Před napsáním příspěvku nepřehlédněte
pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.
Názory, které větší část čtenářů považuje za kvalitní:
Ahoj, zajímá mě Váš odborný názor na syrečky ( olomoucké tvarůžky ) jako zdroj bílkovin. Podle nutričních hodnot na obalu obsahují 30g bílkovin na 100g a žádné sacharidy ani tuky. Přijdou mi tedy jako velmi vhodný zdroj bílkovin. Navzdory tomu, jsem nikde nečetl o doporučení k jejich konzumaci.Čím to?
Díky za odpoveď
Předpokládám, že definici proteinu autor odněkud opsal - nicméně něco tam chybí - jednotka
Už na SŠ se vždy učíme u čísla psát jednotku... Tady mě zaráží - `...přírodní látky s relativní molekulární hmotností 103 až 106 složené z aminokyselin.` Relativní molekulární hmotnost - kolik? g/mol? kg/mol?
Super článek, jsem rád, že má člověk možnost se tady dozvědět trošku a těším se na pokračování:)
Patřím ke generaci `odkojené` tvarohem a masem. Všechno v tomto článku mám zpracováno praxí, takže to mohu jen potvrdit. Pokud něco mladší generaci závidím, jsou to klouby a množství informací. Jinak nic. My jsme informace měli chabé, vyčetli jsme tvaroh před treninkem, ale v praxi to jaksi realizovat nešlo. Maminky tam přidaly vajíčko, cukr a hrozinky a trenink se ubíral nechtěným směrem. Dnes je to jiné, zase mi ale chybí poctivá dřina, úcta nejen ke starším, ale i k sobě samému a k člověku vůbec. Mám veliké štěstí a jsem velmi vděčen, že se mi daří zlepšovat se i po 40cítce, věřím, že je to i tím, že jsem si prošel a vyzkoušel i ty tvarohové treninky. Nikomu to však nedoporučuji.
Nejlepší je kvalitní hovězí maso! Na to nemá žádnej vyrobenej protein. Jako doplněk používám jen CFM Whey ptotein isolate (od jedné kanadské firmy). Ale dávat si protein jako náhradu jídla je blbost!
Dobrej článek, ještě by to chtělo porovnání typů whey proteinů - WPC, WPI, atd..
Přínosné! Díky.