Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

Závodnice v bikiny fitness a physique - rozhovory a formy před MS juniorů a masters 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS JUNIORŮ A MASTERS 2016 - 9. - 12. 12. 2016, Dominikánská republika
Češi před MS juniorů a masters:
Jitka VorlováEva Dlabajová • Jakub Prchal • Lucie Jakešová
Milena Koudelková (video) • Pavel Brožek • Milan JenšíkMilan Ecler

Info z MS juniorů a masters:
z místa dění - 2 medaile! relax v ráji
kompletní výsledky s bodyVIDEOREPORT
Rozhovory s medailisty:
Jakub PrchalJitka Vorlová

Závodnice v bodyfitness
- rozhovory a formy před MS juniorů a masters 2016
Závodníci v kulturistice
- rozhovory a formy před MS juniorů a masters 2016
Na MS juniorů a masters, které se bude konat 9. - 12. prosince v Dominikánské republice, odjede hájit české barvy také juniorská závodnice v bikiny fitness Eva Dlabajová, která úspěšně závodila na jarních českých soutěžích a nyní se vydává sbírat zkušenosti do zahraničí. Mentorku a duševní podporu by jí na cestě mohla dělat další česká účastnice, již ostřílená závodnice Milena Koudelková, která si na MS veze vypiplanou formu do kategorie physique žen a v Dominikánské republice si to plánuje pořádně užít.


jménokategorie
Milena Koudelková physique žen masters
Eva Dlabajová bikiny fitness juniorek do 166 cm


Milena Koudelková

Vybrané úspěchy:

Mistrovství světa ve fitness 2016 - 6. místo ve physique žen nad 163 cm
EVLS Prague Amateur 2016 - 2. místo v bodyfitness masters

Mileno, Vy jste v polovině listopadu vydobyla na MS ve fitness šesté místo v kategorii physique žen, což je dle mého soudu báječný výsledek. Jak jste byla s umístěním a formou spokojená Vy sama?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz a příznivce fitness. Do Polska jsem odjížděla se smíšenými pocity, protože kategorie physique byla pro mě novou kategorií a nebyla jsem o ní úplně přesvědčená. Bála jsem se, že mezi konkurencí budu jako střízlík, protože jsme přípravu původně směřovali s trenérem do bodyfitness a hodně jsem shazovala ( i svalovou hmotu). Pro novou kategorii jsme se rozhodli těsně před MS. S umístěním jsem nadmíru spokojená, vůbec jsem nečekala, že se dostanu do finále. Ale před odjezdem mi manžel řekl: "Bez finále se domů nevracej!" A ono to vyšlo! S formou jsme byli s trenérem spokojení, každým dnem gradovala.

Jak jste se nakonec v kategorii physique cítila? Myslíte, že to bude Vaše kategorie i do budoucna?

Nové kategorie jsem se "bála", protože je v ní na rozdíl od bodyfitness volná sestava, kde si nejsem úplně jistá. Sestavu do odletu na Dominikány musím ještě pořádně vypilovat. Před Polskem jsem se na ni moc nezaměřila, protože jsem s postupem moc nepočítala. Nakonec jsem musela na pódiu improvizovat. V budoucnu uvidíme, jestli to bude nadále kategorie physique, anebo zpátky bodyfitness.

Formu na letošní rok a MS jste pečlivě ladila. Kdo Vám s přípravou pomáhal? Šlo vše hladce a podle plánu?

S přípravou na letošní sezónu jsem začala pod vedením skvělého trenéra Martina Novotného na začátku června. S dietou jsme přitvrdili od července a vše šlo nadmíru dobře. Příprava přes léto mi vyhovuje podstatně víc než na jaro. Nevím, jestli to bylo tím, nebo delší pauzou, ale forma šla skoro sama. Neměla jsem za přípravu jedinou "nulu", jen jsem od srpna zařadila běh venku.

S jakými svými partiemi jste spokojená a na kterých cítíte, že byste ještě potřebovala zapracovat?

S formou a postavou člověk většinou spokojený není, což je dobře, aby neusnul na vavřínech. Ráda bych do budoucna ještě zapracovala na šíři zad a ramen, protože mám širší pas, tak aby byla postava co nejvíce souměrná.

Nyní máte před sebou MS juniorů a masters. Máte pocit, že když jste na MS v hlavní kategorii physique dosáhla šestého místa, že by to mezi masters mohlo být ještě lepší? Máte nějaké povědomí o své konkurenci?

Ráda bych obhájila šesté místo z MS žen, ale počítám s tím, že to jednoduché nebude. Samozřejmě bych byla nadmíru spokojená, kdyby se podařil ještě lepší výsledek než v Polsku. To samozřejmě ale záleží na tom, jaká bude konkurence a co upřednostní rozhodčí.

Jak jste strávila měsíc mezi předcházejícím mistrovstvím a tímto? Dá se během tak krátkého času ještě forma nějak doladit?

Měsíc je poměrně dlouhá doba na doladění drobností. Trenér mi přidal jídlo, abych už zbytečně nepálila další svalovou hmotu, takže já si nestěžuji.

MS juniorů a masters se koná v Dominikánské republice, což je snové místo pro dovolenou. Neplánujete, že se tam ohřejete o něco déle?

MS v Dominikánské republice je pro mě odměnou za dlouhou letošní přípravu. Samozřejmě tam zůstaneme po závodech o pár dní déle, abychom si trochu užili tepla a sluníčka. Na závody odjíždím spolu se svojí báječnou kamarádkou Lucií Jakešovou a můžete si být jistí, že si to užijeme naplno! V závěru bych chtěla znovu poděkovat rodině, trenérovi Martinu Novotnému a Zdeně Razýmové za super servis na MS v Polsku. Tak nám držte všem palce, ať to zacinká.


Milena Koudelková na MS ve fitness 2016

Zpět na přehled


Eva Dlabajová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Moravy a Slezska 2016 - absolutní vítězka bikiny fitness juniorek
Mistrovství České republiky 2016 - 6. místo v bikiny fitness juniorek do 164 cm

Evo, dovolte mi za začátek obligátní otázku. Kolik Vám je let, jak dlouho cvičíte a kdo, nebo co Vás ke cvičení přivedlo?

Sportu se věnuji odmala, soutěžím, tuším, od osmnácti let. Nyní je mi dvacet. Cvičit a soutěži jsme začali spolu s mým přítelem.

Jaké soutěžní zkušenosti již máte za sebou?

U SKFČR mám odsoutěženou první jarní sezónu, kde jsem se stala absolutní vítězkou na Mistrovství Moravy a Slezska dorostu a juniorů. O týden později jsem obsadila 6. místo na MČR juniorů. Předtím jsem soutěžila pod naturální federací. Protože jsem s podzimní přípravou začala trochu pozdě, rozhodla jsem se vynechat pohárové soutěže a soustředila se právě na MS.

Jak obtížná pro Vás tato příprava byla?

Byla asi má nejnáročnější. Nejsem totiž jen soutěžící, ale i studentka, přítelkyně a dcera. Skloubit to vše dohromady není lehké, ale snad bude stát výsledek za to.

Pomáhá Vám s přípravou někdo? V jaké posilovně se připravujete?

Mám svého trenéra Jana Cahu, ale pomoc mám i od svého přítele a rodiny. Posilovnu nemám stálou, ale ráda se vracím do BOPO Factory Gymu v Třebíči nebo MišMaše v Brně.

Které své partie byste hodnotila jako od přírody hezky tvarované a na kterých jste musela více zapracovat?

Myslím, že mezi ty hezky tvarované patří štíhlý pas a paže. Zapracovat jsem ale rozhodně musela na nohách.

Trénujete svoji prezentaci a pózování? Inspirujete se třeba i od zahraničních bikiny závodnic?

Trénuji vždy, jak mám volnou chvilku. Jistěže se mrku na nějaké video ze světové soutěže, ale snažím se o vlastní prezentaci.

Máte nějaký svůj vzor?

Jako soutěžící i člověka Sabču Plevákovou.

Jak doma Vašemu soutěžnímu snažení fandí? Kdo je Vaším největším fanouškem?

Myslím, že doma už se smířili s tím, že mám své jídlo a každý den trénuji. I když nebydlím s rodiči, podporují mě maximálně. Mezi ty největší rodinné fanoušky patří určitě mamka, taťka a babča.

Jak jste Vy a Váš trenér spokojeni s Vaší aktuální formou bezprostředně před závody?

To, že já nebudu spokojená asi nikdy, snad neznamená, že není spokojený trenér. Ale řekla bych, že vzhledem k okolnostem vypadám celkem fajn. Záleží na tom, jak se odprezentuji přímo na pódiu a jak se zalíbím rozhodčím.


Eva Dlabajová před MS juniorů a masters 2016

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie