Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci v kulturistice (I.) - rozhovory před Arnold Classic Europe 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC EUROPE 2017 - 22. - 25. 9. 2017, Španělsko
Češi před Arnold Classic Europe:
bikiny: Lucie Černíková • Marina Mocanu • Andrea Moleková • Jana Jeřábková • Alena Krůtová • bodyfitness: Jitka Vorlováphysique: Alena HatvaniZdeněk ZatloukalMichal Makovský kulturistika: Jaroslav Paseka • Jan Turek • Miroslav KalichMartin KlusákDenis ŠtěrbaPavel KoukalLukáš Brunclík klasika: Michal Kropáček
Před Arnold Classic Europe:
nominace
Z ACE očima závodníků, rozhovory:
Info z Arnold Classic Europe:
z místa dění výsledky a foto (I.) výsledky a foto (II.) výsledky a foto (III.) - medaile!
kompletní výsledky s body
Strongman:
videotrénink Čechů

Závodníci ve physique a bodyfitness - rozhovory před Arnold Classic Europe 2017
Barcelona, hlavní město Katalánska, se pro dny 22. až 24. září stane i středobodem kulturistického světa, když se zde odehraje profesionální a amatérská soutěž Arnold Classic Europe. Amatérského klání, které je určeno závodníkům ze všech národních federací IFBB, se zúčastní také sportovci z České republiky. Své zástupce zde přitom budeme mít jak v bikiny fitness, bodyfitness a physique žen, tak i ve physique, kulturistice a klasické kulturistice mužů. Právě závodníkům, kteří se v rámci nadcházející události představí v kulturistických kategoriích, se dnes budeme blíže věnovat prostřednictvím předsoutěžních rozhovorů!

jménokategorie
Michal Kropáček klasická kulturistika mužů do 180 cm
Lukáš Brunclík kulturistika mužů do 80 kg
Pavel Koukal kulturistika muži do 90 kg
Jaroslav Paseka kulturistika mužů nad 100 kg a kult. masters od 40 do 44 let

Michal Kropáček

Vybrané úspěchy:

Int. Championship in Bodybuilding 2014 - 6. místo v NABBA Czech Novice Men
Int. Championship in Bodybuilding 2014 - 4. místo ve WFF Athletic

Michale, pokud se nemýlím, pak je před Vámi Váš první start ve federaci IFBB, když za sebou máte několik vystoupení na soutěžích pořádaných pod hlavičkou organizací WFF a NABBA. Prozraďte, prosím, jakých soutěží jste se zde zúčastnil a na jaké myslíte, že Vám forma vyšla zatím nejvíce?

Ano, je to tak, v předchozích letech jsem startoval na závodech v jiné federaci. Bylo to vlastně tak, že v roce 2014 jsem si chtěl jen vyzkoušet, jaké to je projít přípravou a postavit se na prkna. A zvolil jsem soutěž nedaleko od domova, a to MČR ve Vysokém Mýtě. Tam byla kategorie nováčků, která mě zaujala a v níž jsem skončil na šestém místě, a v kategorii WFF Athletic jsem skončil šestý. V roce 2016 jsem se pak zúčastnil mistrovství Rakouska, mistrovství České republiky a Grznár Cupu, kde jsem skončil vždy těsně pod finále. Formu se dařilo posouvat vždy o trochu víc, ale spíš jsem získával zkušenosti a informace o tom, jak tělo funguje a reaguje.

Michal Kropáček před Arnold Classic Europe 2017

V čem byste byl rád, aby letos byla Vaše postava jiná proti loňským soutěžím?

Úplně ve všem! Jsou to závody na jiné úrovni a je potřeba být prostě lepší ve všem. Velkou ztrátu jsem měl v nohách, a to i z předchozích úrazů. Ale věřím, že i tam jsem udělal velký posun, stejně jako i na ostatních partiích. Hlavně co do hloubky a tvrdosti svalů.

První soutěží v IFBB by se pro Vás mělo stát Arnold Classic Europe, a pokud se nemýlím, představíte se zde v kategorii klasické kulturistiky. Kolik pro Vás při Vaší výšce činí hmotnostní limit kategorie? Budete mít nějaké potíže se do něj vejít?

Ano, první představení v IFBB vyšlo na Arnold Classic. I možnost startovat v kategorii klasické kulturistiky byla mimo jiné jedním z důvodů, proč jsem chtěl změnit federaci. Hmotnostní limit mám 83 kg a budu to mít hodně těsné se vejít. Ale ne tak, abych musel nějak extrémně odvodňovat nebo něco podobného. Prostě to bude na knop a top.

S jakým výsledkem budete spokojený?

Výsledek? Udělám vše, aby byl co nejlepší. Ve své podstatě je pro mě už neskutečný úspěch a hlavně splněný sen mít možnost se na této soutěži prezentovat. Je to něco, o čem jsem vždy jen snil, a najednou je to skutečnost. Takže já už jsem spokojený teď.

Plánujete po závodech ve Španělsku nastoupit ještě i k dalším soutěžím?

Ano, týden nato mi můžete fandit na EVLS Prague Showdown, kde také startuji v kategorii klasické kulturistiky. Pak se rozhodnu, zda se představím ještě na některé z dalších soutěží. Plány by byly, ale uvidím, jak budu vyčerpaný, jak se podaří dál držet a posouvat formu. Záleží na spoustě věcí, také se chci věnovat práci a dalším výzvám. V životě se toho děje tolik, že se vše rozhodne v průběhu času.

Spoléháte se v přípravě na rady nějakého trenéra? Kdo je Vaším mentorem?

Rady a informace, zkušenosti od někoho dalšího, ty jsou v tomto sportu k nezaplacení, a tak se snažím spolupracovat s lidmi, kterým důvěřuji a o kterých vím, že rozumí tomu, co dělají. Proto jsem navázal už více než před rokem spolupráci s týmem Eagle Fitness, kde čerpám mnoho důležitých rad a informací. Také mi ve spoustě věcí poradí a pomůže můj dlouholetý kamarád Vojta Koritenský.

Komu byste touto cestou chtěl za pomoc či podporu v přípravě poděkovat?

No jéje, lidí na poděkování je celá řada! Mám to štěstí, že mám kolem sebe pár opravdu úžasných lidí, kteří dokáží podpořit v době, kdy je nejhůř. Mám skvělou rodinu v čele s mojí sestřičkou Pavlínou, která když může, doprovází mě na závodech, abych nebyl sám. Poděkování patří v neposlední řadě za neochvějnou podporu a hlavně velikou důvěru ve mně mé kamarádce a úžasnému člověku Marušce Bouchalové, která je přítelem k nezaplacení. A Lukášovi Veselému a Martině Šoltové, oni vědí. (úsměv) Pak společnosti Fitnessmenu.cz za skvělé jídlo, kde i dieta jde vychutnat, a opravdu mi dali prostor a klid pro trénink místo stání u plotny. Prostě velké díky všem, kteří ve mě věří. Nadále budu dělat maximum, abych Vám dělal radost a byl pro Vás motivací.


Michal Kropáček před Arnold Classic Europe 2017

Zpět na přehled


Lukáš Brunclík

Vybrané úspěchy:

EVLS Prague Amateur 2016 - 6. místo v kulturistice mužů do 80 kg
Arnold Classic Europe 2016 - 9. místo v kulturistice mužů do 80 kg

Lukáši, po loňských startech na Arnold Classic Europe a EVLS Prague Amateur jsou před Vámi letos obě soutěže znovu. Na jakých zlepšeních postavy jste pro tuto sezónu pracoval a jak se to podle Vás povedlo?

Od minulých závodů jsem pracoval na všech slabinách, které bylo potřeba zlepšit. Takže všechno. (smích) Ale teď vážně. S trenérem Martinem Novotným jsme pracovali především na velkých partiích, jako jsou záda a nohy, které velmi zaostávaly proti ostatním závodníkům. Samozřejmě jsme se nevěnovali jen jim. Myslím si, že progres je znatelný na všech svalových partiích. Alespoň podle posledního měření, kde se naměřilo o nějakých 5 kilo svalů navíc. Samozřejmě je neustále co zlepšovat a kam se posouvat.

Lukáš Brunclík před Arnold Classic Europe 2017

Jedenáct dnů před Arnold Classic jste vážil 7,7 kg nad limit kategorie do 80 kg. Věříte, že se do limitu osmdesátky vejdete? A nebude to nakonec na úkor nějakých těch spálených svalů?

Je tomu skutečně tak. Těch 7,7 kg váhy navíc mě dlouhou dobu trápilo. Váha se nechtěla hnout dolů, a tak nezbývalo nic jiného než utáhnout ještě více sacharidy a bílkoviny. Nyní je úterý 19. září a ranní vážení mi ukázalo 82,5 kg, takže se povedlo váhu stáhnout dolů. Jak ale píšete, určitě to bude na úkor nějakých těch spálených svalů.

S jakým výsledkem budete na "Arnoldu" spokojený?

Jako asi každý závodník, který vynaložil během přípravy nejen finance, ale hlavně dřinu, odříkání a pot, jedu na soutěž pro co nejlepší výsledek. Myslím si, že jsem udělal maximum a poslouchal rady zkušeného trenéra. Každopádně tyto závody jsou prestižní a oblíbené. Konkurence je veliká, tak jedu s pokorou vůči soupeřům, ale samozřejmě s ambicemi udělat co nejlepší výsledek.

Vloni jste si to už vyzkoušel - jak náročné je být ve stoprocentní formě na dvou soutěžích krátce za sebou a co s formou může udělat cestování?

Loňské závody pro mě byly hodně o poznání sama sebe a o nabrání zkušeností, které bych mohl využít právě v dalších letech. Náročné to je, ale nemyslím, že by to bylo nezvladatelné, což mi, myslím, mnoho závodníků potvrdí. Co se týče cestování, tak cca dvouhodinový let z Prahy do Barcelony na Arnold Classic není zase tak dlouhý, aby to rapidně zapůsobilo na formu. Jediné, co opravdu pociťuji, je únava, ale to k tomu patří.

Plánujete letos ve finální přípravě před soutěží udělat nějaké změny, anebo se během superkompenzace budete držet stejného postupu jako vloni?

Během superkompenzace se budu řídit opět pokyny trenéra. V zásadě se to ale moc lišit od minulé finální přípravy nebude. Jediné, co bude asi náročnější, bude odvodňování a snaha dostat se na váhu 80 kg.

Vím, že působíte jako osobní trenér, je ale někdo, kdo v přípravě vede Vás?

Jak jsem zmiňoval už u první otázky, tak celou přípravu od začátku až do konce jsem pod vedením skvělého a velmi zkušeného reprezentačního trenéra Martina Novotného. Je to tvrdý trenér, který neodpustí jediné opakování v sérii, ale naopak Vám přidá. Progres, který mám od prvního setkání u něj ve Fitness při CVČ Most, mám díky němu. Jeho letité zkušenosti, rady a tipy si beru k srdci a snažím se naučit od něj co možná nejvíce věcí. Ty pak dále po vyzkoušení na sobě samém aplikuji i na svých klientech.

Komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc či podporu?

Na prvním místě bych chtěl poděkovat právě Martinovi, který je tu pro mě vždy, když potřebuji, a který mě vede celou přípravu. Za další bych rád poděkoval sponzorům, a to především panu Třešňákovi, v jehož Fitness Fontána v Teplicích působím jako osobní trenér. Dále pak fitness kávě Maguama, fitness oblečení Body Engineers a 4 Invictus od Body-Style.cz, Barber Shopu Gentlemen Brothers, který mě stříhá a holí. Poděkování si zaslouží i závodní plavky Filandr, restaurace Rozhled v Teplicích, Gym Fit Krupka a SP Titanium. Bez nich bych si letošní závody nemohl zřejmě ani dovolit.

V neposlední řadě chci poděkovat rodině, která mě v tomto sportu velmi podporuje, vše se tomu podřizuje. Také všem přátelům patří velké díky. Nebudu je tu jmenovat, protože jich je skutečně mnoho. Oni vědí, komu toto poděkování je směřované. S jejich podporou byla celá příprava snazší. Zároveň děkuji i Vám za rozhovor a možnost vyjádřit se k letošním závodům.


Lukáš Brunclík před Arnold Classic Europe 2017

Zpět na přehled


Pavel Koukal

Vybrané úspěchy:

EVLS Prague Amateur 2016 - 3. místo v kulturistice mužů do 80 kg
Mistrovství světa 2015 - 3. místo v klasické kulturistice juniorů
Smartlabs Cup 2013 - 3. místo v kulturistice juniorů

Pavle, Vám se vloni podařil úspěšný přestup z juniorské kategorie mezi dospělé, když jste na EVLS Prague Amateur vybojoval třetí místo v kategorii do 80 kg. Jak na závody vzpomínáte a jak si tohoto výsledku ceníte?

Samotný přestup mezi muže pro mě byl velkou výzvou, proto jsem k němu přistupoval s respektem a výsledek moc neřešil. Chtěl jsem si zazávodit a především se porovnat s českou kulturistickou špičkou na těchto závodech. Závody to pro mě byly úžasné a vzpomínám na ně moc rád. Stahoval jsem ovšem váhu do 80kg kategorie poněkud těžko a vyšla s formou na den přesně. Výsledek to pro mě byl zcela neočekávaný a překvapivý.

Pavel Koukal před Arnold Classic Europe 2017

Letos byste do sezóny měl vstoupit startem na Arnold Classic Europe, ale vím, že Vaše příprava neprobíhala bez potíží, když jste dokonce musel strávit několik chvil v nemocnici. Co se stalo?

Ano, přibližně 5 týdnů před plánovanými prvními závody - Arnold Classic Europe - jsem týden promarodil a z toho tři dny strávil v nemocnici na kapačkách. Doteď pořádně nevím, jak se vše seběhlo. Měl jsem střevní chřipku, která se nejspíše přehoupla do infekce žaludku, a já měl problém strávit jakékoli jídlo. Ovšem druhý den po propuštění z nemocnice jsem po přeléčení přešel na stravu, která mi vyhovovala, a vše se začalo otáčet zpět do dobrých kolejí.

Jak dlouho trvalo, než se Vám po zmíněných problémech vrátila plnost svalů zpět? Kolik nyní vážíte a jakou očekáváte soutěžní hmotnost?

Přibližně týden mi trvalo naplnit svaly na stejnou úroveň jako před zmíněnými problémy. Nyní vážím přibližně 89 kg s 3 % tuku. Soutěžní váhu si netroufám odhadnout, protože tento rok budu mít jiný závěr přípravy než ty předešlé, nebude mě limitovat stahování váhy na gram a sám jsem na ni zvědavý. Očekávám přibližně 86 - 87 kg "nenacukrovaný", na prezentaci.

Na dosažení jakých zlepšení jste se v přípravě soustředil a jak se to podle Vás přes všechny nepříjemnosti podařilo?

Pokud myslíte během roku, cílem bylo se posunout váhově do vyšší kategorie (90 kg) a také jsem samozřejmě chtěl vylepšit zaostávající a subtilnější partie, které odhalilo loňské EVLS - střed a hloubka zad, kvadricepsy a prsa. U zad a kvadricepsů se mi podařilo něco dohnat a nabrat, u prsou to je špatné pořád. (smích)

Pokud myslíte spíše závěr přípravy, tento rok bylo opět mým přáním zachování plnosti svalů, ovšem za udržení kvality a připravenosti. Výsledek nedokážu posoudit, ten nechám na rozhodčích a divácích v Praze.

S jakým výsledkem byste byl na Arnold Classic spokojený?

Budu teď ke čtenářům zcela upřímný, ačkoliv to bude znít divně. Před zveřejněním startovních listin bylo mým cílem projít eliminací a zazávodit si v semifinále, protože jsem věděl, že kategorie do 90 kg je dlouhodobě na soutěžích jednou z nejpočetnějších. Ovšem na Arnoldu bude v mé kategorii 45 závodníků, což zaskočilo i mě. Takže celé závody beru s pokorou a opět mi bude ctí si zazávodit s nejlepšími v Evropě. Vím, že samotný přesun mezi kategoriemi vyžaduje čas, a proto mým cílem bude spíše nezklamat důvěru SKFČR svojí formou, kvalitně reprezentovat Českou republiku a nasbírat cenné zkušenosti do dalších let.

Pavel Koukal před Arnold Classic Europe 2017

Vím, že po Arnold Classic se chystáte znovu nastoupit i na EVLS Prague Amateur. Která z obou soutěží pro Vás představuje ten opravdový vrchol sezóny?

Určitě se chci předvést v kvalitní formě před českými diváky. Popravdě jsem nikdy nezávodil na více závodech takhle krátce za sebou a sám jsem zvědavý, kde bude forma lepší. Maximum ovšem udělám na oba závody stejně bez rozdílu.

Letos jste začal pracovat jako dozorový trenér v brněnském Gold's Gymu. Jaká je to podle Vás posilovna a co vlastně Vaše práce obnáší?

Ano, začal jsem zde pracovat. Moje práce obnáší především pomoc hostům posilovny - dopomoc u těžších cviků, nastavení strojů, ukázku cviků, pokud si někdo neví rady. Dále pak hladký provoz posilovny. Popravdě jsem asi nikdy nenavštívil lépe vybavenou posilovnu, co se strojů a možností týče. Upřímně ji po této stránce považuji za nejlepší v České republice.

Je někdo, komu byste touto cestou chtěl poděkovat za podporu či pomoc v přípravě?

Těch lidi je tolik, že nevím, kde začít. Na prvním místě zmíním svoji přítelkyni, která je nejdůležitějším článkem a bez které by to nešlo. Chtěl bych moc poděkovat svému kamarádovi Milošovi Pavlů za pomoc a podporu v přípravě, který mi od začátku řídil dietu a vedl mě. Dále bych chtěl moc poděkovat Viktorovi Hellovi a vyzdvihnout jeho pomoc po zmíněných problémech a návštěvě nemocnice, kdy mi svými radami prakticky zachránil tuto sezónu.

Chtěl bych také poděkovat svému kamarádovi a příteli, kterého nebudu jmenovat, ale bez kterého bych si nemohl dovolit na Arnolda vycestovat a který mi pomohl splnit si jeden ze snů - závodit na těchto závodech. A v neposlední řadě, bych chtěl poděkovat SKFČR, že mi umožnila start na tomto závodu, dále pak firmě Sizeandsymmetry za doplňky sportovní výživy, které mi poskytují během celého roku, klubu Pajič Trainings, za který mohu startovat, a také firmě Filandr Wear, která mi poskytla nové pózovací plavky, se kterými mě můžete vidět na jedné z fotografií.

Vám děkuji za tento rozhovor a doufám, že čtenáře Ronnie.cz svojí formou nezklamu.


Pavel Koukal v přípravě na Arnold Classic Europe 2017

Pavel Koukal před odletem na Arnold Classic Europe 2017

Zpět na přehled


Jaroslav Paseka

Vybrané úspěchy:

Juliette Bergmann GP 2015 - 2. místo v kulturistice mužů nad 100 kg
Olympia Amateur England 2015 - 5. místo v kulturistice mužů nad 100 kg
Ben Weider Diamond Cup 2014 - 3. místo v kulturistice mužů nad 80 kg

Jaroslave, pokud se nemýlím, pak se na Arnold Classic Europe představíte po třech letech. Když se podívám do výsledkové listiny soutěže z roku 2014, napočítám tam jen ve Vaší kategorii nad 100 kg osm závodníků, kteří jsou dnes již profesionály. Jak na závody vzpomínáte po stránce organizace i kvality soupeřů?

Zdravím čtenáře Ronnie.cz. Zajímavá otázka. Nejde jen o Arnold Classic, ale o spousty soutěží v Rusku, na Slovensku, Španělsku, které jsem absolvoval. Byli po mém boku borci, kteří jsou dnes již profesionální kulturisté. Je to tím, že absolutku na Arnoldu, Olympii nebo na Diamond Cupu vyhraje většinou borec z kategorie do 100 kg nebo nad 100 kg. Můžu tím pádem říct, že většinou mám ve své kategorii tu největší špičku.

K organizaci soutěže Španělů musím říct, že začátky byly těžké. Ale postupem let je organizace lepší o sto procent. I když v Barceloně jsem ještě nesoutěžil.

Jaroslav Paseka před Arnold Classic Europe 2017

S jakým cílem se do Španělska vydáte letos?

Očekávám v mužích nad 100 kg opět velikou konkurenci! Minimálně třicet závodníků. Tam je moje přání dostat se do finále. A protože budu soutěžit i v masters, tak tam bych chtěl cenný kov, nejlépe zlato. I když tam budou taky velmi dobří borci! O tom nemám pochyb.

Udělal jste v přípravě letos proti předchozím sezónám nějaké změny?

V tréninku a stravě prakticky nic významného. Tréninky v supersériích. Dvoufázově. A strava s nízkým příjmem sacharidů, vysokým příjmem bílkovina a přiměřeným množstvím zdravých tuků. Jednou týdně volný den, potom jeden den nula a pět dní zhruba 200 g sacharidů. Zdá se Vám to málo na 130kg kulturistu? Mně taky, ale musel jsem velmi snížit přijatou energii, neboť teď dělám sedavou práci v kanceláři.

Tuším, že v této sezóně poprvé můžete nastoupit i v kategorii masters nad 40 let. Využijete toho?

Ano. Využiji a velmi se těším, že si pořádně zasoutěžím! Podle harmonogramu v pátek ráno masters a v neděli pozdě odpoledne muži nad 100 kg. Bude trochu náročné podržet formu, ale s tím se dalo počítat.

Vím, že nějakých čtrnáct dnů před závody jste vážil 126,5 kg. Kolik to podle Vás bude na soutěži a s jakou soutěžní hmotností jste závodil vloni?

Vloni byla příprava narychlo a měl jsem k dispozici mnohem méně prostředků. V Rusku nás nevážili a v San Marinu, protože se mi nepodařilo dostatečně nacukrovat vlivem úmorné cesty autem a obrovskou únavou, to bylo slabých 119 kg. Teď bych chtěl mít aspoň jako na Olympii v Liverpoolu 123 kg, ale v mnohem větší kvalitě! Dietu držím už čtyři měsíce, velmi pozvolna stahuji váhu. Podařilo se mi i přibrat dost svalů během diety. Formu kontroluji jen v zrcadle. To, jak jsem navážil 126,5 kg, tak to jsem stál na váze asi po měsíci. (úsměv)

V minulé sezóně jste se vydal za závody až do dalekého ruského Tyumenu. Plánujete po Arnold Classic Europe nějakou podobnou soutěž i letos?

V této sezóně zatím nic takové neplánuji. Arnold Classic Europe a EVLS Prague Amateur zřejmě budou jediné soutěže. Nejsou finance, abych cestoval a držel formu další měsíc nebo dva.

Komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc nebo podporu?

Musím konstatovat, že tento rok se peníze na moje soutěžení sháněly snad nejhůře, když zhodnotím pět let dozadu. Většina prostředků jde z vlastní kapsy, což je neúnosné, a kvůli tomu plánuji přestávku. Samozřejmě pár lidí mi fandí, věří mi a podporují mě. Těm opravdu velké díky! Bez podpory mojí ženy by to nešlo. Je to člověk, který mi fandí, pomáhá a urve si od úst, když je potřeba. Děkuji, Barunko.

Ohromnou podporou je pro mě firma Czech King, která mě zásobuje opravdu velmi kvalitními doplňky sportovní výživy. Velikou podporu mám i ve svém zaměstnavateli (Petr Buďa), který mi poskytl optimální podmínky v závěru mé přípravy. A děkuji firmám které přidaly nějakou tu korunu: Falco computer, s.r.o. - Tomáš Rapušák, AJV Energo - opravy a servis turbín, Kovovýroba - Miloš Laub a Penzión U Šikulů. V neposlední řadě bych poděkoval Tomášovi Burešovi za rady a za to, že za jeho Olympia Fitness mohu startovat.

Držte mi, prosím, palce, forma není špatná, ale konkurence bude obrovská!


Jaroslav Paseka před Arnold Classic Europe 2017

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie