Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci v kulturistice (I.)
- rozhovory před Arnold
Classic Europe 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC EUROPE 2016 - 23. - 25. 9. 2016, Španělsko
Češi před Arnold Classic Europe:
bikiny: Karolína Tlustá • Andrea Moleková • Jana JeřábkováKlára ŠturmováEva Havelková (video) • bodyfitness: Aneta Brožková • Jana Cocherováphysique: Radim MahovskýMichal Kulštejn (video) • Jan ŠvecPanos PlangesisMilan KolářPavel Nožička kulturistika: Pavel BeranPavel ČervinkaJan ZapletalLukáš Brunclík • Luboš Chmelenský • Radek VítekJozef FurinMilan Bodlák • Pavel Bretšnajdr • Martin Kasal • Jan Turek • Ján Jankovčin • klasika: Lumír Štefek
Před Arnold Classic Europe:
nominace
Z ACE očima závodníků, rozhovory:
Info z Arnold Classic Europe:
prezentacevýsledky a foto (I.) - 2 medaile! výsledky a foto (II. a III.) - medaile!
kompletní výsledky s body

Nominační sraz závodníků před Arnold Classic Europe 2016

Ve dnech 22. - 26. září se bude v Barceloně konat šestý ročník Arnold Classic Europe a Vy si na našich stránkách budete moci opět přečíst rozhovory se závodníky, kteří se na tuto soutěž nominovali. Jejich celkový počet dosáhl čísla 26, se třemi z nich z kategorie physique mužů jsme Vám již rozhovory nabídli. Teď se podíváme na kategorie kulturistiky juniorů, kulturistiky do 80 kg a klasické kulturistiky nad 180 cm, kde budou o medaile bojovat Pavel Beran, Pavel Červinka, Jan Zapletal, Lukáš Brunclík a Lumír Štefek. Vloni získala Česká republika 6 cenných kovů, pomohou tihle borci k získání dalších medailí?


jménokategorie
Pavel Beran kulturistika juniorů
Pavel Červinka kulturistika juniorů
Jan Zapletal kulturistika do 80 kg a kulturistika juniorů
Lukáš Brunclík kulturistika do 80 kg
Lumír Štefek klasická kulturistika nad 180 cm


Pavel Beran

Vybrané úspěchy:

Mistrovství České republiky NABBA/WFF 2015 - 2. místo v kategorii NABBA Men 1

Pavle, říká se o Vás, že jste vycházející hvězdou české kulturistiky. Co na to říkáte, cítíte se tak?

Ano, dalo by se říci, že jsem něco jako "slunce", což je hvězda nám nejbližší. A přesně tak se snažím přistupovat k mým fanouškům. Snažím se svítit na cestu, která vede k našemu milovanému sportu, snažím se osvítit temná místa a dodávat energii a víru všem, kteří ji potřebují. Zkrátka dokázat, že všechno jde, když se chce. Co se soutěžních výsledků týká, nedokázal jsem nic. A co dokážu, je vážně ve hvězdách.

Arnold Classic Europe bude Vaší první zahraniční soutěží, jak se těšíte a s jakým umístěním budete spokojen?

Těším se neskutečně! Těším se, že si všichni užijete nějaký ten humor, i když před závody (doufejme) bude spíše suchý! O umístění mi vůbec nejde, chci sbírat zkušenosti, jelikož vím, že pouze ty mne mohou posunout dál.

Chystáte se na další soutěže, ať už tento, nebo příští rok?

Ano, cílem přípravy bylo a zůstává EVLS, hlavně kvůli domácímu publiku.

Komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Rád bych poděkoval v první řadě SKFČR - za přijetí a tím i umožnění závodit. Kromě sponzorů, jako je CzechVirus, Original Store a Rampage bych chtěl poděkovat celé mojí rodině. Velké díky patří Filipovi, jelikož on byl tím, kdo mne do sportu uvedl. Ať si říká kdo chce co chce, málo z Vás ho zná takového, jaký opravdu je. A za to mu patří moje velké díky. Málo lidí si to uvědomuje, ale s Filipem jsme pro kulturistiku v ČR získali obrovské množství fanoušků a v neposlední řadě i spoustu nových závodníků! Je pravda, že jsme na to šli dost kontroverzně, ale co, funguje to! A nakonec třešnička na dortu. Rád bych poděkoval Katce, jelikož je mi velkou oporou, hodně mi pomáhá a podporuje mě. A to je nejvíc, co si můžu od ženy přát. Pak už snad jen tu třešničku na dortu, který po závodech sežeru.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!

I já mockrát děkuji za zájem. Závěrem chci poděkovat lidem, kteří jsou nepřející a závistiví. Nebojte se, budeme Vás i nadále krmit!


Pavel Beran před Arnold Classic Europe 2016

Zpět na přehled


Pavel Červinka

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Moravy a Slezska dorostu a juniorů 2015 - 1. místo v kulturistice juniorů nad 77 kg + absolutní vítěz

Jak se před Arnold Classic Europe cítíte a jakou máte formu?

Cítím se už bez energie, forma je zatím taková nijaká, takže doufám, že to během posledního týdne nějak dojde. (smích)

Chystáte se kromě Arnolda a EVLS na podzim na další soutěže?

Nejspíš jen tyto dvě soutěže, ale kdo ví, třeba se ještě rozhodnu pokračovat. Vše bude záležet na mém pocitu právě po těchto soutěžích.

Dle aktuálních fotografií jste narostl do ohromné formy, jak probíhal Váš trénink a předsoutěžní dieta?

Můj trénink se v objemu a dietě moc neliší. Jen ke konci přípravy přidám větší intenzitu a supersérie. Předsoutěžní dieta probíhala tak, že jsem si nastavil cca 300 g sacharidů a směrem k soutěži postupně ubíral. Tuky jsem v posledních týdnech držel okolo 30 g, bílkoviny cca 3 g na kilo váhy.

Jakého umístění byste chtěl ve Španělsku a na EVLS dosáhnout?

Čím lepší umístění, tím samozřejmě lépe, ale hlavní je pro mě dotáhnout to do závěru a moci si říct, že jsem do toho dal vše.

Komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Chci poděkovat všem, kdo mě podporovali a fandili mi, ať už na mé facebookové fanpage, nebo kdekoli jinde. Všem, co mě motivovali vymáčknout ze sebe co nejvíce.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Pavel Červinka před Arnold Classic Europe 2016

Zpět na přehled


Jan Zapletal

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2016 - 1. místo v kulturistice mužů do 82,5 kg
Loaded Cup 2016 - 4. místo v kulturistice juniorů nad 75 kg
BFC Cup 2015 - 2. místo v kulturistice juniorů
BFC Cup 2015 - 3. místo v kulturistice mužů do 80 kg

Soutěžíte třetím rokem a Vaše výsledky mají vzestupnou tendenci. Aktuálně jste moravským mistrem kulturistiky v kategorii do 82,5 kg. Jaké jsou Vaše plány a cíle?

Mým neustálým cílem je se nadále zlepšovat a setrvat v tomhle sportu ve zdraví, a pokud možno co nejdéle. Momentální plány jsou start na Arnold Classic Europe a o týden později na EVLS.

S jakým výsledkem budete spokojený a jaký by pro Vás naopak byl zklamáním?

Výsledek, tak ten moc neřeším. Pochopitelně by bylo krásné přivézt domů nějaký kov, ale jedu přece na Arnold Classic, kde je obrovská konkurence, a tak budu spokojený už jen tím, že snad vše vyjde podle plánu, předvedu životní formu a závody si na 100% užiji! (úsměv) Beru to jako životní zkušenost, ještě před rokem bych tomu nevěřil a najednou odpočítávám dny do startu. Je to skvělý pocit plnit si své sny a cíle!

Prozraďte něco o Vašem tréninku a předsoutěžní dietě.

Co se týká tréninku, tak ten je neustále proměnný, základem jsou hlavní vícekloubové cviky, poté přejdu na shazované série, trisety atd. Snažím se o maximální intenzitu a trénink nepřesahuje 45 - 60 minut. Kardio nedělám vůbec. S mým koučem se nám povedlo krásně nastartovat metabolismus a aktuálně dietuji na nějakých 300 g sacharidů a 250 g bílkovin. Jako zdroj sacharidů využívám výhradně rýži, bílkoviny čerpám z hovězího masa a hydrolyzátu.

Komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Nejvíce mě podporují lidé, kterým bych rád touto cestou i poděkoval. Mezi ně patří Jiří Borkovec a jeho Bodyflex Fitness, se kterým jsem navázal spolupráci, kterou si nemůžu vynachválit! (úsměv) Dále bych rád zmínil poděkování svému trenérovi Viktoru Hellovi, který pro mě dělá maximum. A myslím, že to na mé formě půjde velice dobře znát! A v neposlední řadě mé přítelkyni, rodině, přátelům, Vám za rozhovor a všem, co mě podporují a fandí mi!

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Jan Zapletal před Arnold Classic Europe 2016

Zpět na přehled


Lukáš Brunclík

Vybrané úspěchy:

Jedná se o jeho první soutěžní start.

Pokud se nepletu, Arnold Classic Europe bude Vaše první soutěž. Chystáte se v budoucnu postavit i na česká soutěžní prkna?

Ano, máte pravdu, Arnold Classic Europe je skutečně mou první soutěží. Jsou to velké závody a já jsem rád, že mě můj trenér vybral a chce, abych se právě těchto závodů zúčastnil. Co se týče českých soutěžních prken, tak se zároveň chystám na EVLS Prague Showdown a možná se objevím na Partners Cupu v Čelákovicích. Do budoucna bych se rád účastnil jak pohárových, tak mistrovských soutěží.

Jakých cílů byste chtěl v kulturistice dosáhnout a v kom vidíte svůj vzor?

Ptáte se, jakých cílů bych chtěl v kulturistice dosáhnout? Rád bych v budoucnu dosáhnul těch nejvíce možných, ale to samozřejmě každý, kdo aktivně závodí. Jelikož jsou tohle mé první závody, tak bych se velmi rád dostal alespoň do finále, což právě na Arnold Classic nebude vůbec snadné. Jedu si tam hlavně pro zkušenosti, které hodlám uplatnit v budoucích soutěžích. Za svůj vzor považuji své trenéry Martina Novotného, Lucii Jakešovou a Martina Kasala. Jsou to lidé, kteří mají za sebou mnoho úspěchů a kteří mají mnoho zkušeností, které se mi snaží předat. Dále hodně sleduji Vojtěcha Koritenského, který má také mnoho úspěchů včetně nominace na Mr. Olympia. Z těch zahraničních to jsou samozřejmě Arnold Schwarzenegger, Phil Heath, Jeremy Buendia, Sadik Hadzovic, Simeon Panda, Ulisses Jr. nebo Lazar Angelov.

Jak probíhá Váš trénink?

Na mých trénincích není zase tak nic zvláštního. Trénuji šestkrát týdně, kde projdu všechny partie těla ve čtyřech dnech. Zbylé dva dny se věnuji partiím, které podle mě nebo trenérů zaostávají. Jeden den mám volný na odpočinek a relaxaci. Nyní těsně před závody jsou ovšem tréninky každý den a jsou hodně intenzivní. Do denního režimu k silovým tréninkům zahrnuji dvakrát denně kardio, a to ráno a večer.

Komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Rád bych touto cestou poděkoval Martinu Novotnému, Lucii Jakešové a Martinu Kasalovi za vedení, podporu a obrovskou pomoc v přípravě. Dále rodině, a to především rodičům. Bez nich bych se asi ani nikdy k tomuto sportu nedostal. Obrovský dík patří mé přítelkyni, která má se mnou neskutečnou trpělivost a zvládá všechny mé nálady. Také bych chtěl poděkovat kamarádovi Romanu Vlachovi za velkou finanční podporu, ale i podporu jako takovou v samotné přípravě. Dalo by se říct, že si vším v uvozovkách prochází se mnou. A samozřejmě chci poděkovat všem svým přátelům a známým, kteří mě po celou dobu přípravy podporují a drží mě nad vodou. Moc všem děkuji a děkuji i Vám za tento rozhovor.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Lukáš Brunclík před Arnold Classic Europe 2016

Zpět na přehled


Lumír Štefek

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2015 - 1. místo v klas. kulturistice nad 180 cm
GP Ronnie.cz 2011 - 1. místo v kulturistice mužů do 30 let + absolutní vítěz
Smartlabs Cup 2011 - 1. místo v kulturistice mužů do 30 let + absolutní vítěz
Grand Prix Jalex Krnov 2011 - 1. místo v kulturistice mužů do 30 let + absolutní vítěz

Na soutěžní pódia se vracíte po roce, jak se těšíte? Chystáte se na další závody?

Na následující soutěž Arnold Classic Europe 2016 se moc těším. Rád bych ještě startoval následující týden na EVLS Prague Amateur.

S jakými ambicemi odjíždíte na Arnold Classic Europe?

Mé ambice jsou jasné. Užít si závody a neudělat ostudu. A taky doufám ve finálové umístění.

Je někdo, komu byste chtěl poděkovat za podporu, pomoc v přípravě či užitečné rady?

Určitě bych chtěl poděkovat Marcelovi Kubiczkovi za to, že mě v roce 2011 postavil poprvé na závody. Ale hlavně svému trenérovi a příteli Janu Kubíkovi a celému kolektivu z Kubík Fitness Ostrava. Ať už za podporu, užitečné rady, anebo sponzoring. Dále bych chtěl poděkovat Elektro Barabasch, konkrétně Romanu Barabaschovi za finanční podporu a Ester Konečné z CAA Fight & Fitness z.s. za sponzoring. A závěrem své přítelkyni Zuzce za podporu a pevné nervy.


Lumír Štefek na snímcích z roku 2011

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

22.09.06:22Petr Prielozny - Souhlasim, zavodnici vypadaj dobre.
21.09.11:52kome - dva jsou celkem ucházející. Držím palce ať vyjde forma!
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie