Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice v bikiny fitness
- rozhovory před mistrovstvím Evropy 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2017 - 3. - 7. 5. 2017, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Anželika Kiričenková • Lucie Varmužová • Michaela HemmerováLucie NovákováMarcela Blechtová
Veronika SvobodováNaďa KellnerováVeronika ZemanováAdéla Storzerová bodyfitness: Michaela Kohutová
Margaryta ŘíčařováArleta Krausováphysique: Lenka Jandová • Lenka FerenčukováLucie PoživilováIvana DvořákováMarek KavinaPatrik Herčzíkkulturistika: František Ševčík • Petr Havlík • Milan BodlákVladimír SemerádVladimír DvořákPetr Klíma klasika: Petr SvobodaLukáš TopinkaTomáš HlavaPavel Brožek
Zbyněk Bulavafitness: Ondřej Daňa
Před ME:
nominaceharmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníden 1 + foto - 1 medaile!
den 2 + foto - 1 medaile! den 3 a 4 + foto - 1 medaile!
kompletní výsledky s body
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
L. Topinka P. Klíma

Nominační sraz závodníků na mistrovství Evropy 2017
Prestižní klání mistrovství Evropy, které se koná opět jako superšampionát ve španělské Santa Susanně, letos proběhne 3. až 7. května. Zahrnuto je stejně jako v předchozích letech Mistrovství Evropy v kulturistice, Mistrovství Evropy juniorů a masters a Mistrovství Evropy ve fitness.

Ani letos nebude na tomto klání chybět početná skupina českých závodníků. A že jich nebude málo. O tom, kdo nás na mistrovství Evropy 2017 bude reprezentovat, bylo rozhodnuto již na začátku dubna, kdy v Praze proběhla nominace závodníků.

V článku níže si můžete přečíst rozhovory se závodnicemi bikiny fitness různých výškových kategorií. Jak se před odjezdem do Santa Susanny cítí, jak se na událost těší a s jakými ambicemi odjíždějí?


jménokategorie jméno kategorie
Marcela Blechtová bikiny fitness do 160 cm Veronika Zemanová bikiny fitness do 172 cm
Veronika Svobodová bikiny fitness do 160 cm Adéla Storzerová bikiny fitness nad 172 cm
Naďa Kellnerová bikiny fitness do 164 cm


Veronika Zemanová

Vybrané úspěchy:

FitBalance Czech IFBB International Cup 2016 - 2. místo v bikiny fitness do 172 cm
MČR mužů, žen a párů 2016 - 6. místo v bikiny fitness nad 168 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2016 - 1. místo v bikiny fitness nad 168 cm

Verčo, mohla byste se na úvod krátce představit a říci pár zajímavostí o sobě?

Zdravím čtenáře Ronnie.cz. Jsem rodilá Pražačka, co měla sen o proměně postavy. Dnes z tohoto snu je vášeň a láska k fitness, bez které už neumím žít. Možná právě díky tomu mám doma ocenění jako mistryně Čech či absolutní vítězství z pohárové soutěže. Soutěžení v bikiny fitness je mým koníčkem, ve kterém se chci stále zdokonalovat.

Máte za sebou docela úspěšnou podzimní sezónu, jak ji hodnotíte?

Podzimní sezónu hodnotím nad očekávání. Jsem velice spokojená s výsledky a raduji se z nich každý den, co projdu okolo pohárů a medailí.

Minulý týden jste se účastnila soutěže Diamond Cup 2017 Malta, byl to váš první závod v zahraničí? Jak se vám tam líbilo a jaké z toho máte dojmy?

Ač se někomu může zdát, že když neodvážíte medaile ze soutěže, tak to byl promarněný čas, opak je pravdou. Přivezla jsem si stejný pocit, jako kdybych vyhrála. Velký zážitek, ze kterého si beru spoustu zkušeností. Na závod jsem se, co se týká finálních úprav, připravovala sama. Takže make-up, vlasy, barvu a vše ostatní jsem si musela zajistit. S kamarádkou jsem vše zvládla sama. Soutěž byla skvělá, i když celkem dlouhá. Také mám velkou radost z plavek, které jsme dávaly dohromady s Karnabel. Když jsem se zpětně dívala na videa, bylo vidět, že jsem zvolila více než správně. Plavky byly výrazné a neskutečně zářily.

Popište nám své tréninky a celkově předsoutěžní režim. Došlo k nějakým změnám od vaší poslední přípravy?

Předsoutěžní režim je vesměs stejný. Tréninky nejsou až tak silové, spíše se snažím pocitově přizpůsobit trénink daným partiím. Někdy je dobré poslouchat, co Vám tělo říká. I když samozřejmě mám své nedostatky, jako jsou nohy, těm je potřeba se věnovat více.

Takže nohy považujete za svou slabinu?

Jako spousta bikin se snažím stále makat na nohách a hlavně na zadku. To je slabina, ze které ale chci časem vybudovat přednost. Co naopak nemusím moc dohánět, jsou záda a ramena. Jsou to i partie, které velmi ráda cvičím, což je asi i vidno.

Vaší trenérkou je Adéla Storzerová. Trénujete s ní od začátku? A jaké to je, když s vámi jezdí na soutěže i jako závodnice? Jaké to má výhody a nevýhody?

S Adél jedeme druhou sezónu a jsem nesmírně šťastná a vděčná za to, že ji mám. Díky ní jsem totiž úplně někde jinde, než když jsem začínala. Zatím jsme spolu na soutěži byly vždy jako závodník a trenér. Ona maximálně soutěžila jinde. Na ME to bude poprvé, co budeme obě závodit. I tak každá v jiné kategorii, Adél je totiž vyšší. Pokud do té doby nevyrostu. (smích) Myslím, že nás to ještě více spojí, když to budeme prožívat zase trochu jinak. Vidím to více jako výhodu než nevýhodu. Případné finální úpravy už umím korigovat sama, takže nemusím být na Adél vyloženě závislá.

Nominovala jste se na mistrovství Evropy 2017. Co očekáváte sama od sebe, s jakými ambicemi na soutěž jedete?

Vzhledem k formě, kterou jsem teď měla na Diamondu, by to nemuselo dopadnout vůbec zle. Jak jsem psala již v předchozím rozhovoru, nejsem člověk, co řekne, že si jde pro zlato, aby pak byl případně zklamán. Doufám a věřím v co nejlepší výsledek. Také věřím, že porotci ocení mou momentální formu, se kterou jsem velice spokojená. Moc se těším na celý průběh soutěže, a až opět obléknu plavky a vstoupím na stage.


Veronika Zemanová na IFBB Diamond Cup Malta 2017

Zpět na přehled


Veronika Svobodová

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen, párů a masters 2017 - 1. místo v bikiny fitness do 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2017 - 2. místo v bikiny fitness do 164 cm
EVLS Prague Amateur 2016 - 4. místo v bikiny fitness do 160 cm
MČR mužů, žen a párů 2016 - 7. místo v bikiny fitness do 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2016 - 2. místo v bikiny fitness do 164 cm

Verčo, shrňte nám opět něco zajímavého o sobě.

Úvodem bych chtěla pozdravit všechny čtenáře Ronnie.cz a samozřejmě především své fanoušky. Jak jsem již několikrát zmínila, pocházím z malé vesničky na severu Čech jménem Svinčice, která má sotva do 100 obyvatel a je známá hlavně chovem koní. Nicméně v poslední době začínáme pronikat například do cyklistiky nebo právě kulturistiky (smích). V současné době žiji s přítelem v Mostě, kde se společně věnujeme fitness životnímu stylu. Společně se také připravujeme na soutěže v kulturistice. Pravdou je, že v podstatě od podzimu roku 2015 jsem v nepřetržité přípravě, tudíž mi nezbývá mnoho času na jiné záliby. Jediným mým relaxem od práce a od cvičení je pečení zdravých dobrot. V tom se opravdu vyžívám, jelikož hlad je nejlepší kuchař... a v mém případě pekař (smích).

Před týdnem jste se umístila druhá na mistrovství Čech v bikiny fitness do 164 cm. Bylo tomu tak již podruhé, je to tak? Nyní vás čeká mistrovství Evropy. Jak se na soutěž těšíte a s jakými ambicemi tam jedete?

Ano, je to tak. Podruhé druhé místo. (úsměv) Samozřejmě jsem hrozně ráda, že jsem umístění obhájila. Nebudu však zastírat, že jsem ve skrytu duše doufala v místo první. O to větší motivace je na další soutěže, kterých se hodlám zúčastnit. Co se týče mistrovství Evropy, tak tam se neskutečně těším. Loni mi utekla možnost nominace vzhledem k tomu, že jsem nepostoupila do finále na mistrovství ČR, a moc mne to mrzelo. Letos nominace proběhla nad má očekávání a já doufám, že se nám podaří doladit formu tak, abych se mohla poprat o co nejlepší výsledek. Netroufám si říct, jak budu schopna konkurovat, ale pokud by se mi podařilo finále, byl by to pro mne opravdu velký krok vpřed.

Kdo vás na letošní soutěže připravuje? Připravujete se sama, nebo s někým spolupracujete?

Stejně jako v minulém roce se připravuji pod vedením státního trenéra kulturistiky Martina Novotného a spolupracuji také s Lídou Čížovou, která mi pomáhá s pózingem a celkovým projevem na pódiu. Dále také veškerou přípravu konzultuji právě s přítelem Lukášem Uhlíkem a naším společným kamarádem Radkem Křivanem, kteří mi ukazují i jiné cesty přípravy. Nakonec se pak rozhoduji podle toho, co jsem vypozorovala na svém těle od první přípravy, a snažím se to sladit.

Změnila se nějak vaše příprava od loňského roku?

Určitě ano. Pro mě je asi největší změnou technika posilování, určité změny jsem udělala také ve stravování. Přiznám se, že mi trvalo asi rok, než jsem opravdu začala poslouchat své tělo a přišla na to, co mu opravdu vyhovuje a co funguje v dílčích částech mé přípravy. Soustředím se tedy nyní v první řadě právě na správnou techniku posilování a procítění jednotlivých partií, aby byl celý trénink efektivnější. Zároveň jsem začala trochu experimentovat s jídlem a zjišťovat, co je pro mne nejvhodnější. Myslím, že se mi to celkem daří a věřím, že i můj progres od loňských závodů je tímto zapříčiněn, i když stále mám před sebou hodně práce.

Představíte se v letošní sezóně ještě i na dalších soutěžích? Popřípadě na kterých?

Po mistrovství ČR pokračuji právě na již zmíněné mistrovství Evropy, které je pro mne v letošním roce stěžejní, veškerou přípravu vlastně směřuji sem. Další soutěže prozatím v plánu nemám. Ráda bych si zase jednou užila léto, jela na dovolenou s přítelem a celkově si fyzicky i psychicky odpočinula. Ráda bych také posunula formu zase o kus dál, tudíž chci tělu dopřát relax a v klidu pracovat na slabinách, kterých je stále požehnaně. (smích)


Veronika Svobodová na MČR mužů, žen, párů a masters 2017

Zpět na přehled


Marcela Blechtová

Vybrané úspěchy:

Extrifit Slovakia Cup 2017- 6. místo v bikiny fitness do 160 cm
účast na Mistrovství Evropy ve fitness 2016
MČR mužů, žen a párů 2016 - 3. místo v bikiny fitness masters

Marcelo, mohla byste se na úvod krátce představit a říct pár zajímavostí o sobě?

Chtěla bych pozdravit všechny čtenáře Ronnie.cz. Pracuji jako fitness trenérka a má práce je mi i koníčkem. Sportu se věnuji odmalička. Dohromady 17 let jsem předcvičovala kick-box, aerobik a fitbox, který jste se mnou mohli vidět i v televizi ve Snídani s Novou.

Máte za sebou již účast na ME 2016. Jak jste dopadla a s jakými ambicemi jedete soutěžit na ME letos?

ME 2016 byly pro mě druhé závody vůbec. Podcenila jsem pózování, na kterém jsem hodně ztrácela body. Byly to velké závody s největší účastí žen ze všech kategorií. Bylo těžké se probojovat mezi otrkanými závodnicemi. Se svojí formou jsem jinak byla velmi spokojená. Jsem dříč, cvičím již spoustu let každý den a mám celoročně dobrou formu. Tento rok bych se na ME chtěla probojovat dál. A jako každý, kdo závodí, se chci umístit co nejlépe.

Změnilo se něco od vaší minulé přípravy? Stále trénujete s Vláďou Pajičem?

Jak již jsem se zmínila, formu si udržuji celoročně už spoustu let. Tréninky si tvořím hlavně podle svých vlastních pocitů. Co se týká stravy, vím, co mi vyhovuje a po čem spaluji. Malinko jsem se snažila formu zjemnit. S Vláďou Pajičem již netrénuji, svou přípravu jsem teď konzultovala se Slávkem Vinogradovem, kterého uznávám i jako sportovce. Také, jak víme, nikdy nefunguje každou přípravu vše stejně. Letos mi přípravu lehce narušil pád z motorky na dovolené v Thajsku, při letu v letadle jsem navíc dostala zánět Eustachovy trubice, a tak jsem musela zvolnit své tempo. Tak se teď snažím vše dotáhnout a dohnat.

Jak vypadá váš současný předsoutěžní režim? Jaké jsou vaše tréninky?

Předsoutěžní režim je hodně náročný. Hlavně z pracovní stránky. Jsem pracovně velmi vytížená a musím to skloubit se svými tréninky. Ale mám skvělé klienty, kteří mě velice podporují a fandí mi. Má rodina mi velmi pomáhá také. Jak jsem již řekla, tréninky si ráda tvořím sama, někdy to i trochu přeženu. Nešetřím se. Je ale dobré prokonzultovat to ještě s někým, aby Vás někdo viděl i jinýma očima. Jsem hodně sebekritická, pořád na sobě vidím nedostatky. Se Slávkem Vinogradovem jsem se shodla na složení stravy. Na nominaci na letošní ME mi Slávek řekl, že na svou kategorii mám příliš mnoho svalů, ty budu muset trochu popálit. Tréninky mám teď hodně kardio a spalovací. Když cítím potřebu, tak si dám i cviky zpevňovací - podle pocitů a aktuální formy. Celkově vím, co mi zabírá.

Co považujete za své přednosti a co naopak za slabiny?

Mezi mé přednosti patří cílevědomost, vytrvalost, sportovní disciplína a schopnost naslouchat svému tělu. Ráda předávám tyto zkušeností svým klientům. Též nemám problém s dietami a tvrdými tréninky, takže mám pohodovou přípravu. A slabiny? Pracuji na jejich odstranění. (úsměv) To Vás vždy posouvá vpřed.

Co vás na soutěžení nejvíce baví?

Fascinuje mne atmosféra soutěží. To, že se mohu srovnávat se svými soupeřkami a čerpat z toho inspiraci pro sebe. Jsem soutěžní typ, soutěžení mne posouvá dopředu a pomáhá mi klást si nové cíle. Soutěže jsou také skvělou příležitostí seznámit se s novými lidmi a navázat nové kontakty.


Marcela Blechtová

Zpět na přehled


Adéla Storzerová

Vybrané úspěchy:

Baikal Grand Prix 2016 - 1. místo v bikiny fitness
MS juniorů a masters 2015 - 1. místo v bikiny fitness juniorek nad 166 cm + absol.
MS ve fitness 2015 - 4. místo v bikiny fitness nad 172 cm
Olympia Amateur Europe 2015 - 1. místo v bikiny fitness nad 172 cm
MČR mužů, žen a párů 2015 - 1. místo v bikiny fitness nad 168 cm + absol.
ME 2015 - 2. místo v bikiny fit. nad 172 cm, 1. místo v juniorkách nad 166 cm + absol.

Adélo, jak probíhala tvá příprava na ME 2017? Byla jsi spokojená s vývojem formy?

Ano, myslím, že jsem byla s touto přípravou spokojená, ale to samozřejmě ještě nic neznamená. Uvidíme, jak se mi formu podaří dotáhnout do konce a jak se bude líbit rozhodčím. Chtěla bych být daleko jemnější a ženštější, což se mi zatím daří. Zároveň bych ale nerada závěr moc přepálila a byla moc vysušená, jak už se mi povedlo v minulé přípravě. Snažím se poučit z chyb v minulých přípravách, poslouchat svoje tělo a najít tak nějakou rovnováhu.

Bylo něco, ať už v tréninku, nebo stravě, co jsi tentokrát dělala radikálně jinak než dříve?

Po minulé přípravě na tucích jsem se opět vrátila do starých kolejí a držím jak sacharidy, tak tuky a bílkoviny. Také jsem teď radikálně omezila kardio, aby se mi dařilo co nejvíc udržet svalovou hmotu, hlavně na nohách. Zaměřovala jsem se daleko víc na silové tréninky, techniku cviků a také strečink.

V roce 2015 jsi na ME vybojovala hned dvě medaile - zlatou jako juniorka a stříbrnou mezi ženami. S jakým očekáváním a ambicemi odjíždíš na letošní šampionát?

Ráda bych dobře reprezentovala naši zem a byla spokojená s formou, kterou jsem udělala. To jsou mé cíle.

Letos budeš v Santa Susanně nejen jako reprezentantka, ale současně jako trenérka. Jak vnímáš spojení těchto dvou rolí?

Popravdě se na to moc těším. Veronika Zemanová, kterou připravuji, je už samostatná jednotka a ví, co má dělat. Vše jsme dopředu naplánovali, a tak věřím, že to zvládneme. Určitě si závody užijeme jako kamarádky.

Kdo byl v tomto období tvou největší oporou či rádcem?

Mou největší oporou je mi stále můj partner, rodina a moji přátelé. A za to jim moc děkuji!

Jaké máš plány po návratu ze Španělska?

Zatím jsem moc dopředu neplánovala. Uvidím, jak se bude forma vyvíjet a jak budu spokojená. Podle toho se budu rozhodovat, co dál.


Adéla Storzerová

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 132 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie