Reklama:
AKCE: Smart Whey protein 1+1
Nově v moderním sáčkovém balení!
Více zde.

Závodnice v bikiny fitness - rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Madrid 2018

11.580 zhlédnutí
Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


IFBB DIAMOND CUP MADRID 2018 - 25. - 27. 5. 2018, Španělsko
Češi před Diamond Cup:
Aleš BursaOndřej SobotkaMichal SelmecziEliška Dombková • Anna Totska • Kateřina Holmanová • Olexandra Voronina • Tatiana Naddennaia • Alexandra Lacková • Lukáš ČervenýLukáš Wojtyla • Iurka Ciubotaru

Info z Diamond Cup:
z místa děníkompletní výsledky s body

Z Diamond Cup očima závodníků:


Mezinárodní amatérské soutěže s hlavičkou IFBB Diamond Cup se staly pro závodníky velice vyhledávanými, a tak není divu, že jich v kalendáři pořád přibývá. Nejbližší Diamond Cup se bude konat ve dnech 25. - 27. května v Madridu, a jak je zvykem, představí se zde také závodníci z Česka. Své zástupce budeme mít jak mezi kulturisty, tak v kategorii physique, o medaile ovšem budeme usilovat i v bikiny fitness a wellness fitness.

Dnes si můžete přečíst předzávodní rozhovory s bikiny fitnesskami Eliškou Dombkovou a Olexandrou Voroninou, které se shodně představily už o minulém víkendu na soutěži IFBB Diamond Cup Poland. Zatímco Eliška vybojovala v kategorii do 169 cm 4. místo, Olexandra odjížděla z Polska se stříbrnou medailí.

Všem našim závodnicím přejeme na nadcházejících madridských závodech hodně štěstí.

jménokategorie
Anna Totska bikiny fitness do 162 cm + bikiny fitness juniorek
Alexandra Lacková bikiny fitness do 164 cm + bikiny fitness juniorek
Eliška Dombková bikiny fitness do 169 cm
Olexandra Voronina bikiny fitness do 172 cm
Kateřina Holmanová bikiny fitness do 172 cm
Tatiana Naddennaia wellness fitness

Eliška Dombková

Vybrané úspěchy:

IFBB Diamond Cup Poland 2018 - 4. místo v bikiny fitness do 169 cm
Mistrovství Evropy 2018 - 12. místo v bikiny fitness do 169 cm
Mistrovství světa ve fitness 2016 - 6. místo v bikiny fitness do 169 cm
Mistrovství Evropy 2016 - 4. místo v bikiny fitness žen do 169 cm

Eliško, v loňském roce jste se koučovala sama, zůstává to stejně i v letošním roce?

Ano, i v tomto roce se připravuji sama, ale asi jako každý nad sebou občas potřebuji kritické oko a odborný pohled, jestli se vše vyvíjí tak, jak má. Proto v závěrečné fázi přípravy dojíždím na tzv. kontroly formy a smrtelně motivační tréninky nohou za Slávkem Vinogradovem.

Prvním závodem sezóny pro Vás bylo ME. Na Facebooku jste uvedla, že před soutěží vyzkoušíte postupy, cituji, "na které jsem nikdy dřív neměla koule". Nyní už to můžete zhodnotit. Vyšel nový postup dle představ, nebo se zariskování úplně nevyplatilo?

Nový "postup" vyšel dle představ. Já sama jsem byla s výsledkem spokojená, ale zejména mi šlo o to vyzkoušet něco nového. Vyzkoušet reakci těla na nové postupy už jen z důvodu načerpání nové zkušenosti, která se vždy může hodit. (úsměv) Určitě to tedy nebylo tak, že by se něco nevyplatilo, ale bohužel jsem na ME velmi chybovala ve své prezentaci, a to byl dle mého názoru největší kámen úrazu.

Dalším Vaším závodem byl Diamond Cup v Polsku. Použila jste k doladění finální formy stejný postup jako na ME?

Formu na Diamond Cup Polsko jsem "ladila" velmi obdobně jako na ME, ne však úplně stejně, protože vždy je třeba zvážit mnoho aspektů, a s výslednou formou jsem byla nadmíru spokojená.

Hned týden po Diamond Cupu Poland pokračujete na Diamond Cup Madrid. Jak se Vám daří superkompenzace takhle krátce za sebou?

Jak se mi bude dařit superkompenzace takto krátce po sobě, tak to už se brzy dozvíme. (smích)

Pokud máte takhle blízko po sobě závody, můžete si dovolit po tom dřívějším trochu se odměnit něčím dobrým? Nebo to musíte vydržet?

Samozřejmě se odměna po závodech konala, to prostě k závodům patří. (úsměv) Určitě se nebojím toho, že by mi jedno dobré jídlo zkazilo formu na další závody.

S jakými svými partiemi jste v letošním roce spokojená, a co naopak vidíte jako svou největší slabinu?

Myslím, že letošní celková forma je kompaktní, podařilo se mi docílit subtilnějších nohou, které působily v předchozí sezóně dominantněji, než bych chtěla. Ale stoprocentně spokojená nejsem, a asi nikdy nebudu, už je to taková nemoc. (smích)

Kolik závodů máte v letošním roce v plánu?

V jarní sezóně ještě plánuji již zmíněný Diamond Cup Madrid a poté Diamond Cup Ostrava, kde s největší pravděpodobností jarní sezónu zakončím. Pokud ale tělo dovolí, ráda bych se zúčastnila také podzimní sezóny a pořádně si letos zazávodila.

Máte nyní před Diamond Cupem Madrid nějaké ambice na umístění?

Toto je vždy velice úsměvná otázka. (úsměv) V Madridu očekávám značnou konkurenci a účast zkušených závodnic. Věřím tedy, že se bude jednat o obtížné závody, a mým záchytným bodem a přáním bude finále. No a snem každého závodníka je samozřejmě vždy medaile a já už bych byla opravdu ráda, kdyby konečně nebyla bramborová. (smích)

Zpět na přehled


Olexandra Voronina

Vybrané úspěchy:

IFBB Diamond Cup Poland 2018 - 2. místo v bikiny fitness do 169 cm
Mistrovství České republiky 2018 - 1. místo v bikiny fitness do 170 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2018 - 4. místo v bikiny fitness do 170 cm
IFBB Diamond Cup Malta 2018 - 2. místo v bikiny fitness do 172 cm

Alex, co Vás poprvé přivedlo do posilovny a ve kterém to bylo roce? Pocházíte z Ukrajiny, věnovala jste se cvičení už tam, nebo jste začala až v ČR?

Začala jsem cvičit ještě na Ukrajině. Celý můj život jsem tak nějak propojena se sportem. Do posilovny jsem přišla v roce 2010 s cílem zpevnit a zlepšit postavu.

Pokud jsem správně hledal, poprvé jste závodila v roce 2016 na kondičních závodech a hned se Vám podařilo zvítězit, ale od té doby jste nasbírala celou řadu skvělých umístění jak u nás, tak v zahraničí. Na kterou svou soutěž vzpomínáte nejraději, ať už kvůli výsledku, nebo čemukoliv jinému?

To jste dohledal správně. Po každé soutěži mám něco, na co ještě dlouho vzpomínám. Jsou to vždycky moc dobré a příjemné zážitky, na které nikdy nezapomenu.

Jak se Vám letos dařilo v přípravě? Probíhala hladce? Bylo něco, na co jste se na své postavě snažila prioritně zaměřit? Kde vidíte své silné stránky a kde jsou podle Vás ještě rezervy?

Neřekla bych, že je pro mě vydržet dietu nějak složité, já když si to nastavím ve své hlavě, tak prostě jedu tréninky a pravidelný režim v jídle. Z jídla mi určitě něco chybělo, ale dá se to zvládnout. Ta postava stojí za to.

Myslím, že mou výhodou je užší pas. Jinak jsem se svojí postavou spokojena.

Letos jste už objela celou řadu soutěží, máte v jarní části některou, která by měla být hlavní soutěží, kam směřujete vrchol formy? Kde Vás ještě letos uvidíme?

Mám velké plány, ale nechci teď o nich mluvit.

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie