Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Margita Zámolová - rozhovor před MS ve fitness 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Letošní dlouhá a úspěšná soutěžní sezóna závodnice v kategorii bodyfitness Margity Zámolové pokračuje po úspěšných startech na Nathalia Melo Classic, kde obsadila 1. místo v kategorii bodyfitness žen masters a 2. místo v kategorii bodyfitness žen do 168 cm, a Olympia Amateur Europe (4. místo v kategorii bodyfitness do 163 cm) další soutěží. V následujících dnech bude Margita Zámolová soutěžit v maďarské Budapešti na Mistrovství světa ve fitness. Jaké zážitky si odnesla z nedávno absolvovaných soutěží a jak se cítí před dalším soutěžním startem? To se dozvíte v následujícím rozhovoru.


Od posledního rozhovoru s vámi, který čtenáři měli možnost si přečíst na našich stránkách, máte za sebou další dva starty na velkých mezinárodních soutěžích - na Olympia Amateur Europe v Praze a Nathalia Melo Classic v Irsku. Jak jste si obě soutěže užila a jaké jste si z nich odnesla zážitky?

Na Olympia Amateur Europe v Praze jsem nebyla s výsledkem spokojená. Kdo viděl fotky nebo byl přítomen na soutěži a trochu tomu rozumí, tak to nebylo těžké poznat, kdo měl z finalistek problém s asymetrií těla nebo s lordózou. Já to nebyla! A přece tady i o to jde - být symetrická a podle možností mít co nejméně chyb. Podle několika zasvěcených lidí jsem měla být nejhůř druhá. Bohužel, člověk může udělat maximum pro přípravu, ale pak nakonec výsledek je deformován někdy na úrovni panelu. Nemá cenu řešit, je to pryč…

V Dublinu to byla příjemná soutěž i zkušenost. Sice méně lidí, ale kvalita soutěžících byla dobrá. V kategorii, kde jsem byla druhá, mi to uniklo jen o bod. Organizace byla dobrá, příjemní lidé a určitě bych to doporučila na příští rok.

Máte zkušenosti z celé řady mezinárodních soutěží, sledujete konkurenci? Objevují se některé soupeřky ve vaší kategorii pravidelně, nebo je soutěžní pole pokaždé úplně jiné? Na kterých závodech v tomto roce byla podle vašeho názoru konkurence největší?

Co se týče počtu soutěžích, tak jsem měla nejvíce soupeřek v kategorii na Arnold Classic v Madridu, kde jsem vyhrála z 31 lidí. Ale jinak se mi pletla letos nejvíc do cesty Italka Donja Gorun, která byla přede mnou v kategorii open na Arnoldu, v Praze i v Dublinu a s kterou jsme se na konec i celkem skamarádily. Bude žádat o profi kartu.

Nejlepší jsou soutěže, kde je lidí tak akorát. Tam, kde je velký dav, nebo když je člověk ve dvou ve třech, to buď končí překvapením, nebo zklamáním. Hlavně když jste ve dvou s někým domácím, koho dají před vás jen kvůli tomu, že je doma, protože jinde se neprobojuje ani do finále. Pak má člověk pocit, že to je trochu více divadlo než soutěž. :)

Při pohledu na počet soutěžních startů v tomto roce, které máte za sebou, se nabízí otázka, jak zvládáte tak dlouho držet soutěžní formu, protože na odpočinek mezi jednotlivými soutěžními starty moc prostoru určitě není. Jak náročné je absolvovat tak dlouhou soutěžní sezónu?

Přiznávám, že už toho mám také plné zuby! Už toho je hodně a chce to opravdu velkou disciplínu, aby se člověk takzvaně "nenajedl" a neřekl že už ho to nezajímá. Zkuste jíst do kola to pro mě už "smradlavé" maso s rýží a držet formu nadoraz celý rok. :) Proto to dělá tak málo lidí dobře, protože na to nemají psychicky. Hlavně se to odehrává v hlavě, a jak říká Jarda Jágr: "Cestu vzhůru si musíš odmakat!" Ale jinak to nejde. Příprava a vše kolem toho nejsou levné záležitosti, aby se člověk jen tak jednou dvakrát za rok ukázal a dělal "jojo" s váhou. To je prostě moje filozofie - držet to, dokud jsou soutěže nebo šance se někam probojovat.

Před Olympia Amateur Spain bylo vaším hlavním cílem získat profi kartu a předpokládám, že stejný máte i nyní. S jakými ambicemi odjíždíte na mistrovství světa?

Moje cíle se nemění a ambice jsou stejné. Každý tam jede vyhrát, i když někdy ten pocit podle výběru nemám. Uvidíme, co přinese osud. :) Trochu je to pro mě v Budapešti domácí publikum, protože tam znám hodně lidí a oni mě taky trochu znají. Mám tam rodinu ze strany mámy, která pochází z Budapešti. Takže bude tam pár lidí, kteří mi budou držet snad i palce. Motivací je pro mě i to, že budu reprezentovat i svoje nové sponzory, kterými jsou firma ProTan z USA a Jamieson z Kanady. Jamieson prodává vitamíny, minerály a antioxidanty prostřednictvím firmy Interpharm ve střední Evropě včetně Maďarska a představuje ve svém oboru absolutní kvalitu. O to se budu snažit i já… A nejen v Budapešti. :)

Co bude následovat po MS? Zasloužený odpočinek, nebo vás v tomto roce čeká ještě nějaký soutěžní start?

Po Budapešti bude ještě jedna soutěž - mistrovství světa masters v El Salvadoru. Rozhodnu se podle pocitu a výsledku po Budapešti.

Děkuji za rozhovor a přeji úspěšný start na soutěži!


Margita Zámolová na pódiu Olympia Amateur Europe 2015




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie