Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

René Gorol - rozhovor a aktuální forma před MS v kulturistice mužů 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS V KULTURISTICE 2014 - 12. - 16. 11. 2014, Brazílie
Češi před MS v kulturistice:
René Gorol
nominace (video) • odlet české výpravy
Z MS očima naší reprezentace:
očima Reného Gorola
videoreport
Info z MS v kulturistice:
zprávy z místaprezentacesemifinálevýsledky a fotokompletní výsledky s body

V minulé sezóně naši závodníci před startem na Mistrovství světa v kulturistice mužů upřednostnili jiné soutěže, letos však reprezentant České republiky již na klání nebude chybět. Šampionát, který se ve dnech 12. až 15. listopadu odehraje v Brazílii, si pro své další soutěžní vystoupení totiž vybral čtyřiadvacetiletý René Gorol. S jakými ambicemi do Jižní Ameriky pocestuje, i na jakých zlepšeních se mu pro letošní soutěžní ročník podařilo zapracovat, mladý závodník prozrazuje v následujícím rozhovoru.

Připomeňme, že pro Reného nadcházející soutěž zdaleka nebude představovat jeho první mezinárodní závody v kariéře. Na svém kontě má totiž již šesté místo v klasické kulturistice juniorů z mistrovství Evropy 2010, vítězství v kulturistice mužů do 90 kg z loňského ročníku Grand Prix PEPA Opava anebo třetí příčku z loňského Arnold Classic Europe, kde závodil v kulturistice juniorů open.


René Gorol v přípravě na MS v kulturistice mužů 2014

René, je to více než rok od doby, kdy jste začal hovořit o tom, že byste letos rád závodil na Mistrovství světa v kulturistice mužů. Proč vaše volba padla právě na světový šampionát?

Volba na tyto závody padla především kvůli tomu, že mi více vyhovuje delší příprava. Celkově jsem chtěl na velký šampionát. Mám rád výzvy a tohle byl velký kus, který jsem si mohl ukrojit a mít tak ještě větší motivaci připravovat se na tak velkou a prestižní soutěž.

Víte už, v jaké hmotnostní kategorii na závodech nastoupíte, nebo se o tom rozhodne až přímo na místě?

Je pravdou, že jsem netajil to, že budu trochu taktizovat, do jaké kategorie nastoupím, ale bude to buď do 85 kg, nebo do 90 kg. Pojedu plus minus s váhou připraven, ať s ní můžu na místě operovat podle toho, kde budu cítit menší konkurenci.

Když srovnáte svou postavu s tou, kterou jste prezentoval na loňském Arnold Classic Europe, v čem vidíte největší rozdíl? Jinými slovy - na jakých zlepšeních se vám podařilo zapracovat?

Ačkoli moje lýtka nejsou tak mohutná, tak od Arnold Classic Europe jsou to právě ona, která jsou viditelnější a více zaseknutá. Další změnou je, že jsem nabral cca 3 až 4 kg svalové hmoty za rok v celkovém rozvoji, a to ve stejné, ne-li lepší připravenosti.

Na jaře vás potkalo nepříjemné zranění stehenního svalu na pravé noze a před začátkem předsoutěžní diety jste se zmínil, že v důsledku úrazu sval není na pohled rozdělený tak, jako byl například právě na zmiňovaném evropském Arnold Classic. Jak to vypadá nyní, krátce před závody? Liší se pravý kvadriceps od levého nějak výrazně?

Tím, jak forma graduje a je to více vyšťavené, tak obě nohy vypadají dobře, takže by mě to nemělo nějak ovlivnit ani na závodech.

Pracujete na dvanáctihodinové směny a k tomu absolvujete náročné tréninky spjaté s přípravou na mistrovství světa. Jak regenerujete? Dopřejete si občas třeba nějakou masáž nebo návštěvu sauny?

Nemám žádnou zvláštní regeneraci, mým relaxem je, když můžu strávit čas se svou přítelkyní, to mi dobije nejvíce energie. Ale také odpočívám u hraní PC a Xbox her.

Když se vrátíme opět přímo ke světovému šampionátu - s jakým cílem do Brazílie jedete? Máte ambice na nějaké konkrétní umístění?

Mít kov z mistrovství světa musí být neskutečný zážitek.
René Gorol

Já si kladu radši menší cíle spjaté s tím, co je pro mě důležité, a to probojovat se do finále. A poté ať se děje, co má. Samozřejmě že když budu na bedně, tak budu velice rád, protože mít kov právě z mistrovství světa musí být neskutečný zážitek.

Platí stále, že mistrovství světa pro vás bude představovat jedinou soutěž v sezóně? Máte už v hlavě, na jakých závodech byste se chtěl představit v příštím roce?

Bohužel je to tak, mistrovství světa bude jedinou soutěží, na které budu startovat. Dost mě to mrzí, protože světový šampionát byl v dalekém termínu a bál jsem se experimentovat s formou a závodit například na Grand Prix PEPA Opava a zkusit si to na pódiu, jak to vlastně vypadá. Plány do budoucna nemám, ale pokud budou, určitě se to dozvíte včas.

Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat za pomoc, rady či podporu v přípravě?

Určitě, protože je dost lidí, kteří mi v této sezóně pomohli. Velké poděkování patří magazínu Ronnie.cz, který mě podporoval a dal mi ty nejlepší podmínky, za kterých jsem se mohl připravovat bez jakýchkoliv psychických návalů, a zásoboval mě suplementy. Samozřejmostí je poděkování mému trenérovi Janu Kubíkovi, který mě táhne kulturistikou od mého začátku. Děkuji mé přítelkyni za všechny nervy se mnou (smích) a mojí rodině, která mě neustále podporuje. Zvlášť musím vyzdvihnout jednu osobu, tou je můj otec, který mi celou sezónu připravuje jídlo a já na nic nemusím myslet. Bez něj by to byly velké stresy. Nakonec patří poděkování všem lidem, kteří mi fandí. Díky.


René Gorol - aktuální forma před Mistrovstvím světa v kulturistice mužů 2014

Přípravu Reného Gorola na MS v kulturistice mužů 2014
jste na Ronnie.cz mohli sledovat prostřednictvím série videologů:
01/201402/201403/201404/2014 05/2014




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

11.11.18:31micus6 - To je aspoň vzor (y)+1
11.11.17:13René Gorol - To vis ze je dělám pro mladé lidi jak už pro ty zkažené ta..+6
07.11.14:15vlkisekk - vypada to super, Renda by mel delat prednasky v socialne s..+11
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie