Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Jan Toušek - rozhovor a aktuální forma před Arnold Classic Amateur 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC AMATEUR 2016 - 3. - 6. 3. 2016, Columbus
Češi před Arnold Classic Amateur:
Martin DajčJiří KováčJan Toušek
Michal Kulštejn (video)Marek Hurník
Strongmani před AC:
Jiří Vytiska (video)
výsledky strongman
Před Arnold Classic Amateur:
srazharmonogram
očima Jiřího Vytisky
Info z Arnold Classic Amateur:
prezentace semifinále
kompletní výsledky s body
Rozhovory s medailisty, očima:
očima Jana Touška


Jan Toušek s Tomášem Burešem
(foto Josef Adlt)
Jan Toušek se letos opět postaví na prkna prestižní soutěže Arnold Classic Amateur, kde se bude snažit vylepšit loňské 5. místo v kategorii klasiků nad 180 cm. Co prozradil o své přípravě, jakou formou disponuje a na jakou kategorii si "brousí zuby", to prozradil v následujícím předsoutěžním rozhovoru.

Start na této prestižní soutěži jste si vyzkoušel už vloni, víte tedy, co od toho očekávat. Jak se do Ameriky těšíte a s jakými ambicemi pojedete? Jak probíhají vaše tréninky a na co jste se v přípravě nejvíce zaměřoval?

Ano, vloni jsem absolvoval tento úžasný prestižní závod v Americe. Celá úroveň závodů a atmosféra tam mě nadchla. Řekl jsem si, že na sobě budu ještě dál tvrdě a ještě víc tvrdě pracovat a budu se snažit posunout se nejdál, jak to půjde.

Do Ameriky se těším moc, snažil jsem se, abych do celé přípravy dal maximum, a oproti loňskému roku jsem o 200 % přitvrdil tréninky, jejich intenzitu a počet. Ztrojnásobil jsem počet tréninků nohou. Snažil jsem se do jednotlivých svalů dostat, abych je maximálně protrénoval, v čemž mi pomáhal i skvělý člověk, neváhám říct ten nejlepší v bodybuildingu u nás v České republice - Tomáš Bureš. Oproti loňskému roku jsem se snažil najít si čas, abych ty těžké tréninky proložil i odpočinkem a relaxem těla, myslím, že je to na celkovém výsledku znát.

Takže vyrážím na závody do Ameriky bojovat s těmi nejlepšími o nejlepší místo. Samozřejmě že vše se uvidí až na pódiu při porovnávání.

Původně jste závodil v kategorii physique. V čem je pro vás klasická kulturistika "lepší"?

Ano, původně jsem startoval jako physique, ale pódium ukázalo, že jsem na tuto kategorii už moc "přezrálý" a prostě kulturistický. Pro mne je náplň, když můžu vše dělat naplno a tvrdě, a líbí se mi "hardcore bodybuilding", ale toto mám rád ve spojení s estetikou. Proto jsem přešel do klasické kulturistiky. Nicméně vím, že bych se rád ještě posunul dál a byl spíš ve váze, která mně osobně víc sedí, takže mým dalším cílem je classic physique. Na což narazila vaše třetí otázka...

Co dalšího plánujete na letošní sezónu? Máte už vytipované soutěže, na kterých byste rád startoval, nebo se spíše rozhodujete až "na poslední chvíli"?

Mám už vybrané soutěže, kde budu letos startovat. Týden po Arnold Classic budu startovat v Kalifornii v Los Angeles na Muscle Contest v kategorii classic physique a další týden nato v San Diegu také v této kategorii. Takže svou závodní budoucnost bych rád směroval právě tímto směrem.

Rád bych do budoucna připravoval závodníky, kteří by rádi do této kategorie šli závodit, a pomáhal jim. To je mým plánem - věnovat se ostatním, co to opravdu chtějí. Ať už úplným začátečníkům do řad kategorie physique, tak i pokročilejším, co by chtěli právě do kategorie classic physique.

Budu se snažit už tento rok nasbírat co nejvíce zkušeností právě v této kategorii, protože to je směr, kterým se s největší pravděpodobností bude bodybuilding celosvětově ubírat.

Chtěl byste závěrem někomu poděkovat, nebo něco vzkázat čtenářům?

Samozřejmě. Chtěl bych poděkovat úplně všem, co mě v přípravě podporovali. Všem, co mi jakkoliv drželi palce nebo mi jen řekli, že to vypadá dobře. Za jakoukoliv podporu, i tu sebemenší, všem opravdu děkuji, vážím si jí.

Jmenovitě bych rád poděkoval na prvním místě určitě Tomášovi Burešovi, je to prostě pan trenér a celkově skvělý člověk, nejvíc mi na něj sedí hláška, kterou dřív používali v tomto sportu pro Arnolda - "One and Only". Dále bych rád poděkoval firmě Fitness Menu, která pro mě podle mých požadavků připravovala jídlo. Potom firmě Čejka Holding, a. s., a firmě VictoriaTip, kteří mi věří a pomohli mi financovat výdaje s cestováním.

Na závěr pro všechny, co by mě chtěli kontaktovat, tak mohou na Facebooku a Instagramu, kde mě najdou pod mým jménem, nebo e-mailem tousek.jan@gmail.com.

"NEVER GIVE UP and DREAM BIG!"


Jan Toušek - forma před Arnold Classic Amateur 2016


Foto: Josef Adlt



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie