Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci v klasické kulturistice - rozhovory a formy před International Austrian Championship 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


INTERNATIONAL AUSTRIAN CHAMPIONSHIP 2017 - 30. 4. 2017, Rakousko
Češi před International Austrian Championship:
Petr Richtár Jiří HeřmanTomáš VykydalPatrik ŠerýRadka DubeneckáMichaela KrálováKlára Moravcová
Michaela HemmerováEva Havelková • Pavlína Štouračová • Marek SviridovIurka Ciubotaru • Jakub Šmucr
Info z International Austrian Championship:
výsledky a fotografie

Závodnice v bodyfitness a bikiny fitness - rozhovory před International Austrian Championship 2017

Stejně jako každý rok se na začátku sezóny bude konat amatérská mezinárodní soutěž International Austrian Championship 2017, jejíž pořadatelství tentokrát připadlo hornorakouskému městu Wels. I letos se na soutěž vydá početná skupina českých reprezentantů. Zatím jste si mohli přečíst rozhovory se závodnicemi v kategoriích bikiny fitness a bodyfitness a nyní se můžete podívat, jak vypadají formy dalších dvou borců, kteří budou závodit v klasické kulturistice. Jmenovitě jde o Tomáše Vykydala, čerstvého mistra ČR v klasické kulturistice do 180 cm, který nám po "přestupu" z kategorie physique předvádí slušnou formu, a Patrika Šerého, který se představí i v klasické kulturistice masters. Jak se oba těší a co dalšího prozradili?


jménokategorie
Tomáš Vykydal klasická kulturistika do 175 cm
Patrik Šerý klasická kulturistika nad 175 cm + masters


Tomáš Vykydal

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen, párů a masters 2017 - 1. místo v klasické kulturistice do 180 cm
Mistrovství Moravy a Slezska 2017 - 1. místo v klasické kulturistice do 180 cm
BFC Adel Cup 2016 - 1. místo ve physique mužů do 174 cm

Tomáši, jste čerstvým mistrem republiky v klasické kulturistice, jaké máte z tohoto umístění pocity?

Popravdě si to zatím tak nějak začínám teprve uvědomovat, ale je to úžasný pocit. Od začátku mé soutěžní kariéry na kondičních soutěžích jsem si přál tento titul nosit, takže se dá říct, že jsem si splnil velký sen.

Do loňského roku jste závodil v kategorii physique mužů, co Vás přimělo ke změně na klasickou kulturistiku?

Těch důvodů bylo víc. Prvním z nich bylo, že jsem si začal uvědomovat, že ačkoliv jsem i ve physique měl docela úspěchy, tak například na mistrovství republiky by to na nejvyšší příčky nestačilo. Mám na physique široký pas a hrudník taky není zrovna mojí chloubou, naopak mi dobře reagují ruce a nohy, což jsou předpoklady spíš právě pro kulturistiku. Druhým důvodem byla někdy sporná umístění závodníků, u této kategorie je totiž hodně důležité, jaký mají rozhodčí vkus, a tak jednou vyhraje svalnatější kluk, podruhé zase méně svalnatý s lepším vyrýsováním a potřetí zase kluk, co má brutální formu, svaly jako ze železa a hodil by se spíše do kulturistiky. A tak se i mně stalo, že jsem jeden den byl čtvrtý a o den později jsem na jiných závodech ve stejném složení závodníků vyhrál. A třetím důvodem bylo, že pózování v kulturistice si člověk daleko více užije, je to o něčem jiném. Nutno ještě říct, že i okolí mě do toho tlačilo a přesvědčovalo mě, že v kulturistice budu vypadat lépe. (úsměv)

Liší se letos Váš trénink od toho loňského? Na které partie jste se musel nejvíce zaměřit?

Ano, určité změny tam byly. Ta hlavní byla, že jsem opět začal pořádně trénovat již zmiňovaný spodek těla, a to hlavně zadní stranu stehen, která je stále mojí slabinou. V dietě jsem se také musel hodně zaměřit na hýžďově svaly.

Blíží se International Austrian Championship v Rakousku, jak dlouho se připravujete na své první mezinárodní závody? Byl to Váš dlouhodobý cíl? Na kterých soutěžích Vás na jaře ještě uvidíme?

Tyto závody nebudou mým hlavním cílem pro tuto sezónu, tím je právě mistrovství republiky. Do Rakouska se pojedu už jen porovnat se zahraničními borci a možná ozkoušet jiný druh superkompenzace. Moc se na tyto závody těším.

Chtěl byste na závěr někomu poděkovat za pomoc v přípravě nebo tréninku?

Určitě bych chtěl poděkovat svému trenérovi Honzovi Turkovi za přístup, který k nám členům svého týmu má, a dále všem, co mi fandí. Nesmím zapomenout ani poděkovat brněnské posilovně Fitness Blue Gym, kde se jako každý rok na závody připravuji.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Tomáš Vykydal na MČR mužů, žen, párů a masters 2017

Zpět na přehled


Patrik Šerý

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR mužů 2016 - 2. místo v klasické kulturistice masters

Rok se s rokem sešel a Vy jedete opět na International Austrian Championship. Budete opět nastupovat v kategoriích klasická kulturistika nad 175 cm a masters. Ve které kategorii si více věříte a na jaké výsledky pomýšlíte?

Dobrý den, já Vás tímto zdravím. Kategorie nad 175 cm je pro mě vždy braná hlavně jako výzva jít zabojovat s mladšími kulturisty a zjistit, zdali jim i ve starším věku mohu stále stačit, abych pro ČR vybojoval co možná nejlepší příčku. V masters je to samozřejmě jiné, ale to neznamená, že když je to věkově starší skupina závodníků, tak že to bude snazší. Moje zkušenosti jsou takové, že starší kulturisté si dají s přípravou na závod více práce, takže je pak úroveň závodu nasazená opravdu hodně vysoko. Asi jako každý, kdo dře po práci ve fitku a ví, co za tím je odříkání, chci samozřejmě co nejlepší ocenění od poroty. Hlavně aby bylo zdraví, zbytek nechám na porotě.

Kdybyste měl porovnat úroveň závodů v Rakousku a u nás, v čem vidíte největší rozdíl? Kde se cítíte lépe?

Lépe se cítím v zahraničí. Mám dojem, že přístup mezinárodních rozhodčích a pořadatelů k závodníkům, kteří jsou v přípravě unavení před závodem, je daleko vlídnější. I samotné rozhodování je tam více o kvalitě svalů atd.

Letos jsme Vás zatím viděli na mistrovství Moravy a Slezska, chystáte se na další soutěže v ČR nebo v zahraničí kromě zmíněného Austrian Championship?

Plány samozřejmě máme, ale je to hodně spojeno s financemi a časem.

Jak často měníte trénink nebo jídelníček? Zkoušíte nové metody, nebo se držíte osvědčených postupů? Jak trénujete teď před závody?

Jídelníček měním jen před objemovou přípravou nebo závody, jinak to stavím tak, že vše ohledně příjmu tuku a cukrů ve stravě řídím váhou, která mi vše ukazuje. Trénink měním celkem často, neboť tělo se rychle adaptuje na stereotyp. Před závody měním velké váhy činek za menší, neboť se často stávají zranění.

Chtěl byste někomu poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Poděkovat bych chtěl hlavně kamarádům, kteří při mně stojí a pevně věří, že jim dovezu nějaký ten kov. Také sponzorům, bez kterých by to taky nešlo, rodině a mé Marcelce. Prostě všem, kteří mi ze srdce přejí, pokud možno, zdraví a úspěch ve sportu.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Patrik Šerý před International Austrian Championship 2017

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie