Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci v bodyfitness a fitness - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2017 - 3. - 7. 5. 2017, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Anželika Kiričenková • Lucie Varmužová • Michaela HemmerováLucie NovákováMarcela Blechtová
Veronika SvobodováNaďa KellnerováVeronika ZemanováAdéla Storzerová bodyfitness: Michaela Kohutová
Margaryta ŘíčařováArleta Krausováphysique: Lenka Jandová • Lenka FerenčukováLucie PoživilováIvana DvořákováMarek KavinaPatrik Herčzíkkulturistika: František Ševčík • Petr Havlík • Milan BodlákVladimír SemerádVladimír DvořákPetr Klíma klasika: Petr SvobodaLukáš TopinkaTomáš HlavaPavel Brožek
Zbyněk Bulavafitness: Ondřej Daňa
Před ME:
nominaceharmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníden 1 + foto - 1 medaile!
den 2 + foto - 1 medaile! den 3 a 4 + foto - 1 medaile!
kompletní výsledky s body
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
L. Topinka P. Klíma

Závodnice v bikiny fitness
- rozhovory před ME
Závodníci v klasické kulturistice
- rozhovory před ME
Nominační sraz závodníků na mistrovství Evropy 2017

Stejně jako před rokem se i letos bude od 3. do 7. května konat Mistrovství Evropy v kulturistice, juniorů a masters a Mistrovství Evropy ve fitness ve španělské Santa Susanně. A stejně jako vloni nás i letos pojede reprezentovat početná skupina závodníků, které v Praze vybírala čtyřčlenná porota na začátku dubna na nominaci.

V předešlých článcích jsme si představili soutěžící v kategoriích bikiny fitness, kulturistice a klasické kulturistice. Dnes si můžete přečíst, jak se na mistrovství připravovali závodnice v bodyfitness Michaela Kohutová, Margaryta Říčařová, Arleta Krausová a jediný reprezentant mužského fitness Ondřej Daňa.


jménokategorie
Michaela Kohutová bodyfitness do 163 cm
Margaryta Říčařová bodyfitness do 163 cm
Arleta Krausová bodyfitness do 163 cm a masters do 163 cm
Ondřej Daňa fitness mužů


Michaela Kohutová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR 2017 - 1. místo v kategorii bodyfitness do 164 cm + absolutní vítězství
Grand Prix Fitness Brno 2016 - 1. místo v kategorii bodyfitness
MS v kulturistice a bodyfitness 2003 - 1. místo v kategorii kulturistika juniorek

Gratuluji k absolutnímu vítězství na MČR, prozatím jste letos vyhrála vše, co se dalo. Jaký máte pocit z úvodu sezóny?

Děkuji za gratulaci. Co říct, jsem samozřejmě moc ráda, že vše dopadlo takto úspěšně. Přípravu jsem začala v lednu a snažila jsem se ve všem jet na 100 %, abych byla sama se sebou spokojená. Někdy to šlo hůř, někdy zase lépe. Netušila jsem, že to dopadne takto skvěle a já se stanu absolutní mistryní České republiky. Jsem za to moc ráda.

Chystáte se na ME do Španělska, a pokud se nepletu, bude to Vaše páté zahraniční vystoupení. Dalo by se tedy říct, že jste již v tomhle ohledu dosti zkušená. Vidíte v tom svou výhodu? S jakým cílem na ME jedete?

Ano, ME bude moje již několikátá zahraniční soutěž. Předloni jsem soutěžila na MS a musím říct, že po tolika letech to pro mě bylo jako poprvé stát na takto velké soutěži. Věřím, že mi tato zkušenost letos pomůže a já budu na ME již působit mnohem zkušeněji a uvolněněji. Výhodu v tom až tak moc nevidím, pokaždé mám pocit, jako bych na pódiu stála poprvé. Na ME budu soutěžit vůbec poprvé, vždy jsem dávala přednost mistrovství světa, a tak jsem si chtěla ještě splnit jeden sen. Cíle si žádné nedávám, nikdy nevíte, v jaké formě přijedou ostatní závodnice. Byla bych moc ráda za finále.

Chystáte se letos na další soutěže kromě ME?

Původně jsem plánovala pouze mistrovské soutěže a ME, tím skončit. Začala mě ale lákat ještě soutěž, která se pořádá skoro u mě doma, a to Diamond Cup v Ostravě. Ještě nejsem úplně rozhodnutá, záleží hodně, jak se budu cítit po ME, ale pokud vše půjde dobře a já budu mít dost sil, s největší pravděpodobností se zúčastním.

Uvedla jste, že jste již od ledna v přípravě. Těšíte se na odpočinek? Liší se Váš trénink ze závěru přípravy od toho "mimo sezónu"? A jak?

Na odpočinek se těším moc. Myslím tím ale hlavně odpočinek psychický, že najednou nic nemusím, uvolním se. Trénovat budu stále a dodržovat stravu také, i když v trošku volnějším režimu. Těším se moc na dovolenou s dětmi a rodinou, kdy se jim konečně budu věnovat naplno. Trénuji po celý rok víceméně stejně, v přípravě se jen více zaměřím na spodní část těla a slabiny a doplním vše kardiem. Trénink nohou mám pokaždé jiný, aby si nezvykly, cvičím je opravdu všelijak. Jednou hodně silově, podruhé zase různé supersety a jindy zase úplně jinak. Vrchní část těla jedu silově téměř celý rok, to samé břicho. Jedu hodně těžké váhy s menšími počty opakování.

Chtěla byste na závěr někomu poděkovat za pomoc v přípravě nebo tréninku?

Chtěla bych moc poděkovat rodině, především babičkám, bez kterých bych na celou přípravu mohla zapomenout. Pohlídaly mi děti, kdykoli jsem potřebovala jít na trénink nebo do práce. Dále chci poděkovat Martinu Drábovi, se kterým jsem vše konzultovala. Díky jeho zkušenostem jsem se také posunula dále. Nesmím také zapomenout poděkovat majitelům našeho fitka RPH v Havířově, kteří mi různým způsobem pomáhali v průběhu celé přípravy.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Michaela Kohutová na MČR mužů, žen, párů a masters 2017

Zpět na přehled


Margaryta Říčařová

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen, párů a masters 2017 - 1. místo v kategorii bodyfitness nad 164 cm
Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen - 1. místo v kategorii bodyfitness nad 164 cm

Margaryto, 1. místo na mistrovství Čech, 1. místo na MČR v kategorii bodyfitness nad 164 cm, gratuluji! Jak jsi se svými výsledky letos spokojená?

Děkuji za gratulaci. Letošní zlato na MČR byl původně můj cíl, na kterém jsem dlouho pracovala, a opravdu jsem pro to udělala vše, co jsem mohla. Takže jsem velice spokojená, že se to povedlo.

Jakého umístění bys chtěla dosáhnout na ME ve Španělsku?

Na ME ve Španělsku si to jedu hlavně užít, je to můj první mezinárodní závod. Samozřejmě bych jako každá správná závodnice a bojovnice chtěla vyhrát. (úsměv) Pracuji na tom, abych měla nejlepší formu a prezentaci ve svém životě. A hlavně chci vidět spokojenost a pýchu v očích mého trenéra.

Na jakých dalších soutěžích tě letos ještě uvidíme?

30. dubna jsem se zúčastnila pohárové soutěže RCO Fitness Cup 2017 v Olomouci. Dále je to ME a uvidíme, jak se budu cítit, protože už jsem letos počtvrté nachlazená. Možná budu závodit na Diamond Cupu v Ostravě.

Jak vypadá tvůj jídelníček a trénink mezi soutěžemi?

Mezi mistrovstvím Čech a MČR jsem jela klasickou superkompenzaci. Dále mi trenér slíbil, že před ME pojedu odpočinkově, abych se mohla zregenerovat, ale pak napsal "padesátky" sacharidů a "nuly" tuků a řekli jsme si, že pojedeme posbírat medaile na pohárkovku (smích). Nohy cvičím týden před závody, vršek cvičím s většími váhami a málo opakování. Snažím se, aby trénink nebyl dlouhý. Dvakrát denně procvičuji rehabilitační cviky na zdravé držení zad, srovnání lopatek a téměř nepřetržitě pózuji. (smích)

Chtěla bys někomu poděkovat za podporu v přípravě a tréninku?

V první řadě bych chtěla poděkovat svému manželovi za spolupráci, babičkám za hlídání synka Mikuláše. Samozřejmě obrovský dík patří trenérovi Slávkovi Vinogradovi za kamarádský přístup, největší starostlivost, pozitivní motivaci, pochopení, cenné rady a pomoc v osobním rozvoji. Moc hodný a velký profík s velkým srdcem. Velký dík patří také mému zdravotně kondičnímu specialistovi Jaroslavu Otáhalovi, říkám mu "doktor Lopatka", za funkčnost mých svalů a srovnání nejrůznějších svalových dysfunkcí (od palce u nohy až po přetížené předloktí). Velké poděkování patří Ekaterině Abramové za školu pózování. Děkuji české značce přírodní sportovní výživy Alvifit za sponzoring v podobě suplementů. Rovněž děkuji Fitness Star týmu, Performance Food, Aponus s.r.o., Karnabel a také mým klientům, které trénuji, za přízeň, trpělivost a za to, že mají skvělé výsledky.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Margaryta Říčařová - fotogalerie

Foto: Josef Adlt

Zpět na přehled


Arleta Krausová

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen, párů a masters 2017 - 2. místo v kategorii bodyfitness do 164 cm
MČR mužů, žen, párů a masters 2017 - 1. místo v kategorii bodyfitness masters
Mistrovství Evropy 2016 - 4. místo v kategorii bodyfitness do 163 cm

Na právě skončeném MČR jste získala pěkné druhé místo v kategorii do 164 cm, dokonce první místo v masters. Jak jste s těmito výsledky spokojená a s jakým cílem jedete na ME?

S výsledky spokojená jsem, protože jsou lepší než minulý rok. Loni jsem se dostala na ME do finále (4. místo), tak bych si samozřejmě přála, aby to bylo ještě lepší, nicméně záleží na konkurenci a rozhodčích.

Arleta Krausová (foto: Josef Adlt)

Proti loňsku jste si výsledkově polepšila. Změnila jste trénink nebo jídelníček, nebo jste zůstala u osvědčeného tréninku?

Trénink i jídelníček neustále měním a snažím se přijít na nejlepší způsob přípravy.

Kdo Vás v přípravě nejvíce podporoval?

Podporu mám od celého svého okolí.

Závodit jste začala teprve vloni, jak dlouho se tomuto sportu věnujete a co je Vaším cílem?

Jak už zaznělo v otázce, tomuto sportu se věnuji od loňského roku, a mým cílem je se neustále zlepšovat.

Komu byste touto cestou chtěla poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

V první řadě bych chtěla poděkovat Jaromíru Soukupovi, bez kterého by celá příprava i účast na mezinárodních soutěžích nebyla možná. Dále Pavlu Trampotovi, majiteli firmy PT Servis. A co se sportovní stránky týče, tak nemohu vynechat Margitu Zámolovou, Ludvíka Pokorného a Martina Snášela.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Arleta Krausová na MČR mužů, žen, párů a masters 2017

Zpět na přehled


Ondřej Daňa

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR ve fitness 2016 - 1. místo v kategorii fitness mužů
Grand Prix Fitness Brno 2014 - 1. místo v kategorii fitness mužů

Ondřeji, mohl byste se představit čtenářům a říci, co Vás přivedlo právě k fitness?

Zdravím všechny čtenáře. Rád se představím. Jmenuji se Ondřej Daňa, je mi 24 let a vždy mě to ke cvičení tak nějak táhlo. Už odmala jsem rád sledoval akční hrdiny v televizi, kteří ukazovali své schopnosti jak v boji, tak v akrobacii, a ještě u toho skvěle vypadali. Když mi bylo asi tak 7 let, tak jsem začínal cvičit ve fitku, do kterého jsem se dostal na dovolené díky staršímu bratránkovi, se kterým jsme jezdili spolu s prarodiči každý rok. Mimo ty dovolené jsem trávil většinu času lítáním po venku a zkoušením všech možných sportů a prapodivných pohybů, které mě napadly nebo jsem je okoukal v televizi. A tak nějak se má cesta formovala přes míčové sporty, street workout, bojová umění, gymnastiku, posilování s činkami až do dnešní podoby. Sám jsem zvědavý, kam se budu dále rozvíjet.

Pokud se nepletu, byl jste zatím na dvou soutěžích a obě jste vyhrál. S jakými ambicemi jedete na nadcházející ME?

Ano, přesně tak. Dvě vyhrané soutěže v ČR, možná taky díky tomu, že u nás není tak velká konkurence v této kategorii, což mě docela mrzí. Ambice mám vždy ty největší, takže bych určitě rád vyhrál. A pokud se to nepodaří tento rok, tak v budoucnu určitě.

Kolikrát týdně trénujete a jak trénink vypadá?

Trénuji 6 - 9x týdně s tím, že jeden den se věnuji regeneraci. Můj tréninkový plán se neustále vyvíjí. Už asi 11 let se snažím skloubit dohromady silový trénink, kulturistiku a gymnastiku tak, abych vše rozvíjel k maximálním limitům. Aktuálně střídám dva tréninky - jeden den tlaky, další den tahy, k tomu samozřejmě akrobacii a cviky s vlastní vahou, které bývají součástí rozcvičky i silového tréninku. Bohužel se mi den po nominaci povedlo špatně doskočit ze salta a mé slabší koleno to nevydrželo, takže teď jsem musel z tréninku vyřadit salta, mrtvé tahy, vzpírání, dřepy apod.

Abych byl přesnější, tak trénink tlaků vypadá takhle:

  • kliky ve stojce na lavici 6 - 10x 3 - 5
  • kliky na bradlech se závažím 6 - 10x 3 - 5
  • bench-press s jednoručkami 3 - 5x 10
  • rozpažky s kladkami 2x do mrtva
  • supersérie 3x 12 - 15:
  • A: tricepsové kliky
  • B: stahování horní kladky
  • nějaké dřepy, aktuálně jen na zdravé noze

Aktuální tréninky můžete sledovat na Facebooku a Instagramu, kde mě najdete jako The Ondrej.

Plánujete letos nastoupit ještě i k dalším soutěžím?

Soutěží s mou kategorií nebývá mnoho, ale pokusím se jich zúčastnit tento rok co nejvíce.

Chtěl byste někomu poděkovat za podporu v přípravě a tréninku?

Určitě bych rád poděkoval spoustě lidem. Začal bych sponzorem, který ve mě věří - fitness centrem Fitness Action, ve kterém působím jako trenér. Bez něj bych se na ME letos nejspíš nepodíval, protože to pro mě není nejlevnější záležitost. Dále trenérovi Lubošovi Koumalovi, který mě vede aktuální přípravou, a určitě mé rodině a přítelkyni za neuvěřitelnou podporu a chápání mých nálad, když jsem zrovna v dietě.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Ondřej Daňa před mistrovstvím Evropy 2017

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

04.05.12:30thoth - ... by byla ráda za finále??? Ta je tam rozseká, vypadá sq..
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie