Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci v kulturistice (II.)
- rozhovory před Arnold
Classic Europe 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC EUROPE 2016 - 23. - 25. 9. 2016, Španělsko
Češi před Arnold Classic Europe:
bikiny: Karolína Tlustá • Andrea Moleková • Jana JeřábkováKlára ŠturmováEva Havelková (video) • bodyfitness: Aneta Brožková • Jana Cocherováphysique: Radim MahovskýMichal Kulštejn (video) • Jan ŠvecPanos PlangesisMilan KolářPavel Nožička kulturistika: Pavel BeranPavel ČervinkaJan ZapletalLukáš Brunclík • Luboš Chmelenský • Radek VítekJozef FurinMilan Bodlák • Pavel Bretšnajdr • Martin Kasal • Jan Turek • Ján Jankovčin • klasika: Lumír Štefek
Před Arnold Classic Europe:
nominace
Z ACE očima závodníků, rozhovory:
Info z Arnold Classic Europe:
prezentacevýsledky a foto (I.) - 2 medaile! výsledky a foto (II. a III.) - medaile!
kompletní výsledky s body

Nominační sraz závodníků před Arnold Classic Europe 2016
Závodníci v kulturistice (I.) - rozhovory před Arnold Classic Europe 2016
Pokud naši nominovaní závodníci ještě nejsou v Barceloně, měli by si rozhodně pospíšit, protože registrační místnost na letošním Arnold Classic Europe už je otevřená. Jak je zvykem, před významnými soutěžemi Vám přinášíme rozhovory s českými závodníky, kteří se na nich představí. Dnes to budou další tři kulturisté - Radek Vítek, pro kterého bude Arnold Classic Europe soutěžní premiérou, ostřílený závodník Jozef Furin, který se představí v kategorii do 90 kg, a rekordman v počtu soutěžních startů a závodník masters Milan Bodlák. Pánové si navzdory náročné přípravě našli čas na krátké předsoutěžní rozhovory, které si můžete přečíst níže. My jim děkujeme a přejeme co nejlepší umístění!


jménokategorie
Luboš Chmelenský kulturistika do 85 kg
Radek Vítek kulturistika do 90 kg
Jozef Furin kulturistika do 90 kg
Milan Bodlák kulturistika masters nad 60 let


Radek Vítek

Vybrané úspěchy:

Jedná se o jeho první soutěžní start.

Radku, představte se, prosím, našim čtenářům a řekněte nám něco o vašich kulturistických začátcích a o vaší sportovní a soutěžní historii.

Zdravím čtenáře Ronnie.cz. Jmenuji se Radek Vítek a je mi 24 let. Do svých 20 let jsem hrál lední hokej na vrcholové úrovni. Po třetí operaci kolena jsem byl nucen skončit, ale se sportem jsem úplně přestat nemohl, a tak jsem se začal věnovat cvičení a životnímu stylu fitness celkově. Soutěžní ambice jsem začal mít před rokem a po navázáni spolupráce s Monikou Šlosrovou a Martinem Novotným jsem se do toho pustil. Soutěž Arnold Classic Europe bude pro mě soutěžní premiérou.

Proč jste se rozhodl startovat právě na Arnold Classic Europe?

Na startu na této soutěži jsme se domluvili s mým trenérem Martinem Novotným. Myslím, že je to skvělá příležitost, jak nabrat co nejvíce zkušeností a poměřit se s těmi nejlepšími.

Jak probíhala vaše příprava na závody, šlo vše podle plánu? Jste spokojený se svojí formou?

Příprava probíhala klasickým způsobem. Objemová část a dieta. Myslím, že celou dobu šlo všechno podle plánu. Hlavně jsem rád, že se mi vyhýbaly vážnější zdravotní komplikace, a to hlavně díky skvělé fyzioterapeutce Petře Matějčkové. Hodnocení mé formy nechám na jiných. Třeba na čtenářích Ronnie.cz. (úsměv)

S jakým umístěním byste byl na soutěži spokojený?

Výsledek pro mě v této fázi kariéry není až tak důležitý. Chci tam předvést své momentální maximum, co se týče svalového rozvoje i formy, a pak se uvidí, jak to dopadne. Jedu tam především nabrat zkušenosti a naplno si užít každou chvíli na pódiu.

Je někdo, komu bystě chtěl poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Ze všeho nejvíce bych chtěl poděkovat svým rodičům, kteří mě vždy maximálně podporovali ve sportu i v životě. Dále své sestře Lence za to, že mě bere takového, jaký jsem. Své ruské rodině Glebovi, Arturovi, Valerijovi, Fomovi a Ostapovi, dále pak Honzovi Výborňákovi, sparingovi Morymu, Vášovi, Monče Šlosrové a Martinovi Novotnému. Na závěr bych ještě rád poděkoval své milované přítelkyni Andrejce, jak při mně celou dobu stála, podporovala mě a vydržela to se mnou. Moc si jí za to vážím. Děkuji za to, že tě mám.


Radek Vítek před Arnold Classic Europe 2016

Zpět na přehled


Jozef Furin

Vybrané úspěchy:

Olympia Amateur Europe 2015 - 2. místo v kulturistice mužů do 90 kg
Arnold Classic Europe 2015 - 2. místo v kulturistice mužů do 90 kg
Arnold Classic Amateur 2013 - 3. místo v kulturistice mužů do 90kg
Mistrovství světa v klasické kulturistice 2009 - 1. místo v kategorii do 175 cm


Jozefe, minulý rok jste si ze španělského Arnolda odvezl krásné druhé místo. To první vám přitom uniklo jen o vlásek, respektive o dva body. Máte letos spadeno na první místo? Podařilo se vám od minula ještě něco zlepšit?

Zdravím čtenáře a nadšence kulturistiky. Letos příprava probíhá poklidně, ale teď kousek před závody už jedu jen ze setrvačnosti. Tak jako na konci každé přípravy. Co se týče loňského Arnolda, tak jsem byl docela spokojený. Ve svalovém rozvoji jsem vyhrál semifinále i finále, ale body mi unikly v sestavě. No co, to se taky stává. Spadeno nemám na nic, uvidí se na místě a nechtěl bych to nějak zakřiknout. Pokud bude všechno v pořádku, tak by snad měla být forma ještě lepší, uvidíme.


Jozef Furin na Arnold Classic Europe
(Foto: www.eastlabs.sk / Igor Kopček)
Jste již velice zkušeným a ostříleným závodníkem. Musel jste se během své závodní kariéry vyrovnávat s nějakými zraněními?

Závodím už nějaký ten pátek, ale zatím jsem žádné zdravotní problémy neměl. Doufám, že to tak zůstane i nadále.

Dříve jste soutěžil v klasické kulturistice. Jak se vám líbí koncepce kategorie classic physique, tak jak ji představili v Americe?

Ke classic physique nemám žádné výhrady. Každý, kdo v této kategorii závodí, si projde tím stejným jako v kulturistice, takže do toho dávají všechno.

Ve Španělsku nastoupíte v kulturistice mužů do 90 kg. Kam až tentokrát vystoupala vaše tělesná váha v průběhu objemové fáze přípravy? Vnímáte pro sebe “devadesátku“ z hlediska váhy jako ideální?

V objemu jsem měl nějakých 105 kg. Pro mě je teď ideální 90 - 95 kg závodní váhy. Ještě nejsem rozhodnutý, do které kategorie na Arnoldovi půjdu. Na EVLS to ale musím stáhnout do devadesátky.

Chtěl bystě někomu poděkovat za pomoc nebo podporu?

Poděkovat chci v první řadě mé přítelkyni Ivce - za pochopení, co se týká závodů. Pak Petrovi Ďurišovi z Mostu, Martinovi Novotnému za spolupráci ohledně přípravy a v neposlední řadě M Gymu Fitness Madaras Spišská Nová Ves za neskutečný sponzoring. Děkuji moc.


Jozef Furin na Arnold Classic Europe 2015

Foto:
www.eastlabs.sk / Igor Kopček

Zpět na přehled


Milan Bodlák

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR v kulturistice mužů a masters 2016 - 2. místo v masters mužů 60 - 64 let
Arnold Classic Europe 2014 - 3. místo v kulturistice masters mužů nad 60 let
Mistrovství Evropy juniorů a masters 2013 - 1. místo v kulturistice masters 60 - 64 let
Mistrovství Evropy juniorů a masters 2012 - 1. místo v kulturistice masters nad 60 let


V minulosti jste zmínil, že zahraniční soutěže pro vás bývají současně výletem. Ve Španělsku už jste byl několikrát. Cestujete rád? Kde se vám líbilo nejvíce?

Cestuji rád, asi jako každý. Evropa je ještě finančně dostupná. Poslední čtyři MS masters už ale ne. Tyto destinace jsou pro nás drahé. Dvě minuty na pódiu za 50 000 Kč, to je neúnosné. Ve Španělsku jsou soutěže organizačně vždy dobře připravené a Španělsko je hezká země. Osobně se mi jako město nejvíce líbí Budapešť.


Milan Bodlák na mistrovství Evropy 2016
(Foto: www.eastlabs.sk / Igor Kopček)
Přibližte nám, prosím, trochu váš trénink. Kolikrát týdně cvičíte, jak máte rozdělené partie? Soustředíte se spíše na cviky s činkami anebo využíváte strojů? Musel jste v průběhu let například upustit od některých cviků nebo je nahradit?

Do fitka chodím každý den, je to moje obživa. Kromě neděle trénuji každý den ráno od 5:30. Preferuji činky, je to určitě lépe využitý čas na cvičení než na strojích, pracuje více tělesních partií. Příroda se bohužel úplně ošálit nedá, takže pro většinu cviků musím s váhami rapidně dolů, ale snažím se cvičit stejně jako před padesáti lety, když jsem se začal o činky zajímat.

Minulý rok jste na Arnoldu skončil pátý. Jak jste byl s výsledkem spokojený a jak vidíte své šance letos?

Minulý rok jsem byl ve finále, takže jsem si zazávodil celé závody. To je vždy hezké. Umístění už tak dobré nebylo. Když to bude letos stejné, budu spokojený. V kategorii nad 60 let je už každý rok hendikep.

Chystáte se letos představit ještě na dalších závodech?

Další závody letos nemám v plánu. Zatím, ale možná...?

Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?

Pokaždé na tuto otázku odpovídám stejně. Bez podpory rodiny a zvláště mojí přítelkyně Ireny by to šlo podstatně hůře. Letos bych ale chtěl velice poděkovat dceři mé přítelkyně, také Ireně, která je mým sparingem při tréninku. Cvičení s ní je daleko intenzivnější. Člověk by nevěřil, kolik entuziasmu v sobě ještě může mít.


Milan Bodlák na mistrovství Evropy 2016

Foto:
www.eastlabs.sk / Igor Kopček

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie