Jestli jste milovníky proteinových sušenek, zkuste náš recept na domácí proteinovky! Má to hned několik benefitů. Víte přesné složení, jsou bez přidaného cukru, pouze slazené banánem, navíc si je připravíte za pár korun. Hotové Vám vydrží cca 4 dny. Jedna sušenka v sobě ukrývá 4,5 g proteinu, 13 g sacharidů a 4 g tuků.
Banánové sušenky s proteinem
Orientační cena: 63 Kč (9 Kč za 1 sušenku)
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: celkem 7 ks sušenek
Suroviny:
- 1 zralý banán
- 25 g ovesných vloček
- 40 g vanilkového pudingového prášku
- 50 ml mléka
- 30 g proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 20 g vlašských oříšků
- 20 g kešu oříšků
Postup:
1. Nakrájejte si oříšky nadrobno. Vidličkou si rozmačkejte banán.
2. Všechny ingredience smíchejte v míse, vznikne Vám tekutější těsto, nelekejte se toho.
3. Předehřejte si troubu na 160 stupňů. Připravte si plech s pečicím papírem a z těsta vytvořte cca 7 placiček.
4. Placky dejte péct na cca 12 minut. To, že jsou sušenky hotové, poznáte tak, že nebudou seshora tekuté, a přitom nebudou zezdola připálené.
Tabulka nutričních hodnot
ingredience |
množství |
energie |
bílkoviny |
sacharidy |
tuky |
banán |
110 g |
433 kJ |
1,0 g |
24,0 g |
0,2 g |
ovesné vločky |
25 g |
418 kJ |
3,0 g |
17,0 g |
2,0 g |
vanilkový prášek |
40 g |
595 kJ |
0,2 g |
35,0 g |
0,2 g |
mléko polotučné |
50 ml |
99 kJ |
2,0 g |
2,0 g |
0,8 g |
protein |
30 g |
472 kJ |
19,0 g |
4,0 g |
2,0 g |
kešu ořechy |
20 g |
489 kJ |
3,0 g |
5,0 g |
9,0 g |
vlašské ořechy |
20 g |
602 kJ |
3,0 g |
4,0 g |
13,0 g |
celkem (7 sušenek) |
231 g |
3108 kJ |
31,2 g |
91,0 g |
27,2 g |
1 sušenka |
33 g |
444 kJ |
4,5 g |
13,0 g |
4,0 g |
Co si vaříte v dietě či objemu Vy? Máte také nějaký ten svůj oblíbený recept? Pochlubte se s ním,
třeba i díky Vám si čtenáři budou moci uvařit tu Vaši dobrotu. Podrobné recepty můžete zasílat na e-mail
redakce@ronnie.cz. Vybrané recepty můžeme realizovat a zprostředkovat je tak všem ostatním čtenářům!

O chutné recepty se můžete podělit i s Vašimi přáteli na Facebooku - dejte jim o nich vědět kliknutím na odkaz „Sdílet článek“ či „To se mi líbí“ v závěru článku. Pak už přejeme jen dobrou chuť!