Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice v bikiny fitness - rozhovory před Olympia Amateur Spain 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


OLYMPIA AMATEUR SPAIN 2017 - 9. - 11. 6. 2017, Španělsko
Češi před Olympia Amateur Spain:
bikiny: Marina Mocanu • Kateřina BlažčíkováJana JandekováEva HavelkováPavlína Štouračová muscular physique: Karel Kohout • Štěpán Ginzel • physique: Alena HatvaniMiroslav PřibáňMichal KomosnýPetr Šorf kulturistika: Aleš BursaJan ŘišicaPavel ČervinkaPetr Šidlo klasika: Antonín Pavlíček • Radovan Holly
Info z Olympia Amateur Spain:
z místa dění - 3 medaile!finálové výsledky a fotografie
kompletní výsledky s body
Rozhovory s medailisty:
Petr ŠidloEva Havelková (video)

Závodnice v bikiny fitness
a bodyfitness
- rozhovory před IFBB Diamond Cup Portugal 2017
Na nedávnou soutěž v Portugalsku v programu amatérských soutěží federace IFBB volně navazuje další soutěž na Pyrenejském poloostrově, která nese název Olympia Amateur Spain a koná se ve dnech 9. - 11. června v andaluské Marbelle.

Na soutěži by se mělo představit hned 13 našich závodníků, a protože Olympia Amateur Spain se koná pouhý týden po portugalském Diamond Cupu, pro mnoho závodníků bylo nasnadě si pobyt u moře trochu prodloužit a absolvovat obě soutěže za sebou. Druhou možnost zúročit svoji formu tak dostane hned o tomto víkendu například Aleš Bursa, pro kterého byly portugalské závody opravdu smolné.

I když je Aleš sympaťák, dnes se budeme věnovat přece jen krásnějším členům, respektive členkám naší výpravy, se kterými jsme si pro Vás připravili rozhovory. V Marbelle se totiž představí hned 5 českých bikiny fitnessek. A je to silná sestava. Marina Mocanu s Evou Havelkovou jsou závodnicemi, které již teď mají nárok na přestup mezi profesionálky, Pavlína Štouračová vybojovala před týdnem ve své kategorii výborné 3. místo a Jana Jandeková je zase letošní absolutní mistryní České republiky. Svou první zahraniční soutěž si ve Španělsku vyzkouší také sympatická Kateřina Blažčíková. Všem přejeme hodně štěstí.

jménokategorie
Marina Mocanu bikiny fitness do 158 cm
Kateřina Blažčíková bikiny fitness do 162 cm
Jana Jandeková bikiny fitness do 169 cm
Pavlína Štouračová bikiny fitness nad 172 cm
Eva Havelková bikiny fitness nad 172 cm


Kateřina Blažčíková

Vybrané úspěchy:

IFBB Diamond Cup Ostrava 2017 - 8. místo v bikiny fitness do 162 cm
FFF Cup 2017 - 5. místo v bikiny fitness do 164 cm
Mistrovství České republiky 2017 - 7. místo v bikiny fitness do 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2017 - 4. místo v bikiny fitness do 164 cm
Grand Prix Fitness Brno 2016 - 2. místo v bikiny fitness do 168 cm

Kateřino, je to Váš první rozhovor pro Ronnie.cz, můžete se našim čtenářům krátce představit?


Kateřina Blažčíková na Mistrovství Čech mužů a žen 2017
Tak kde začít? Je mi 25 let a žiji se svým manželem v Plzni. Mojí největší vášní je fitness, kterému se věnuji každý den posledních 5 let. Posilovací trénink a strava jsou moje největší koníčky, ve kterých se realizuji a neustále a nadšeně se vzdělávám. Baví mě sledovat, jak můžu svoje tělo měnit. Pro soutěžení v bikiny fitness jsem se rozhodla, protože se mi líbí tenhle typ osvalení u žen a hlavně proto, že si ráda dávám výzvy a cíle. Živím se jako on-line fitness kouč a s manželem vlastníme e-shop se zdravou a fitness výživou. Jsem taky youtuberka a prostřednictvím svého kanálu s lidmi sdílím právě svůj životní styl, dokumentuji přípravu na soutěže a snažím se je motivovat a inspirovat. Jak říkám, je to celý můj život. (úsměv)

Kde jsou podle Vás Vaše silné stránky a kde vidíte slabiny? Jak se snažíte slabiny odstranit nebo kompenzovat?

S každou soutěží v téhle sezóně jsem odhalila něco, co jsem se snažila do příště zlepšit (byly zatím čtyři), tak doufám, že teď na té páté ve Španělsku se mi podaří dosáhnout nejlepšího výsledku. Jako přednost vnímám to, že jsem dobře připravená z hlediska vyrýsování a hodně jsem zapracovala na své pódiové prezentaci. Mým nedostatkem jsou poměrově delší nohy vůči trupu, což mi opticky dělá hubené nohy a menší zadek. Na mezinárodních soutěžích jsou závodnice hodně osvalené a plné. Sice hmotu už teď nedoženu, ale budu se snažit o plnější a pevnější vzhled, tak uvidíme, jak se to vydaří.

V minulosti jste na soutěži vyhrála kategorii o nejhezčí zadeček. Slyšel jsem, že hodláte své zkušenosti v této oblasti zúročit v e-booku. Řeknete nám o něm něco?

Před rokem jsem vydala e-book Hvězdné břicho za 6 týdnů, který obsahuje tréninkový a stravovací protokol pro vypracování a vyrýsování břišních svalů. Má velký úspěch a holky s ním mají krásné výsledky! Sestavila jsem ho právě na bázi svojí stravy a tréninků, které mně samotné přinesly největší pokroky. Takže co dalšího by mělo být na řadě než návod na ten vysněný kulatý zadek, o který každá holka usiluje stejně jako o hezké ploché břicho? (úsměv) Bude se jmenovat Superstar booty a mám v plánu se do jeho tvorby pustit teď po jarní sezóně. V hlavě už ho mám poskládaný a řekla bych, že je na co se těšit. (smích)

Španělská amatérská Olympie bude Vaší první zahraniční soutěží. Proč padla volba právě na tyto závody a jak jste před nimi spokojená se svojí formou?

Po mistrovství ČR jsem měla v plánu jarní sezónu uzavřít, ale Slávek Vinogradov mě pozval na Diamond Cup v Ostravě a navrhl mi i Olympii v Marbelle, což mě moc potěšilo a povzbudilo! Nicméně nejdřív se mi do toho moc nechtělo, protože jsem si nechtěla sezónu tak natahovat, ale ten název "Marbella" ještě v kombinaci s "Olympie" zněl tak vábivě, že jsem si říkala, že se na to aspoň podívám. Když jsem na Googlu viděla fotky z tohohle španělského pobřeží a představila jsem si, že bych tam měla závodit, úplně jsem se do té vidiny zamilovala a už ji nešlo dostat z hlavy.

Navíc v té době máme s manželem 5 let výročí a u moře jsme nebyli, co jsme svoji. Tak jsme se rozhodli spojit to s dovolenou a po Olympii tam budeme ještě 10 dní zůstávat a rekreovat se. No co Vám budu povídat, nemůžu se dočkat!


Kateřina Blažčíková na soutěži FFF Cup 2017
Jste aktivní také na svém kanále na YouTube. Co se ve Vašich videích dozvíme a jaké je Vaše zatím nejsledovanější video?

Jak jsem už zmínila, můj kanál Katty Veganza je tématizovaný na fitness, takže natáčím svoje tréninky, taky dělám třeba "Jeden den na talíři", kde ukazuji svoji stravu a dělím se o recepty, některá videa jsou spíše lifestylová a pro zábavu, ale v každém se snažím divákům něco hodnotného předat. Dělám celé seriály o své soutěžní přípravě, kde ji podrobně dokumentuji, včetně svého progresu a postupů. A pak samozřejmě i soutěžní dny jako takové. Baví mě s lidmi sdílet svou cestu a moc si vážím toho, jak mě oni na oplátku podporují v komentářích.

Nejsledovanější video má momentálně přes 25 tisíc zhlédnutí a téměř 100 komentářů. Jmenuje se Příběh mojí klientky Adrianky - "Fitness mi zachránilo život". Já osobně mám tohle video také nejraději! No, běžte se na něj sami podívat. (úsměv)

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Především svému manželovi Lukymu, který je, jak já říkám, můj "bikiny manažer". (úsměv) Nejenže mě podporuje, věří ve mě a doprovází mě na závodech, ale také mi se vším pomáhá jak v průběhu přípravy, tak v soutěžní den. Sleduje bikiny scénu, pomáhá mi najít nedostatky, které by bylo možné zlepšit, a je v tom všem angažovaný se mnou. Bez jeho pomoci a podpory si to vůbec neumím představit. Jeho přístup a pomoc jsou pro mě hodně vzácné a nedocenitelné!

Dál určitě všem lidem, kteří mě sledují na YouTube a dalších sociálních sítích, fandí mi a píší mi hromady krásných zpráv a komentářů. To je pro mě každodenní dávka motivace a motor, který mě pohání i v těch nejslabších chvílích vpřed. Vám děkuji za možnost uskutečnit tenhle rozhovor, moc mě to potěšilo. (úsměv)


Kateřina Blažčíková na letošních soutěžích

Zpět na přehled


Jana Jandeková

Vybrané úspěchy:

IFBB Diamond Cup Ostrava 2017 - 4. místo v bikiny fitness do 169 cm
Mistrovství České republiky 2017 - 1. místo v bikiny fitness do 168 cm + absolutně
Mistrovství Moravy a Slezska 2017 - 1. místo v bikiny fitness do 168 cm
FFF Cup 2016 - 3. místo v bikiny fitness do 168 cm

Jano, jedná se o Váš první rozhovor pro Ronnie.cz, co byste našim čtenářům o sobě na úvod prozradila?


Jana Jandeková (foto: Josef Adlt)
Zdravím všechny čtenáře. Jmenuji se Jana Jandeková, je mi 29 let a pocházím z Brna. Jsem upovídaná, přátelská, veselá a nedochvilná, mám ráda společnost, zvířata, cestování a teď hlavně vše, co se týče fitness. Mohu o sobě říci, že mám od dětství ráda sport, nejraději jsem běhala sprinty, účastnila se různých školních soutěží, také aerobik, lehká atletika. Myslím, že mi to šlo, v některých disciplínách jsem vynikala, ale nikdy jsem se ničemu nevěnovala naplno. Do posilovny jsem začala chodit na střední škole, ale nechodila jsem pravidelně, měla jsem i dlouhé pauzy a i období, kdy jsem nechodila vůbec. Když jsem nastoupila v 18 letech do zaměstnání, tak jsem jezdila po cestě domů na trénink a byla to moje náplň volného času. V té době jsem trénovala sama, jen tak pro radost a vůbec neřešila stravu.

Posledních 5 let navštěvuji posilovnu Gold's Gym Brno a jsem tam spokojená, mám tam vše, co potřebuji. V roce 2016 jsem se byla podívat na mistrovství Moravy a Slezska a den nato se rozhodla, že chci také zkusit nějakou soutěž v bikiny fitness. Moje příprava na první závod ve Zbýšově, byla na 12 dní a získala jsem tam 2. místo. To mě samozřejmě motivovalo, a tak jsem se zúčastnila ještě dalších dvou. V roce 2017 jsem neměla v plánu závodit, ale osud tomu asi tak chtěl a v únoru 2017 jsem zahájila přípravu na mistrovství Moravy, kde jsem získala zlatou medaili. Pak následovalo mistrovství České Republiky, kde jsem získala navíc i absolutní vítězství v bikiny fitness žen. Bylo to úžasné a jsem hrozně vděčná za to, že jsem mohla zažít tolik příjemných chvil a úspěchu. Po MČR jsem v sobě cítila spoustu energie a elánu, a tak jsem se, i když to vůbec nebylo v plánu, přihlásila na Diamond Cup, kde jsem získala 4. místo.

Jak byste zhodnotila své vystoupení na své první mezinárodní soutěži, která se konala v Ostravě? Byla jste spokojená se svým umístěním?

S vystoupením jsem velice spokojená, ale určitě na sobě nepřestávám dále pracovat, vždy je co zlepšovat a zdokonalovat. Na pódiu si to užívám a snažím se být přirozená, každá další soutěž je pro mě posun kupředu. Ubývá stresu z toho jít na pódium, který jsem měla na svých prvních soutěžích, tak věřím, že to teď v Marbelle bude ještě o kousek lepší. S umístěním spokojená nejsem, ale je to vše na rozhodčích a o sečtených bodech, to oni nás všechny viděli stát vedle sebe a hodnotili formu, projev, plavky, vzhled, pózování, symetrii, prostě všechno, co má mít závodnice bikiny fitness. Snem každé závodnice je umístit se co nejlépe a já si přála být na stupni vítězů a získat medaili. To se mi bohužel nesplnilo a o to mě to více mrzí, že to bylo tak blízko. Ale jsem spokojená a zároveň šťastná, že je vidět velký progres oproti roku 2016 ve všech směrech.


Jana Jandeková (foto: Josef Adlt)
Víte, jaké soupeřky na Vás budou čekat ve Španělsku? Je něco, co uděláte tentokrát na soutěži trochu jinak?

Vůbec nevím, které soupeřky mě tam čekají, ale předpokládám, že s některými jsem se potkala v Ostravě. Těším se na pódium, na atmosféru závodů, na město Marbella, na to, jaké to bude závodit někde jinde než v České republice, aby měl člověk srovnání. Chci si to tam maximálně užít a s tímto pocitem tam jedu. Na to, které soupeřky tam budou, vůbec nemyslím. Snažím se soustředit na sebe, na tréninky a na celou přípravu. Taky je toho teď více, co potřebuji zařídit před odletem, protože už ani Diamond Cup nebyl původně v plánu. Jsem vcelku zaneprázdněná a přemýšlet nad tímto mi moc nezbývá čas. Ano, určitě změna bude, tak se necháme překvapit, co z toho vznikne. Snažím se také zvolnit, co se týče tréninku a přísnosti ve stravě, tak je to pro mě teď vcelku příjemná změna.

Máte v bikiny fitness nějaké své vzory nebo oblíbenkyně? Jak vnímáte dnešní mužskou kulturistiku v kontrastu například s moderní kategorií physique?

Pár závodnic mi přirostlo k srdci z Česka i ze zahraničí. Nedívám se na to, kolik úspěchů či získaných trofejí mají, je to o tom, jestli mi jsou sympatické anebo mě něčím zaujmou. Z Česka to je Nikol Razsyková a ze Slovenska Saskia Cakoci, ze zahraničí Yarishna Ayala, Olga Kulinych, Michelle Lewin a určitě se tam najdou další, ale tyto jsou první, co mě napadly. Nikol mi padla do oka a z toho důvodu jsem ji oslovila 3 týdny před mistrovstvím Moravy a Slezska s myšlenkou vypilovat pózování, protože jsem byla samouk a nebylo to vůbec dobré. Nakonec jsme se domluvily, že spolu komplet dotáhneme moji přípravu.

Dnešní kulturistiku vnímám tak, že je to v mých očích už moc. Je to obdivuhodné a je za tím obrovská dřina, nejde to udělat za rok ani za dva, je to na mnoho let tvrdé práce, režimu a disciplíny. Mám ráda vysportovaná mužská těla, ale ne v takové míře, jako je kulturistika. Physique se mi líbí víc, pokud to tedy vypadá symetricky, i když na sobě nemá dlouhé šortky. Kulturista to má mnohem náročnější, protože ukazuje vše - na rozdíl od physique, kde to u někoho bohužel vypadá tak, že nikdy necvičil nohy.

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Chtěla bych poděkovat Nikol Razsykové za letošní finální přípravu, za to, že se mnou absolvovala mistrovství Moravy a Slezska, mistrovství České republiky i první mezinárodní soutěž Diamond Cup Ostrava jako plnohodnotný doprovod a podpora, pomohla mi s úpravou tréninků a stravy, výběrem plavek, make-upem a úpravou vlasů. Děkuji jí taky hlavně za to, že mě v přípravě podržela, když už mi docházely síly. To je také velmi důležité a to je to, co pro mě dělala. Viktoru Hellovi, který mi pomáhal s přípravou minulý rok na pohárové soutěže a částečně i na závody letošní. Mojí rodině, která mi moc fandí a podporuje mě, a jsem moc ráda, že pochopili, o čem tento sport je, že to nejde dělat jen napůl ani natřičtvrtě. Mému partnerovi, který mě dovezl a odvezl, kamkoliv a odkudkoliv jsem potřebovala, a zařídil to, co jsem sama v dietě nezvládala. Kamarádům a známým za podporu a taky lidem, kteří mi fandí a myslí na mě. A díky patří také firmě MaxxWin Nutrition za podporu před Diamond Cupem ve formě doplňků stravy.


Jana Jandeková na fotografiích Josefa Adlta

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie