Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Závodnice v bikiny fitness juniorek - rozhovory před International Austria Cup 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže


INTERNATIONAL AUSTRIA CUP 2017 - 17. 9. 2017, Rakousko
Češi před International Austria Cup:
Martin LešenarStanislav BalvínTomáš Zeman • Patrik Šerý • Robert KovaříkJosef Prokeš
Lenka Myslivcová • Kristýna DobrovolskáAnželika KiričenkováLucie VajsováJana Jeřábková
Jiřina Ročeňová • Alena Krůtová • Jitka VorlováRadka Dubenecká • Martina Crlová
Info z International Austria Cup:
výsledky a fotografie
Z Austria Cup očima závodníků, rozhovory:
Anželika Kiričenková

Závodnice v bikiny fitness - rozhovory před International Austria Cup 2017

Již tuto neděli 17. září proběhne v Rakousku oblíbený závod International Austria Cup, kterým otevřou svou podzimní sezónu i mnozí naši závodníci. České barvy budou ve Vídni zastupovat mimo jiné i tři juniorské závodnice kategorie bikiny fitness, a to Lenka Myslivcová, zkušená závodnice Anželika Kiričenková a do třetice Kristýna Dobrovolská, pro kterou bude Austria Cup jejím soutěžním debutem.

jménokategorie
Anželika Kiričenková bikiny fitness juniorek a bikiny fitness nad 169 cm
Kristýna Dobrovolská bikiny fitness juniorek a bikiny fitness do 169 cm
Lenka Myslivcová bikiny fitness juniorek


Anželika Kiričenková

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech juniorů 2016 - 1. místo v bikiny fitness do 164 cm a absolutní vítězství
Mistrovství Čech juniorů 2017 - 1. místo v bikiny fitness do 164 cm a absolutní vítězství
Mistrovství Evropy 2017 - 7. místo v bikiny fitness juniorů
Mistrovství ČR juniorů 2017 - 1. místo v bikiny fitness do 164 cm a absolutní vítězství

Anželiko, Vy jste už zkušená závodnice, soutěžíte, tuším, již čtvrtým rokem. Uchováváte si stále nadšení do cvičení a odhodlání do každé soutěžní přípravy?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. Ano, je to tak, soutěžím už čtvrtým rokem a moje nadšení a odhodlání rozhodně neupadá. Spíše naopak. Je neuvěřitelné, jak se dokáže tělo změnit, a baví mě na něm pořád pracovat. Bonusem navíc je pak to, že odhodlání a disciplínu ze cvičení dokážu přenést i do běženého života.

S jakými cíli a ambicemi jste šla do letošní přípravy?

Po jarní sezoně jsem věděla na sto procent, že budu chtít závodit i na podzim, jelikož mám posledním rokem možnost závodit v juniorkách. Rozhodnutí o konkrétních závodech padlo na začátku července a jako první bude právě Austria Cup. Původně jsem chtěla závodit až na EVLS, ale jelikož mám vždy lepší formu až na druhých závodech, rozhodla jsem se ještě pro Rakousko. Navíc jsem slyšela na tuto soutěž pozitivní ohlasy, takže jsem moc zvědavá. Co se týče ambicí, vždy jdu závodit s pokorou a nepodceňuji soupeře, protože dřeme a držíme dietu všechny.

Jaká partie Vás nejvíce zlobí a jak se ji snažíte přechytračit? V jaké partii jste naopak zaznamenala za poslední dobu největší pokrok?

Mojí slabinou jsou určitě záda, protože mi dělá problém pořádně je při tréninku procítit. Při pózingu to takový problém není a roztáhnu je, ale potřebuji je určitě zvětšit, prohloubit a prodloužit. Další problémovou partií je břicho, které potřebuji určitě také hlubší a definovanější. Největší pokrok jsem zaznamenala na zadku a zadních stehnech. Vděčím za to těžkým tréninkům nohou 2x týdně.

Kdybyste mohla srovnat postavu Anželiky před 4 - 5 lety a postavu té současné, kde byste našla největší rozdíly?

Co se týče závodní formy, tak na prvních závodech jsem vypadala, jako kdybych se činky ani nedotkla a měsíc jedla tak půlku okurky denně. (smích) Takže ano, od té doby jsem určitě přibrala dost svalů a celkově se mi tím pádem změnila i konstituce postavy. Geneticky mám daný úzký pas a dobře nabírám svaly na ramenou, takže s tím nebyl problém, zato ty nohy, to je věčný boj.

Je pro vás jedna příprava jako druhá, nebo se liší? Umí vás v přípravě ještě něco překvapit?

Každá příprava byla jiná a každá mě vždy hodně naučila. Třeba v přípravě na jaro 2017 jsem zjistila, že dobře reaguji na tuky, takže jsem zařazovala hodně avokádo a oříšky, což využívám i teď. Příprava na podzim 2017 byla ale ještě specifická v tom, že po jarních závodech jsem přibrala asi jen 3 kg, takže mě nic netlačilo a mohla jsem si dovolit i celkem hodně jídla. A v podstatě to tak mám i teď pár dní do závodů, protože mi tělo zatím reaguje dobře i na docela velké množství sacharidů.

Máte radši jarní, nebo podzimní část sezóny?

Na podzim jsem závodila jen v mojí první závodní sezóně, potom už jen na jaro, takže uvidíme, které soutěže mě více zaujmou. Musím ale říct, že se mi vždy líbily závody v zahraničí, ať už to byl Loaded Cup v Německu, anebo mistrovství Evropy ve Španělsku, což byl pro mě ten nejsilnější a nejkrásnější zážitek v tomto závodním životě.

Vzhledem k tomu, že už se fitness věnujete tak dlouho a víte, kolik stojí úsilí vybudovat postavu, která bude mít úspěch na soutěžích, dokážete si ještě užít dobré jídlo, které není právě fitness?

Určitě! Myslím, že právě proto, že se věnuji tomuto sportu, dokážu si dobré jídlo užít snad i víc než normální lidé. Hodně lidí si myslí, že to mám zadarmo a nemusím tolik držet stravu v mimosoutěžním období, ale v off-season si dopřeji nějaké nezdravé jídlo tak jednou za 2 týdny a poctivě držím stravu. Samozřejmě ale nejsem v dietě celoročně.

Nyní ale v dietě jste, protože už brzy stanete na pódiu soutěže Austria Cup a brzy poté na EVLS. Jak se cítíte připravená a s jakými ambicemi do závodů půjdete?

Na závody se těším, ale samozřejmě jsou ve mně i klasické strachy jako třeba to, abych byla konkurenceschopná na těchto mezinárodních prknech a aby se povedl závěrečný týden, protože toho jde v posledních dnech dost pokazit. Každopádně dám do toho vše, abych dopadla co nejlépe. Ostatní už je na rozhodčích a to, jak na ně budu působit, už ovlivnit nedokážu.

Závěrem bych chtěla poděkovat své trenérce Lídě Čížové, protože to spolu táhneme už třetím rokem a vždy mě dokázala dobře připravit. Dále také Extrifit Clubu za podporu. A v neposlední řadě svému příteli, který to se mnou doma nemá lehké, rodině a přátelům.

Zpět na přehled


Kristýna Dobrovolská

Vybrané úspěchy:

Jedná se o její první soutěžní start.

Kristýno, na rozdíl od jiných dívek se vás nemusím ptát, proč právě bikiny. Je to evidentní. Krásně se zde propojí vaše zkušenosti s modelingem a sportovní duch. Co se vám na tomto sportu a této kategorii líbí nejvíc?

Nejvíce se mi na kategorii bikiny fitness líbí právě zmíněné propojení modelingu, ženské krásy a sportovního ducha.

Sportuji už od chvíle, kdy jsem udělala své první krůčky. Mám maminku učitelku (tělocvikářku), která mě ve všech sportovních aktivitách vždy podporovala a vedla. Prošla jsem si tedy mnoha sporty, ve kterých nešlo jen o sportovní výkon, ale také o provedení, vzhled a celkový dojem. To vše obsahuje i tato kategorie, kde je navíce plus to, že si s ostatními holkami pódia užijeme jako princezny. (smích)

Postava modelky a postava bikiny fitnessky se výrazně liší osvalením. Může mít podle vás žena jemně vyrýsované svaly a stále působit něžně?

Já si myslím, že určitě ano. Naše kategorie je toho důkazem.

Jsem typ, který nikdy neměl něžné ženské rysy. Vždy jsem měla postavu lehce osvalenou, sportovního typu. Proto jsem se také rozhodla pro zmíněnou kategorii, kde můžu uplatnit své přednosti a to, co mi je geneticky nejbližší a dané, přirozené.

Kdy jste začala cvičit v posilovně a kdo nebo co vás navedlo k tomu, že byste mohla zkusit soutěžit?

Má první zkušenost se cvičením v posilovně byla na podzim 2015. Tehdy mě oslovil trenér a poprvé jsem navštívila fitness formou silového tréninku za použití strojů. Pro cvičení jsem se díky této zkušenosti nadchla, ale v té době jsem se mu věnovala jen rekreačně. Chodila jsem cvičit když mi to práce a škola časově dovolily, když se mi chtělo. Neměla jsem ve cvičení takový řád, jako je tomu dnes.

Pokud budeme mluvit o cvičení a trénincích, které již byly zaměřeny na rozvoj jednotlivých partií, řekla bych, že takto jsem začala trénovat na podzim roku 2016. To se mé tréninky staly pravidelnými a měly nějaký řád, více jsem se soustředila na techniku a snažila se co nejvíce naučit.

Na začátku jara 2017 jsem začala kategorii bikiny fitness a celkově kulturistiku sledovat více než dříve, začalo se mi líbit vše, co taková příprava obsahuje, a s vášní, kterou jsem v tomto sportu nalezla, jsem o soutěžení začala přemýšlet. Nejvíce mě ovlivnily známé zahraniční tváře, které sleduji na sociálních sítích, a jsou mi vzorem. Poté také naše české tváře, například Kateřina Blažčíková, Olívia Pohanková, Adéla Storzerová. Posledním impulzem, kdy už jsem s jistotou věděla, že se na soutěž chci začít připravovat, byla účast na FIBO 2017 v Kolíně na Rýnem. Tam už jsem jen zvažovala výběr coachingu do přípravy a závody, kterých bych se chtěla účastnit.

Nyní máte před sebou závod Austria Cup. Bude to vaše první soutěžní zkušenost?

Ano. Austria Cup bude mou úplně první soutěží. S jistotou musím říct, že jsem pro přípravu udělala vše, co bylo v mých silách, a obětovala jí veškerý čas, energii a vášeň. Myslím si, že jsme s mou trenérkou udělaly neskutečný pokrok, dieta se vyvíjí správným směrem a celkově se soutěží již nemůžu dočkat. Lehký strach z nevědomosti, co mě vlastně čeká, tam je, ale ten správný, adrenalinový. Ať už bude výsledek jakýkoli, tak vím, že jsem ze sebe vydala první poslední, udělala jsem maximum a soutěžní dny už si chystám jen užít! Je to odměna za všechnu tu dřinu.

Na celé přípravě je nejtěžší psychika, zvládání myšlenek a být zodpovědný a svědomitý ve všem, co děláte. Jelikož jsem si zvolila coaching spíše on-line formou než prezenční, musela jsem se opravdu cepovat sama úplně ve všem. Tréninky jsou za odměnu, i když v závěru přípravy už jsou opravdu těžké, síly dochází a celkově si připadáte hrozně, co se výkonu, regenerace a sil týče. Dieta a dodržování stravovacích plánu je dle mého názoru těžší. Hlavně v situacích, kdy jste obklopeni jídlem, které bohužel teď nemůžete, musíte se naučit ovládat své myšlenky a negativní emoce v tomto směru. Ale jak říkám, 90 % všeho je o hlavě a o tom, jak si to vše nastavíte.

Proto si dovolím říct, že jsem na sebe pyšná už teď, jak jsem celou situaci a přípravu zvládla (zvládám) jen s on-line coachingem. Spíše si to užívám, baví mě to a v životě je to o překračování svých komfortních zón, takže jak ráda říkám: "Keep it up and go for it!"

Kdo vám pomáhá s přípravou?

S přípravou mi pomáhá Janča Jeřábková, která mi není jen on-line trenérkou, ale také skvělou podporou a kamarádkou. Líbí se mi způsob jejího coachingu a na sto procent věřím ve směr, který mé přípravě udává. Tímto bych jí také chtěla poděkovat!

Po Austria Cupu vás čeká ještě soutěž EVLS, kde se představíte před domácím publikem. Jak se na tuto soutěž těšíte a s jakými ambicemi do ní nastoupíte?

Na EVLS Prague Showdown se neskutečně těším. Nikdy bych si neřekla, že zrovna já se ukážu na pódiu právě této soutěže a moc si vážím této příležitosti. Samozřejmě mě doprovází lehký strach, aby vše vyšlo, jak má, a bylo perfektní. Nejen do přípravy na Austria Cup, ale také do každé jiné, zvlášť do přípravy na EVLS, dávám vše, co je v mých silách. Miluji to, co dělám, a hodlám si to užít na dvě stě procent. Ještě více mě těší a je mi motorem to, jakou podporu mi projevuje mé okolí, hlavně přítel, rodina a přátelé. A to nejen čeští, ale také zahraniční. (úsměv) I těm bych tímto chtěla mockrát poděkovat. Znamená to pro mě moc a těším se na všechny, které na akci uvidím, potkám a na nové tváře, které poznám. (úsměv)

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie