Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci ve physique a bodyfitness - rozhovory před Arnold Classic Europe 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC EUROPE 2017 - 22. - 25. 9. 2017, Španělsko
Češi před Arnold Classic Europe:
bikiny: Lucie Černíková • Marina Mocanu • Andrea Moleková • Jana Jeřábková • Alena Krůtová • bodyfitness: Jitka Vorlováphysique: Alena HatvaniZdeněk ZatloukalMichal Makovský kulturistika: Jaroslav Paseka • Jan Turek • Miroslav KalichMartin KlusákDenis ŠtěrbaPavel KoukalLukáš Brunclík klasika: Michal Kropáček
Před Arnold Classic Europe:
nominace
Z ACE očima závodníků, rozhovory:
Info z Arnold Classic Europe:
z místa dění výsledky a foto (I.) výsledky a foto (II.) výsledky a foto (III.) - medaile!
kompletní výsledky s body
Strongman:
videotrénink Čechů

Nominační sraz závodníků před Arnold Classic Europe 2017
Jednou z nejočekávanějších amatérských soutěží podzimní části sezóny je tradičně Arnold Classic Europe, která se letos koná ve dnech 22. - 24. září ve španělské Barceloně, hlavním městě Katalánska.

Z České republiky do Španělska vyrazí 17 závodníků, jejichž formy byly na začátku září uznány jako odpovídající na nominačním srazu. Všechny nominované jsme oslovili se žádostí o pár slov formou předsoutěžních rozhovorů a dnes si tak můžete přečíst něco o přípravě i plánech Zdeňka Zatloukala (physique mužů masters) a Michala Makovského (physique juniorů), stejně jako úspěšné závodnice physique žen Aleny Hatvani. V Barceloně se představí také bodyfitnesska Jitka Vorlová, se kterou si můžete připomenout nedávný rozhovor před soutěží International Austria Cup. Hodně štěstí na Arnoldu!

jménokategorie
Zdeněk Zatloukal physique mužů masters 40 - 44 let
Michal Makovský physique juniorů do 178 cm
Alena Hatvani physique žen masters a physique žen nad 163 cm
Jitka Vorlová bodyfitness žen do 168 cm


Zdeněk Zatloukal

Vybrané úspěchy:

Grand Prix Zbýšov 2015 - 7. místo ve physique mužů do 178 cm
Grand Prix Fitness 2014 - 4. místo ve physique mužů
Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2014 - 11. místo ve physique mužů

Zdeňku, je to poprvé, co si s Vámi mohou naši čtenáři přečíst rozhovor, mohl byste se jim představit? Jak dlouho už se věnujete cvičení, kdy jste se rozhodl závodit a co vás k tomu vedlo?

Jmenuji se Zdeněk Zatloukal, jsem osobní trenér a soutěžím se věnuji třetím rokem.

Arnold Classic Europe by mělo být vaší první zahraniční soutěží, proč padla volba právě na tyto závody? Plánujete se v podzimní části sezóny ukázat i jinde?

Na Arnold Classic jdu letos poprvé, i když minulou sezónu jsem se také nominoval. Cíle si v životě klademe sami a děláme, na co máme a na co se cítíme, tak proč ne? Jedná se pro mě o prestižní soutěž a uvidíme, co po ní, spíše jaro.

Budete závodit v kategorii masters nad 40 let, musel jste během let nějak přizpůsobit svůj styl tréninku, nebo jste schopen trénovat pořád stejně jako před lety?

Něco málo snad, ale snaha je vše vylepšovat, takže určitě jedeme na plný plyn.

Kde vidíte své silné stránky a kde naopak spatřujete rezervy? Ať už co se týče některých partií, nebo třeba vaší prezentace na pódiu.

Samochvála prý smrdí, ale jsem v tomto věku určitě dobrý po tom všem, co jsem musel absolvovat, ale to je na delší povídání a slabosti se neukazují. Slabost neexistuje.

Většina lidí má v tréninku nějakou oblíbenou partii. Jaká je ta vaše a jaký je váš nejoblíbenější cvik na ni? Jak velkou úlohu hraje ve vaší přípravě kardio?

Mám rád celé tělo, takže těžko říct. A co se týče kardia - sex je nejlepší kardio.

Chtěl byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu ve vaší přípravě?

To určitě můžu, hnacím motorem je pro mne moje dcera Valerie a každopádně přítelkyně Petra a Dalibor Hájek - Hulk. Člověk, který ví, o čem mluví, i když toho moc nenamluví. Jestli si to přečte, bude určitě rád, že jsem ho tak popsal.

Zpět na přehled


Michal Makovský

Vybrané úspěchy:

Mistrovství České rep. dorostu a juniorů 2016 - 8. místo ve physique juniorů do 178 cm
Mistrovství České rep. dorostu a juniorů 2016 - 1. místo v kulturistice staršího dorostu
Mistrovství Čech dorostu a juniorů 2016 - 3. místo ve physique juniorů do 178 cm
Mistrovství Čech dorostu a juniorů 2016 - 4. místo v kulturistice st. dorostu do 72 kg

Michale, můžete našim čtenářům na úvod prozradit něco o sobě? Jaké byly vaše začátky v posilovně a co vás do ní přivedlo? Kdy jste se pak rozhodl, že by stálo za to vyzkoušet i závodění?

Zdravím čtenáře Ronnie.cz. Jmenuji se Michal Makovský a je mi 19 let. A ohledně mých začátků v posilovně? No, asi jako u každého druhého, byl jsem hubený mladý kluk, který s tím chtěl něco udělat. Po čase mě to ale chytlo a posilovna se stala mou prioritou, tak jsem si řekl, proč nezkusit i soutěžení? A tak jsem se přichystal na svou první soutěž.

Ještě v loňském roce jste závodil i v kulturistice. Chcete se v budoucnu věnovat pouze kategorii physique, nebo vás ještě uvidíme i v kulturistických pózovačkách?

Kulturistika je moc pěkná kategorie, ale necítil sem se v ní na rozdíl od kategorie physique "jako ryba ve vodě", takže v kulturistice mě asi už neuvidíte. Časem, když to půjde dobře, tak bych chtěl zkusit classic physique, ale to je momentálně ve hvězdách.

Arnold Classic Europe je velká zahraniční soutěž, jste ze svého vystoupení ve Španělsku nervózní? Jak obecně zvládáte nervozitu na pódiu?

Nervózní nejsem, spíš nevím, co přesně mám čekat od soupeřů na mezinárodní úrovni, ale jinak se těším. Nervozitu na pódiu nemám a snažím se maximálně si ten den soutěže užit. A doufám, že to tak bude i letos.

Měl byste se představit také na EVLS v Praze. Má být právě EVLS vrcholem vaší podzimní sezóny? Plánujete do konce roku i jiné soutěže?

EVLS bude moje poslední soutěž v tomto roce a jsem rád, že to bude zrovna v České republice. Soutěž EVLS mám moc rád, ale letos poprvé si ji vyzkouším z pohledu soutěžícího.

Máte nějaké své oblíbené závodníky z kategorie physique nebo třeba kulturisty, které sledujete?

Asi jako každý mám pár svých oblíbenců, v kategorii physique to jsou například Jeremy Buendia, Sergi Constance a Gerardo Gabriel a v kategorii kulturistiky to jsou Phil Heath a Jay Cutler. Ve dvěstědvanáctce "Flex" Lewis a samozřejmě i Vojta Koritenský.

Chtěl byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu ve vaší přípravě?

Chtěl bych poděkovat trenérovi, kterým je Slavoj Bednář, za pomoc a podporu v dietě a svému sparingovi za neustálou podporu v tvrdé přípravě.


Michal Makovský před Arnold Classic Europe 2017

Zpět na přehled


Alena Hatvani

Vybrané úspěchy:

Olympia Amateur Spain 2017 - 5. místo ve physique žen
IFBB Diamond Cup Ostrava 2017 - 2. místo ve physique žen
IFBB Diamond Cup Malta 2017 - 1. místo ve physique žen nad 163 cm
Arnold Classic Australia 2017 - 3. místo ve physique žen
Ben Weider Legacy Cup New Zealand 2017 - 1. místo ve physique žen

Aleno, letos v březnu jsem s Vámi dělal první předsoutěžní rozhovor. Od té doby jste vybojovala celou řadu skvělých umístění a jistě vzrostl počet lidí, kteří Vás sledují. Vyhovuje Vám být známou tváří ve světě fitness? Jaká pozitiva nebo negativa to s sebou nese?

Především zdravím všechny čtenáře a děkuji za zájem o rozhovor s mojí maličkostí. Díky kulturistice jsem se určitě trochu zviditelnila a je velmi příjemné potkávat lidi, kteří mě poznají a jsou milí. Díky bohu jich je zatím většina. Samozřejmě se najdou i lidé, kteří se smějí a pomlouvají, jak vypadám, ale mně je to celkem jedno. Stojím si za svými svaly a nejdůležitější je, abych byla spokojená já sama se sebou.

Pokud se nemýlím, došlo u Vás ke změně na pozici trenéra, se kterým se připravujete na soutěže. Nastaly u Vás s ohledem na to nějaké změny, ať už co se týká tréninku, diety, nebo čehokoliv jiného?

Ano, pro podzimní a i další sezónu jsem začala spolupracovat s trenérem Tomášem Burešem. Pro mě je top trenérská špička v kulturistice u nás. S Tomášem jsme změnili téměř všechno. Hlavně více jím, ale na druhé straně také více trénuji. Tomáš klade důraz na správnou techniku a provedení cviků a každý trénink odjede se mnou. Jedeme nadoraz. Před každým tréninkem se cítím jako před zkouškami na vysoké škole. Máte strach a v jeho případě víte, že to nebude procházka růžovým sadem. Také chystáme nějaké změny na další sezónu, ale to prozradíme až v dalším rozhovoru. (úsměv)

Ve Vašem tréninkovém videu jste se zmiňovala o tom, že dokud závodíte mezi amatérkami, musíte brzdit svůj svalový rozvoj. Jak se to dělá? Je to jen otázka jídelníčku, nebo je třeba tomu přizpůsobit také tréninky?

Určitě je to i v jídelníčku, ale u mě je to hlavně o tréninkových metodách. Nemůžu posilovat s těžkými váhami, aby svaly neměly takový impulz růst. Dělám spíše více opakování s nižší váhou.

Na jaře jste byla, co se závodění týče, velice aktivní, bude to tak i na podzim? Máte obecně raději jarní, nebo podzimní část sezóny?

Já si myslím, že budu stejně aktivní i na podzim. Zatím jsou naplánované čtyři závody, a jestli k tomu ještě nějaký přibude, záleží na zdraví a trenérovi. Já chuť mám, takže to zatím necháváme otevřené.

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu ve Vaší přípravě?

Určitě bych chtěla poděkovat Tomášovi Burešovi, že mě dal opět zdravotně a psychicky dohromady. Dokázal mi dát sílu, energii a víru jít dál a ukázal, jakým směrem by se to mělo do budoucna ubírat. Dále velké díky patří Evě Sukupové z Fitness Eva z Plzně, ke které jezdím pravidelně na pózování, a myslím, že se z nás staly dobré kamarádky. K Evině mám velký respekt a je to můj velký vzor. A také velké poděkování patří Romaně Štěpánkové, majitelce mého domovského Fitness Ural, kde mám od celého personálu poskytnuty ty nejlepší podmínky k trénování. V neposlední řadě bych chtěla poděkovat všem svým fanouškům, že mi fandí a věří mi. Děkuji a budu se těšit zase příště. (úsměv)


Alena Hatvani - fotogalerie

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie