Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Veronika Žižková - rozhovor
po Loaded Cup a Sweden
Grand Prix 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


SWEDEN GRAND PRIX 2015 - 10. - 12. 4. 2015, Švédsko
Češi před Sweden GP:
Štěpán GinzelMartin Klušák • Milan Vácha • Veronika ŽižkováVeronika Szalayová
Info ze Sweden GP:
výsledky a fotografie - 2 medaile!
Rozhovory s medailisty:
Veronika ŽižkováMilan Vácha

Veronika Žižková - rozhovor a aktuální forma před Loaded Cup 2015
Veronika Žižková se před nedávnem zúčastnila dvou po sobě jdoucích zahraničních soutěží. Tou první byl Loaded Cup v Dánsku, na kterém získala šesté místo, druhou byla Sweden Grand Prix, kde se jí podařilo překonat všechny soupeřky a vybojovat zlatou medaili. Jak se jí obě soutěže líbily, v čem viděla "nedostatky" a co bylo příjemným překvapením, to se dozvíte v následujícím rozhovoru doplněném fotografiemi, které zachycují nejen dění na pódiu, ale také atmosféru mimo něj.


Veroniko, předně gratuluji k soutěžním úspěchům. Mohla byste porovnat obě soutěže z organizačního hlediska a co se týká zázemí pro závodníky? V čem jste viděla největší nedostatky a co byste ráda vyzdvihla? Jak se vám celkově líbilo v severských zemích? Měla jste čas se tam trochu porozhlédnout?

Do Dánska jsme přiletěli s docela příjemným předstihem ve čtvrtek, přičemž prezentace byla v pátek a v sobotu moje soutěž. Bylo to pro mě akorát tak na ubytování, odpočinek a pózování. Veronika Szalayová a Štěpán Ginzel, kteří letěli obětavě se mnou o den dříve, mohli využít zdarma vstupu do místního fitka Bodyfactory, zajištěného od organizátora Loaded Cupu. Fitko bylo kousek od místa konání soutěže.

Obě soutěže, Loaded Cup i Sweden Grand Prix, byly organizačně pojaté trošku jinak. Soutěž Loaded Cup měla velkou mediální podporu, přijely velké hvězdy, které v Evropě jen tak nepotkáte, a od začátku jste věděli, že se soutěží o hodnotné ceny. Na Loaded Cupu mi navíc vyrazila dech již samotná prezentace atletů. Začala přesně na čas, byla moderovaná na pódiu, kam byly vyvolávány kategorie závodníků dle harmonogramu druhého dne, a atleti byli navíc již při prezentaci foceni. Na druhou stranu jako největší nedostatek jsem vnímala to, že trenér, který tam se závodníkem trávil celý den, neměl přístup na samotné konání závodu a neviděl tak závodníka na pódiu. Mohl jej sledovat jen přes obrazovky s přímým přenosem v backstage. Respektive mohl by, kdyby si do hlediště řádně zakoupil vstupenku (na každý den zvlášť, samozřejmě). Co bylo na Loaded Cupu fantastické? Zcela nepokrytecky přiznám, že jsem měla radost ze setkání s osobnostmi, jako jsou Dana Linn Bailey, Larissa Reis, Dennis Wolf, Neil Hill, William Bonac a další… Nijak jsem si to ale neplánovala, jak a kde je přepadnout s foťákem. Tak když jsem pak zcela náhodou potkala Danu Linn Bailey v zákulisí po mém finále, takřka "za šálou", kde se rozcvičovala na svou exhibici, vznikla panika, že není po ruce jediný nabitý mobil nebo foťák! Ale nakonec se to nějak zvládlo a fotka je. (smích)

Ve Švédsku byla prezentace a soutěž pojatá sice skromněji, ale musím uznat, že o to více v přátelském duchu. Vstup kouče na soutěž nikdo už neřešil, nonstop zde fungoval personál, který sděloval přesný čas následujícím kategoriím, které šly na pódium, a to pomáhalo více jak dánské obrazovky s přímým přenosem. V Malmö jsme měli zajištěné trénování v AA Elit Fitness Gymu, což nám zajistil švédský profesionální závodník Ahmad Ahmad a kde to cvičení šlo úplně samo. Musím uznat, že to bylo pro mě něco nového - ve skupině závodníků bydlet v apartmá, vařit si, chodit společně trénovat, společně prožívat finále diety, společně se těšit "na cukry" a společně projít soutěžemi. Díky tomu to byla asi ta nejhezčí příprava, kterou jsem kdy zažila, protože byla sdílená s lidmi ve stejném rozpoložení.

Jak se lišilo složení startovního pole? Připadala vám na některé ze soutěží konkurence slabší nebo naopak?

Obě soutěže měly kvalitní závodníky a byly brány na severu jako prestižní pohárové soutěže. Možná že v Dánsku bylo složení závodníků nabitější, protože ve stejný víkend, kdy probíhala Sweden Grand Prix ve Švédsku, startovalo několik závodníků z Loaded Cupu na soutěži v Norsku na Oslo Grand Prix. Myslíte si, že jsem uspěla právě proto? Možná ano, ale jsem za to ráda. (smích)

Co jste dělala pro to, abyste si mezi oběma soutěžemi udržela formu? Máte na to nějaké fígle?

Tomáš Bureš, který mě vedl, má spoustu fíglů, které mi v přípravě pomohly, ale alfa a omega všeho bylo u mě držet sacharidy tak nízko, jak to jen jde. V tom týdnu před Sweden Grand Prix to znamenalo držet nuly až do předposledního dne, kdy jsem tělo konečně trochu nasytila rýžovými chleby. A že to byl opravdu zážitek! Dlouho jsem nebyla takhle vyčerpaná jako právě dva dny před touto soutěží. Ale stálo to za to!

Na soutěži ve Švédsku jste porazila všechny soupeřky a vybojovala zlatou medaili. Jaký to byl pocit a od které chvíle jste "věděla", že to klapne?

Já nevěděla, že to klapne. Nebo tedy že to klapne až tak pěkně. Sice mi Katka Kyptová ihned po semifinále řekla, že bojuji o zlato, ale nějak jsem byla opatrná uvěřit tomu. Nikdy se totiž moc objektivně nevidím a to je důvod, proč se nikdy nekoukám na soupeřky a neporovnávám se v duchu s nimi. Je to zavádějící a i krásně připravená soupeřka se nemusí na pódiu hezky odprezentovat a naopak. Pocit to byl nádherný. Mnoho lidí mi pak přálo a gratulovalo v průběhu několika dnů, tím se ten pocit úspěchu vždy prodlužuje a neodezní tak rychle. (smích) Jen aby to nevypadalo, že Loaded Cup byl až tak marný. Ono 6. místo je taky hezké, je to přeci stále "top six". Navíc už tam mi došlo, že jsem tou soutěží získala mnohem více než krásné umístění. Celý den se tam o mě starala osoba, ke které strašně dlouho vzhlížím a která je mou ikonou - Katka Kyptová. A teď tu najednou byla a fungovala jen pro mě… To byl pocit!

A co bezprostředně po soutěži? Vrhla jste se na jídlo, nebo jste své chutě "držela na uzdě"?

Po soutěži nastalo doslova "junkfood inferno"! Nutno uvést, že za to může kvalitní sestava těchto lidí: Veronika Szalayová, Kateřina Kyptová, Štěpán Ginzel a Martin Klušák. Nakupovali ve Švédsku vše, co bylo obalené cukrem nebo čokoládou, a navíc - měli na to celý týden! Bylo jasné, že to domů letadlem nedostaneme! Rozhodně ne 4 litry zmrzliny! Apetit mi naštěstí nevydržel dlouho. Je týden po závodech a já si začínám opět plánovat jídlo, těším se na všechny možné suplementy od mého sponzora Pavla Trampoty z PT Servisu, které mě budou živit a regenerovat v následujících měsících mé přípravy na další soutěž.

Změnily se nějak vaše plány na další soutěžení, nebo stále platí, že byste se ráda představila také na amatérské Olympii v Praze?

Olympia Amateur Europe je 2. - 3. října a moc se na ni těším, a pokud mi zdraví v průběhu mé přípravy dovolí, ráda si na ní zasoutěžím ještě v lepší formě, než byla nyní. Bude to velká událost a bude na domácí půdě, tak co více si přát. Obě soutěže, kterými jsem teď prošla, mi dodaly trochu sebevědomí, ale hlavně zkušenosti. I tak jsem si vědoma toho, že Olympia Amateur je trošku vyšší cíl, ale to je dobře.


Veronika Žižková na pódiu Loaded Cup a Sweden Grand Prix 2015

Foto:
www.team-andro.com / Matthias Busse
www.eastlabs.sk


Veronika Žižková v zákulisí Loaded Cup a Sweden Grand Prix 2015

Foto:
archiv Veroniky Žižkové




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie