Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Tréninková poradna (03/2010)

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Trénink

Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.
Názory, které větší část čtenářů považuje za kvalitní:
+5 hlasů JoeC - Nejlepší je tzv. svatá trojice (trénink,správné jídlo a sp..
+5 hlasů smallram - Dobře, nechme urinoterapii těm, kdo v ni věří. Vrátím se k..
+4 hlasy smallram - Zdravím New_Age i Cizopasníka, autora článku. Popravdě do ..
+3 hlasy smallram - No víš, lehké to není, koneckonců ty víš své o diskusích o..
+3 hlasy smallram - New Age bude asi bude nadlouho inspirací k vysvětlování, j..

Hodnocení: 0
CIZOPASNIK
Vloženo: 15:18:56, 25.01.2010 | profil autora
Jasne, o tom nemuze byt pochyb, kdyz nekdo nema cas jit do fitka, tak predpoklad, ze vsechno ostatni zvlada dobre, je opravdu minimalni.

Hodnocení: 0
popshoit
Vloženo: 15:12:03, 25.01.2010 | profil autora
Pak je tu další věc..Dost lidí si myslí že jde hlavně o ten čas v posilovně..Ale člověk co nemá čas na trénink si pravděpodobně neudělá ani čas na správný jídelníček a životosprávu..

Takovému člověku zdůraznit že správně musí jíst a spát 24 hodin denně a 7 dní v týdnu.

Hodnocení: 0
popshoit
Vloženo: 14:57:24, 25.01.2010 | profil autora
To už je spíše otázka zvolených cviků..A co si cvičenec představuje pod pojmem `do selhání`.

Zvolit spíše těžké cviky na více svalových skupin současně. V takovém tréninku není místo na izolované cviky.

Jak říkal Arnold - 80% symetrické postavy lze docílit pomocí základních cviků.

Hodnocení: 0
CIZOPASNIK
Vloženo: 14:34:55, 25.01.2010 | profil autora
Dobra, ja jsem si jen nebyl jisty co tim pojmeme vubec myslis - takze trnink do selhani, ok.

Trenink do selhani nemusi byt vzdycky spatny. Ano, pri mensi treninkove frekvenci je spis mozne trenovat do selhani. Jenze nakolik to bude produktivni pokud budes 1x tydne trenovat cele telo? Podle meho nazoru bude efekt v podobe dlouhodobych stabilnich vysledku minimalni, ty rikas ze vysledky budou... Ok, v tomhle se rozchazime, nic se nedeje, to je nazor do diskuse a nemam s nim nejmensi problem

Hodnocení: 0
popshoit
Vloženo: 14:24:55, 25.01.2010 | profil autora
Pokusím se uspořádat..:)

metoda posledního opakování - delší doba na regeneraci, vhodné pro méně časté tréninky, po tréninku pocitujeme velikou únavu

tvoje metoda - nejedeš až do úplného konce, tedy pravděpodobně nedochází k takovému přetížení svalu, rychlá regenerace, možný častý trénink, po tréninku spíše pocit nabití než únavy.

Tvým tréninkem by to asi na něj mělo ten efekt jak popisuješ..Ale metodou posledního opakování by to šlo i takto..

Hodnocení: 0
CIZOPASNIK
Vloženo: 14:08:09, 25.01.2010 | profil autora
Je to moje poradna, vychazim ze svych znalosti a praxe a uprednostnuji tedy predevsim svuj nazor na vec, to je myslim pochopitelne :) Samozrejme diskusi se nebranim, jen mam radsi trochu jasnejsi pojmy, to co pises je moc neusporadane a neurcite.

Hodnocení: 0
popshoit
Vloženo: 13:51:16, 25.01.2010 | profil autora
Poslední opakování je jedna z mnoha technik, především na růst svalové hmoty. Pokud člověk zkončí někde uprostřed, tak kde je to přetížený svalu, ten stimul k růstu..Na druhé straně je tu trénink na sílu, svalovou koordinaci působením na nervový systém. Provedením 2-3 rychlých opakování, kdy je nervový systém stimulován jako bysme zvedali maximální váhu, díky rychlosti zvednutí, tento trénink je však vhodnější dělat častěji, protože tělo se po něm neregenuje tak dlouho. Ale pro čtenářův dotaz nahoře, trénink 1x týdně, bych doporučil metodu toho posledniho opakování navíc v každé sérii. Nemyslím že je vhodné tady tréninkové poradně upřednostnovat jen jeden pohled na věc..Jednoho cíle lze docílit mnoha způsoby

Hodnocení: +1
YUD
Vloženo: 11:22:17, 25.01.2010 | profil autora
Děkuji ti, kamaráde, pěkně jsem se hned po ránu od srdce zasmál:-)

Hodnocení: 0
CIZOPASNIK
Vloženo: 09:24:08, 25.01.2010 | profil autora
Zalezi co od treninku cekas. Pokud opravdu seriozni vysedky v podobe narustu svalu a sily, pak je 1x tydne jednoduse malo. Ano, samozrejme ze to `neco` delat bude, ale musel bys byt opravdu geneticky zazrak, abys s takovym treninkem dosahl cokoliv nadprumerneho. Co se tyka tech `poslednich opakovani` tak ja uz je roky nedelam, takze jsem ten ostatni, ale evidentne asi nedelam vsechno uplne spatne, protoze vysledky z toho nejake jsou.

Hodnocení: +2
ZdenekRazic
Vloženo: 08:28:58, 25.01.2010 | profil autora
`kamarat moj chytry zo Slovenska`, jeste nikdy jsem necetl o nekom, ze by o sobe rikal takove veci. ze je symetricky, jeho telo je bez tuku, same kvalitni maso atd.. ptam se te uz asi po desate: proc se nam tedy neukazes?! nebudu asi sam, kdo je na tebe zvedavy.. musis byt dokonaly.. vyvrat mi tu myslenku, ze jsi 16-17lety klucik, ktery vazi 65-70kg, ma na sobe nejaky sval a nějakou zilku.. ja te prosim, ukaz mi opak! protoze, kdyz soudim tvoji sebechvalu a `chytrost`, co zde predvadis, tak te tipuji, ze by jsi se ve finalove sestce na Olympii urcite neztratil... :DD

Hodnocení: 0
popshoit
Vloženo: 02:15:08, 25.01.2010 | profil autora
Určitě bych nezavrhoval trénink 1x týdně..I tak lze udělat pokroky...Říct někomu že nemá smysl trénovat 1x týdně je nesmysl..Když v ten den projede celé tělo tvrdě tak to bude mít efekt. Já osobně trénuji každou partii 1x týdně..Rostu pořád už roky..Je to spíš o tom kdo jak tvrdě trénuje. Tohle může být názor pouze člověka který netrénuje naplno, nebo má hodně jinou genetiku než já..ALe i kdyby trénoval jen jednou za 14 dní, bude to mít efekt..(Jsou na to studie..) Názory typu že `čím častěji trénuji tím víc rostu jsou nesmysl`. Méně je někdy více, ale samozřejmě není trénink jako trénink. Jak říkal Arnold: ` Lidé se dělí na dvě skupiny, na ty co si dají to poslední opakování navíc a na ty ostatní..

Hodnocení: 0
smallram
Vloženo: 22:39:25, 24.01.2010 | profil autora
Já se omlouvám, pokud se mýlím, ale byl jsi to ty, který jsi psal, že respektuješ, že jsi na kulturistickém serveru a o urinoterapii již psát nebudeš. Tak jsem vysvětlil těm, co měli zájem, co je špatně v tvém pojetí Biochemie - at západní či východní. O urinoterapii jsem nepsal, nebo jsi to z toho nepochopil? Mám pocit, že moc ne. Nejsem vědec. Vědci mají poněkud užší pohled na svět. Mimo jiné jsem zažil i New Age, když k nám na konci 80. let přicházel.

I já se omlouvám čtenářům a nakonec i tobě. Ať jsi dlouho spokojený a zdravý.

Hodnocení: 0
Freimen
Vloženo: 22:38:02, 24.01.2010 | profil autora
nesnědl tu někdo s těmi obilovaninami i nějaký námel?

Hodnocení: 0
NEW_AGE
Vloženo: 22:21:46, 24.01.2010 | profil autora
za to, že píšem `offtopic`. Skutočne, PREPÁČTE, nebude sa to opakovať. Všade musí byť poriadok. .

Hodnocení: 0
NEW_AGE
Vloženo: 22:20:47, 24.01.2010 | profil autora
Koľko toho vieš..... o.k., si v tom kapacita. Ale urinoterapia má VÝSLEDKY, a aj keď to nekorešponduje s tvojou `vierou v to že moč je odpad ktorý patrí komplet celý do WC`, tak to je už tvoja.... smola. Urinoterapia nefunguje 10 ani 50 rokov.... funguje asi 2-3 tisíc rokov. Tak, ako tak dlho funguje napr. tradičná čínska medicína, tibetská medicína, ajurvéda atď.... Ale ty si čistý vedec, máš vedecké myslenie čo nie je zlé, AK by si prijal aj iný pohľad na vec - východný pohľad. Západný svet stavil na vedu a pozri... každý berie tabletky ( skôr či neskôr ), atď - nebudem tu filozofovať, končím. Chcem len ešte raz zvýrazniť, že si sa sekol, ak je podľa teba urinoterapia blud, resp. dokonca zdraviu škodlivá. Nie je to tak. Ak by to tak bolo, `nepestovala` by sa dlhéééé storočia - veĎ z toho nikto nebohatne, takže by už vôbec nebol dôvod ju takto dlho prenášať zo storočia po storočie. SAmozrejme veda ( nájdu sa výnimky ) bude robiť všetko pre to, aby sa urinoterapia ukazovala len v zlom svetle - lebo urina vylieči všetko - kožné defekty, rany, hnisavé mandle, pri hladovke a urinoterapii súčasne dokonca aj rakovinu. Ale už to nechám tak. .

Hodnocení: -1
dunnoWayne
Vloženo: 16:34:22, 24.01.2010 | profil autora
Sakra nezdá se vám tady mluvit o chcankách trochu od věci?Když už by to mělo někoho z nás zajímat ,dobře,ale to už se jedná o uplně jinou ligu než kam chce kdo dohlídnout...tím spíš...diskuze začala u tréninku a skončila....

Hodnocení: +2
smallram
Vloženo: 16:02:45, 24.01.2010 | profil autora
... jen žádný palce nahoru a dolů, píšu co dělám a čemu věřím, že funguje. Koneckonců, stačí pár kliků (na prstech :-) ) na netu a vše se dá ověřit. Já jen dávám rychle dohromady informace, které se mohou někdy hodit a šetřím váš čas. Ve zdraví i v nemoci :-).

Hodnocení: 0
s.t.3.n.l.y
Vloženo: 15:45:17, 24.01.2010 | profil autora
wow vidim ze tu jen precejen odbornik na biochemii.. mi se ty kecy new age zdaly precejen jako sračky, např stim čpavkem .. respekt

Hodnocení: +3
smallram
Vloženo: 15:25:06, 24.01.2010 | profil autora
New Age bude asi bude nadlouho inspirací k vysvětlování, jak tělo opravdu nefunguje :-). Tak ještě krátké expose k plynům v té jeho moči.

Dusík - dusík vdechujeme a vydechujeme bez jeho využití. Je to trochu škoda, je ho ve vzduchu taková koncetrace. Uhádnete, jak se dusík dostane do koloběhu života? Nechcete-li dlouho přemýšlet, pokračujete ve čtení. Jedinými organismy, které využívají vzdušný dusík jsou nitrogenní bakterie žijící v půdě. Patří mezi ně například původce tetanu (clostridium). Bakterie symbiozují s kořenovým systémem rostlin - bakterie posílají rostině metabolity dusíku a rostlina bakteriím energetický substrát. Jaký? No přece cukry... toto by vám mělo stačit i k vysvětlení, proč vlastně hnojíme hnojivy obsahujícími dusíkaté látky. Aha, tady pozor, tady asi new age bude kontrovat, že když hnojíme močí, že je vlastně užitečná a je to podpora urinoterapie. Užitečná je, ale pro rostliny a půdu :-).

Plyn obsahující dusík je důležitý ještě jeden, který new age kupodivu neuvádí - čpavek, amoniak. Jeho působení v těle je toxické, proto se jej organismus zbavuje tvorbou močoviny v játrech. Z čeho? Zase můžete chvíli přemýšlet... Přece z aminokyselin, opět něco co dobře znáte...

Druhý plyn - kyslík. Kdyby opravdu byl volný v moči, moc dlouho by tam nevydržel. Tak jako u jiných tekutin je tam vázán ve formě tekutin bez možnosti využití při urinoterapii. Ještěže jej tam není více, na oxidaci substrátů jsme závislí při analýze moči chemicky, vnesl by nám do toho zmatek :-).

A nakonec oxid uhličitý. Je přítomen v moči? Ano a ne. Je tam jeho kapalná podoba - jako uhličitan, velice důležitá látka pro udržení rovnováhy pH v organismu. Dokonce ani orální sex ústy partnerky nečekejte, že vám obsah oxidu uhličitého v moči nějak zvýší. Za normálních okolností tedy bohužel platí, že oxid uhličitý se eliminuje vydechováním do volného vzduchu :-). Vydechované množství odpovídá hloubce a frekvenci dechu a opět souvisí s udržením pH organismu.

Je to stále o tom, co znáte ze sportu... nehledejte v biochemii nějaké čákry nebo tajemna...

Hodnocení: +3
smallram
Vloženo: 13:57:04, 24.01.2010 | profil autora
No víš, lehké to není, koneckonců ty víš své o diskusích okolo cvičení, o pro mne např. nezapomenutelné diskusi okolo rukavic a zvedání zadku při bench-pressu, takže si zvykám na `prdel ocelovou` a vysvětlování. Nevím, jak to napsat, ale chtěl bych poprosit, abyste názory naw-age, pokud jde o biochemii, nebrali moc vážně. Vezměte třeba jen to jeho devítiměsíční koupání potomka v moči v těle matky v těhotenství. Nikdo si neumí představit, jaký je to průser, když ta moč plodu plynule neodchází do organismu matky a zůstává v ní plod... kolik práce to dá lékařům zachránit malé i matku od případných důsledků nahromadění škodlivin z plodu... říkám si, třeba ty dlouhé odstavce někoho navedou, někomu pomůžou a někomu i usnadní cestu k lékaři, když se nebude cítit v pohodě. V nejlepším případě při hromadění odpadních látek v těle trpí vaše cvičení, v nejhorším vaše tělo... díky Cizo za podporu. M.

Hodnocení: +1
CIZOPASNIK
Vloženo: 13:49:21, 24.01.2010 | profil autora
Smekam pred tvoji trpelivosti, je dobre ze podobnym joudum kteri zhltnou dve-tri knizky od Malachova, par pochybnych odstavcu z wikipedie a pak tady placaji nesmysly trochu vysvetlis, jak se veci maji.

Hodnocení: +5
smallram
Vloženo: 13:27:29, 24.01.2010 | profil autora
Dobře, nechme urinoterapii těm, kdo v ni věří. Vrátím se krátce ke spektru látek, které jsi vyjmenoval, a kde v některých případech je třeba udělat korekci, protože opravdu jsi na kulturistickém serveru a nekorekce by mohla mít nedozírné důsledky pro ty, kteří biochemii neholdují.

a) močovina, kyselina močová a případně její metabolity (allantoin u člověka je jen ve stopách narozdíl od jiných živočichů) v pořádku, nejsou tam nukleové kyseliny (to by bylo tělo špatný hospodář, ven jdou jen jejich odpadové produkty v podobě právě kyseliny močové - je rozpustnější, to je ten důvod), snad pro úplnost dodám, že kyselina močová je z více než 90% vstřebávána v tubulech zpět z primární moči!!!

b) guanidinové preparáty - dej si prosím tě tu práci a podívej se, co se za tím skrývá. Není to náhodou kreatinin :-). Nikoliv kreatin. Omlouvám se, ale máš v tom mezery. Otevři internet nebo učebnici v jakémkoliv obchodě. Najdeš tam kreatinin a ne kreatin. Navíc, kreatinin vzniká neenzymaticky, tudíž není cesta zpět na kreatin. Ví to každý lékař a doufám, že i východní.

c) histidin přece patří do aminokyselin, zase stopa mimo mísu...

d) kyselina glukuronová sama moc ne, spíše je částí metabolitů po průchodu mnoha látek včetně léčiv játry... opět mimo. To samé ta kyselina sírová. Co by tam sama o sobě dělala - leptala sliznice :-).

e) pigmenty - souhlas, netřeba zminovat, že jde o metabolity bilirubinu, které při urinoterapii asi moc vhodné nejsou.

f) pokud jde o bílkoviny doporučuji hlubší studium biochemie a molekulových hmotností bílkovin. Pokud máš ty osobně bílkoviny v moči, doporučuji pravidelné kontroly ledvin, evidentně něco není v pořádku co se týče glomerulární filtrace nebo tubulárních funkcí - opravdu nežertuji. Právě složení bílkovin vypovídá o poškození močových cest!!!

f) aminokyseliny se v játrech ve velké míře metabolizují na močovinu, proto je močovina v moči, proboha!

g) glukosy v moči, hmmm, potěš, tak v tom případě ji máš v séru více než 10 mmol/l a jsi evidentně zralý na léčení insulinem :-) Zvlášt, pokud tam máš aceton :-))).

h) žlučové kyseliny je přece dostávají ven žlučí a tělo se tak zbavuje například cholesterolu, ale i některých steroidů. Mluvme o těch barvivech nebo chceš li pigmentech nahoře.

ch) vyšší mastné kyseliny - to si děláš legraci? Vždyť jsou nerozpustné ve vodě... stopové množství a jen při poruše metabolismu. Co jsou prchavé mastné kyseliny konkrétně?

Při tom čtení a psaní začínám být prchavý já, neb je to o ničem. Evidentně máš špatné zdroje a analýzu moči jsi nikdy nedělal.

i) enzymy jsou bílkoviny, z nichž pouze amyláza je tak malá, že projde glomeruly, ostatní tam máš pouze při poškození ledvin - tedy žádný pepsin, trypsin, fosfatázy tam prostě nenajdeš. Navíc snad víš kde pepsin a trypsin vzniká, jak by se dostaly až do ledvin? Perforací žaludku? Víš, co by cestou napáchaly v krvi za paseku?

Existuje několik onemocnění, kde tyto enzymy jsou v organismu jinak metabolizovány, důsledek pak je například vyšší dispozice k rozedmě plic nebo jaterní nedostatečnosti už v dětském věku, ale to je na diskusi na úplně jiném foru. Jen jako příklad souvislostí kulturistiky, tvých zdrojů a medicinských dopadů..

Odpoved píšu už asi 10 minut, jen to základní, co najdeš v každé učebnici. Jsem skeptický, že ti to něco přinese, pokud se do literatury nepodíváš. Pokud ne, třeba si z mojí odpovědi odnese něco informací alespon ten, kdo pročetl odpověd až do těchto míst.

Nedělím medicínu na západní a východní a podle toho biochemii podle stejného klíče. Co v moči je významné, to jsem se snažil poopravit. Biochemie mne živí skoro 20 let a nehodlám se smířit s desinformacemi. Nediskutuji minerály a vitamíny. Při objemu moči za den (najdi si na netu) mi tento příjem v 3 dcl přijde velice svérázný způsob příjmu.

Jestli jsem někde něco nenapsal jasně, prosím, ptejte se, tady jde o vaše zdraví, nejen o teoretické názory! Lékařů sem na server pár naštěstí chodí...

Martin

Hodnocení: 0
s.t.3.n.l.y
Vloženo: 11:53:59, 24.01.2010 | profil autora
ano to je sice hezke, ale bavime se o pusobeni bilkovin z moci na anabolizaci svalu :)

Hodnocení: +1
Poman
Vloženo: 11:40:29, 24.01.2010 | profil autora
Alternativní medicína je sice hezká věc a asi ti na ní názor nikdo nevyvrátí jak tak koukám...Jen si neubliž . BTW. Z pohledu `klaciký medicíny-spíš klasický fyziologie:)` je to cos napsal nesmysl.

Hodnocení: -1
NEW_AGE
Vloženo: 11:36:31, 24.01.2010 | profil autora
Jasné, ty si múdrejší ako urinoterapeuti, ktorí zvelaďujú niekoľkotisícročné `umenie` ozdravovania tela a mysle. Naštuduj si niečo o tom a zistíš, že moč je čistejšia ako krv, ktorá ti koluje v každom orgáne. A vôbec nie je odpadom. Ak by bola, tak by si počas tvojho prenatálneho vývoja neplával v roztoku uriny, a nevdichoval ho do celého tela po dobu 9 mesiacov... Všetko je preverené. A bez nadsádky sa o urinoterapii dá vyjadriť ako o zázračnom prostriedku. Tvoja vlastná urina ti je totiž ušitá PRESNE na mieru. Pomocou urinoterapie ( aj urinové klystíry atď ) sa lieči toľko chôrob ( hlavne v rusku, kde oveľa viac propagujú prír. medicínu ), že je to až neuveriteľné. Ale už tu o tom písať nebudem, kto chce, zohná si literatúru. GENNADIJ MALACHOV : URINOTERAPIE teorie/prax. Odporúčam práve od neho.

O urinoterapii sa tu už nezmienim, lebo toto je kulturistická stránka, a ja to radšej budem rešpektovať.

Hodnocení: 0
s.t.3.n.l.y
Vloženo: 11:03:38, 24.01.2010 | profil autora
nevim jak to s tou urinoterapii delas, moc jsem tvoje prispevky necetl, ale chces mi rict ze si zvysujes denni prijem bilkovin močí ? ja nevim jak podle tebe ale podle mne , jsou bilkoviny v moci problem . a kdyz uz , tak zas tolik tam tech bilkovin nebude.. a z prdele se telo zbavuje tekutin ve forme moci, jako auto ve forme koure z vyfuku- taky nebudes lapat kour ,abys ho pouzil na palivo ne ? zadruhe predavkovat bilkovinama se nemuzes,protoze zaludek si veme jen to co dokaze rozlozit tzn 30-40g treba ze 100g bilkovin.. zbytek odchazi do strev ve forme vykalu .. se divim ze aji ty nežeres .. .

Hodnocení: -3
NEW_AGE
Vloženo: 10:51:02, 24.01.2010 | profil autora
a ) robili mi to nejakým prístrojom na báze najmodernejšej techniky, ktorá sa používa u lekárov prírodnej medicíny. Viac ti k tomu fakt neviem povedať.

b ) doktor nebol športový lekár, bol to lekár prírodnej medicíny ( čínska tradičná medicína ). Skúmal niečo ako bunkovú čistotu, svalový tonus, pomer hmotnosti celého tela ku pomeru hmotnosti svalov ( ten pomer som mal fakt vysoký, lebo ten prístroj meria len čistú svalovinu, bez `balastu`, neviem to lepšie vysvetliť... ), atď, nemám k tomu papierový dokument ( jednostranový ), stratil som ho, nepamätám si názvy...

c) viem že glutamín je aminokyselina, len som to spomenul oddelene, lebo glutamín je možno najdôležitejšia aminokyselina čo sa týka podporovania rastu svalstva ( ak sa mýlim, oprav ma, nemám v tom extra vedomosti ).

Vypíšem čo urina obsahuje : Močovina, kyselina močová,purinové alkaloidy, nukleinové kyseliny, guanidinové preparáty, histidin, kyselina hyppurová,kyselina glykuronová, kyselina sírová, pigmenty,neutrálná síra, bielkoviny, aminokyseliny, glukóza, acetón, žlčové kyseliny, mliečne kyseliny, pyro-hroznová kyselina, cholesterin, monosacharidy, prchavé mastné kyseliny, vyššie mastné kyseliny, kyselina štavelová, jantárová a ďalšie....

Ďalej... pepsin, tripsin, amalýza, fosfatázy, a ďalšie enzýmy, STEROIDNÉ HORMÓNY, vitamíny a minerály... potom plyny : dusík, kyslík, kysličník uhličitý.

Medzi najdôležitejšie dusíkaté komponenty moči sa radí : močovina, kyselina močová, purinové alkaloidy, aminokyseliny, čpavok a KREATÍN.

Je nutné mať na pamäti, že ľudský organizmus získava dusík tiež syntézou, a preto behom urinovej kúry ( napríklad pitie uriny ), ktorá môže trvať aj celý život, môžeme príjem bielkovinových potravín BEZ OBÁV obmädziť na polovicu.

Pokiaľ človek dva krát až tri krát denne pije stredný prúd svojej moči o objeme spolu 300-600 ml, tak potreba konzumácie bielkovinových potravín úplne odpadá ( pre bežného človeka ), pre človeka rozvíjajúceho svalovú hmotu stačí tretina pôvodného množstva bielkovín dodávaného do organizmu prostredníctvom stravy....

Syntéza bielkovín sa zvýši, telo nebude zanesené nestrávenými časťami bielkovín a bunky sa budú deliť rýchlejšie, čiže aj svalstvo by malo rýchlejšie rásť, lebo regenerácia bude rýchlejšia.

***************************

A čo sa týka čistoty uriny.... urina je sterilná. S urinoterapiou sú niekoľkotisíc ročné skúsenosti. U nás a v ostatných krajinách `moderného sveta` sa o tom nerozrpáva, lebo urina vie vyliečiť ( niekedy len v kombinácii s hladovkou ) v podstate všetky choroby. A to by sa farmaceutickému priemyslu ktorý zarába miliardy dolárov, vôbec nepáčilo....

Hodnocení: +2
s.t.3.n.l.y
Vloženo: 10:06:30, 24.01.2010 | profil autora
si ve vane ve svych 10 letech čural na oblicej a doted tomu rika urinoterapie .

Hodnocení: +4
smallram
Vloženo: 19:24:12, 23.01.2010 | profil autora
Zdravím New_Age i Cizopasníka, autora článku. Popravdě do diskusí okolo vyživy se na tomto serveru moc nepletu. Řadu preparátu jsem neochutnal ani neochutnám. Jelikož mne tahle oblast živí trochu jiným způsobem než armadu vyživových specialistů nemám nutkání se s kýmkoli do krve hádat o správnosti svých nebo jeho názorů. Příspěvky new age Cizo ohodotil v jednom z přdešlých vstupů. Já osobně jsem new age nezatratil a vedu jej podle příspěvků v kategorii lidí, kteří pečují o své zdraví a tato péče je pro něj důležitější než svalová hmota či zvedané kilogramy. Kdybych chtěl zdravě hubnout, možná bych si jej vybral za poradce. Každý má životní styl... K jeho poslednímu příspěvku bych se jej rád zeptal:

a) vysvětli mi způsob měření vnitřního tuku v břiše, když nemáš na mysli tuk podkožní. Jak poznáš, kolik tuku máš v adipocytech? Mne napadá snad jen odhad z analýzy z krevního séra nebo zobrazovací techniky...

b) nad výsledky kterých testů tvůj doktor tak žasl? Nebo žasl jen nad čistotou a hustotou svalů? Jakou měl odbornost, prosím?

c) urinoterapie - vážně máš v moči kreatin? Nepleteš si to s kreatininem? Snažím se dvacetileté kolegy učit, co kde a proč v těle hledat a diagnostikovat a v tomhle se tedy zásadně neshodneme. Za další - glutamin neřadíš mezi aminokyseliny? Za další - opravdu jsi si jistý, že máš v moči celé spektrum aminokyselin? Možná, že by ten lékař žasl i nad tvými znalostmi složení moči. Nemyslím to zle. Nezapomeň při urinoterapii také, že žiješ ve světě močových infekcí, veřejných toalet a snad nakonec - pokud se tělo zbavuje něterých látek, ví, proč to dělá a v jakém množství(močovina, ketolátky, kyselina močová, glutamin podle pH organismu, apod). Opatruj se.

Hodnocení: -5
NEW_AGE
Vloženo: 18:38:16, 23.01.2010 | profil autora
Příspěvek nasbíral příliš mnoho negativních hodnocení od ostatních čtenářů a jako takový byl systémem automaticky skryt.

Hodnocení: 0
I.N.G.
Vloženo: 15:16:33, 23.01.2010 | profil autora
dunnoWayne: V pohodě. Dle mě se zase bicák zapojuje u řady cviků na záda i na ramena, proto bych osobně upřednostnil (u tréninku 2x týdně) spíše procvičení ramen, než bicepsů. Je to ale jak píšeš - každý má jiné zkušenosti, každý na trénink reaguje jinak. Ať si tedy každý vybere to svoje.

Hodnocení: 0
dunnoWayne
Vloženo: 13:24:27, 23.01.2010 | profil autora
..ano,co tě překvapuje,přesně to sem psal,právě že ramena sou v pohybu skoro u každého cviku,musíš číst všechno víš.Jen se snažím prosadit svuj nazor a zkušenosti nic víc..kdo si co z toho vezme je každýho věc..rád se přiučím i od vás./Osobně sem si to ani tak nevzal,spíš mě zarazilo že sem se zase tak nespletl a i když asi sílu máš si v současné době o 46 kilo lehčí takže sem asi o něco dál ale věř mi..proto píšeme oba z vlastních zkušeností ale v jiné třídě,jen v tom je rozdíl.Jinak pokud tento sport máš rád jako já,není problém..mimochodem mé foto je 2 roky staré a po tréninku zad/ty mam vyfoceny a jsou na lidech /donnowan/sem je nedostanu kvuli spatnemu formatu...

Hodnocení: +1
CIZOPASNIK
Vloženo: 12:44:08, 23.01.2010 | profil autora
Nechces se nam pochlubit fotkou tvoji formy nebo silovymi vykony? Vychvalujes se az do nebes v kazdym prispevku ktery napises, takze urcite budes neeeskutecne nabitej!

Hodnocení: 0
NEW_AGE
Vloženo: 12:26:58, 23.01.2010 | profil autora
čo sa týka kreatínu, mám ho v tej najkvalitnejšej podobe ( z môjho moču, venujem sa totiž urinoterapii ). Ja osobne zjem hneď po tréningu ( po záverečnom 15 minútovom strečingu ) 80-90 gramov bio lúpanej slnečnice, alebo sézamu, či tekvice.

2 - 2,5 hod. pred tréningom zjem napríklad bio ryžu natural s bio hrachom a bio mrkvou. 30-40 minút pred tréningom vypijem 3,5 dcl špeciáne upravenej vody ( vyrábam ju do zásoby tak, aby som jej mal k dispozícii asi 5 litrov denne na pitie + varenie ), ktorej výroba trvá asi 72 hodín ( to ale nie je tak podstatné... ), miešam ju so 40g maltodextrínu. Po tréningu si dám ďalších 40g maltodextrínu v 3,5dlc vody. Počas tréningu pijem asi 5-7 dcl čaju, ktorý som spravil sparením jedného malého urologického čaju a nechal vyluhovať 15 minút. V posilke driem v podstate najintenzívnejšie zo všetkých čo tam konrétne v ten moment sú, česť výnimkám ( to si dovolím tvrdiť najmä preto, lebo cvičiť hlavne základné cviky na celé telo, to je rianda fuška + krátke pauzy medzi sériami a cvičenie cca 90-105 minút čistý čas ).

Môj názor : nepotrebujem v prášku ani v tabletkách žiadne doplnky, stačí mi maltodextrín. Na mesiac ma teda výdu doplnky na cvičenie na cca 5 Eur.

Hodnocení: 0
I.N.G.
Vloženo: 12:11:25, 23.01.2010 | profil autora
dunnoWayne: Si to bereš nějak osobně, ne? To se jako opravdu budeme trumfovat, kolik kdo zvedne? Díval jsem se na tvou fotku v profilu. Jsi pěkná hrouda svalů, to ti neberu .. Máš tam super trapézy, ale zrovna ramena jsou na tý fotce IMHO slabší partií. Co se týče tlaků JČ, ano, já je cvičím, stejně jak s VČ. Maximum s JČ jsem nezkoušel, s VČ jsem před týdnem na zkoušku dal 3x55kg při své váze 72 kg. Cvičím 5. měsíc, 2x týdně (proto mě taky tento článek zaujal). Spokojen?

Hodnocení: 0
Reichenberk
Vloženo: 11:13:58, 23.01.2010 | profil autora
`V jednom tréninku cvičím PRSA,TRICEPS,BICEPS,BRICHO..ve druhem ZADA A NOHY.ptas se kde jsou RAMENA?TY NECVICIM VUBEC..Občas nějaké přítahy k bradě.`

No, je to vtipné ale .... co jsou záda? Krčení ramen s volnou, veslování, kladka, přítahy. No vždyť to jsou pořád ramena. Snad jen předklony svolnou a možná mrtvoly jsou bez velké zátěže ramen. Takže, ramena vůbec necvičím, protože je cvičím pořád.

.

Hodnocení: 0
Reichenberk
Vloženo: 11:04:45, 23.01.2010 | profil autora
Tak jsem prohrábl staré logy a našel v nich opravdu posilovnu jen jednou týdně. Je důležité si ale uvědomit, v jakém období to je, tedy jestli v sezóně nebo v zimní přípravě. A co je to za cvičení, jestli údržba, kompenzace nebo růst. Pro ty co mají roční nájezd přes 10000km je v plné sezóně častější posilovna neřešitelná a taky bez přínosu. Takže jak kdy a jak pro koho.

Hodnocení: 0
dunnoWayne
Vloženo: 16:59:19, 22.01.2010 | profil autora
Se chci zeptat co dokážeš se svyma rameny když je určitě procvičuješ co to dá,jen mi to tak přijde jakoby si mi chtěl poradit že na biceps nezapomenu ale ramena necvičím takže se pochlub..zajima me to jako nazor pro nas vsechny ne jako naražka.Pred 2 lety sem cvicil tlaky s 30kg jednoručkami,dnes ti ani nevím,ale pripominka stoji za to takže vyzkouším...

Hodnocení: 0
CIZOPASNIK
Vloženo: 16:42:11, 22.01.2010 | profil autora
Treba pushpress pro ramena je urcite uzasnej cvik, ale zase pokud pojedes poradnej bicepsovej zdvih s tezkou cinkou nebo jednoruckama tak to svoji hodnotu samozrejme taky ma, porad je to relativne velka vaha kterou hejbes a slusny stimul k rustu, s trochou cheatingu je to pak skoro komplexni cvik :))

Sam se ted po zkusenostech z lonska taky stavim spis na stranu treninku ramen nez prehnanyho tlakovani pro hrudnik, ale obe varianty povazuju za pouzitelny.

Hodnocení: +1
dunnoWayne
Vloženo: 16:36:50, 22.01.2010 | profil autora
Ne.Opravdu ramena necvičím protože po seriich bradel se zátěží pro prsa a kliky na lavici pro triceps,to pak nevím co bych do těch ramen hnal.Napsal si to jakobych se jim vyhýbal ale opak je pravdou.Jen prostě rostou z těch vedlejších cviku a vidím kolem sebe spousty chlapu kteří musejí ubírat treba jen na benchpressu kvuli přetrenovaným ramenum anejsou schopni se pohnout dal prave proto..RAMENA zatíží pomalu u každyho cviku kde jen pohneš rukou a pak si dají ješte solo pro DELTY...

Hodnocení: 0
I.N.G.
Vloženo: 16:30:02, 22.01.2010 | profil autora
CIZO: ON ale nepíše, jaké cviky jede, uvádí jen procvičované partie (etn split je OK, o tom žádná). A osobně si myslím, že trénink ramen dá tělu víc, než bicepsový zdvih s VČ. Ale jak píšeš, třeba mu ramena rostou lehce, pak by to smysl mělo.

Hodnocení: +1
CIZOPASNIK
Vloženo: 15:37:52, 22.01.2010 | profil autora
Pokud jede 2x tydne hrudnik a pouziva tezke tlakove cviky, tak bych to zas jako takove `lol` nevidel. Pokud jsou dispozice, tak muze mit z sikmych bencu obrovsky predni delty, z pritahu zadni delty a pak vazne staci par serii pritahu k brade a staci. Ten split taky nema vubec spatnej... Samozrejme to je individualni, u kazdyho ty jednotlivy partie reagujou jinak

Hodnocení: 0
I.N.G.
Vloženo: 15:25:20, 22.01.2010 | profil autora
dW: Necvičíš ramena? Jistě, to je přece zanedbatelná partie... Hlavně že nezapomínáš procvičit biceps.

Hodnocení: 0
dunnoWayne
Vloženo: 08:12:16, 22.01.2010 | profil autora
Přesně nevím kam chceš s takovým tréninkem dojít ani silou ani svalem!Pokud jsi schopnej si hlídat partii jednou za 10 dní a máš v tom jakoby pořádek tak ti asi odhodlání nechybí ale popravdě sem se s tím ještě nesetkal.Trenink 2+1/2+2 SPLNÍ VŠECHNY NAROKY. V jednom tréninku cvičím PRSA,TRICEPS,BICEPS,BRICHO..ve druhem ZADA A NOHY..ptas se kde jsou RAMENA?TY NECVICIM VUBEC..Občas nějaké přítahy k bradě.Za 50minut mam trénink hotovej a věř,cvičit nějak zvlášt sílu,k čemu to je?Sílu dostaneš rychleji než sval povyroste tak proč mít náskok?To přece nemá logiku,NE TEDA PRO KULTURISTY.dunnoWayne

Hodnocení: 0
maxpoint97
Vloženo: 21:17:47, 21.01.2010 | profil autora
nejsem osobní trenér,ale myslim, že ject hrudník a ostatní partie jednou za 10 dní je fakt málo

Hodnocení: 0
RiJa1990
Vloženo: 21:06:08, 21.01.2010 | profil autora
to nemel byt prizpevek to mel byt spis dotaz :D:D tak co uz myslel sem ze to pisu tam a ne tady :D

Hodnocení: 0
RiJa1990
Vloženo: 21:02:17, 21.01.2010 | profil autora
kdyz sem mel objemovy trenink pred nejakou dobou chodil sem co druhy den do posilky a cvicil dve partie a vzdy se zameril specialne napriklad (horni prsa + biceps) druhy trenink prsou (dolni prsa + triceps) a ted mam poprve silove treninky a chodim dva dny za sebou a v trenincich cvicim jednu partii napriklad

1.den: prsa (horni i dolni)

2.den: biceps

3.den: volny den

4.den: triceps

5.dem: nohy (hamstriny a kvadricepsy)

6.den volno

7.den zada (komplexne)

8.den ramena (komplexne)

9.+10.den volno

a pak znova dookola

pouzivam obracenou pyramidu mam dojem ze nejvice naberu sily takhle a volim zakladni cviky zatezuju svaly komplexneji

Je to spravny priklad siloveho trninku nebo ho provadim spatne?

Hodnocení: -1
dunnoWayne
Vloženo: 20:11:08, 21.01.2010 | profil autora
..trenink,správné jídlo a spánek.Zduraznil bych to jako -SPRAVNY trenink ,SPRAVNY jidlo a SPANEK...Osobně nepoužívám gainer,ani night protein za cely roky co cvičím.Přednost dávám jídlu jak jen to jde..takže 6 jídel 4 tréninky v týdnu po 50 minutách a zbytek regenerace...dunnoWayne

Hodnocení: -1
JoeC
Vloženo: 19:54:27, 21.01.2010 | profil autora
Ale pravdou stále platí,že 2x týdně je pouhé protažení..Na druhou stranu někdya míň,znamená víc;) Zlatej střed

Hodnocení: +5
JoeC
Vloženo: 19:51:54, 21.01.2010 | profil autora
Nejlepší je tzv. svatá trojice (trénink,správné jídlo a spánek). Jediné suplementy,které mám,je protein,gainer a BCAA. Co více je třeba? Před tréninkem si dám kafe,to mě nakopne,a nemusím si kupovat různé jiné formule..A co night protein? Poslouží starej dobrej tvaroh na druhou stranu je to jen můj názor,ale našel jsem si to,co mi vyhovuje a z čeho mám výsledky. A to je na každým..Každý kulturista (nebo prostě člověk,který to s činkováním myslí vážně) je v podstatě taková malá laboratoř..Každej si tedy musí najít to své.

Hodnocení: +1
dunnoWayne
Vloženo: 19:01:46, 21.01.2010 | profil autora
Zajimavy článek.Osobně si myslím že tento trénink 2krát týdně je kontroverzní jako je kulturistika sama.Už jsme prostě zase na začátku a o ten se budeme do budoucna opírat všichni co tento styl života bereme naplno.Tady neplatí kdo špatně začne špatně skončí ale myslim ze pro cvičence ruznych vah a zkušenosti přísluší jen pár vět z celého članku..Nevím statistiku pravdomluvných lidí kteří jsou samy se sebou spokojeni ale poradil bych určitě jedno.2krát týdně trénink ano ale...ALE! dunnoWayne







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie