pomáhala s prezentací i mými zády, a samozřejmě mojí mamince, za jejíž podporu jsem nesmírně vděčná. Určitě budu ráda, pokud se s Vašimi čtenáři, které jsem třeba něčím zaujala, spojíme na mém Instagramu. Na závěr bych chtěla úplně všem vzkázat, ať jdou do toho. Cokoliv, nad čím už delší dobu přemýšlíte, že byste chtěli vyzkoušet, jděte do toho. Vždycky jenom získáte.

Zpět na přehled


Kateřina Kuželková

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2020 - 1. místo v bikiny fitness dorostenek do 166 cm
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2020 - 2. místo v bikiny fitness juniorek do 165 cm

Kateřino, je to vůbec poprvé, co se s Vámi čtenáři Ronnie.cz mohou setkat v rozhovoru. Můžete se jim představit? Co Vás přivedlo ke cvičení a později i k závodění? Věnovala jste se i jiným sportům?

Ano, je to poprvé, co o mně mohou čtenáři Ronnie.cz slyšet. Jmenuji se Kateřina Kuželková, je mi 18 let a tomuto sportu se věnuji od ledna letošního roku. Zpočátku svého cvičení jsem vůbec neuvažovala o závodění, chtěla jsem jenom vypadat a cítit se dobře ve svém těle. Odmala jsem jezdila na koních, ale časově spojit cvičení, školu a jízdu na koních nešlo, proto jsem si vybrala cestu cvičení a škola.

Vaší soutěžní premiérou bylo nedávné MČR, kde jste si vedla skvěle. Jak jste se cítila na pódiu, jak jste si soutěž užila a jak jste byla spokojená se svou výslednou formou?

Nebudu Vám lhát, po vstupu na pódium jsem zapomněla vše, co jsem se v přípravě učila. Můj I-walk nebyl takový, jaký jsem měla v plánu, a musela jsem improvizovat. Jelikož to byly první závody a ještě k tomu MČR, byla jsem strašně nervózní. Když jsem z pódia odešla, veškerá nervozita ze mě spadla. Po vstupu na pódium ve druhé kategorii, jsem byla více sebevědomá a uvolněná a celkově jsem si to více užila. Po celou dobu soutěže v šatně panovala výborná nálada mezi závodníky, byla zde velká vzájemná podpora od soupeřek. Velice mi pomohl můj přítel a jeho kamarád, kteří se mnou byli po celou dobu přípravy. Svou formou jsem musela konzultovat přes mobilní telefon se svým trenérem, který se bohužel nemohl kvůli pracovní vytíženosti dostavit na MČR. S výslednou formou jsem byla velice spokojená, ale stále mám na čem pracovat.

Kterého trenéra jste si vybrala a jak Vaše spolupráce vypadá?

Ze všeho nejvíc spolupracuji se svým trenérem Markem Kovaříkem, který mě vede od začátku mé cesty. V přípravě spolu máme jeden trénink v týdnu, a to nohy, které jsou u mě prioritou a zároveň základ mé postavy, protože na nohách to přece stojí. Zbylé tréninky absolvuji se svým přítelem, přítelkyní mého trenéra a z malé části sama. Každý týden mi trenér zkontroluje formu a podle toho mi upraví jídelníček a tréninky. Pokud se v týdnu něco pokazí, je to takový přítel na telefonu, vždy mi poradí a nezáleží, v kolik hodin mu zrovna volám. Vždy je velice ochotný a k dispozici.

Budete se snažit oproti MČR na MS něco ještě dotáhnout nebo zlepšit? Jaké máte pro tuto soutěž ambice?

Určitě se budu snažit dotáhnout můj I-walk a nebýt tak nervózní před nástupem na pódium. Moje forma se od MČR o dost posunula jsem s ní daleko spokojenější. Jsem velice poctěna, že jsem byla nominována a mohu se zúčastnit letošního MS juniorů v Rumunsku, a když už pojedu takovou dálku, určitě se nebudu chtít jenom zúčastnit, ale v mojí kategorii vyhrát.

Ovlivnila letošní pandemie nějak Vaše soutěžní plány anebo možnosti trénovat? Jak tréninkově řešíte poslední týdny před MS, kdy jsou uzavřena veřejná fitness centra?

Než se uzavřela fitness centra, cvičila jsem ve Fitness Storm v Karlových Varech, teď bohužel musím trénovat doma jako všichni ostatní a poradit si s tím, co mám. Samozřejmě světová situace ohledně pandemie je nepříjemná, ale i v této těžké době se snažím myslet pozitivně a dát do toho všechno. Tento rok jsem měla v plánu se zúčastnit pouze MČR, MS je taková moje třešnička na dortu. MS v Rumunsku se blíží a já doufám, že se situace ohledně této pandemie nezhorší a já se s holkami potkám na pódiu.

Máte v bikiny fitness nějaké vzory či oblíbené závodnice? Máte představu o tom, kam až byste to chtěla jako závodnice dotáhnout?

V bikiny fitness nemám žádný vzor, jelikož jsem vůbec neměla v plánu v této kategorii soutěžit. V budoucnu chci soutěžit v kategorii bodyfitness a zde je můj vzor za české závodnice Tereza Linhartová. Můj největší vzor je zahraniční závodnice Bakhar Nabieva, která mě uchvátila svýma obrovskýma nohama, a v budoucnu bych chtěla docílit podobných křivek, jako má ona .

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc a podporu v přípravě, vzkázat něco našim čtenářům anebo je pozvat na své sociální sítě?

Obrovské poděkování patří trenérovi, který mě dokázal za tak krátkou dobu připravit na závody světové úrovně, a doufám, že spolu budeme spolupracovat i v následujících letech, dále mému příteli, který se mnou prožívá celou přípravu, je mou oporou a v této situaci mohu opravdu říct, že jsme spolu jako jeden člověk. Lucii Matouškové, která mi pomáhá v posledních dnech před MS s tréninky, Petru Kollarikovi, který je majitelem fitness centra Fitness Storm v Karlových Varech, kosmetičce Štěpánce Mercové, Veronice Zemanové, která mi pomohla sestavit I-walk, mé rodině a přátelům. Ráda bych vás pozvala na můj instagramový profil, kde uvidíte mou cestu na MS v Rumunsku a v budoucnu i cestu v mé kariéře.

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie