Toto je komerční sdělení, Ronnie.cz není jeho autorem.
Vláčné cookies s lískoořechovým krémem jsou prostě boží. Mají spoustu variant podle toho, jaký krém se rozhodnete použít. Skvěle chutnají třeba v kombinaci s arašídovým krémem Sweet & Salty, který jim dodá zase jiný švih. Jejich příprava je navíc tak snadná, že Vám s nimi hravě pomohou i děti.
Ingredience
- 100 g změklého másla
- 80 g cukru krystal
- 1 vejce
- 150 g hladké mouky
- 40 g kvalitního kakaa
- špetka soli
- lískoořechový krém nebo jiné ořechové máslo podle chuti
Postup receptu
V mixéru se šlehací metlou vyšleháme máslo s cukrem, až zesvětlá a nabude. Zašleháme vajíčko. Nakonec vsypeme mouku, kakao a sůl a rychle vymícháme poměrně měkké a lepivé těsto. Zformujeme ho v kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici minimálně 3 hodiny odpočinout, nejlépe do druhého dne.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Z těsta lžičkou odkrajujeme malé kousky, v dlaních vyválíme kuličky (jedna cca 15 g) a s menšími rozestupy je klademe na plech vyložený pečicím papírem nebo fólií. Pracujeme rychle, aby těsto příliš nepovolilo - nevadí, když bude trochu lepkavé. Obráceným koncem vařečky do každé kuličky uděláme důlek. Sušenky pečeme 10 - 12 minut. Po vytažení z trouby je necháme vychladnout na drátěné mřížce.
Vychladlé sušenky naplníme ořechovým máslem, dávkujeme ho buď lžičkou, nebo cukrářským sáčkem s ustřiženou špičkou.