Reklama:
AKCE: Smart Whey protein 1+1
Nově v moderním sáčkovém balení!
Více zde.

Rozhovor s Robertem Speychalem o EVLS Prague Showdown 2018

6.560 zhlédnutí
Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže


EVLS PRAGUE AMATEUR 2018 - 28. 9. 2018, Praha
Info z EVLS Amateur:
prezentaceonline report z místa dění
Před EVLS Amateur:
soutěž o vstupenkyČešiharmonogramareálsemináře
pátek:
foto pódium I.foto pódium II.
zákulisí I.zákulisí II.zákulisí III.
zákulisí IV.zákulisí V.zákulisí VI.

kompletní výsledky s body a fotografie - 25 medailí + absol.!
videa ženy: bikinyfigurephysique
videa muži: kulturistikaphysiqueclassic physique
sobota:
EVLS Prague Pro
Z EVLS Amateur očima závodníků, rozhovory:
Přidružené sporty:
strongman (foto) • street workout (foto) • Hero Factorbench-press,
deadlift • pole dance • mas-wrestlingarmwrestlingMMA


Robert Speychal a William Bonac
Sedmým rokem za sebou bude Praha letos na podzim hostit největší středoevropskou fitness událost, sportovní festival EVLS Prague Showdown. O tom, na co vše se návštěvníci mohou těšit, a to ať už v rámci sportovních soutěží, či na doprovodné výstavě, jsme si na začátku září povídali s ředitelem soutěže panem Robertem Speychalem.

V letošním roce chystáte společně s Vaším organizačním týmem již 7. ročník festivalu EVLS Prague Showdown. Je organizace díky bohatým zkušenostem snazší, nebo stále stejně náročná?

Letos je to oproti loňskému roku o něco snazší, protože loni jsme se stěhovali do nových prostor, což byla velká neznámá. Nyní už v tomto ohledu víme, do čeho jdeme, ovšem zase nám dělá starosti, jak nás ovlivní rozdělení mezinárodních federací. Dále máme změnu v registraci závodníků, která dříve probíhala přes jednotlivé národní federace a nyní je přímá, takže musíme hodně vysvětlovat.

Jak jste zmínil, v loňském roce se festival EVLS Prague Showdown přestěhoval do PVA Expo Praha. Splnilo nové místo Vaše očekávání?

Naprosto. Ohlasy jsme měli jen a jen pozitivní, protože ten prostor je skutečně velký a nádherný.

Kde najdeme v rámci výstaviště hlavní stage pro kulturistiku, kde se bude konat expo a co uvidíme v ostatních prostorách?

Rozmístění bude velmi podobné jako v minulém roce. Vejde se do registrační haly, kde se kupují lístky, tam se budou konat i semináře. Když se odsud vydáte doprava, dostanete se do haly, kde bude po oba dny festivalu k vidění MMA. Pokud Vás MMA nezajímá, halu obejdete a vejdete do prostor, kde budou mít své stánky vystavovatelé, ale kde bude také k vidění soutěž v bench-pressu nebo atraktivní překážkový závod Hero Factor. Další hala pak už bude hlavním dějištěm kulturistiky.

Na jaká velká kulturistická jména se mohou diváci těšit?

S radostí musím říct, že k nám po třech letech opět přijede Shawn Rhoden - aktuální držitel titulu Mr. Olympia! Dále se představí Roelly Winklaar, potom třeba Nathan De Asha, to je poměrně nová kulturistická hvězda, z českých závodníků se můžeme těšit na Lukáše Osladila, Pavla Berana, ze Slovenska přijede Tomáš Tabačiar… A samozřejmě opět platí, že v rámci Meet and Greet se návštěvníci budou moci s profesionály setkat.

Kolik závodníků je momentálně registrováno v nejprestižnější kategorii IFBB Pro mužů open?

Máme zatím registrováno kolem desítky závodníků a dost z nich jsou ne úplně známá jména. Víme, že tato kategorie je divácky žádaná, zároveň ale vidíme, že některé její hvězdy už nemají po Olympii sílu pokračovat, a také jich je čím dál méně. Asi před dvěma lety Jim Manion vyjádřil názor, že tato kategorie zřejmě za pár let "odumře". Budoucnost naopak vidí v classic physique, mimo jiné i proto, že méně zatěžuje zdraví sportovců. Vzhledem k množství závodníků v kategorii physique to vypadá, že by jeho slova nemusela být daleko od pravdy. Ale uvidíme…

Jak to prozatím vypadá s počtem amatérských závodníků?

Momentálně máme 180 potvrzených závodníků. Samotná soutěž amatérů bude v letošním roce probíhat trochu jinak, než jsme byli zvyklí z předchozích ročníků. Dříve patřily amatérské divizi pátek a sobotní dopoledne, absolutní vítězové byli vyhlašováni v sobotu večer společně s profíky. Nyní podle nových pravidel musíme zařídit, aby absolutní vítězové byli vyhlášeni předtím, než začne semifinále profíků - to proto, aby se novopečení držitelé profi karty mohli profesionálního závodu hned zúčastnit.

V rámci amatérské soutěže proběhne oproti dříve ohlášenému harmonogramu ještě jedna změna. Den před naší soutěží probíhá jiná soutěž v Kuvajtu, ze které se k nám rozhodčí nestihnou přesunout, tak aby byli schopni rozhodovat už v sobotu v 9 ráno, proto bude začátek soutěže posunut na 11:00. To ale nemění nic na tom, že expo a veškerý program na něm začíná už ráno v devět.

Na jaké prize money se mohou těšit amatérští závodníci a jaká částka bude připravena pro profesionály?

Prize money jsou víceméně stejné jako v loňském roce, celkem to bude 120 000 dolarů.

Kdo bude v letošním roce soutěže moderovat?

Za českou stranu to bude opět Michal Dusík, úžasný moderátor, který se umí výborně připravit a skvěle se osvědčil v minulých ročnících, druhým moderátorem bude pro tentokrát Jay Cutler. A budeme mít ještě jednu posilu a oživení v podobě Stevena Benthina. Steven Benthin na EVLS dříve závodil, letos ale ze zdravotních důvodů startovat nemůže, a tak si soutěž vyzkouší z trochu jiné strany. Čeští diváci možná Stevena tolik neznají, ale v Německu je hvězdou stand-up comedy, takže se máme na co těšit.

Jaká je kapacita soutěžní haly a jsou ještě k dispozici vstupenky s opravdu dobrým výhledem?

Hala má kapacitu více než 3 000 míst a je zajímavé vidět, že jsou klasicky nejvíce vyprodaná místa ve středu hlediště, i když pódium je přes celou jeho šířku, a tak budou dobře vidět i diváci sedící po stranách. Každopádně jsme se poučili z loňského roku, kdy ze zadních řad už bylo přece jen vidět hůře, a tak jsme tentokrát zajistili velké obrazovky, které budou nejen na pódiu, ale i v půlce haly, takže tentokrát už se špatného výhledu nemusí bát vůbec nikdo.

Když se podíváme na expo, které větší firmy se zde představí?

Velký stánek bude mít Extrifit, který je hlavním partnerem, ale bude tam také velké množství drobných firem z Čech a Moravy. Stánek tam budeme mít i my, kdy polovina bude patřit EVLS merchandise, jehož sortiment jsme trochu zúžili, ale v nabídce budou dvě velmi povedená dámská a dvě pánská trička. Další čtvrtina stánku bude patřit Jayovi Cutlerovi a jeho merchandise, zbývající část bude náležet oblíbenému českému kulturistovi Pavlu Beranovi.

Nesmím zapomenout, že naším partnerem je i společnost Nebbia, jejíž tepláky šly v loňském roce na dračku a kompletně se vyprodaly už v pátek. Proto jsme letos nechali vyrobit oblíbenou sérii znovu a ve větším objemu.

EVLS Prague Showdown už tradičně nabízí bohatý doprovodný program, v rámci kterého bývá k vidění celá řada dalších, zejména silových sportů. Které sporty se návštěvníkům představí tentokrát?

Přímo ve výstavní hale proběhne WRPF Cup, kde se bude soutěžit v bench-pressu a deadliftu, svůj prostor tu bude mít vyhrazený i atraktivní závod Hero Factor, ve kterém pět důmyslných překážek prověří sílu, obratnost, vytrvalost i strategické myšlení závodníků. Samostatná hala pak bude patřit po oba dva dny soubojům MMA, ve venkovních prostorách proběhne souboj silných mužů - EVLS Strongman Cup. Dále budou v průběhu festivalu k vidění ukázky pole dance, mas-wrestlingu, armwrestlingu, Ben Cristovao představí brazilské jiu-jitsu. V rámci doprovodného programu proběhne i několik seminářů, těmi nejatraktivnějšími budou seminář Doriana Yatese, který je naplánován na pátek od 14 hodin, a seminář Jaye Cutlera, který se skuteční v sobotu od 14 hodin.

Jaké typy vstupenek jsou na EVLS Prague Showdown k dispozici a jaké jsou jejich cenové relace?

Ceny jsou podobné jako v loňském roce a měli jsme i několik cenových vln, ovšem nyní už slevy za včasný nákup skončily. K dispozici jsou dvoudenní vstupenky, které obsahují místenku na hlavní sobotní program, a jejich majitelé se na ně dostanou kdykoli kamkoli. Tuto vstupenku zájemci pořídí za 1190 Kč. Dále máme vstupenky na pátek za 750 Kč, které opravňují ke vstupu na expo, na veškerý doprovodný program i na soutěž EVLS Prague Amateur. Návštěvníci, kteří se nechtějí jít podívat na kulturistiku a zajímá je jen doprovodný program, si mohou koupit samostatnou vstupenku na expo za 450 Kč. V prodeji jsou stále také VIP vstupenky.

Pokud si nekoupím vstupenky v předprodeji, seženu je v pátek nebo v sobotu přímo na místě?

Vstupenky budou, ale samozřejmě ta lepší místa už budou rozprodaná, je tak určitě lepší využít předprodeje.

Proč by si fanoušci kulturistiky a silových sportů neměli nechat EVLS Prague Showdown ujít? V čem je tento festival výjimečný?

Výjimečný je ve své velikosti a hlavně pestrosti. Už před lety jsme EVLS Prague Showdown označili za "fitness and power festival", kde je kromě světové kulturistiky k vidění i široká škála dalších silově zaměřených sportů, takže si zde všichni fanoušci síly najdou to své. O to více, když člověk přidá expo, které je největší a nejpestřejší v naší zemi. Rád bych k nám tímto všechny fanoušky silových sportů pozval, protože nepochybuji o tom, že si i letos přijdou na své!



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

20.09.13:59Hockey1000 - Těším se těším!*79* *79*
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie