Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Juniorské závodnice v bikiny fitness a bodyfitness - rozhovory a formy před MS juniorů a masters 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS JUNIORŮ A MASTERS 2017 - 10. - 13. 11. 2017, Rumunsko
Češi před MS juniorů a masters:
nominace
Jakub Prchal (video) • Anželika KiričenkováPavlína ValigurováVeronika WertheimováLenka Myslivcová
Tereza Linhartová • Sandra Bártová • Ivana HalamováMária HudecLucie JakešováMilena Koudelková
Marián Jankovčin • Vladimír PlatzekJiří SchäferPavel Vacek • Ján Jankovčin • Pavel FormanMichal Šidík
Miloš PavlůVladimír Semerád (video) • Milan Bodlák
Info z MS juniorů a masters:
z místa dění - 5 medailí! fotogaleriekompletní výsledky s body
Rozhovory s medailisty, očima:
T. LinhartováP. Valigurová

Na Mistrovství světa juniorů a masters, které se bude konat v Rumunsku ve dnech 10. - 13. listopadu 2017, se pilně připravuje i tým českých juniorských závodnic. Anželika Kiričenková, Veronika Wertheimová, Pavlína Valigurová a Lenka Myslivcová se představí v kategorii bikiny fitness, Tereza Linhartová se postaví mezi bodyfitnessky. Jak probíhala soutěžní příprava, kdo byl v ní největší podporou a s jakými svými partiemi jsou jednotlivé závodnice nejvíce spokojené, se dozvíte v následujících rozhovorech.

jménokategorie
Anželika Kiričenková bikiny fitness juniorek do 160 cm
Veronika Wertheimová bikiny fitness juniorek nad 166 cm
Pavlína Valigurová bikiny fitness juniorek nad 166 cm
Lenka Myslivcová bikiny fitness juniorek nad 166 cm
Tereza Linhartová bodyfitness juniorek


Veronika Wertheimová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech dorostu a juniorů 2015 - 1 místo v bikiny fitness juniorek nad 164 cm
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2015 - 2. místo v bikiny fitness juniorek nad 164 cm
GP PEPA Opava 2015 - 2. místo v bikiny fitness

Veroniko, můžete nyní před MS shrnout, kolika závodů jste se v letošním roce zúčastnila a na kterých z nich jste dle svého názoru předvedla nejlepší formu?

Nejprve bych ráda pozdravila všechny fanoušky a čtenáře portálu Ronnie.cz. Letošní sezóna je pro mě ve znamení menšího množství, ale zase o to větších závodů. Pro svůj první letošní start jsem si vybrala prestižní domácí soutěž GP PEPA Opava, kde jsem startovala už potřetí. Tuto soutěž mám moc ráda, proto se tam každý rok vracím. Tato soutěž pro mě byla "zahřívacím" startem před mými hlavními plánovanými závody - MS juniorů v Rumunsku a MS žen ve Francii, kam směřuji svoji vrcholnou formu.

Jakou důležitost ve svém soutěžním kalendáři přikládáte nadcházejícímu MS juniorů, kterého se zúčastníte? Tušíte, jaké Vás tam čekají soupeřky?

Důležité pro mě je přijet ve své nejlepší verzi, vydat ze sebe maximum a hlavně si celou tuto výpravu užít. (úsměv) Co se týče soupeřek, očekávám kvalitně připravené závodnice, ale kdo tam bude konkrétně, nevím.

Se kterými svými partiemi jste nyní před soutěží nejvíce spokojená?

Letos asi až po zhlédnutí fotek z pódia GP PEPA Opava mohu upřímně říct, že jsem pyšná na svá záda a ramena, které jsou pro mě těmi nejsilnějšími partiemi.

Sledujete trendy na světové bikiny fitness scéně? Budete jim přizpůsobovat formu, kterou chystáte na MS?

Že bych trendy cíleně sledovala, to ne, spíš občas mrknu na Instagram, kde sleduji dění ze soutěží. Formu přizpůsobuji tomu, abych já sama se sebou byla spokojená. Jak bude má forma vypadat na MS, se nechte překvapit. (úsměv)

Povezete si s sebou do Rumunska nějaký talisman pro štěstí?

Ano, letos v létě jsem byla na dovolené v Tunisu, kde je velmi známé takzvané "očičko štěstí". Jedno takové jsem tam dostala v obchodě jako dárek, tak si ho určitě vezmu s sebou.

Kdo je Váš největší fanoušek?

Největším fanouškem je určitě moje maminka, které jsem moc vděčná, co všechno pro mě dělá, jak je se mnou celý průběh přípravy, jakou mi dává sílu, naději, odhodlání, podporu. To je k nezaplacení.

Co prvního si zamlsáte, až skončí MS? O jakém zakázaném jídle jste si tentokrát v době diety nejradši snila?

Ehm... já jako velký milovník jídla musím mít od každého něco. (smích) Určitě to bude jak něco sladkého, tak normální jídlo, které si běžně v dietě dopřát nemohu.

Máte pro letošek ještě nějaké další sportovní plány?

Ano. Jak už jsme zmínila, mým hlavním cílem bude MS žen ve Francii, kterým letošní soutěžní sezónu ukončím.


Veronika Wertheimová před MS juniorů a masters 2017

Zpět na přehled


Anželika Kiričenková

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech juniorů 2017 - 1. místo v bikiny fitness do 164 cm a absolutní vítězství
Mistrovství Evropy 2017 - 7. místo v bikiny fitness juniorů
Mistrovství ČR juniorů 2017 - 1. místo v bikiny fitness do 164 cm a absolutní vítězství
International Austria Cup 2017 - 1. místo v bikiny fitness juniorek

Anželiko, můžete, prosím, shrnout, kolika závodů jste se v letošním roce zúčastnila a na kterých z nich jste dle svého názoru předvedla nejlepší formu?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. Letošní rok byl a je, co se týče závodů, hodně nabitý. Do diety jsem šla nejprve hned od ledna a připravovala jsem se tudíž na jarní sezónu, kde jsem se zúčastnila mistrovských soutěží u nás a poté mistrovství Evropy. Potom následovala asi měsíc a půl pauza, kde jsem se snažila postupně navyšovat jídlo a dostat tělo do co největší pohody. Od července jsem se opět začala připravovat na podzimní sezónu a v té jsem se zúčastnila zatím tří závodů - International Austria Cupu ve Vídni, EVLS Prague Amateur a závodů v Čelákovicích. Podle mého názoru jsem měla paradoxně nejlepší formu právě v Čelákovicích, kam jsem šla v podstatě z tréninku.

Jakou důležitost ve svém soutěžním kalendáři přikládáte nadcházejícímu MS juniorů, kterého se zúčastníte? Tušíte, jaké Vás tam čekají soupeřky?

Mistrovství světa juniorů je pro mě vrcholem a další metou, které jsem chtěla v mém sportovním životě dosáhnout. Velmi si vážím toho, že mohu reprezentovat Českou republiku na tak velkých a důležitých závodech, takže by se v podstatě dalo říct, že je to pro mě nejdůležitější závod v této sezóně. O nějakých soupeřkách vím, ale absolutně se tím nestresuji. Jsou to překrásné závodnice z celého světa a už jen to, že se mezi ně mohu také postavit, mě těší.

Na které své partie jste teď krátce před soutěží nejvíce hrdá a které ještě nejsou tak úplně podle Vašich představ?

Musím říct, že v současné době nemám už na sebe v podstatě žádný pohled a je to způsobené právě tím, že už jsem v dietě kolem devíti měsíců, to už člověk opravdu ztratí normální uvažování. (úsměv) Takže já bych upřímně nejlépe vylepšila vše, a to hlavně z hlediska množství svalové hmoty, kterou jsem bohužel v podzimní přípravě trochu ztratila. Ale podařilo se nám opět zapracovat na zadní póze.

Sledujete trendy na světové bikiny fitness scéně? Budete jim přizpůsobovat formu, kterou chystáte na MS?

Trendy sleduji, ale vždy se snažím přijít připravená tak, abych se cítila dobře hlavně já, protože je to potom na tom pódiu vidět. Co se týče mistrovství světa a Evropy, tak mám pocit, že zde rozhodčí preferují sušší formy, ale my naopak chystáme formu trochu naplnit právě kvůli zmiňovanému úbytku svalů během diety.

Povezete si s sebou do Rumunska nějaký talisman pro štěstí?

Nepovezu.

Kdo je Váš největší fanoušek?

Mám to štěstí, že mě v mé přípravě vždy podporuje celá moje rodina, ale mými největšími fanoušky jsou moje babička a maminka, a já si toho moc vážím.

Co prvního si zamlsáte, až skončí MS? O jakém zakázaném jídle jste si tentokrát v době diety nejradši snila?

Snad úplně o všem, jelikož je tahle sezóna opravdu dlouhá. Nikdy asi nebudu závodnice, která "vyroste" z těch přežíracích stavů. (smích) Ale nejvíce se těším na návrat do mého běžného stravování, které se oproti dietě až tolik neliší, ale je samozřejmě pestřejší.

Máte pro letošek ještě nějaké další sportovní plány?

Pro letošek už žádné sportovní plány nemám, takže bych tímto moc ráda poděkovala Extrifit Clubu, jehož jsem součástí, mé skvělé trenérce Lídě Čížové, přátelům a rodině. I když toto poděkování vždy píšou všichni v podstatě stejné, já si opravdu upřímně vážím všech, kteří mě v mém sportovním, ale i osobním životě podporují, protože bez nich bych to nezvládla.

Přeji všem hodně zdraví a pohody!


Anželika Kiričenková před MS juniorů a masters 2017

Zpět na přehled


Tereza Linhartová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech dorostu a juniorů 2016 - 1. místo v bodyfitness juniorek
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2016 - 1. místo v bodyfitness juniorek
GP PEPA Opava 2017 - 2. místo v bodyfitness žen

Terezo, můžete, prosím, shrnout, kolika závodů jste se v letošním roce zúčastnila a na kterých z nich jste dle svého názoru předvedla nejlepší formu?

Letošní rok jsem započala podzimní sezónou, kdy pro mne bylo prvními závody Grand Prix PEPA Opava. Zde jsem se postavila mezi zahraniční konkurenci v kategorii žen a získala krásné druhé místo. S formou i umístěním jsem byla spokojená, jelikož jsem byla dobře připravená a dokázala jsem vybojovat dobré umístění i jako nejmladší závodnice mezi zkušenými ženami.

Jakou důležitost ve svém soutěžním kalendáři přikládáte nadcházejícímu MS juniorů, kterého se zúčastníte? Tušíte, jaké Vás tam čekají soupeřky?

Mistrovství světa juniorů a masters považuji za tečku za svou juniorskou "kariérou". Poté mě již čekají jen starty na mezinárodních soutěžích mezi ženami. Na přestup mezi ženy se těším, jelikož to bude obrovská výzva a každý se jednou musí posunout dál. Co se týče soupeřek, které mne na MS juniorů a masters čekají, dá se říct, že o některých vím, ale nesleduji je, jelikož to akorát odvádí od soustředěnosti. Na MS hodlám předvést to nejlepší, na čem jsem po celou dobu tak dřela.

Na jaké své partie jste teď krátce před soutěží hrdá a které ještě nejsou tak úplně podle Vašich představ?

S formou, kterou jsem na GP PEPA Opava předvedla, jsem byla nadmíru spokojená, jelikož to byla zatím má nejlepší forma v životě. Když se podívám zpětně na fotky z minulého roku, tak jsem zapracovala na partiích, které pro mne byly slabinou, a udělala velký kus práce. Ale jako člověk, který se tomuto sportu intenzivně věnuje, asi nikdy nebudu úplně spojená, jelikož je stále co vylepšovat.

Sledujete trendy na světové bikiny fitness scéně? Budete jim přizpůsobovat formu, kterou chystáte na MS?

Trendy na světové scéně sleduji, ale na formu to vliv mít nebude. Pokud tedy forma vydrží víceméně podobná nebo lepší jako na poslední soutěži, budu spokojená a vstoupím na pódium MS s hlavou vztyčenou. S mojí trenérkou Danielou Bečkovou připravíme formu podle nejlepšího úsudku a zbytek už bude na porotě.

Povezete si s sebou do Rumunska nějaký talisman pro štěstí?

Talisman pro štěstí asi žádný nemám. Stačí mi podpora mého přítele a části rodiny, která mne přijede do Rumunska podpořit.

Kdo je Váš největší fanoušek?

Největším fanouškem mi je v první řadě můj přítel, ve kterém mám neuvěřitelnou oporu, a také sestra, která mne na všech závodech doprovází. Dále celá má rodina a blízcí přátelé. Dostává se mi i podpory od lidí, se kterými se osobně neznám, což vždy velice potěší.

Co prvního si zamlsáte, až skončí MS? O jakém zakázaném jídle jste si tentokrát v době diety nejradši snila?

První věcí, kterou si po mistrovství světa juniorů dám, bude určitě některý donut z Donuter Donuts, protože donuty miluji a jsou pro mě tou pravou odměnou. Také se těším na poctivý domácí hovězí hamburger s hranolky. A jsem si více než jistá, že padnou určitě i nějaké ty sušenky, čokoládičky apod. (smích)

Máte pro letošek ještě nějaké další sportovní plány?

Po MS juniorů a masters se chystám na další dva mezinárodní závody. První na řadě bude Diamond Cup v Miláně 25. listopadu. Druhým a posledním závodem podzimní sezóny bude týden nato MS žen ve francouzském Biarritz.


Tereza Linhartová před MS juniorů a masters 2017

Zpět na přehled


Pavlína Valigurová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Moravy a Slezska dorostu a juniorů 2017 - 5. místo v bikiny fitness juniorek
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2017 - 1. místo v bikiny fitness juniorek nad 164 cm

Pavlíno, můžete, prosím, shrnout, kolika závodů jste se v letošním roce zúčastnila a na kterých z nich jste dle svého názoru předvedla nejlepší formu?

Jelikož závodím teprve první sezónu, bude to velmi rychlý výčet, ale myslím, že lépe to dopadnout nemohlo. Závodila jsem na Mistrovství Moravy a Slezska dorostu a juniorů, kde jsem skončila pátá, na Mistrovství České republiky dorostu a juniorů jsem vybojovala 1. místo. Na Grand Prix Fitness Brno jsem získala druhé místo v juniorkách, první v ženách do 168 cm a nakonec jsem se stala i absolutní vítězkou bikiny fitness.

Mým cílem letošního podzimu bylo nominovat se na mistrovství světa v Rumunsku, což se mi podařilo. Jsem neskutečně šťastná, že můžu reprezentovat Českou republiku a svaz SKFČR mi dal tuto příležitost, za kterou jim děkuji.

Co se týče formy, tu nejlepší jsem ještě nepředvedla, ale velkou radost mám z vítězství v ženské kategorii na GP Brno.

Jakou důležitost ve svém soutěžním kalendáři přikládáte nadcházejícímu MS juniorů, kterého se zúčastníte? Tušíte, jaké Vás tam čekají soupeřky?

Naprosto tu nejvyšší. Hned jak skončila jarní soutěžní sezóna, začala jsem přípravu směřovat na MS. Co se týče soupeřek, moc netuším a ani to nesleduji. Soustředím se na sebe a svoji přípravu. Nechci se ničím rozptylovat.

Na jaké své partie jste teď krátce před soutěží nejvíc hrdá?

Jsou to rozhodně břicho, ramena a záda. Na čem jsem opravdu zapracovala, jsou hamstringy a hýždě, ale to neznamená, že jsem spokojená. Spíše naopak, stále se na nich snažím pracovat. Bohužel každý máme nějakou tu partii, která zaostává... o to víc mě to motivuje.

Sledujete trendy na světové bikiny fitness scéně? Budete jim přizpůsobovat formu, kterou chystáte na MS?

Sleduji a nynější trend bikiny fitness se mi líbí. Na MS chci být vyrýsovanější, ale stále si chci zachovat ženské tvary a jemnost.

Povezete si s sebou do Rumunska nějaký talisman pro štěstí?

Povezu, ten nejcennější - svého přítele, moji největší podporu.

Kdo je Váš největší fanoušek?

Přítel, rodina a má druhá rodina z posilovny.

Co prvního si zamlsáte, až skončí MS? O jakém zakázaném jídle jste si tentokrát v době diety nejradši snila?

To ještě netuším. Po závodech v Brně jsem si dala vše, na co jsem měla chuť. Teď mám v hlavě jen jediný cíl, být lepší než naposledy. Takže na myšlenky typu co si dám dobrého není prostor.

Máte pro letošek ještě nějaké další sportovní plány?

Mistrovstvím světa ukončuji podzimní sezónu, nechám tělu odpočinek, a pokud nebude v ničem problém a všechno půjde, jak má, začnu se připravovat na jarní sezónu.


Pavlína Valigurová před MS juniorů a masters 2017

Zpět na přehled


Lenka Myslivcová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech juniorů 2016 - 1. místo v bikiny fitness juniorek
Austria Cup 2017 - 3. místo v bikiny fitness juniorek
Austria Cup 2017 - 2. místo v bikiny fitness
EVLS Prague Amateur 2017 - 4. místo v bikiny fitness juniorek

Můžete shrnout, kolika závodů jste se v letošním roce zúčastnila a na kterých z nich jste dle svého názoru předvedla nejlepší formu?

Ačkoli jsem v přípravě již od února, letošní soutěžní sezónu jsem započala až na podzim, kdy jsem se zúčastnila Austria Cupu v Rakousku a následně EVLS Prague Amateur. Do Rakouska jsem si šla hlavně  po roce ozkoušet opět formu na pódium, abych šla na EVLS s jistotou. Právě na EVLS jsme s mou trenérkou Evou Havelkovou směřovaly lepší formu, což se nám povedlo.

Jakou důležitost ve svém soutěžním kalendáři přikládáte nadcházejícímu MS juniorů a masters, kterého se zúčastníte? Víte, jaké Vás tam čekají soupeřky?

V první řadě si chci MS hlavně užít. Na konkurenci nikdy moc nekoukám, podle fotek stejně člověk neodhadne další důležitou věc a to je projev. Samozřejmě tuto soutěž beru jako tu největší a moc se na celý průběh těším. Bude to pro mě obrovský zážitek. (úsměv)

Na jaké své partie jste teď krátce před soutěží hrdá a které ještě nejsou tak úplně podle Vašich představ?

Na jaké partie jsem hrdá? No, mojí předností je asi úzký pas, ale největší závislostí je spíš "pekáč buchet" na břiše. (smích) Nevím, jestli ten ale mohu brát jako přednost, protože v juniorských kategoriích je to hodnoceno menším minusem, a tak jsem břicho poslední dobou záměrně necvičila. V posledních dnech přípravy jsem se nejvíce zaměřila na hýždě, abych docílila větší tvrdosti a separace.

Sledujete trendy na světové bikiny fitness scéně? Budete jim přizpůsobovat formu, kterou chystáte na MS?

Světové trendy v bikiny fitness sleduji a samozřejmě se i pokusíme přiblížit se danému trendu. Na MS plánujeme s Evčou spíše plnější formu.

Povezete si s sebou do Rumunska nějaký talisman pro štěstí?

Talisman samozřejmě mám. Je to malý medvídek Mr. Beana, kterého mi dovezl bratr přímo z Anglie. Jelikož filmy s Mr. Beanem miluji a vždy se u nich dost nasměji, tak mi medvídek pomáhá se odreagovat a připomíná mi, že si mám soutěž užívat. (úsměv) Méďa se mnou určitě pojede i do Rumunska.

Kdo je Váš největší fanoušek?

Můj největší fanoušek a zároveň má největší podpora je můj přítel Kiro a moje rodina. Všichni mi moc fandí a dodávají sílu hlavně v posledních dnech přípravy. Jelikož už pár mých příprav zažili, vědí, jak se někdy cítím a jak mě správně nakopnout a namotivovat do posledních dnů. Moc si jejich podpory vážím!

Co prvního si zamlsáte, až skončí MS? O jakém zakázaném jídle jste si tentokrát v době diety nejradši snila?

Tak to je dobrá otázka. (smích) Zamlsám si asi na všem! Ale nejvíce mám chuť na sladké. Těším se na sladké pečivo, donuty, palačinku s nutellou a ovocem a samozřejmě i zmrzlinu Ben & Jerry's. Ale zároveň se nemůžu dočkat, až posnídám vločky s proteinem, arašídovým máslem a banánem! To je pro mě úplně jako cheat. (smích)

Máte pro letošek ještě nějaké další sportovní plány?

Pro letošní rok už další soutěže neplánuji. Jelikož to pro mě byla docela dlouhá příprava, cítím, že je potřeba, aby si už tělo odpočinulo jak fyzicky, tak psychicky. Takže MS bude mou poslední soutěží pro tento rok a já si ji budu chtít maximálně užít!


Lenka Myslivcová před MS juniorů a masters 2017

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 54 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie