Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Pavlína Kadlčáková a Marie Mikšová
- rozhovor a aktuální forma před International Austria Cup 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


INTERNATIONAL AUSTRIA CUP 2013 - 28. 9. 2013, Rakousko
Češi před International Austria Cup:
Martin Guňa • Vlastimil Kalaš • Jaroslav PasekaJosef Malzer • Koloman Herditzky • Jan Vejdovský
Vojtěch Koritenský • Jakub Antalik • Jiří Vacek • René GorolMilan Kinc (video) • Denis Štěrba • Jiří Šrámek
Jakub Caha (video) • Daniel Pšenica • Blanka Lovasová • Pavlína KadlčákováMiroslav KadlecDmytro Rublov
Marie Mikšová • Maria Pomerantseva
Info z International Austria Cup:
z místa dění - 7 medailí! fotogalerie
Z Austria Cup očima naší reprezentace:
vyjádření k organizaci závodu

Už jen pár dní zbývá do zahájení soutěže International Austria Cup 2013, která se uskuteční 28. září 2013 v rakouské Vídni. Spolu s našimi dalšími závodníky budou zastupovat Českou republiku na této soutěži také Pavlína Kadlčáková a Marie Mikšová. Na soutěžní prkna se Pavlína postaví v kategorii physique žen, Marie pak v kategorii bikini nad 168 cm.


Pavlína Kadlčáková

Pavlíno, pokud se nemýlím, International Austria Cup je pro vás jednou z prvních velkých soutěží, jaká vlastně byla vaše cesta k činkám a na soutěžní pódia?

Pokud pominu loňský Tatranský pohár a letošní mistrovství Moravy a Slezska, tak máte pravdu, čeká mě první velká soutěž. Můj vztah ke sportu byl vždycky velice kladný, ale přímo k činkám jsem se dostala až před pár lety. Zalíbilo se mi formovat postavu podle svých představ. Po získání druhého místa ve čtenářské soutěži Fitness models jsem dostala chuť zkusit si to všechno na živo a stát se ještě lepší.

Bylo umístění na Pražském poháru v minulém roce pro vás motivací zapracovat na sobě o to víc a postavit se letos na prkna opět?

Je pravda, že jsem od své první soutěže moc nečekala. Chtěla jsem si hlavně zkusit projít vším, co s takovou přípravou na soutěžní pódium souvisí - od tvrdé diety, náročných tréninků až po soutěžní atmosféru. Po získání mé první zkušenosti z Pražského poháru jsem se už do tohoto sportu vrhla takříkajíc přímo po hlavě. Zaměřila jsem se na lepší svalový rozvoj, symetrii a mnohem kvalitnější stravu.

Budete startovat v kategorii ženského physique, co tato kategorie na Austria Cupu pro závodnici obnáší?

Pro mě je hlavní změnou přestup z kategorie bodyfitness do physique. Tato kategorie mi imponuje mnohem víc, protože se mi líbí vypracovanější postavy, a myslím si, že zde díky kulturistickým pózám a samostatné sestavě mnohem lépe odprezentuji svoji formu.

Kdy jste zahájila přípravu na Austria Cup a jak moc bylo pro vás náročné zvládat tréninky, dietu, zaměstnání?

Příprava na Austria Cup pro mě byla docela krkolomná. Kvůli zdravotním problémům jsem musela přípravu přes letní prázdniny na měsíc a půl přerušit. Nicméně mě to od soutěžení neodradilo, a hned jak to bylo možné, vrátila jsem se k tréninkům a nasadila jsem tvrdší dietu, což bylo a stále je se skloubením pracovních povinností skutečně náročné - na čas i na energii.

Kdo vás v přípravě podporuje a pomáhá vám?

Po celou dobu mě vede přítel a závodník v kulturistice Jan Vejdovský z Wolfberry týmu. Pomáhá mi jak s přípravou na soutěže, tak i v mimosoutěžním období, za což mu patří mé poděkování.

S jakými ambicemi budete na Austria Cup odjíždět?

Vzhledem k tomu, že mě zdržely již zmiňované zdravotní potíže a celá příprava se tak musela posunout, beru nadcházející soutěž jako jednu z dalších zkušeností a jedu si to tam hlavně užít. Výsledkem se nechám překvapit.

Děkuji za krátký rozhovor a přeji mnoho úspěchů do nadcházející soutěže.


Pavlína Kadlčáková - aktuální forma před International Austria Cup 2013



Marie Mikšová na MS žen a fitness mužů 2013

Marie Mikšová

Nedávno jste se vrátila z MS žen a fitness mužů a nyní jedete na další soutěž. Měla jste vůbec čas si trochu odpočinout, nebo jste pokračovala v tvrdém režimu?

Po návratu jsem okamžitě onemocněla a 3 dny jsem proležela s teplotami. Poté jsem se hned vrhla zpět do tréninkového procesu, 7 dní bez fitka bylo k nevydržení. :)

Kdy vás napadlo, že se zúčastníte také Austria Cupu a proč právě tato soutěž?

Vídeň není od Kroměříže daleko a Austria Cup je jednou z podzimních pohárových mezinárodních soutěží, kde nejsou vysoké "závodní" náklady - abych byla zcela upřímná. Na MS jsme si sami kupovali letenky, platili vysoké startovné atd. Výjezd na takové závody přijde závodníka na nemalé peníze, ale to už spousta lidí nevidí a asi ani neví.

Připravujete se i tentokrát sama, stejně jako před MS? Byl režim stejný, nebo se muselo něco pozměnit?

Stále se připravuji sama. Režim je v podstatě stejný, ale poslední týden bude trochu jiný, hlavně co se týče odvodnění a superkompenzace.

Na MS byla obrovská konkurence, takže se bohužel žádné české bikinářce nepodařilo se více prosadit. V čem myslíte, že byly finálové účastnice lepší?

Těžko říct.

A jaké bylo "zákulisí" MS - jak bylo o závodníky postaráno, jaká byla celkově organizace, ubytování, strava, zázemí?

S organizací jsem byla vcelku spokojená. Po příjezdu jsme chvíli čekali, než se vyřídily formality k ubytování, při transportu byly nějaké časové prodlevy - ale s tím se musí počítat. Stravování pro závodníky bylo dietní - maso bez soli, ryby, rýže, brambory, těstoviny, zelenina (i když člověk musel být opravdu rychlý, aby na něj něco zůstalo). Ubytování slušné, zázemí pro závodníky bylo a hlavně jsme měli Zdenku Razýmovou, která nám v zákulisí se vším pomohla a vzorně se o nás starala. :)

A co plánujte dále na podzimní sezónu?

Určitě bych chtěla na EVL's Prague Pro - Amateur Bikini Olympia. To pro mě budou nejdůležitější závody, na které se chystám, protože tam chci vzít svou maminku, kvůli které jsem se rozhodla ještě závodit. Když jsem viděla, jak ve svých 65 letech pravidelně sedí u počítače a sleduje přímé přenosy na Ronnie.cz, tak jsem chtěla, aby se na pořádné závody podívala fyzicky a ne jen virtuálně.

Díky za rozhovor a hodně štěstí na soutěžích.


Marie Mikšová na MS žen a fitness mužů 2013
(2 týdny před International Austria Cup 2013)




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 112 sekundami?



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie