Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Závodnice v bikiny fitness juniorek - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2017 - 3. - 7. 5. 2017, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Anželika Kiričenková • Lucie Varmužová • Michaela HemmerováLucie NovákováMarcela Blechtová
Veronika SvobodováNaďa KellnerováVeronika ZemanováAdéla Storzerová bodyfitness: Michaela Kohutová
Margaryta ŘíčařováArleta Krausováphysique: Lenka Jandová • Lenka FerenčukováLucie PoživilováIvana DvořákováMarek KavinaPatrik Herčzíkkulturistika: František Ševčík • Petr Havlík • Milan BodlákVladimír SemerádVladimír DvořákPetr Klíma klasika: Petr SvobodaLukáš TopinkaTomáš HlavaPavel Brožek
Zbyněk Bulavafitness: Ondřej Daňa
Před ME:
nominaceharmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníden 1 + foto - 1 medaile!
den 2 + foto - 1 medaile! den 3 a 4 + foto - 1 medaile!
kompletní výsledky s body
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
L. Topinka P. Klíma

Závodnice v bikiny fitness - rozhovory před mistrovstvím Evropy 2017

Od středy 3. května do neděle 7. května bude ve španělské Santa Susanně probíhat mistrovství Evropy určené závodníkům v kulturistice i fitness, juniorům i masters sportovcům. Formu na tento pětidenní šampionát ladí i mladé české závodnice. V juniorské kategorii bikiny fitness se ve Španělsku představí Lucie Varmužová, dále pak svěřenkyně Lídy Čížové Anželika Kiričenková, závodnice zastupující Dream Body Fitness Kladno Michaela Hemmerová a závodnice připravující se pod vedením Evy Sukupové Lucie Nováková.

jménokategorie
Anželika Kiričenková bikiny fitness juniorek do 160 cm
Lucie Nováková bikiny fitness juniorek do 160 cm
Lucie Varmužová bikiny fitness juniorek do 163 cm
Michaela Hemmerová bikiny fitness juniorek nad 166 cm


Anželika Kiričenková

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech juniorů 2015 - 2. místo v bikiny fitness do 164 cm
Mistrovství ČR juniorů 2015 - 4. místo v bikiny fitness do 164 cm
Mistrovství Čech juniorů 2016 - 1. místo a absolutní vítězství v bikiny fitness do 164 cm
Mistrovství ČR juniorů 2016 - 2. místo v bikiny fitness do 164 cm

Anželiko, jestli se nemýlím, letos už závodíte čtvrtou sezónu a tentokrát jste "dozrála" až na ME. Jak se do Santa Susanny těšíte a jak jste spokojená se svou současnou formou?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. Na šampionát se velmi těším, samozřejmě se ve mně pere i strach, ale to k tomu patří. S formou jsem spokojená tak napůl. Vidím, že jsem se za ten rok od poslední soutěže někam posunula a nějaké partie vylepšila, ale pořád budu s něčím nespokojená. Myslím, že tohle zná asi každý, kdo cvičí.

Když se ohlédnete na své začátky, na jakých svých partiích jste za ty 4 roky udělala největší kus práce?

Myslím, že nejvíce se mi podařila zlepšit obecně zadní póza. Zvětšila a vytvarovala jsem záda, hýždě i zadní stehna, dokonce se mi na břiše objevuje definice břišních svalů, což jsem nikdy neměla, jelikož nemám geneticky hloubku. Samozřejmě ale vidím ještě spoustu nedostatků, tak snad se podaří na nich ještě zapracovat.

Kterou partii cvičíte nejraději a do čeho se naopak musíte nutit?

V současné době nejradši cvičím hamstringy a zadek. Zvláštní je, že dříve jsem to úplně nesnášela. Co se týče nějaké partie, do které se musím nutit, žádná není. Ale ze srdce nesnáším kardio.

Jak máte rozložené tréninky v rámci týdne a co zhruba obsahují?

Tréninky mám rozložené tak, že každou partii procvičím jednou týdně, ale nohy a hýždě dvakrát. Kardio je samozřejmě nedílnou součástí tréninku. Jinak cvičím pořád silové tréninky až do konce, tento rok žádné vypalovací.

Dříve jste spolupracovala na své přípravě s Lídou Čížovou. Je tomu tak i v letošním roce?

Dokud budu závodit, tak to tak bude vždy, jelikož neznám pro mě lepšího profesionála v tomto oboru. Lída je moje podpora a motivátor a já jsem jí velmi vděčná.

Máte nějakou "mňamku", která se dá zařadit i v době diety a která vám dokáže v nelehkém dietním období zvednout náladu?

Dokud můžu v dietě sladidla, tak je to celkem fajn. Musím říct, že letos jsem ani žádné "mňamky" nevymýšlela, zato minulý rok jsem jedla v krizích bílky posypané instantními BCAA. (úsměv) Tato příprava je ale v mnohých ohledech jiná, takže nějak nemám potřebu vymýšlet.

Jaké jsou vaše další sportovní plány po návratu z ME?

Po návratu bych se ráda zúčastnila následující týden mistrovství Čech juniorek a podle toho, jestli postoupím, tak mistrovství ČR juniorek. Potom možná ještě jedna soutěž v jarní sezóně, ale to se vše bude odvíjet od únavy a formy. A po sezóně se uvidí, co bude dál. (úsměv) Každopádně moc děkuji všem, kteří mě podporují a fandí mi, děkuji Lídě, Extrifit Clubu, za který závodím, děkuji příteli, protože ten musí snášet moje krize. Děkuji rodině, protože ta je a bude pro mě vždy nejdůležitější.

Zpět na přehled


Michaela Hemmerová

Vybrané úspěchy:

GP Zbýšov 2016 - 1. místo v bikiny fitness nad 168 cm
Mistrovství Čech dorostu a juniorů 2016 - 2. místo v bikiny fitness nad 164 cm
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2016 - 2. místo v bikiny fitness nad 164 cm

Michaelo, nominovala jste se na ME, takže vás čeká výlet do Španělska. Jak se těšíte a jakou formu si tam povezete?

Zdravím všechny čtenáře. Nikdy jsem nezávodila za hranicemi a už vůbec ne s reprezentačním týmem, takže se do Španělska těším moc, hlavně na zážitky a zkušenosti. Formu si vezu určitě tu nejlepší, co jsem kdy v životě měla, a budu se snažit ji ještě doladit podle mých představ.

Na co jste se ve své přípravě na letošní jaro zaměřila především a podařil se pokrok?

Snažila jsem se nabrat nějakou svalovou hmotu, protože mezi závodnicemi jsem pořád působila drobným dojmem. To se mi letošní přípravu, myslím, podařilo dobře. Dalším úkolem bylo vyrýsovat tělo o něco víc než kdy dřív. Podle mého názoru se mi vše, co jsem si na tuto sezónu dala za cíl, povedlo. S pokrokem jsem spokojená.

Spolupracujete na své přípravě s nějakým trenérem?

O hodně věcí v přípravě se starám sama, ale potřebuji k sobě nějaké to objektivní oko, které mě bude usměrňovat, jinak bych se přehnaným zápalem sedřela už na začátku přípravy. S tréninky a stravou mi hodně pomáhá můj přítel, kulturista David Fechtner. Když ale cítím, že moje tělo chce něco jinak, než je nalinkované na papíře, tak si to přizpůsobím podle svého. A zdá se, že to funguje.

Jaký cvik ve vašem tréninkovém plánu máte nejradši a ke kterému se musíte přemlouvat?

Nejvíce se těším na trénink ramen, který si vždy moc užívám. Nejradši mám kompletně všechny tlakové cviky, ale nenutím se do žádného na tuto partii. Co naopak necvičím ráda, jsou lýtka, ty mě opravdu nebaví.

Jakou formu předsoutěžní diety jste zvolila a jak jste ji snášela?

Nejdříve jsem pouze poupravila makroživiny, ale jedla jsem stylem flexibilního stravování, co jsem chtěla. Později jsem začala lehce cyklovat sacharidy, kdy jsem měla v tréninkový den méně sacharidů a v den odpočinku naopak mnohonásobně víc. Pořád jsem ale nejela klasický "clean eating" a nevyřazovala jsem žádnou potravinu, kterou mám ráda. Na to je místo až teď - týden před soutěží, kdy už je jídlo opravdu striktní. Právě proto pro mě dieta byla jen takový bonus do pracovně vytíženého života, a ne něco, kolem čeho se točí celý svět.

Jak se vám daří propojit předsoutěžní přípravu a běžný každodenní život?

Tím, že mám to nejlepší zázemí v Dream Body Fitness Kladno, se mi daří život a mé sny zkombinovat opravdu jednoduše. Pracuji jako osobní trenérka, takže si svoje tréninky dobře přizpůsobím tréninkům mých klientů. Mezi vším jde najít rovnováha, a když si s přítelem chceme dojít na večeři, jdeme. Když cítím, že jsem unavená, vezmu si volno. Můj život není jen o závodění. (úsměv)

Jaké závody Vás v letošním roce čekají?

První závod v této sezóně pro mě bude International Austrian Championship, následuje mistrovství Evropy. Dále mistrovství Čech juniorů, tam když se zadaří, tak týden nato mistrovství ČR juniorů. Když budou síly a chuť, ráda bych zkusila novou soutěž Czechia Pro. Jarní sezónu zřejmě uzavře Summer Classic v Praze. Tím, že jsem poslední rok juniorka, bych si ráda zasoutěžila v této kategorii i na podzim, ale to je ještě daleko.

Na co se po ukončení závodní sezóny těšíte nejvíc?

Ani jsem nad tím tolik nepřemýšlela, protože tuto přípravu mi vůbec nic nechybí. Až se trošku sníží počet tréninků a přibude více času, určitě se těším, že budu mít více času na moji rodinu, od které bydlím docela daleko a navštěvuji ji méně, než bych si přála. A moc se těším na dovolenou k moři!

Zpět na přehled


Lucie Nováková

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech mužů a žen 2017 - 1. místo v bikiny fitness do 164 cm
Mistrovství ČR mužů a žen 2017 - 3. místo v bikiny fitness do 164 cm

Lucko, pokud se nemýlím, letošní sezona je pro Vás první soutěžní, ale Vám se hned povedl husarský kousek - zvítězit ve své kategorii na mistrovství Čech. Jak dlouhá cesta k tomu vedla? Jinak řečeno, jak dlouho cvičíte?

Ano, mistrovství Čech v Kutné Hoře byla moje první soutěž. S trenérkou jsme to spíše směřovaly až na mistrovství juniorů a na ženy jsem si šla v podstatě jen vyzkoušet pódium. Bude to znít asi jako klišé, ale ani jsem nedoufala, že bych se vůbec mohla dostat do finále. A nakonec to dopadlo tak, že jsem vyhrála. V první chvíli jsem tomu asi ani nevěřila, v kategorii jsem měla spoustu krásných holek a spousta z nich byly zkušené závodnice. Opravdu si svého umístění moc vážím. Cvičím asi tři roky, pro závodění v bikiny fitness jsem se rozhodla minulý rok v létě a přípravu začala v říjnu.

Soutěžíte za klub Profi Fitness Eva Plzeň, je tedy vaší trenérkou Eva Sukupová? Pokud ano, jak hodnotíte vaši spolupráci?

Ano, Evička je moje trenérka a já jsem s ní maximálně spokojená. Spolupracovat jsme spolu začaly až na konci ledna tohoto roku. Předtím jsem vystřídala dva trenéry a jsem strašně šťastná, že jsem nakonec došla až k ní. Je skvělá, umí namotivovat, nemaže mi med kolem pusy a hlavně se pořád směje. Tréninky mě s ní baví, i když mi někdy dává docela zabrat, ale to já potřebuji. Baví mě jet na trénincích na maximum a ona mě vždy správně vyhecuje. (úsměv)

Jak vaše první příprava probíhala a co na ní pro vás bylo nejtěžší?

Zpočátku byla moje příprava hektická, protože mi chvíli trvalo najít vhodného trenéra. Od té doby, co se připravuji s Evičkou, si přípravu maximálně užívám. Myslím, že moje dieta není žádný extrém. Pořád mám celkem vysoký příjem sacharidů (když nepočítám pár dní před závody) a mám i dost energie. Takže já si tu přípravu strašně moc užívám. Baví mě tréninky, striktnost ve stravě, dokonce ani kardio už mi tolik nevadí. (úsměv) Jediné, co občas není snadné, je skloubit přípravu s mým studiem na vysoké škole a prací. Teď se blíží zkouškové a brzy bych měla začít psát diplomovou práci, ale věřím, že to zvládnu i během závodění. (úsměv)

Jaké partie máte takříkajíc od Boha a na kterých musíte víc pracovat?

Bůh mi dal do vínku asi jen trapézy, ty jsem měla velké i v době mého "anorektického období", ale ty jsou v mé kategorii celkem nežádoucí. (smích) V 18 letech jsem vážila asi 45 kg a byla jsem jen kost a kůže... plochý zadek a hrudník (ten mi zůstal doteď). (smích) Myslím, že celkem snadno nabírám svalovou hmotu, od přírody mám také úzký pas a kulatý tvar hýždí, což se v mé kategorii celkem hodí. (úsměv) Jinak do budoucna musím zapracovat určitě na všech partiích, ale jako největší slabinu vidím středy zad a hamstringy, tam bude ještě dost práce, ale věřím, že si s tím s Evičkou poradíme. (úsměv)

Máte nějaký svůj idol?

Co se týče našich (českých a slovenských) bikiny fitnessek, tak Olivia Pohanková, ta je určitě idolem každé z nás, je nádherná. Líbí se mi, jak vystupuje. Po osobním setkání musím říct, že je strašně milá a pokorná a má to v hlavě srovnané. Další je Eva Havelková, má úžasné nohy a ramena. A pak je tu Sabina Pleváková, ta je úplně odlišná než Olivia a Eva, ale považuji ji za takový prototyp bikiny fitness, jen mi připadá, že se každým rokem ubírá tato kategorie malinko jiným směrem.

Nakolik příjemně, či nepříjemně se cítíte na pódiu? Jste rozená exhibicionistka, nebo se to spíš učíte?

Upřímně jsme já i Eva měly největší strach právě z mé prezentace a pózování na jevišti. Moc mi to nešlo a byla jsem pořád taková ztuhlá a neuvolněná, když jsme to trénovaly. Myslím, že jsem Evičku svojí prezentací na pódiu velmi překvapila a potěšila, vlastně i sama sebe. Před vstupem na pódium jsem byla velmi nervózní, ale když jsem tam vkročila, najednou to úplně odeznělo a já se tam cítila dobře. Až na to horko tedy. (smích) Když jsem odešla do zákulisí, došlo mi, že ani nevím, co jsem na tom jevišti vůbec dělala. Já se tam strašně uvolnila a všechny pózy a potom i volná sestava šly prostě ze mě nějak samy, vůbec jsem nad tím nepřemýšlela a moc jsem si to užila.

S jakými očekáváními pojedete na ME?

Mně se vůbec ani nesnilo o tom, že bych ve své první závodní sezóně jela na ME. Jednoho dne mi Evička řekla, jestli nechci zkusit jít na nominaci. Říkala jsem si, že si tam aspoň trochu vyzkouším pózovat před cizími lidmi. Tak jsem šla, ukázala se a dostala jsem od svazu výjimku pro účast na ME. Za to jsem strašně moc vděčná. Co se týče mé cesty na ME, ráda bych poděkovala mému hlavnímu sponzorovi Solárium U Besedy, které se nachází u nás v Plzni, díky jehož finanční podpoře se můžu ME zúčastnit. Strašně moc si takové podpory vážím! A co od ME očekávám? Je to moje první závodní sezóna, nemůžu jet na takové velké závody s nějakými velkými očekáváními. Samozřejmě dám do přípravy maximum a budu se snažit o co nejlepší výsledek. Především tyto závody budu brát jako obrovskou zkušenost do budoucna a v neposlední řadě krásný zážitek. Moc se těším.

Nakonec bych moc ráda poděkovala všem, co mi fandí a podporují mě, především mojí kamarádce a spolužačce Monče. Je to super nebýt na tu přípravu a vše kolem sám. Děkuji mojí Evičce za všechno, hlavně za velkou zásluhu na tom, že moji rodiče začali brát mé závodění opravdu vážně, fandí mi, podporují mě a hlavně jsou na mě konečně pyšní. Tomu se nic na světě nevyrovná.

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie